15$ bucata cu free shipping? Am i missing something?
You're a mad scientist !
de-ar aparea si in varianta growlight pe rosu ce bine si simplu ar fi.
I think that the tendency for the plant to stretch under red light is largely dependent on the stage of the plants development. It the red light is introduced too early, it is interpreted as being weaker and the plant stretches to get closer to it. After the plant is 2-3 weeks into the flowering process, the tendency to stretch goes away, the red light is interpreted as being the onset of autumn and the plant accelerates the flowering process in order to insure the continuation of the species. Equally simplistic perhaps, but that kind of encapsulates my understanding of the process.
Teste si masuratori in timp real: LED grow light vs 400 & 600W HPS (poti vizualiza filmuletul fara sa fii logat pe youtube)
Deci cum zice si nea caisa cu ochelari, nu lumenii conteaza, ci puterea pe lunginea de unda rosu si albastru.
Cand e vorba de surse de lumina de banda larga (adica lumina cat de cat alba) , intensitatea luminoasa masurata este data de puterea in intreg spectrul acoperit, chiar daca din punctul de vedere al plantelor doar un anumit procent poate fi utilizat pentru fotosinteza si incalzire.
Dar daca vorbim de lumini de banda ingusta, atunci putem aproxima ca cea mai mare parte e convertita.
Ceea ce ne intereseaza pe noi de fapt este PAR (a nu se confunda cu celalalt PAR - http://en.wikipedia.org/wiki/Parabolic_aluminized_reflector_light )
si ca tot suntem in offtopic, ia uitati ce putem creste sub leduri: 290W LED Grow Light Grows a Pound (nu trebuie sa fii logat pe youtube)
Hempfield, apropo despre lumina albastra si rosie, LED-urile de care ma interesez eu acum si anume Lumigrow 330 ES au niste butoane cu care poti seta intensitatea luminii albastre si rosii independent. Nu pot sa-mi dau seama acum dar cred ca au si ceva LED-uri albe prin panou.
E toamna, nu ?