What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

czumek

Member
diploidalny, ladne roslinki :) zazdroszcze Ci pogody, u mnie non stop pada a co najlepsze spota mam zaraz kolo rzeki a patrzac przez okno widze ze woda jest strasznie duza - powodz, wybieram sie teraz na spota z nadzieja ze roslinki jeszcze nie sa cale zalane i uda mi sie je przesadzic, mam nadzieje ze sie uda i te ktore uratuje wsadze narazie w doniczki i jak powodz minie pojda na spota

Nie dawno wrocilem ze spota, caly spot jest zalany, roslinki sa jakies 15/20cm pod woda, ale sa! wkladalem reke pod wode i dotykalem szczytow roslinek, od rana juz nie pada i mam nadzieje ze juz nie bedize padac, jak myslicie przezyja ? prad na spocie nie jest duzy wiec roslinek raczej nie urwie,
wkrotce zapodam jakies foty z wyprawy na spota w woderach wedkarskich i wodzie powyzej pasa :))

Last edited:

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
Hej Rogin, ta druga fotka od dolu to zmutowana roslinka, czasami takie mutacje sie zdarzaja. Trzymaj ja, na razie nie wyglada to zbyt drastycznie, moglo byc gorzej, np. tak:

Z kolei ta ostatnia twoja fotka to raczej efekt dzialania jakiejs larwy, nie slimaka (musialbys znalezc slady sluzu po slimaku). na larwy jedyny sposob to czesto kontrolowac rosliny i usuwac larwy recznie jezeli takie znajdziesz.

Aha, i do tych co beda uzywac nawozu z pokrzywy, na pierwsze nawozenie sugeruje bardzo rozcienczyc mieszanke z woda, nawet w stosunku 1:50, w zeszlym roku mocno przypalilem pare roslin. Szczerze mowiac czuje ze sie nacialem i raczej nie bede pokrzywy w tym roku uzywal.

pozdr, kov

Fish131

Active member
Przed chwila z nudow i z powodu brzydkiej pogody zasialem pare roslinek z nasion od Gelowasa (pozdro). Tak dla testu po 1 wysialem a konkretnie:
Nicotiana rustica
Datura stramonium
Nepeta cataria
Wild dagga
Leonurus sibiricus
Lactuca virosa

Zobaczymy co z tego bedzie.

Na chwile przestalo u mnie padac wiec wybralem sie na spoty. Lipa straszna bo pogoda do kitu, lipna gliniasta ziemia na spocie slimaki i inne kurestwa.

Tym razem zaopatrzylem sie w lepsze obuwie niz ostatnio :D

No i zwierzatka :D

A to planciki z okna ktore az prosza sie o wysadzenie na dwor ale przy takiej pogodzie nie chce mi sie taplac w blocie ;/

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
no dzisiaj bylem sprawdzic co sie dzeje na dzialce
pada deszcz i pada, pozaginalo mi pare kwiatkow ale wszystko jest dobze.
nic ich mi niezjadlo narazie,hehe i chyba bendzie dobru grow. jedyne to ze niewiem ktura clone jest ktura, na do jesieni sie dowiemy

664IMG_6904.jpg

664IMG_6903.jpg

664IMG_6901.jpg

664IMG_6899.jpg

664IMG_6896.jpg

peace

G

Guest

Wlasnie wracam z spotow. Rosliny bardzo slabo rosna przez ta zjebana pogode. Lato w polsce mnie zapowiada sie zbyt fajnie :badday:
Pare fot:

Pzdr, wujek

cannabolic

Member
Witam Panow. Wreszcie moge sie podzielic moimi fotkami z zielonego boxa... A w nim Big budy i Zamal x neville haze w 38dniu flo niestety zamal trochu przyslaniety wiec go nie widac :biglaugh:

PEACE

no wiec tak, bylem dzisiaj na spocie i niej est za dobrze, wieksze roslinki trzymaja sie dobrze choc niewiele podrosly przez ten tydzien, natomiast malusienkie ktore byly wysadzone tydzien temu strasznie zmarzly niewiem czy jeszcze cos z nich bedzie, okarze sie za tydzien, tak sie zastanawiam czy warto jeszcze kielkowac bo mam jeszcze pare sztuk passiona???

pozdro

Last edited:
G

Guest

greenman1981
tak sie zastanawiam czy warto jeszcze kielkowac
Ja kiełkuje. W przyszłym tygodniu koncze sadzeniem itp. a mam jeszcze do posadzenia ok. 30 małych sadzonek. :O Cały maj przespałem :/ i w czerwcu sie obudziałem.

Jak szkoda Ci marnowac pestek na mały zbiur, to je zostaw jednakze za rok bedzie napewno co innego :)

G

gelowas

Cannabolic, fine grow.
Fishu, Greenman - dolaczam do klubu, hehe, jakos srednio nam to rosnie. Ja zem zostawil sionka na nastepny rok, chyba teraz zaczynac sensu juz nie ma.
Wujek i Diploidalny maja lepsze konopki, gratuluje. :)
HC, no comment, ale on to ma lepsze klimaty w tej afryce to nic dziwnego.
Kov, bede uwazal z tymi pokrzywami, narazie nie smierdza, pozniej zobaczymy. Spieszylo mie sie ost na spota, wiec polalem kurzaka na oko, chyba troszku przesadzilem, za tydzien sie okaze.
New Kid, more photos. :)

Santa Maria

HH, BB, Santa Maria

DC X HH

Bonsai :p

Po raz pierwszy pojawily sie problemy ze slimakami, te male chuje objadly mi z dolnych listkow wszystkie roslinki, za tydzien je Slimakolem potraktuje o. Poza tym po ulewach teren podmokly zamienil sie w prawdziwe bagno, modlmy sie o wiecej slonka.
pozdro i good luck
G

AHA, A W TAKICH JAK NA FOTO TO PRZYCINAC JUZ STOZEK WZROSTU???

Last edited:
G

Guest

pozdro wszystkim,

nie moge zapodac update'u bo posialem kabel od aparatu :) . a szkoda bo przez ostatni czas sporo podrosly. nasiona od HC zamienily sie w prawdziwe monstra ktore sa masakrycznie rozkrzaczone jak na 6 czerwca. powiem ze nareszcie widze jak wazne jest doswiadczenie i dobre nasiona, dopiero to razem daje ladny efekt.

#witam cheech and bonga ziomka z OG. fajnie zobaczyc ze jedziesz z growem. fajnie jak tam rosna God Bud'y ??
#Hot Cargo #kov pozdro.

#WDB pokazujesz tutaj naprawde kawal dobrej roboty. piekne rosliny. po obserwacji stwierdzam ze masz chlopak niezla reke. kiedy kielkowales [ widac ze juz troche dni maja :D]

dolaczam sie do modlitw o slonce. niech zaswieci nad kazdym polskim growem.
peace pes

Fish131

Active member
A ja wlasnie przesadzilem 2x papaya 2x ICE 1x bagseed 1x Bagseed x Sweet roxana do troche wiekszych doniczek ktore postaram wrzucic sie na spota w weekend.
Dodatkowo dalem do moczenia 10x passion i 5x papaya i bede je sadzic za jakies 2h do doniczek widocznych na foto.

Last edited:
G

Guest

Szczęście sie do nas uśmiechneło, moze przynajmiej do tych spotów ze śląska :D

Bylem na spocie zrobilem focisze jednak nie wszystkich :/ bateria mi sie rozładowała zapomnialem doładować ją. Nie zrobilem fotki tylko 1 WW i 1 PP szukalem ich 10 min po spocie żeby je znaleść
Zaczynamy

2x Hawaii&skunk#1:

-----------------------------------------

HH&EM (sposobem Kova wsadzilem tylko sionko juz przed majem)

niewiele urosło :(

HH&EM

----------

WW

RS (by BlinD)

------

PP (bardzo zmarniał od ostatniego razu jak go widziałem :/)

ale chyba znam przyczyne dlaczego zmarniał...

ślad jakiegoś zwierza.. żwierz może mógł załatwic swoją potrzebe na moim PP ale chyba tak toksycznych śurów nie powinien mieć zeby tak osłabuć rosline, wiec moze to przez ten deszcz)

Co do drugiego PP rośnie świetnie :)

Prawie bym zapomniał jeszcze są sadzony do wsadzenia :badday:

Pozdro :wave: :wave: :wave:

Last edited:

Gypsy Nirvana

Recalcitrant Reprobate -
Administrator
Veteran
.......czesc moi polscy przyjaciele. Wiosna jest juz i kwiatki w polskich ogrodach rozkwitly
Jest bardzo milo sluchac waszych historii o roslinkach cannabis
DO DZIELA!
Gypsy Nirvana

Fish131

Active member
1 Babdziak poprostu pieknie Ci rosnie to wszystko. Duze masz te planty. Widze takze ze jest tam dobra ziemia a moze Ty sam dawales tam wlasna ziemie?

2 Nie ma to jak motywacja od Gypsiego :D Pozdro :D

G

Guest

Fiszu dawałem po ok.2l na karzdego krzaka ziemi kupnej. A gleba na tym spocie jest piaskowa... wiec chyba korzenie jeszcze nie pprzeszły przez kupną ziemie :)

KILER

Member
Duce ładnie ci planty ida na out aż pozazdroscić.Pogoda nie dopisuje a tu takie paprotki!!:))
cannabolic Super kwiatki!! :yummy:
Gypsy po naszemu mówić!!?:) :yoinks:

Gypsy Nirvana

Recalcitrant Reprobate -
Administrator
Veteran
......dziekuje wszystkim za mile slowa. Zawsze jest milo uslyszec cos takiego od europejskich braci i siostry.

Latest posts

Latest posts