What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

szok

Member
witajcie

zajebicho krzaki wszyscy macie na oucie, cos mi sie wydaje ze sam posadze w przyszlym roku bo faktycznie zielska sporo

a mnie niestety dreczy choroba roslin w moim ogrodzie , liscie zółkną i w sumie odpadają, nie jest to moj pierwszy grow a raczej 7 i wiem ze jest straszna katastrofa,
mam pytanie w zwiazku z tym : na overgrow był tak faq na ktorym były zdjęcia lisci i odpowiadajace temu sposoby jak temu zaradzic. zapewne jest gdzis jakis mirror tego faq'a jak i zresztą wiekszosci rzeczy z OG np. strainguide'a. czy ktos ma moze link do tego faq'a? wzglednie pomozcie mi znalezc bo nie przychodzi mi nic do glowy co by w google wpisac aby znalezc? [marihuana+health :) ]
nie mam na razie aparatubo pozyczylem bratu do srody ale wrzuce ewentualnie potem fotki o ile nie bedzie zapozno...
rosliny ani nie sa przelane ani przenawozone bo mam w tym juz wyczucie wydaje mi sie ze kupilem jakas strasznie hujową partię ziemi , bo od roku jade na tej samej a teraz cos jest nei tak ...

edit: Znalazlem cos takiego:
http://www.drugs-forum.com/growfaq/GrowFAQ Basic Topics.htm

moze mi ktos pomoze bo troche kuawo z angielskim u mnie

Last edited:

szok

Member
dobra znalazłem :
jest to na stronie:http://www.drugs-forum.com/growfaq/GrowFAQ Basic Topics.htm w dziale Changes in Colour of Bottom Fan Leaves

wszystko wskazuje ze brakuje mi azotu N choc dziwie sie bo nigdy mi sie to jeszcze ie zdazyło, symptomy sa dokladnie jak na 1szej fotce: http://www.drugs-forum.com/growfaq/1025.htm

czy ktos spotkał sie juz ze po miesiacu kwitnienia brakowało mu azotu ? czy uzupełniajac ten azot nawozem na vega poprawie cokolwiek? czy moze lepiej zastosowac saletre ktora jest poniekąd czystym azotem?
czy stosujecie jakies testery do pomiaru pH? jesli tak to jakie i na ile sie one sprawdzaja w praktyce?

szok

Member
z innej beczki
kumpel posadzil kilka roslin na oucie , kupil feminizowane ale ciemniak nie zauwazyl ze mu sie jeden meszczak przemcił i w sumie to wszystko zostalo zapylone,

1. moje pytanie brzmi: czy ziolo duzo traci na mocy jesli ma ziarenka? czy wiecej traci np na ilości ? nie mialem nigdy do czynienia z zapylonymi roslinami a tym bardziej z outem...

Last edited:

ogrefugee

Official Tree Taster
Veteran
sLAW77 said:
Fishu...wyrazy współczucia :petting:
Taki właśnie jest outdoor...sadzisz,pielęgnujesz,pięknie kwitnie i nagle :yoinks: pare miesięcy huj trafił. Kurwa jak nie ślimaki,gużce czy sarny to złodzieje lub psy.

Na 216 stronie była mowa o czymś takim jak FOXTAIL

Mi sie tak robi PURPLE STAR:

edit:
więcej fot z dzisiejszej wyprawy jutro

not sure what you're talking about but WOW GREAT PICTURE

:wave: from the USA!

Fish131

Active member
3x Schrom x Buddah Sister 32 dzien (9 dzien flo) i 1x Ak48 x Afghani (mlodszy o okolo 2 tyg, takze 9 dzien flo).

No nareszcie wszystkie schromiki sie okreslily. Na 5 sztuk mam 3 zenskie i 2 meskie. Ak48 x Afghani jeszcze sie nie okreslilo ale z uwagi na to ze jest okolo 2 tyg w plecy do schromow to moge mu wybaczyc jego ociaganie sie :D.
Wogole ich nie podlewam bo tego nie potrzebuja, mix ziemi trzyma dobrze wode. Przez caly ich zywot podlalem je moze z 3-4 razy. Teraz jak mi sie juz okreslily to zaniedlugo kupie ok 12 litrowe donice i do nich powedruja planty.
Foty:

KILER

Member
dr.greenthu piekne szczyty :yoinks: :yummy: :lurk: jaki kolor zajefajny!
Fish ładnie ci rosnie w ogrudku!
W tym roku polska jest szczegulnie zielona!

eddy

Member
Witam :wave:
Widzieliscie nowego crossa lowryder x santa maria ^^ moze byc naprawde cos dobrego tylko cena ;/
no ale trzeba bedzie zaczac zbierac kaske hehe
jak ktos bedzie mial wiecej wiadomosci natemat tej odmianki to pisac ^^
pzdr :joint:

BiZZY

Member
A to ziele wyhodowal moj ziooom :D

To jest Skunik1 z Dutch Passion.
Bardzo dlugo fazka sie trzyma i zajebistyczny powerek po tym jest :headbange

Jak na razie to jest najlepsze palonko jakie palilem.

D

DepczacyRobaki

Witam.Tyle mi wyszlo z tej 1nej HH.

Powiem wam ze nadłubalem sie przy tym strasznie.
sLAW77 duzo duzo pracy Cie czeka. :chin:
Rastaman to moj pierwszy sezon ale wydaje mi sie po zdjeciach ze te twoje nasiona freebie to nie sa HH.Bo budowa lisci roznia sie od mojej bardzo wyraznie.

A tu zubr w trawie sie chowa :moon:

POZDRO :wave:

quakemind

Member
panowie nic wiecej jak tylko pogratulowac roślinek

gdzie mozna kupic słoiki z gumką do curingu ?

co daje curing w zamrażalce i jak dlugo trzymac tam stuff?

Last edited:

joy joy

New member
elo potrzebuje szybkiej reanimacji mojej roslinki przesadzilem najwieksza do 10 l donicy zajebiscie wygladala . wracam patrze i :

no i widac strasznie zmarniala liscie ida w dol jak cholera i na dodatek zaczynaja ze 2 zolknac :badday: :badday: :badday: :badday:
przyznam ze dosyc hardcorowe bylo to przesadzanie bo cos nie chciala zmienic miejsca zamieszkania ;] i co teraz zrobic HELP

G

Guest

DepczacyRobaki said:
Witam.Tyle mi wyszlo z tej 1nej HH.

uuu
:woohoo: , nieźle zebrałeś, masakra hehe :bat:
Po prostu patrze na wasze zbiory i zazdroszcze troszeczke hehe. Nie moge sobie darować, że w tym sezonie nie dałem rady :badday: :badday: :badday:

Last edited:

jasmin

Member
wietnam

wietnam

slaw
widzialem powyzsza strone o konopi w maroku jakis czas temu i nawet planowalem tam pojechac jak alternatywa dla komercyjnego amsterdamu ale wakacyjne plany skierowaly mnie na zwiedzanie polski, niemiec i oczywiscie holandii, tez bylo fajnie
jakos rok temu moj kolega byl w maroko i opowiadal wiele historii jak palil z tubylcami, raz zatrzymal sie w schronisku w jakies malej wiosce i palil z mlodymi wlascicielami w kuchni w schronisku, fajne bonusy w schronisku co ?
zastanawiam sie czy nie otworzyc nowego tematu typu konopia na swiecie i bysmy tam umieszczali linki
http://www.flickr.com/photos/loupiote/91956880/in/photostream
i opisy typu jak
przydrozny chwast w wietnami a teraz tlumacznie ze strony z linkami
trawa rosnie wszedzie ,
w dolinie blisko MEO VAC ( w prowincji ha giang gdzies w wietnamie )
http://en.wikipedia.org/wiki/Ha_Giang_Province - info z wikipedii
konopia jest roslina endemiczna tzn. roslina miejscowa rosnie tak jak mlecz w polsce

Cannabis grows everywhere, just like weed! (Vietnam)

In this valley near Mèo Vac, Cannabis is endemic, i.e. it grows naturally everywhere, just like weed. It is not cultivated, it just grows as far as the eye can see, from the side of the road to the top of the hills.

a na koniec spacer ze swinka ;)
http://www.flickr.com/photos/loupiote/91957087/in/photostream/

Latest posts

Latest posts