As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
Jak wielu z was zapewne wie musiałem na dłuższy czas posiedzieć cicho pod miotłą. Przez cały ten czas odwiedzałem po cichu forum i zazdrościłem Wam każdego growa. W końcu nie wytrzymałem. Odkurzyłem stare graty i rozpocząłem nowy projekt.
Niestety jak to zwykle bywa nie wszystko poszło po mojej myśli.
Obecnie robię w sumie taki nieintencjonalny test run. Chciałem tylko zrobić sadzonki na outdoor, bo w zeszłym roku znalazłem nowe, niezłe miejsce. Dostałem od ziomka lampkę 70W HPS, odświeżyłem starego boksa i posiałem resztki moich outdorowych pestek (auto suka x ???). Niestety okazało się, że przez wybitnie mokrą wiosnę mój spot został zalany i sadzonki wróciły do boksa.
Oczywiście boksik nie był przygotowany na taki scenariusz, wiec sadzonki skarłowaciały w kubeczkach 0,2l, zaczęły żółknąc itd. Nie mogłem nic zrobić, poza usuwaniem samców (które szczęśliwie bardzo szybko się określają) i dopiero jak zostały samiczki mogłem przesadzić je do większych doniczek.
Samiczek zostało 10 z czego 4 automaty i 6 regularów. Automaty są bardzo małe (skarłowaciały gdy zaczynały kwitnienie), mają tylko jeden szczyt (+- 1g z rośliny), Będą gotowe za jakieś 2-3 tygodnie. Regulary lepiej zniosły te trudne czasy, ale szału nie ma. Będą dojrzałe pewnie za jakieś 6-7.
Do tego czasu będę planował strategię na następną rundę, bo jest masa ulepszeń, które mogę (a nawet muszę) wprowadzić zanim będzie to miało ręce i nogi.
Nie jestem dumny z tego co mi tam rośnie, ale zważywszy na sytuację lepsze to niż nic. Cały grow wliczając prąd, nawozy, ziemię itd kosztuje mnie +- 150zł, więc nawet jak 5g wyciągnę to się opłaci.
Najszybszy automat zdjęcie z 21.06 :
i z dziś:
I jedna z regularów:
Na razie to tyle, sorry za długiego posta
*Nie wyobrażacie sobie jak ciężko mi było zacząć nowego posta po takiej przerwie.
Czolem Zaloga!
Maly upload sprzed domowego ogrodka AF
Auto Haze
Mazar x NL
A tu to podobno c99 AF (chyba sie komus nasiona poje..) Wogole nie chciala rosnac na poczatku a jak dostala nawozu to przegonila reszte i to dwukrotnie
Wszystko podlewan tripackiem z Biobizz. Widac po lisciach ze cos tam nie dokonca jest OK. Ktos ma jakis pomysl czego brakuje?
Pozdro!
Dokupiłem nową lampę LED 50W, bo z HPS'em będę się musiał niedługo rozstać. Na drugą rundę planuję dokupić jeszcze jedną aby finalnie mieć 100W LED w boksie.
Roslinki ładnie rosną, automaty puchną, regularny ładnie się szronią.
Wszystko idzie całkiem zgodnie z planem. Roślinki ładnie rosną mino nie do konca idealnych warunków. Dwie sztuki sie obaliły a jegna prawie rozerwała na pół. Starałem się wszystko naprawić. Wyrwałem jednego samca.