What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Fish131

Active member
@HogDog piekne budsy!

@Grunwald nareszcie harvescik :D Oj tak roboty przy manicure jest w 3 dupy... Ale warto hehe :D

Schrom x Buddah Sister dzien 15ty​

Maly updacik z boxa.
Przed chwila przesadzilem do wiekszej doniczki moja mala AK48 x Afghani. Jest sporo w plecy do Schromikow ale jakos to bedzie :D Musze przyznac ze diably juz tak pachna ze hej :yummy:

Rosliny rosna bardzo dobrze, tutaj widac malutkie odgalezienia:

A tutaj zblizenie tego pokrzywionego Schroma. Tak jak podejrzewalem, stozek wzrostu jest na tyle porabany ze odgalezienia przejma funkcje glownych lodyg:

~jungle

Member
Sceptycznie podchodzę do długoterminowych prognoz ale oczywiście mam nadzieję, że ta się sprawdzi. ;]
Pamiętam jak w zeszłym roku Big Green Worm ścinał ostatnią plantę na początku listopada a z póltora tygodnia potem zaczął padać pierwszy śnieg, heh.

G

Guest

siemka growersi

:D piekna pogoda = duze budS. ale zem sie ujaral LRem :bat: nie wiem kto powiedzial ze to slabe ziolo. dwa buchy wzialem i troche mnie pokaralo. fakt ze palilem naprzemian z durbanami do trzech dni wstecz non stop :bat: :dueling: ale jednak weed dobry nie powiem :D:yes: :canabis: :kissass:

no i maly fotoapdejt :
peace pes

cob x PASSION#1 (wiecej pasji wiecej purpla :D:D:D) :

mhmm COB x passion#1 (moR orenDŻ hyhy :yes:)
pierwsze z kulami cob x p1 x c99 :

...

G

Guest

...

COB x passion#1 :

C99 :

durbanki :

to na razie tyle. kulki sa tez na durbankach x c99 [slaw Twoja favorita :D]

pozdro pes :rasta:

Last edited:

Muczaczo

Member
Orginally posted by fish
Musze przyznac ze diably juz tak pachna ze hej

@Fish, ten shrom na wegu wali strasznie, boję się co będzie przy flow. Domownicy się do mnie cały czas czepiają, bo jak otworze drzwi, to mają banie od samego zapachu :D.

@Pes ja bym te Twoje krzaki wszystkie zerzarł :yummy: :lurk: :D

:wave:

Topiasz

New member
Dziś zrobiłem małą sesję w ogrodzie.Oto wybrane zdjęcia:

zerwałem cztery gałązki na spróbowanie.Zapach jest intensywny i podobny do oranżady.Listki mnie tak kopnęły że boję się myśleć jak zadziała sedno.

Pozdrawiam

Cannagraphic

Active member
Narazie pare pozniej bedzie wiecej fotek WW

female 13 dzien flo z nirvany f1 :

I jeden meski :

jest jescze jeden zenski ale zostal w szafie na czas robienia fotek wiec wrzuce pozniej Pozdro !

Topiasz

New member
Rogin dzięki ;) Niestety nie wiem co to dokładnie za odmiana- kiedyś kumpel miał palonka pełno gdzieś z Polski no i dużo pestek było to urzyczył trochę, niestety sam też nie wiedział co to takiego.Posadziłem ją... 18 stycznia.a na początku lipca przeniosłem na out.Na parapecie jeszcze zaczęła mi kwitnąć ale jak wyniosłem na zewnątrz jakoś pogubiła swoje misie i zaczęła na nowo (jakby po swojemu).Zapyliła się sama bo inne co mam na spotach też jakimś dziwnym trafem mają pestki.Jakiś cosmic weed? hehe Sam nie wiem. Pozdr.

G

Guest

Dlugi, niekoniecznie. Ja tez mam kilka pestek ze swojej sativki i ani jednego jajca na sativce ani na drugiej roslince. Albo pszczoly lub inne owady zapylily albo wiatr, ktorego nie brakowalo tego lata. Przynajmniej u mnie. Tak m sie przynajmniej wydaje.

Last edited:
C

Ca2

Ja słyszałem o czymś takim jak apomiksja.

Apomiksja - typ rozmnażania, w którym osobniki potomne tworzone są z jednej komórki bez udziału procesów płciowych. W najszerszej definicji oznacza rozmnażanie przez nasiona, kiedy zarodek powstaje bez procesu zapłodnienia (agamospermia) oraz rozmnażanie wegetatywne. Swoim zakresem obejmuje wtedy całość rozmnażania bezpłciowego i przeciwstawiana jest rozmnażaniu płciowemu. Częściej za apomiksję uważa się tylko rozmnażanie bezpłciowe prowadzące do wytworzenia nasion.

Apomiksja umożliwia utrzymywanie się form o nieprawiodłowym genotypie, które nie mogą rozmnażać się płciowo.

Rośliny rozmnażające się przez apomiksję określane są mianem apomiktów. Zalicza się do nich niektóre trawy, np. wiechlina łąkowa (Poa pratensis).

Zastanawiało mnie to zjawisko rok temu po zcięciu Shark Special'a. Znalazłem na nim 10 nasion przypadkowo rozmieszczonych (jakby powstał męski kwiat to dużo więcej by się nasion narobiło i występowały by one w obrębie pylenia - taka moja teoria). Obecnie mam nasiona na Maroc i K2. Z kąd one się biorą nie wiem. Jest ich bardzo mało. Są rozmieszczone sporadycznie i bardzo żadko. Zawsze jakaś pesteczka na przyszły out będzie. Gen może nie ten co wcześniej ale lepszy rydz jak plyndz.

G

Guest

Moze masz racje Ca2.Moze jest tak, ze roslina bedac samica od dluzszego juz czasu, mysli sobie: kurde, starosc idzie, niedlugo mi listki opadna, bobki napuchna i co? przyjdzie szef i mnie dobije. I spali. I tak sobie ta konopia mysli i mysli i myli i mysli sobie tez tak: kurde, a moze mi sie uda samej... i jej sie czasami udaje. Boszzzzz. Ale ta moja sativka stuka... bo smaczna to za bardzo na szybko suszona, bez curingu, nie jest.

BTW: Ktora wg Was odmiana jest najsmaczniejsza? :D

G

gelowas

fish przyjacielu, bardzo fajnie ci sie to rozgalezia, poczatek extra, mysle, ze koniec bedzie jeszcze lepszy, a i genetyka porzadna pestki porob ;)
pes please pstryknij kiedys tam fotki calych krzokow
topiasz, niezly patent na suszenie K+
hog dog - piekna easy sativa
greenman no, leszek rzadzi i topa pachnie elegancko, znacie ten patent, ze wszystkie bro w zielonym szkle tak pachna nie wiedziec czemu? :D:D:D
fajah, musisz KONIECZNIE sporzadzic smoke raport of cinnamon buds, wlasnie szarlotke pieke i tak mnie naszla ciekawosc, czy rzeczywiscie topka bedzie zalatywala ta boska przyprawa...

ps. ahh jak zaluje ze nie moge zamiescic fotek sprzed tygodnia, bo sa na prawde pose, czemu 10 lat temu port usb nie byl standardem (pyt retoryczne)

ps2. 997 a kysz

EDIT - najsmaczniejsza California Orange Bud from Philosophos, tej wersji chyba dlugo sie bede trzymal

Last edited:
C

Ca2

@grunwald: Wśród tego co paliłem własnego najbardziej smakował mi Shark Special (ziemisty) ale teraz przebił go na łeb na szyję Maroc. Na przyszły indoor planuje C'99 więc pewnie Maroc zmieni swoją pozycję.

G

Guest

gelo said:
pes please pstryknij kiedys tam fotki calych krzokow
kurka no dawno bym to zrobil no ale ... yhyhy nie mam 3m wzrostu :bat:

:bow: takie drzewa co zem nasadzil to ciezko obfotografowac. dzisiaj zrobilem mini harvest sciete 3 durban silver stary :yes: widok i zapach przepiekny to samo waga. topy nie dokonca dojrzale a ciezkie jak *** hmm pudzianowski po obiedzie :bat:

LOL no dobra zdjec nie ma bo nie cierpie widoku zmasakrowanych przez noz roslin. topy wysoce zywiczne nawet te dolne :yes:
@grzesio postaram sie jakos zrobic te fotki Aj PromiS ju Dat :D:yes:

peace pes
@kabuFF fishu ladne maluchy.

:rasta:

Hog dog

Member
hajerwest :)

hajerwest :)

Niestety nie ominelo mnie to co czeka kazdego growera - harvest...
Drzewko bylo tak piekne i tak cudownie pachnialo ze naprawde zal bylo mi je scinac.
Troche spoznilem sie z wyrwaniem meskieo Blockhead'a i popylilo mi preflowery, wiec beda dzieci. Widzialem sporo groszkow... jak bede robil mani-mani to prtykne kilka fotek.
Blockhead nie jest tak szybki jak easy sativa, ale pocieszajace jest to ze zapylenie było z Najszybszego meszczaka w srodku czerwca jakos blockhead wyrobil banany.. O dziwo to byl najszybszy meski kwiat jaki mialem dlatego moze w przyszlym roku byc ciekawie. jesli sprawdzi sie plon+szybkosc es + moc blockhead'a to bedzie .... oj oj oj :)))

fotos

Hog dog

Member
ta to jest jedno drzewko.. mialem 2 Easy Sativy .. jedna poszla tydz temu juz pod sekator. mani mani jest czasochlonne...

to co scielem to ta po prawej.. w czerwcu wygladaly mniej obiecująco hehe ... :)

Latest posts

Latest posts