ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
Pana acum am avut parte de o deficienta de Mg, am remediat cu sare epsom, o mica seceta, si se pare ca la o planta o mica intoxicatie cu prea mult P, din cauza solului pre-fertilizat la greu, probabil din acea cauza a devenit si Mg blocat in sol prin prisma PH-ului apei continand prea multa clorina sau amonium, inca nu stiu sigur... dar astea ar fi banuielile mele dupa ce am consultat anumite chart-uri si pareri... in fine...
Ca nutrient i-am dat: Fish Mix 1 data la 3 udari 1:1
Isi face treaba foarte bine, dar pute nasol rau de tot, nici vorba sa dai ca foliar asa ceva mai ales in indoor, cam asta ar fi un mare dezavantaj... data viitoare voi merge pe alta solutie pentru stadiul de veg, pentru ca nu suport mirosul.
Le-am facut defoliere la baza, si la crengile de pe primele 4-5 noduri alte tulpinii, respectiv pana pe la 4 noduri pe crengi fara sa ma ating de bud sites si unele sugar leaves care se afla mai aproape de lumina din varf si care nu deranjeaza cu nimic cum ar fi umbrirea altor bud sites. Ma astept dupa acest procedeu sa fie zona inferioara mai bine aerisita si mai penetrata de lumina si concentratia de lumina si energie a plantei sa fie prioritizata pe zona superioara unde se vor forma cei mai densi si mai mari muguri.
Stiu care nu are legatura cu jurnalul dar ma rog... Azi a venit maica-mea pe la mine, si a remarcat faptul ca miroase: "Ce e mirosul asta asa intepator"?
La care eu: "Un parfum nou acu de vara miroase mai fresh asa, iti place?:
La care mama: "Da, asa da, cum se numeste?"
Eu: "Green Island facut de un indian Kush"
Voi updata situatia la fiecare saptamana aici si dupa cum urmeaza:
1 saptmana de 12/12
Fetitele mele se prezinta foarte bine, nici urma de deficienta (probelme ce au fost din aceasta cauza au fost rezolvate in veg), nu sufera sub nici o forma din cauza conditiilor neprielnice cum ar fi temperatura prea mare, etc, ar fi rh-ul un pic cam mare, imi sta in 70% ziua si 75% noaptea, (dar e logic, dat fiind faptul ca este foarte cald e vara - august cea mai fierbinte luna din an, si ele transpira foarte mult si automat creste rh-ul fara sa fac nimic, si vreau sa spun ca beau la apa ca nesatulele pe caldura asta... ce sa facem e vara...)
De cand au rasarit au facut cam 50cm intr-o luna, insa in ultima saptamana de cand le-am trecut pe 12/12 si-au dublat marimea au 1m direct... sa speram ca nu or sa se mai intinda ca am belit-o daca pun stapanire totala pe grow... deja e cam aglomerata treaba...
Astia zic ca, Criticala face intre 80-140 cm indoor, eu sunt deja la 1m si da sunt sigur ca isi mai ia vreo 30-40cm in urmatoare saptamana, cat despre Lemon, cuvantul Haze spune multe... o sa vad ce si cum
Un pic cam suparat, una din ele cred, prezinta stres din pricina caldurii sau umidiatii scazute dar nu cred ca e cazul de RH, ziua cand e lumina aprinsa imi sta in 60-65% iar noaptea 65-70%, dar nu inteleg cum asa, celelalte nu au nimic din pricina caldurii si sunt situate la aceeasi distanta de HPS de 600W 50-53 cm.
-marginile frunzelor incovoiate si putin arse, la fel si varfurile cum se prezinta in mod normal la caldura excesiva...
-decolorare a frunzelor de la verde viguros, spre galben, insa nu se manifesta ca galbeneala de deficinenta de N, decolorara incepe din mijlocul frunzei spre margini...
- numai frunzele tinere din varf prezinta aceste simptome
- sunt asa umede, au secretat o seva lucioasa pe ele, cred ca e un mecanism de protectie
- poate fi si o deficienta de Fe insa nu imi dau seama exact...
- cumva overfert? Folosesc Fish Mix inca si cam atat... planuiesc din sapt 3 de flower sa incep cu bio bloom + niste melasa...
-ah tin sa mentionez ca ieri la ultima udare le-am dat si niste sare amara (epsom salt) o fii din aceasta cauza? Am inteles ca e destul de puternica...
am patit asa cand cresteam in spatiu mic ,nu-mi puteam da seaama cu ce am gresit ,o singura planta din 4 a inceput sa se simta rau. Daca ai spatiu asa mic iar cortul nu e inchis cum trebuie aka il lasi deschis multe ore se poate forma o zona unde aerul nu circula (ori e aer prea fierbinte) pe acolo,inchide cortul calumea si vezi cum se comporta,totusi nu o mai hranii acum pana isi revine ca nu o sa asimileze calumea nutrientii find bolnava.Zic si eu nu dau cu paru dar am patit asa.
Spatiul e de 120x120x200 eu zic ca e ok, e ceva inghesiuala dar na, nu e atat de tare, mai ales ca am facut defoliere la baza, si circulatia aerului e desul de ok, cortul e inchis tot timpul... doar intake-ul pasiv deschis care e dublu ca suprafata fata de extractie cum trebuie sa fie, dar da, ai dreptate, chiar nu o sa-i mai dau nimic in afara de apa si stai linistit, poti sati spui parerea, tocmai d-asta, chiar astept cat mai multe pareri, din pacate cam bate vantu p-aici in ultima vreme
Ieri i-am mutat pozitia in cort, azi vad si-a mai revenit cel putin funzele nu mai stau asa incovoiate, nu mai sunt lucioase, probabil nu mai secreta seva protectoare, si a inceput sa floreasca grav!
Suntem pe treaba, si-a dat drumu la inflorire grav, d-abea astept sa termine.
Intram in saptamana a 3-a vom trece pe nutes de Bloom si un stimulator de inflorire (Top Max) care il voi folosi ca aditiv la Bloom, o sa caut sa iau si o melasa ceva sa dau in ultimele 3 saptamani
Am uitat sa mentionez faptul ca fetita cea mica despre ca ii povesteam lui Gantz in jurnalul lui ca e cu probleme si cam bolnavicioasa din cauza substratului hot, a ramas cam mica, si nu mai are rost sa pierd spatiul cu ea, ca si asa e cam aglomerat la mine aici... si oricum nu mai ajunge lumina la ea, asa ca am scos-o mai am 6 criticalele si 2 lemon-uri, i-am dat-o lu varumio s-o duca la el la gradina s-o puna afara, poate isi scoate si el de un stou ceva
Topmax era numai melasa si alti carbohidrati ultima data cand am verificat. S-ar putea sa nu iti mai trebuiasca melasa daca au pastrat formula. Numai ca platesti pe el mult mai mult decat pe melasa, si e mai diluat. Asa ca data viitoare ia doar melasa.
Am primit-o oricum moca ca mostra de 30ML cand luat fish mix si bloom, imi ajunge pentru ciclu asta, ms de informatie ca nu stiam ca, contine si melasa, oricum daca viitoare cred ca merg pe un Carboload de la Advanced Nutrients ca am auzit ca ar fi bun si un CaMg ceva ca am avut probleme mai devreme in veg prin sapt a 3-a si i-am dat sare amara, dar mai bine rezolv cu un CaMg ceva.
Plantele s-au intins ca niste nesimtite, mai au putin si se instaleaza pe toata casa, eh glumesc, lasa ca e bine asa, nu e rau deloc, ar trebui sa se opreasca oricum.
Una din ele a mai prezentat o mica deficienta de Mg, dar s-a rezolvat cu sare amara, data viitoare voi merge pe un CalMag formula ca m-am tot confruntat cu aceasta problema.
Din acest moment udarea se face 1 data cu TopMax 1 data cu BioBloom, in rest e totul ok, natura isi joaca rolul.
Am diferite fenotipuri la Critical, altele mai lungi si robuste, unele mai scunde si stufoase, oricum toate au avut o crestere viguroasa si mi-am tras si 2-3 clone din cele care mi-au placut la structura.
Infloresc grav, deja au inceput sa apara primii tricomi si pe frunze, trebuie sa-mi iau un microscop ca sa vad si eu mai indeaproape ce si cum e treaba p-acolo.
Hmmmm, revin cu o mica problema, se pare ca intampin din ceea ce consider eu o deficienta de magneziu? nute burn? light burn?
Va rog sa ma ajutati sa identific aceasta problema deoarece nu sunt sigur cu ceea ce ma confrunt desi eu as merge pe o deficienta de magneziu, insa nu sunt foarte sigur.
Simptomele sunt urmatoarele:
- varfurile frunzelor arse, rasucite ca in forma de gheara
- marginile nu chiar arse, dar sunt maro si uscate asa
- frunza per total isi pierde din culoare o da spre galben
- puncte maro pe suprafata frunzei plecand spre varf si avansand spre mijloc
EDIT: Am gasit aceasta diagrama careia conform este posibil sa am o deficienta de Potasiu (K) dar nu sunt sigur astept mai multe pareri!
EDIT 2: Toate semnele duc la deficienta de P si K, e clar imi trebuie un PK booster sau sa incep sa maresc doza de nutrient de Bloom...