What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Biodizel

Member
to mam 2 propozycje od specjalistow hehe, karate i talstar 100 EC, juz sie dowiedzialem ze te sk****syny hehe ;) to banda zwana opuchlakami, moze jest cos wylacznie na te stworzenia? podobno na larwy mozna stosowac preparaty naturalne
Heterorhabditis megidis można do gleby wprowadzić tego pasożytniczego
nicienia
:wave:

Last edited:

szok

Member
...a kupiłem dzis paliki w castoramie bo roslinki sie zaczeły wyginac i tak oto jedna z nich załapała się na fotkę
jest to odmiana C-4 z Chimery i ma dokładnie 30 dni. wiem ze mało ludzi ja uprawia ale ja juz jade dawno z klonów tą odmiane. matka ktorą wyslelekcjonowałem dochodzi w 57 dni dokładnie co uważam za zajebisty wynik bo w praktyce inne odmiany dochodza mi w okolo 70dni chodz na "opakowaniu" pisze oczywiscie ze mniej...

(...zalecam ogladac w powiekszeniu-choć nie wiem czemu...)

Last edited:

Azzzzzz

Member
Veteran
Biodizel: Tez mialem takie robaczki (lub cholera podobne, za duzo sie nie przykladalem...) to pamietam ze one wychodzily mi z ziemi w doniczce, albo z niej sie wziely, albo tam sobie mieszkanie zrobily. Poszperaj moze zapalka w wierzchniej warstwie, jesli to to samo co u mnie to powinienes jakiegos skurczybyka wydobyc...

Pozdr

Biodizel

Member
podoba mi sie ta C4 od chimery, napisz cos wiecej ;)

hehe, tak ich chyba nie zniszcze, trzeba bedzie zainwestowac w chemie albo nicienie, ale te robaczki chyba drogie ;) i malo dostepne

Last edited:
C

Ca2

szok: ile vega i jakie światło?
Jako, iż mam zajawki na bonsai ;p stwierdzam, że przydało by jej się troszke treningu ;) UUUUuuuuuuwielbiam sznureczki ;D

szok

Member
no sznureczki to se mozna stosowac jak sie ma 4 roslinki , ja nie mam na to czasu bo jade rownoczesnie veg i flo (i czasem sie jeszcze robale jakies wpierdalają i trza je tępić)... dlatego taka duza bo przetrzymalem ja 3 tyg na vegu od ukorzenienia...ukorzeniala sie w sumie 2tygodnie w wacie ...potem przekładka do ziemi do malej doniczkii i potem do tej CASTORAMY na dwa dni przed floweringiem zeby jeszcze troche jej korzenie podrosly...
jesli chodzi o swiatlo to troche nie wiem bo mam 2 lampy 400w kolo siebie i nie wiem czy ona sie zalicza na 400w czy juz na 800w
acha nie wiem czy to wazne ale od jakiegos czasu przestalem stosowac drenaz w doniczkach...nic mi nie gnije a wrecz przeciwnie rosliny tyle pija wody ze az glowa boli ...taką c4 to wlasciwie moglbym podlewac 1,5litra codziennie i to z nawozem i dalej nie ma mokro (podlewam czasem codziennie a czasem co 2 dni jak zapije albo cos)

te liscie zoltawe to wlasnie od robactwa ktorego nigdy do konca sie nie wytepi

Last edited:

Biodizel

Member
ukorzeniasz na wacie? lepiej i szybciej chyba idzie na coco coir, namoczone dajesz do doniczek jak ziemie, mozna wyciagac i sprawdzac, ladnie sie ukorzenia, korzonki sie nie urywaja, a substrat mozna latwo splukac woda, substrat przed uzyciem mozna przeplukac woda i odsaczyc na sitku, koszt to kilka zł za kilka litrow (po namoczeniu), dostepne w kazdym sklepie zoologicznym

bez drenazu to jest ryzyko, ale z drenazem, w wiekszych doniczkach tez jest czasem problem, bo ziemia wysycha i odstaje od scianek, jak sie podlewa to woda scieka pomiedzy sciankami i roslinka dalej schnie, brak drenazu hehe odwazny krok, ale jesli roslinki nie narzekaja to widac jest ok

dajesz cos azotu na flo?

Last edited:

szok

Member
Biodizel said:
ukorzeniasz na wacie? ..

bez drenazu to jest ryzyko, ale... .

dajesz cos azotu na flo?

1. na wacie grodan, ukorzenialem w coco z piaskiem ale tak mi jest wygodniej ...nie wiem moze to po trochu snobizm moj ...
2. wyrobilem sie juz i jade bez drenazu oczywiscie kiedys bylo inaczej
3. w zasadzie nie daje azotu , kiedys eksperyementowalem z nawozem, teraz czasem spryskam liscie saletrą-tzw nawozenie dolistne , polecam bo daje efekty natychmiastowe...przewaznie stosuje krotki veg i nie ma sensu nawozic azotem

dwa na pierwszym planie mi uschły bo jak zwykle zapiłem w weekend, oczywiscie sa pod przykryciem

Last edited:

Biodizel

Member
kilka razy robilem klony, ale nigdy nie nawizilem roslin dolistnie, jakie robisz stezenie zeby nie spalic roslin i miec najlepszy efekt? bez spryskiwania dolne liscie klonow czasami zolkna, moze ta metoda pomoze ;) juz kiedys o tym slyszalem, ale nie bylo podanych stezen, chyba mniejsze sie daje?

hehe, widze cala linia produkcyjna ;)

szok

Member
sory ale robilem zarcie...
zadko spryskuje w ten sposob, robilem to pierwszy raz jak jakies robactwo wysysalo mi soki z rosliny i zaczely zółknąć...wtedy kombinowalem ile sie da i probowalem uzupelniac azot w ten sposob, niemniej jednak czasami wracam do tej metody(dzis nawet kupilem specjalny spryskiwacz w tym celu) i daje ona widoczne efekty..ja daje dawke 1g saletry na okolo 2 litry wody (taki mam spryskiwacz). Jest to juz sprawdzona dawka bo oczywiscie prubowalem kiedys dac 2g ale efekt byl taki ze liscie pokryly sie bialym nalotem i rosliny sie nie rozwijaly, po kilku dniach umylem liscie i wrocily do siebie i zyja nadal :)

a jesli chodzi o te kloniki na zdjeciu to niestety wiekszosc odpada bo nawet jak sie ukorzenia to sie nie rozwijaja tak samo i wybieram tylko najmocniejsze i najlepsze

w ogole wszystko czego sie nauczylem to na wlasnych bledach (choć czesto z pomocą innych growerow iCmag,OG).tak to juz jest ze jak sie nie wywrócisz to sie nie nauczysz. no ale to juz mi pozostanie na cale życie hehe

Last edited:

szok

Member
gdzie jest jakaś kopia Strain Guide z OG ale ze zdjęciami ??? ma ktoś linka ?

Last edited:

Biodizel

Member
bawisz sie w spryskiwanie kazdego wiekszego liscia z osobna czy po calej roslinie, jak leci? podobno aztoz negatywnie wplywa na rozwijajace sie kwiatki, i tu chyba nie ma znaczenia czy podawany normalnie do korzeni czy dolistnie

Last edited:
C

Ca2

Negatywnie - spowalnia lub chamuje rozwój kwiatostanu co potrafi strasznie uderzyć w yeld.

Lewar

Member
Last edited:
C

Ca2

@Lewar: kwestia ilości. Poniekąd każdy niedobór udeża w plon. Ja z kolei tak sobie obmyśliłem aby doprowadzić do niedoboru N w ostatnich fazach kwitnienia. Podaję teraz tylko PK + Fe +Dolomit.

Lewar

Member
hehe, troche zawile to napisales ;)
skoro unikac niedoborow to trzeba dawac N
IMO w ostatnich tygodniach flo powinno sie dostarczac samo PK, dlatego teraz przy grow bedzie wykorzystany b cuzz PK 13/14. bardzo oszczedny, dawkodawnie od 2,5ml na poczatku kwitnienia do 10ml. pzdr

szok

Member
ja oprócz podawania PK na FLO stosuję Ripen'a . powiem ze strasznie dobry nawóz na końcówkę. stosowałem juz w 2 uprawach i za pierwszym razem nie moglem sie nadziwic czy to co widze to jest prawda czy mi sie wydaje, potem doszedlem do wniosku ze moze jednak mi sie wydawalo ale przy nastepnej znowu sie dziwilem. teraz jestem przekonany ze jest on na prawde dobry.

eddy

Member
Siemano
no fotki cindy 99 z cyfroweczki dotarly :woohoo: :yummy:
jest to wydannie cindy 99 mini hehe , bo taka mini wyrosla

Last edited:

Latest posts

Latest posts