What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

L&M

Member
siema

chłopaki co radzicie na pleśniejące zielsko, wsadziłem do papierowej torby na szafe i zapleśniało, zawsze suszyłem w ten sposób i nic się nie działo, pomocy! narazie oddzieliłem największe ogniska pleśni ale bez mała wszystko ma oznaki pleśnienia, może da się jakoś tą bake jeszcze uratować??

G

Guest

L&M said:
siema

chłopaki co radzicie na pleśniejące zielsko, wsadziłem do papierowej torby na szafe i zapleśniało, zawsze suszyłem w ten sposób i nic się nie działo, pomocy! narazie oddzieliłem największe ogniska pleśni ale bez mała wszystko ma oznaki pleśnienia, może da się jakoś tą bake jeszcze uratować??

Ja bym wsadził ziele do worków takich jak na cebule[siateczka] i potraktował bym je chwile farelą z dużej odległości

Burek said:
O Slaw fajnie byłoby jakbyś napisał jakies smokereporty do odmian które miałeś :joint:

hehe...jako że pale sporadycznie więc moja ocena nie byłaby obiektywna bo urabiam głowę wszystkim co mam a w dodatku ostatnio nie mam za wiele czasu żeby tu wpadać :wave:

KluseK said:
A jak z Easy Sativa w porównaniu z C99?

C99 jest zdecydowanie mocniejsza-ale i ES nie jest zła-jest bardzo produktywna i ma piękny słodko owocowy zapach

Last edited:

greengirl

Active member
Ogrodnik-PL16 said:
Ja slyszałem ze kwasa daje sie pod powieke i ma sie korbe przez 24H! <Niewiem czy to prawda> I po tym co słyszałem ze zamierzam nawet próbowac!
Ziołko - ok! Grzyby - Ok! Pixy - Ok!
Ale kwasa nigdy w zyciu:/ :( Lee...

Nie wiem czy wiesz, ale grzyby i pixy mają bardziej destrukcyjny wpływ na organizm niż LSD. W sumie palona marysia pod względem wpływu zdrowotnego też pewnie wypada gorzej.

pozdro

green

G

Guest

greengirl said:
Nie wiem czy wiesz, ale grzyby i pixy mają bardziej destrukcyjny wpływ na organizm niż LSD.
green

Na organizm ... ale nie na psychike ...

Peace

Wilk

Member
Siema
Niestety nie mam teraz neta bo modem szlak trafił :/ Dzisiaj pierwszy raz od 2 tygodni tu weszłem i jestem poprostu w szoku !!! <respect> Super wam wszystkim to wyszlo !!!
Niestety u mnie nie bedzie sytych jesiennych i zimowych wieczorów bo wszystko co mialem to straciłem.
Pozdrawiam was i jedzcie dalej z tym !!!

G

Guest

hmmm dziwne pytanie.. czemu scrog bez lst?;>
jak juz bawisz sie w scrog to jakim problemem jest lst?

G

gelowas

hey hey, dzis doszlo zamowionko z seed.pl 1szt Ducksfoot do ktorej dostalem freebie 1szt White Skunk X Snow White , oba groszki w firmowych opakowankach z nirvany tj listek i zielona zgrzewka, elegancko zabezpieczone w folie babelkowa i 'kolanko' , wygladaja elegancko, szybka dostawa i kontakt, takze polecam. Czy sa w 100% pewni to sie okaze po out '07 - mam nadzieje, ze zobacze kacze stopy (i jakiegos crossa zmajstruje). :D

ps. listy bez-bobkowe dzisiaj poszly, jutro winny dojsc

GanjaDevil

Member
Elo wszystkim !
Mam do was takie pytanie ... ostatnio z moich 2 wysuszonych krzaczków wydłubałem ok.20 pestek i dodam , że ich nie zapylałem niczym i nie miałem żadnych męskich krzaków , a w pobliżu nie było samosiei ( jakieś 2 km dalej było troche samosiejki ) i tu pojawia się moje pytanie - Czy te pestki są wynikiem zapylenia przez jakiś pyłek który zdołał dolecieć czy może ona sama produkuje zawsze pare pestek żeby przetrwać ??(sam to wymyśliłem więc nie wiem czy to może się stać ?? :joint: ) No i czy mam je sadzić w przyszłym sezonie ?? wyglądają zdrowiej niż te z nirvany ...

OUTLAWZ

Member
wiec moze wiatry niebyly silne i zapylona zostala ci tylko czesc rosliny . przypuszczam ze dolna czesc. Nie wiem co z tego bedzie z tych pestek ale sam sie przekonasz ...

GanjaDevil

Member
to nawet nie jest część rośliny... to po prostu są pestki losowo porozrzuccane po całej roślinie , a jest ich ok. 20 sztuk na obudwu czyli niedużo ...

eddy

Member
madixx said:
hmmm dziwne pytanie.. czemu scrog bez lst?;>
jak juz bawisz sie w scrog to jakim problemem jest lst?

no jest takim problemem ze kiedys zastosowalem lst i roslinka zatrzymala mi sie w rozwjou i sie boje ze z nia tez tak sie stanie a szkoda by bylo female cindy 99"

G

Guest

Eddy IMO to nie spowodowane LST.... tylko jakis inny czynnik musial na to wplynac . Pozdrawiam :wave:

Last edited:

KILER

Member
GanjaDevil: a moze ci sie poprostu zhermiła.
Ostanimi czsy to jakis zastuj na IC chba wszyscy swietuja udany out 06!! :joint:

GanjaDevil

Member
Nie wydaje mi się żeby się shermiła któraś z roślin bo je dużo oglądałem i myśle że bym to zobaczył ... W przyszłym sezonie posadze te pestki i się okaże co jest grane ...

G

Guest

Haha może kogoś to zaciekawi ... znalazłem bowiem fotki z pierwszewgo mojego boxa .... Odmianki to Shark z OS'04(My) i WW z nasionka.com(friend grower)

-24.04.2004-

Shark

WW

-25.04.2004-

Shark

WW

09.05.2004

Shark

WW

wszystko razem

Był to mój pierwszy grow i uważam ,że bardzo dużo sie na nim nauczyłem :D

Peace :wave: