What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

despre becuri

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
15$ bucata cu free shipping? Am i missing something?

Maybe .. 15$ are missing ? :laughing::laughing:

Ti se pare mult sau putin ?

Din pacate nu am apucat pana acum sa vad ce are un bec din asta 'inauntru', asa ca nu stiu cat de eficiente sunt din punct de vedere energetic.

Dar sa facem un calcul simplu :

Becurile astea contin : 168pcs Tri-band (102 Red,54 Orange and 12 Blue)

Tensiunea de lucru a unui led rosu este de 2.2~2.4V. La fel si cea a celui portocaliu. Cel albastru merge la 3.4-3.6V

Daca facem un total , Vtotal = 2.2 (102+54) + 12*.3.4 = 343.2 + 40.8 = 384V , adica tensiunea in curent continuu necesara pentru alimentarea tuturor ledurilor conectate in serie.

Considerand tensiunea maxima a retelei de 230V, prin redresare directa cu punte de diode se obtine o tensiune continua medie de iesire de 0.636*230 =146.28V .

Daca se foloseste si filtrare cu condensatori, tensiunea redresata ajunge la 0.9*230=207V , ceea ce este mult mai putin tensiunea de 384V necesara alimentari tuturor ledurilor conectate in serie.

Ceea ce ma face sa cred ca de fapt exista 2 siruri de leduri in serie, asta insemnand un necesar minim de 192V.

Considerand un curent mediu de functionare de 20mA, inseamna ca in serie cu sirur de leduri trebuie inserar un rezistor de valoare :

R=(207-192)/0.02 = 15/0.02 = 750Ohmi.

Puterea disipata de rezistenta este deci : P=Ur*I=(207-192)*0.02 = 15*0.02 = 0.75W .

De unde rezulta ca o rezistenta de 1W ar fi suficienta.

Ce ar putea contine aceste becuri :

- 168 leduri ;
- 4 diode redresoare ;
- 1 condensator electrolitic de tensiune mare (>400V) pentru filtrare ;
- 2 rezistente de 1W de valoare aproximativa de 750 Ohm (nu este o valoare uzuala, valoare ei putand fi obtinuta inseriind doua rezistente de 390 Ohmi - caz in care avem 4 rezistente de 390 Ohmi).

V-am zapacit de cap, asa-i ? :joint:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
500W Cool White 10000K 55000LM DC70V-78V 6.9A High Power LED Light

500W Cool White 10000K 55000LM DC70V-78V 6.9A High Power LED Light

The biggest !

500W_Warm_white_LED_light.jpg

Technical Parameters:

Power: 500W
Lens color: Water clear
Emitted Color: Cold White
Color temperature: 10000K
Intensity Luminous (Iv): 50000LM~55000LM
DC forward Voltage: DC70V-78V
DC forward Current: 6900mA
Viewing Angle: 120 Degree
Size: (L)82mm*(W)82mm*(H)7mm

Power: 500W
Emitted Color: Warm White
Color temperature: 2700K~3500K
Intensity Luminous (Iv): 45000LM~50000LM
DC forward Voltage: DC70V-78V
DC forward Current: 6900mA
Viewing Angle: 120 Degree
Size: (L)82mm*(W)82mm*(H)7mm

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
de-ar aparea si in varianta growlight pe rosu ce bine si simplu ar fi.

Chestia asta m-a pus un pic pe ganduri :

I think that the tendency for the plant to stretch under red light is largely dependent on the stage of the plants development. It the red light is introduced too early, it is interpreted as being weaker and the plant stretches to get closer to it. After the plant is 2-3 weeks into the flowering process, the tendency to stretch goes away, the red light is interpreted as being the onset of autumn and the plant accelerates the flowering process in order to insure the continuation of the species. Equally simplistic perhaps, but that kind of encapsulates my understanding of the process.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
da, am observat si eu asta, aproape ca se lipesc de leduri la inceputul floweringului, apoi de abia incep dezvoltarea.. de aceea si am decis sa adaug aceeasi cantitate de lumina "alba", pe langa leduri. cand am folosit doar ledurile, am pierdut cateva saptamani de dezvoltare, in favoarea lungirii.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Tot din cauza asta am decis si eu ca in timpul perioadei de vegetatie sa folosesc doar ledurile albastre din panou, suplimentand un pic cu niste CFL-uri albe (pana ajung si celelalte leduri de 10W) , urmand sa dau drumul la ledurile rosii dupa primele 2-3 saptamani de alungire.

Dar ca tot ziceai de varianta pe rosu, iata :

Descriptions:
Lens Colour: Water Clear
Emitting Colour: Red
Intensity Type : 3500-4000Lm
Wavelength : 660nm
DC Forward Voltage:23V~35V
Forward Current: 3000-3500mA

Emitted Color : Red
Wave Length: 620nm ~ 630nm
DC forward Voltage: DC20V-24V
DC forward Current: 3800mA
Viewing Angle: 110 Degree
Intensity Luminous (Iv): 5000LM

Last edited:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Teste si masuratori in timp real: LED grow light vs 400 & 600W HPS (poti vizualiza filmuletul fara sa fii logat pe youtube)

Deci cum zice si nea caisa cu ochelari, nu lumenii conteaza, ci puterea pe lunginea de unda rosu si albastru.

Cand e vorba de surse de lumina de banda larga (adica lumina cat de cat alba) , intensitatea luminoasa masurata este data de puterea in intreg spectrul acoperit, chiar daca din punctul de vedere al plantelor doar un anumit procent poate fi utilizat pentru fotosinteza si incalzire.

Dar daca vorbim de lumini de banda ingusta, atunci putem aproxima ca cea mai mare parte e convertita.

Ceea ce ne intereseaza pe noi de fapt este PAR (a nu se confunda cu celalalt PAR - http://en.wikipedia.org/wiki/Parabolic_aluminized_reflector_light ;) )

eska

Member
Cand e vorba de surse de lumina de banda larga (adica lumina cat de cat alba) , intensitatea luminoasa masurata este data de puterea in intreg spectrul acoperit, chiar daca din punctul de vedere al plantelor doar un anumit procent poate fi utilizat pentru fotosinteza si incalzire.

Dar daca vorbim de lumini de banda ingusta, atunci putem aproxima ca cea mai mare parte e convertita.

Ceea ce ne intereseaza pe noi de fapt este PAR (a nu se confunda cu celalalt PAR - http://en.wikipedia.org/wiki/Parabolic_aluminized_reflector_light ;) )

Asta imi aduce aminte de un banc: doi betivi in tramvai. unu zice "unde suntem?" celalalt "cred ca la piata unirii" celalalt: "te pierzi in detalii...IN CE ORAS SUNTEM??"

daca e vorba de PAR-ul asta, atunci nu ma bag :))
si ca tot suntem in offtopic, ia uitati ce putem creste sub leduri: 290W LED Grow Light Grows a Pound (nu trebuie sa fii logat pe youtube)

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Hempfield, apropo despre lumina albastra si rosie, LED-urile de care ma interesez eu acum si anume Lumigrow 330 ES au niste butoane cu care poti seta intensitatea luminii albastre si rosii independent. Nu pot sa-mi dau seama acum dar cred ca au si ceva LED-uri albe prin panou.
E toamna, nu ?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Hempfield, apropo despre lumina albastra si rosie, LED-urile de care ma interesez eu acum si anume Lumigrow 330 ES au niste butoane cu care poti seta intensitatea luminii albastre si rosii independent. Nu pot sa-mi dau seama acum dar cred ca au si ceva LED-uri albe prin panou.
E toamna, nu ?

:laughing::laughing: Spart sau doar un post mai confuz ? Man, in Australia e primavara !!! Get real !

Si da, sunt si ceva leduri albe pe acolo, pentru intregirea spectrului. Iar butoanele controleaza (cred eu) un generator de impulsuri (PWM) pentru controlul intensitatii luminoase, care de fapt se face prin aprinderea si stingerea intermitenta a ledurilor la o frecventa mult prea mare pentru a fi depistata de ochiul uman.

Stugots

New member
Utilizarea unui cfl cool de vreo 40w, in combinatie cu 3 cfl-uri warm de 23w, e mai benefica pe intreaga durata a vietii unui strain autoflower, fata de 4 cfl-uri warm de 23w? Dar la un strain regular? Face ceva munca cfl-ul cool in perioada de infloare?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
CFL-urile reci sunt benefice pentru controlul alungirii in perioada de inflorire. De fapt ele pot fi eliminate dupa 2-3 saptamani de 12/12, schimbandu-le cu CFL-uri 'alb cald', care ajuta mult mai mult la formarea florilor.

Poti merge pe CFL cool pe perioada de veg, adaugi CFL-uri warm in primele 3 sapamanati de floare, apoi scoti CFL-ul rece si il schimbi cu CFL warm.

:2cents:

Bonng

New member
Eu nu inteleg o singura chestie! De ce atatea dezbateri si chestii tehnice si tot felul de terminologii tehnice sau mai putin tehnice? De 6 ani de zile nu folosesc nici macar termometru, habar nu am ce ph are solul sau apa, folosesc becuri de 400 W, care cateodata mai ard plantele pentru ca nu am cool tube, seara cateodata au temperatura de 4-5 grade in incaperea in care cresc si sub 500g/1mp/400w nu am scos niciodata.Nici macar in perioadele cand nu aveam timp sa ma ocup de ele. Si ca fapt divers de 6 ani folosesc aceeasi planta mama care face niste clone ca in povesti. Aceeasi e un fel de a spune ca de fapt la 1 an o clonez pt ca deja este prea mare incurcata. Toate problemele astea pe care le dezbateti aici mi-au dat mari batai de cap cand am avut primul grow. aveam mereu emotii nu stiam ce sa le fac, mereu credeam ca o sa pierd recolta din cauza ph-ului, sau a temperaturii sau a nutrientilor. Nimic! Plantele astea nu mor nici daca vrei cateoata sa le omori! aveam o clona care nu mai avea loc in grow room si am uitat-o dupa o usa intr-un loc unde nu avea pic de lumina, si spre surprinderea mea dupa 2 sapt de stat la o temp de max 10 grade si fara pic de apa arata ca noua! Ce vreau sa spun de fapt e ca ii speriati pe cei ce vor sa faca asta pt prima data!

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
bine ai venit!
pot sa iti spun de pe acum sa nu pierzi clona aia, ca nu vei mai gasi asa ceva. in rest, sunt mai multe metode de a obtine ceva. fiecare o alege pe care poate, dupa cum s-a obisnuit, sau cum ii permite timpul si bugetul.

poate ne spui mai multe despre reteta ta simpla, asa poate o sa mai incurajezi pe aceeia de spui ca-i speriem sa puna mana pe treaba.

Husky Jackal

Very Neat Monster
Veteran
Poate tu esti mai "old school" de felul tau, dar daca tot scoti peste 1g/Watt permanent, mai bine ai face un jurnal sa le arati si incepatorilor cum se face...

Latest posts

Latest posts