What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

despre becuri

neala

New member
multumesc pentru toate sfaturile! o sa pun cateva poze cu ce o sa iasa cu dulapul peste o vreme, sper sa fie ok :D

neala

New member
de unde pot achizitiona online becuri si siteme de ventilatie?
ati mai achizitionat de pe net astfel de lucruri?

MJgrow

Active member
de preferat sa cumperi tu personal pe rand din magazine de bricolaj.

Daca nu prea descurci cu inventivitatea poti comanda si de pe net dar trebuie sa te ascunzi sub alt nume... etc. Pentru protectie personala. ;)

Iti dai seama ca pe saiturile unde se vinde dea gata o sa fie cel putin de 2 ori mai scumpe ca intr-un magazin de bricolaj.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sau poti comanda din ue la un prieten acasa.. daca cumperi tot ce trebuie pt un grow cred ca vei primi transportul gratuit pe majoritatea site-urilor. e unul chiar foarte mare care iti va aparea cand cauti hydroponics. pe acest forum e interzisa discutia despre site-uri concurente vendorilor, asa ca nu putem sa te ajutam mai mult.

orice ai face, sfatul meu e sa nu comanzi unde vei creste, sau pe vreo adresa legata de numele tau. anumite chestii, cum zice si mjgrow, se gasesc mult mai ieftin la magazinele de bricolaj. daca ma gandesc bine, cam tot, in afara de lumini.. desi in ultimul timp vazusem si din acelea.

MJgrow

Active member
Eu mi-am luat toate luminile de la bricolaj... inclusiv MH si HPS.

Nu se gasesc la toate dar in ultima vreme am observat ca au inceput sa apara. Iar la unele din ele chiar ai de unde alege...

Daca esti om gospodat poti face tot setupul de la 0 (zero) cu mana ta. Daca iti e cam lene poti cumpara de pe net.

Sun vreo 2-3 saituri pe la noi in romania mai maricele si mai sigure. Plata ramburs, curierat fara nici un buletin la preluare colete.

neala

New member
deci cel mai recomandat e o plimbare pana la magazinele de bricolaj din zona.
da, in cazul in care comandam de pe vreun site nu puneam adresa in cauza..

neala

New member
am facut o lista destul de mare cu lucruri pe hydroponics si chiar cand sa dau comanda m-am gandit sa citesc ce spune lumea pe internet despre ei, asa ca am cautat review-uri si ce am gasit nu mi-a placut deloc, doar pareri si voturi negative.
a mai comandat cineva de acolo? care sunt parerile voastre?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu am comandat pe la ei acum cativa ani (max 3), cand au dat shipping free prima oara. au ajuns in aproape 2 sapt.. dar au ajuns. prind dhl, fara vama, ca era ue. dar nu ma comandat recent si nici nu am citit review-uri, asa ca mai bine studiezi ce se mai zice decat sa risti.

:2cents:

neala

New member
nu e vorba ca ajung, toata lumea si-a primit comanda dupa o anumita perioada de timp, chiar si lunga; e vorba de calitate, lumea spune ca lucrurile trimise de ei au o calitate foarte slaba.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu am primit ce am platit.. nu le produc ei, daca cauti produsul pe net, si sunt pareri bune despre el, produsul e ok. dar au si chinezarii ieftine, de alea e bine sa te feresti. orice growshop e asa. e bine sa vizitezi mai multe si sa gasesti cea mai buna varianta.

pagabboy

Active member
Foloseste cineva un kit CMH si doreste sa ne spuna pretul si locul de unde s-a aprovizionat ? Multzam!

eu foloseam proiector CMH TD philips de 150W ptr veg becul nu e scump e in jur de 60 ron dar drosserul(bobina) este vreo 130-140 lei si condensatorii vreo 20 lei proiectorul in functie de tip intre 50-300 lei . Ca sa cumperi cauta si tu pe motor de cautare ca gasesti repede

MJgrow

Active member
Pai droserul/bobina/balastul trebuie sa fie clasic si nu digital.

Eu am vazut pe la altii ca se potriveste cel clasic pentru MH si hps.

Nu am vazut bec in afara de magazine online.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
balastul este cel de hps, nu mh. sunt niste becuri mai specializate, deci doar la importatori si distribuitori locali ai sansa sa le gasesti.

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
M-am interesat de un CMH (inainte de a cumpara HPS-ul de 250 pe care-l am acum) pt ca are si spectru albastru si spectru rosu, si pe langa ca e ideala combinatia de culori si pentru veg si pt flowering, as face o investitie mult mai buna decat cu un cuplu hps-mh care ocupa mai mult loc, sunt sanse de 2 ori mai mari sa se strice ceva si mai e si durata de viata a becului mult imbunatatita (a CMH-ului). Cu toate ca am un dealer local bine aprovizionat cu lampi si a.s.m.d, nu mi-a fost cu mirare sa vad ca nu exista pe raft CMH-uri inca. Anyway, sunt interesat de rezultatele CMH fata de HPS+MH din propria voastra experienta. sau daca aveti link-uri sau videoclipuri, jurnale, as aprecia mult efortul de postare

Sunt pe spate cu legile electricitatii si curentului, asa ca, poate suna amatoresc ce spun dar mi se pare ciudat sa faci un bec CMH care are nevoie de balast sa functioneze si sa nu ofere compania producatoare unul. Daca nu este cazul, cu atat mai bine. Dar daca asta e cazul si pui CMH-ul la un balast electromagnetic pentru HPS sau MH..nu scurtcircuiteaza/frige una dintre ele ?:thank you:

bogdystf

New member
Nelamurire despre modelul becurilor HPS

Nelamurire despre modelul becurilor HPS

Sall!! Este primul meu thread, si incerc sa explic cat pot de bine. Am o nelamurire intre tipul asta de bec
wcdbb6.jpg
,si tipul acesta
bdscd2.jpg
.
De exemplu ca, temperatura de culoare, flux luminos, spectru.
Mentionez ca pe cel alb il am eu si vreau sa stiu daca este la fel de bun ca celalalt.:thank you:

manutd

New member
nu stiu diferente...dar pt cel transparent iti trebuie balast si igniter.din ce stiu eu,cel alb nu are nevoie.daca gresesc,sa ma corecteze cineva care se pricepe mai bine.pt restul intrebarilor sper sa primesti raspuns cat mai curand!eu am hps de 70w philips si are 6600 lumeni!

bogdystf

New member
nu, iti trebuie si la asta alb balast, este fara ignaiter incorporat, eu ma refeream daca din punct de vedere tehnic ( lumeni, spectru...) este la fel ca cel transparent, ca ma gandeam ca vopseaua dupa el sa nu stopeze sau sa modifice spectru, lumeni...

Gantz

Smoke weed and prosper
Veteran
mai, eu ma uit la al 2 lea (cel alb) si cred ca e cu vapori de mercur nu un bec cu descarcare cu sodiu sub presiune.

bogdystf

New member
nu, este cu sodiu are tija alba in el, lam si probat la un kit hps de 150w si a mers, pe mine ma interesa diferentele dintre cele 2 feluri, si daca este la fel de bun ca celalat.