What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

rogin said:
kurde przesuszylem swoje topu i sa teraz takie hooyowe :/ Spryskalem je woda i zamknelem na 12h w reklamowce myslicie ze to polepszy ich wilgotnosc ? Czytalem keidys ze do sloikow z topami mozna dodac skorke do pomaranczy lub cytryny co ma polepszyc ich zapach i ma uchornic przed plesnieniem ktos to stosuje ?
peace

Rogin, moim zdaniem wlasnie najlepszym sposobem jest skorka od cytryny, pomaranczy itd. Sam to stosuje jak baksu mi przeschnie i jest to niezawodny sposob. Co jakis czas sprawdzasz jak ziolo jest wilgotne i wykladasz skorke wtedy gdy ci odpowiada wilgotnosc. A co do spryskiwania ziola woda, mysle ze to niezbyt dobry pomysl poniewaz latwo przesadzic :/ Pozdrawiam

rogin

Member
h9tric said:
Rogin, moim zdaniem wlasnie najlepszym sposobem jest skorka od cytryny, pomaranczy itd. Sam to stosuje jak baksu mi przeschnie i jest to niezawodny sposob. Co jakis czas sprawdzasz jak ziolo jest wilgotne i wykladasz skorke wtedy gdy ci odpowiada wilgotnosc. A co do spryskiwania ziola woda, mysle ze to niezbyt dobry pomysl poniewaz latwo przesadzic :/ Pozdrawiam

a ile tej skorki dodajesz i na jaki czas ? Do słoika zioła napchac i na wierzch skórke ?

G

Guest

No stary .... zalezy jak wielkie masz te sloiki i ile masz ziolasa, ale wez wsadz tak z 6 cm skorki, taki pasek :) max 2h i masz gicior siuwax :D Mysle ze bedzie git. Pzdr. :wave:

LDV

Active member
ostatnio sprawdzalem po rad drugi zajebisty sposób na curing ziela...
Wiec jak wsadzamy zioło do słoików to dodajemy też do tego pare łyżej kawy mielonej wsypanej na husteczke ktorą później wiążemy tak aby było coś w rodzaju woreczka...
Zioło sobie lezy z tą kawą z tydzień lub dwa...

Zrobiłem tak z moją Santa Marią... naprawde z efektu jestem zadowolony :)
Polecam dla wszystkich którzy lubią zapach kawy...

Zioło teraz po rozdrobnieniu ma silnie skunow-kawowy zapach ktory jest naprawde zajebisty...
Sposob jest tez bardzo dobry dla tych ktorych zioło nie pachnie tak jakby chcieli bo naprawde zapach zioła zmienia sie w sposób znaczący...

Pozdrawiam...

Lewar

Member
LDV - mógłbym Cię prosić o grow/smoke report Santy Marii? jaki daje plonik, czy da rade out? jak z zapachem, czytałem że ma ponadprzeciętną moc i bardzo nietypowy high, jak to z nią jest? :) planuje ją do boksika wrzucić na listopad, a na wiosne revegować i z klonami pod chmurkę, tylko nie wiem czy warto... będe bardzo wdzięczny, bo w sieci nie ma jakiś obszernych reportów, a bardzo mi na tym zależy :smile:

a tutaj coś ode mnie ;p out śkończyłem, ale indoorek trwa. white skunk 8 tydzień flo, w sobote zakończą żywot te dwa kwiatki :joint:

tym jeszcze trochę potrzeba, prawdziwy ICE :D

K2 też - 6 tydzień flo

dzisiaj dostrzegłem, że duża ilość żywicy na palcach pachnie... smarem! tak tym odpadkiem destylacji ropy. na femaleseeds pisze, że ich Ice pachnie paliwem Diesel, ciekawe :wave:

POZDRAWIAM :smoweed:
_________
edit:
@LDV, znalazłem opis SM na 160 stronie, czyli nic ciekawego wg. Ciebie z niej ;)

Last edited:

Topiasz

New member
Ładnie Wam to wszystko porosło w tym sezonie.Moje zasoby w miarę upływu czasu kurczą się coraz bardziej.Wyszło mi tych nasion trochę lecz nie są takie jakie powinny być, ale myśle że jak będę lał na początek wodę utlenioną (jak napisał wcześniej Big Green Worm), to powinno być OK.Niestety mam przerwę w sadzeniu ale na wiosnę może jakiś out (kto wie).Na marginesie http://pclab.pl/news22786.html (często trzeba być czujnym i małomównym w tym temacie). Pozdrawiam.

LDV

Active member
tak z perspektywy czasu to powiem tak:
mi jakies hujowe ziolo wyroslo troche za szybko sciolem i do tego byla za duzo temperatura przez caly wzrost w boxie...

Santa Maria
Zielsko dosyc niestabilne mialem w sumie dwa zupelnie od siebie rozne krzaki roznily sie zapachem, wygladem, dojrzewaniem kompletnie wszystkim.
High:
Naprawde jest inny niz wszystkie... Takie pobudzenie z zamułką huj wie jak to nazwać... ale nie jestem takim koneserem zeby mi to bylo dane oceniać.
Zapach:
Bardzo mocny ale troche łąkowy... Podczas wzrostu silnie kawą smierdzi...
Ma tak mocny odór że jak otwieram słoik to tak jebie że głowa od tego boli naprawde...

Ogólnie zioło dobre tylko mi coś chyba nie wyszło :p

PS: Ogólnie jak jaralismy to w duzych ilosciach to tak kazdy z nas zauwazyl ze liczba wciskow w stylu: "tam cos jest" "ej kto to idzie" "o kurwa ale mi sie wcisnelo" sie zwiekszyla w sposob znaczacy <lol2>

Pozdro

Siemka
LDV - ja paliłem Sm od kumpla i naprawde faza jest jakas dziwna! Z jednej strony jestes zmulony a z drugiej masz powera! dziwne :/
MAm takie pytanie!
Moze mi ktos z was powiedziec Cos od odmianie ICe Queen Z No Mercy??
Mam zamiar psoadzic w boxie! Pozdro PeAcE

P.S - co bardziej polecacie mi do boxa??
Northern Lights - FM, Desert Queen - NM, Ice queen - NM,
Ice - FM, Grapefruit - FS, White Widow - FS!
Chodzi mi o cos mocnego! Zeby faza byla raczej stoned! I zeby byl duzy plon i latwa w uprawie! Pozdro :badday:

Last edited:

Tomu

Well-known member
Veteran
Elo
@Lewar ładne bukiety :D

A to troche zdjec ale resztki ktora została zjarana w sobote :/ z kolegami smokami :D California Orange Skunk z High Quality Seeds.
High:
Znakomity wszystkim sie podobał energetyczny, lecz gdyb za duzo wypalisz to ciezka głowa ogolnie good weed :bat:

Pozdro

bogusik2

Member
@Lewar ( ^_^ ) superowe te roślinki ;) szczególnie użekaja mnie kształty K2 :)
Tomu odmianki nie paliłem jeszcze, ale zachęcający opis ;) smakowite palonko...
U mnie ostatnia WW ścięta ;) ostatni reweg, 25g i całkiem pożądna moc ^ ^
Foty całości:

A tu troche sesji indywidualnych ;) hehe

C

Ca2

Mrrr ogrom ślicznych fotek. Heh jako, iż skończyłem outa już jakiś czas temu pozostaje mi kręcić gibony i cieszyć się ich smakiem.
Dziś Juicy Blund Black n' Blueberry (jezyna & jagoda).
Kurde ale dusi. Jara się to totalnie jak cygaro. Kręcąc samemu takie baty tak jak ja dzisiaj. Prawda w oczy. Skazujemy się na samobójstwo (zależy jaką odmianą dysponujemy). Ja dziś operuje mixem K2 & Maroc :D Tak na mix fazy Indica/Sativa :D

Kurwa nie dałem rady go spalić za jednym razem ;p

Ale jeste pierdolnięty. Skończyłem bata. Z nudów z 5g liści + kabany po haszu zrobiłem extrakt butanowy. Spaliłem ten lepik i teraz wypluwam płuca. Hardcoreowe dziadostwo :D

Last edited:
G

Guest

Witam zielonych braci :wave:
Moje ostatnie 2 krzaki-TRANSY-spróbuje je przetrzymać do końca miesiąca bo troche szkoda mi ich jeszcze ścinać w takim stanie.
Narazie dobrze sobie radzą-zdrowa zieleń,zero pleśni...oby tak zostało :D

:wave:

...i moje ulubione foto>C99< o zachodzie słońca...

Last edited:

Tomu

Well-known member
Veteran
Elo
jeszcze jedno zdjecie znalazłem szkoda ze nie robiłem z poczatku zdjec bo to sa resztki a wieksze topy zostały zjarane w bardzo szybkim tempie :D tak to jest majac znajomych smoków. :bat:

Fish131

Active member
Schrom x Buddah Sister- 20 dzien flo (43 dzien).
Rosliny rosna ladnie. Zero niedoborow i zero klopotow. Poprostu rosna same :D Dostaja juz normalna dawke Terra Flores i PK 13-14.
Najwieksza rosline zlamalem bo strasznie szla w gore. Gdybym jej nie zlamal to mialbym obecnie mozliwosc podniesienia lampy o okolo 26 cm... Teraz czekam az zacznie sie wyginac zlamany szczyt.
Ten jeden mutant jest przejebanie fajny :D Nie dosc ze ma 4 glowne lodygi to jeszcze 1 lodyge rozdwoil :D Zajebiscie mi sie to podoba :D

G

Guest

Fishu, ladnie Ci idzie tylko coś planty z kwitnieniem się chyba opóźniają ... Jeśli to jest 20 dzień flow... hmmm

Fish131

Active member
No 20 dni temu zmienilem fotoperiod na 12/12. Preflowery pokazaly sie jakos 9-10 dnia od przelaczenia na flo. Wiec wg mnie wszystko jest ok. Kwiatki sie juz powolutku tworza... :D
Peace

cheech and bong

Active member
witam wszystkich growersow nie mam netu narazie wiec mnie tu nie widac ale jak tylko zaloze sobie to wroce do dzialalnosci widze ze wszystkim pieknie maria rosnie zwlaszcza outdoor udany .
ja narzekalem na nothern lights ze mi tak kiepsko kwitnie w tym roku a tu nagle jak ruszyly to w oczach zaczely puchnac planuje za tydzien skosic ostatnie roslinki moze uda mi sie wrzucic jakies fotki.
hells angel z outdoora jest cudowny ma egzotyczny slodki zapach i lepi sie od zywicy krece z niego jointy na czysto i palimy go w 3 kumpli i jest bombowo usmiech na twarzach gosci na conajmniej 2 godziny 3 godziny. durban silver star tez super dzialanie podobne jak hells moze jeszcze troche bardziej na smiech. w ogole robie mala furorke wsrod znajomych tym palonkiem bo jedna roslinka zrobila sie super rozowo fioletowa i jak czestuje ludzi to czesto pytaja sie mnie co to jest hehehe.
ostatnio jak bylem sobie pograc z kumplem na bebnach to zostalem rozpoznany przez jakiego growera a to za sprawa bebenka ma sie na dniach zarejestrowac

FISZU przyotuj sie na 10 tygodni floweringu jak ci sie wydaje ze jest juz ok to poczekaj jeszcze z tydzien jak ci dobrze schromik dojrzeje to jest mocarz niesamowity z reszta chyba kiedys kosztowales ode mnie o ile dobrze pamietam to wlasnuie bylo schrom x bs

pozdro dla wszystkich nadchodzi okres indoorowy tak wiec panowie mlotki w dlon i boksy zbijac i sadzic palic zalegalizowac!!!
pozdro cheech

Fish131

Active member
Siema Cheechu.
Oj tak palilem s x bs od Ciebie. Zreszta nie tylko ja bo wzialem to na ognisko i wszyscy wychwalali jaranie Cheecha haha.
Mi sie tam nie spieszy :D Ja moge czekac ile sie da :D

A tutaj widac wygiety juz szczyt ktory wczoraj zlamalem:

Wczoraj:

Dzisiaj: