What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

gelowas

U mnie juz balkon sie powolutku zielony robi, a zimna zoska dopiero za 2tyg. :smile:

Lactuce Virosa

mlode Salvie

wiadomo co

Spot #1 centralnie w lesie na polanie

Spot #2 tutaj chyba cos wiecej niz dwa planty posadze, bo pieknie tam jest, tylko kopac ciezko jakos i daleko

3,5godz dzis na rowerze, nie spodziewalem sie, ze tak bardzo moga zmienic sie obrzeza miasta w ciagu roku, no jeszcze dwa lata temu bylo dziko, zaplanowalem sporo miejscowek, a tutaj patrze i albo budowy wszedzie albo juz gotowe chalupy stoja, poza tym niezly smietnik sie w lesie zrobil i zaczynam sie zastanawiac co zrobie z roslinami.

Pozdrawiam i Wam zycze lepszych rezultatow poszukiwan :wave:
Grzesio

Edit:
Fishu, faktycznie moze sie pojawic taki problem, ale generalnie wybralem najbardziej odkryte miejsce, zobaczymy...
Ps. Do kielkowania dalem ziemie zmieszana z coco-gruntem, bardzo fajna sprawa, zawsze tak bede robil, podloze staje sie lekkie, a dodatkowo kokos chlonie wode, co na dworzu sie moze przydac. ;)

Last edited:

Fish131

Active member
Gelo tak patrze na spota 2 i widze tam duzo drzew. Nie wydaje Ci sie ze jak one zaczna wytwarzac liscie to bedzie zacieniony spot?

G

Guest

No ja tez juz powoli zaczynam sezon. W dlugi weekend wszystko idzie w plener.
Te w donicach maja 3 dni od wyjscia pond glebe a te w kubeczkach dzis dopiero poszly do gleby.

i pare fot innego kwiatka

Pzdr, Wujek

BlinD

Active member
Gibereliny uderzenie 2 - mianowicie... Nasiona zeszlorocznego Ruderalis skunk cos slabo kielkuja ale nie jest tragedia (jak na moje oko) w przeciwienstwie do WW ktre ma 99% kielkowalnosci.. namoczylem recznik papierowy woda i w kieliszku 50ml wody poslinilem minimalnie kawalek drucika i zanurzylem w gibrescolu poczym wymieszalem w kieliszku i polalem nasionka .. ciekawy jestem jak wplynie na kielkowalnosc .. podobno naprawde pomagaja gibereliny (nie moge sie powstrzymac od eksperymentow na roslinkach) jeszcze zobacze ukorzeniacz jak wplywa na kielkowanie bo zawiera auksyne przynajmniej nasiona to nie cala roslina z siuwaxem i nie bedzie taka szkoda jak cos nie wyjdzie :p :p

tomasz

Member
kuzwa, mialem dzis wykiełkowane c99 w doniczki wlozyc ale pomyslalem ze juz dzis nie jutro zrobie to, i kurwa ide sobie do piwnicy , zawadzam o kabel wywijam orła i wpadam na podstawke w c99 , 4 nasiona sie znalazły 1 przepadło buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :/

Ikser

Member
Co do gibereliny to podobno traktujac rosliny tym srodkiem staja sie one kolosalne, ale toksyczne i zabrania sie palenia pierwszego pololenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak chcecie.. ja nie lubie kombinowac... Jedynie klonowanie;).. EEEEEEEeeeeeeemma!!

BlinD

Active member
moze i jakims minimalnym stopniu ale jezeli dopuszcza sie do spozywania pomidory i winogrona traktowane tym to na konopkach wydaje mi sie ze nie jest to toxik trucizna tym bardziej , ze rosliny same to produkuja tyle ze w mniejszym stopniu ... ostatnio czytalem ze cyjanki poprawiaja kielkowalnosc roslin hehehehe ale razczej wolalbym nie bawic sie z cyjankami wole napisac jeszce kilka postow tutaj ;) co do budsow jakie potraktowalem to doszedlem do wniosku , ze chyba ze stezenia takie jak dla pomidora to jest dla konopii za duze a co do giberelienk i kielkowalnosc to razcej pomagaja .. pestki RS ktore od 2 dni byly tylko pekniete i nic sie nie dzialo dzis wysunely kielek...

Fish131

Active member
Wlasnie wylaczylem lampe w moich ICEach. Dzis jest 63 dzien flo czyli 9 tydzien. Teraz 2 dni ciemnosci i we wtorek w nocy (jak wszyscy beda spac :D ) Fishu bedzie robic sianokosy :D
7983ICE_63_dzien_flo.jpg

7983ICE_63_dzien_flo_1_.jpg

7983ICE_63_dzien_flo_2_.jpg

7983ICE_63_dzien_flo_3_.jpg

7983ICE_63_dzien_flo_4_.jpg

7983ICE_63_dzien_flo_5_.jpg

7983ICE_63_dzien_flo_6_.jpg

G

Guest

fishu fajne plantuchy. Jestem ciekaw ile ci z tego scroga wyjdzie :lurk: Wloski jeszcze biale :chin: Pzdr. h9t

Fish131

Active member
THC h9tric.
Wloski sa brazowe w 90% plantow te co widzisz tutaj biale to sa z topow ktore sa na brzegach siatki a co za tym idzie maja mniej swiatla wiec dlatego... No i lipne foto bo z komorki...

rogin

Member
yo
własnie ogladam moje kielkujace nasionka i zaówazylem ze 3szt połączyly mi sie tak jak by białą plesnia. Wiece co to jest i od czego moglo sie tak zrobic ??
PEACE

Ganja Smile

Active member
Ej macie motyw ze jak robicie przerwe w paleniu to zaczynacie pamietac sny?? nie pale juz 3 tydzien prawie i znowu pamietam ;] hehe dobra opcja :D

Fish131

Active member
Nie wiem ale wg mnie kielkowanie nie ma najmniejszego sensu. Ja zawsze mocze nasiona z 3 h w wodzie a potem do gleby i wszystkie wychodza...

Wilk

Member
Siema
Sa dwie sprawy do zalatwienia :)
1. Mam saletre amonowa. Zawiera on bardzo duzo azotu. Uzywal juz to ktos na oucie ?
Jak to sie dawkuje ?
2. kolo mojej jednej miejscówy pojawily sie slady motocrosa i quada. Nie wiem za bardzo co robic, widzialem tego typka na quadzie jak jezdzil po polach od krzaczkow do nastepnych krzakow. Nie wiem czy zaryzykowac i wysadzic tam czy zmienic miejscowe ?

Peace :)

Fish131

Active member
Po pierwsze jestem w szoku zapostowania u nas Gypsego :D

Wilk.
1. nie wiem :D
2. Jezli widziales jak jezdzil od krzaczkow do krzaczkow to zapomnij o tej miejscowce...

Latest posts

Latest posts