What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

C

Ca2

Fish131: Obecnie kwiaty podlewane są wodą z nawozem Planton K (PK: 19-24). Ostatnio podsypałem dolomitem 50 (już 2gi raz od początku) więc z tymi pierwiastkami problemów nie powinno być. Dzieje się to na starszych liściach. Nowe wychodzą ładne ciemno-zielone.

Wg. Haszysz.com
Niedobór potasu (K).
Liście żółkną i/lub brązowieją. Pojawiają się żółte, brązowe lub martwe plamy, głównie przy krawędziach, które mogą być niekiedy zwinięte. Roślina jest za wysoka.

No Maroc jest dość wysoki ale to wkońcu Sativa i nie ma co się dziwić.
Skoro Potasu brak to trzeba dowalić Plantona K.
Jak narazie to ciągle pada więc podlewanie nie wchodzi w gre.

Last edited:

LDV

Active member
ja mam boxa:
80cm x 60cm 140cm wysoki... cos takiego...

1. W wersji ze wyciag powietrza z boxa idziem przez cooltube dałbym przynajmniej taki wentyl:
http://www.allegro.pl/item117664743_wentylator_kanalowy_wk_125_380_m3_h_wys_0_zl.html

+
ze dwa mieszacze powietrza w boxie
i trzeba sie wtedy zastanowic lub poprostu przetestowac wydajnosc tego ukladu a jak bedzie hujowa to dac jeszcze jeden wentylatorek od kompa wyciagajacy powietrze z boxa przez sciane gdzies u gory lub przez dach :)

2. W wersji że cooltube jest chłodzony osobno dłabym taki wentyl:
http://www.allegro.pl/item119288189_wentylator_kanalowy_najcichszy_na_rynku_.html

jeden do cooltube a jak sie bedzie grzało mocno to drugi do chłodzenia boxa i miałbyś stosunkowo cicho ale także niestety drogo.

Moim zdaniem nie oplaca sie robić cooltube dla 250W chyba ze ktos chce zrobic jakis patent zeby box był małosłyszalny. Oczywiscie to jest ambitne przedsięwzięcie ale zastanów sie czy warto. Chyba lepiej zrobić szybe na prawie całą powierzchnię boxa i przestawiac ja razem z lampą.

Ja swojego boxa wypieprzam do piwnicy i wsadzam tam jakiś bardzo wydajny wentylator. Może kupie też butle CO2. Piwnica nie wygląda tak jak standardowa piwnica w bloku czy w domu poprostu mam tam porobione normalne pokoje z kafelkami oknem nawet tylko ze mniejszym troche itd... No i 50%. piwnicy jest pod ziemią wiec jest troche niższa temperatura. No i uważam że bez tego CO2 beda rosly źle...
Tak wstępnie to modernizacja mojej szafuni jest dosyc drogą bo:

Wentylator kanałowy: 299zł (380m^3/h) lub 72zł (410m^3/h)
Wentylatory komputerowe ze dwa lub trzy:
http://www.allegro.pl/item118774531_arctic_cooling_af12025_120x120x25mm_wydajny_cichy.html

Taki jeden wentylator ma prawie 100m^3/h przepływu niewiem czy to jest wcisk czy co ale moim zdaniem spłata :O...

Butla CO2 z migomatem okolo 200zł
elektrozawór - 50-100zł

Nasionka Black Domina + przesyłka:
około 400zł

Suma: około 1000zł

Jak widze ta sume to mi sie troche płakać chce bo niewiem jak tyle kasy zubieram ale oj box ten co mam teraz kosztował drożej (a szału wcale niema bo przeplacilem) i dałem rade wiec niema sie co załamywać.
W najgorszym wypadku wymienie tylko chłodzenie :p i bede uprawiał w pokoju ale to jest nienajlepsza opcja.

pozdro

castlevania

Member
@fish z kad kupujesz hps 250 W, tak se szukam czasem po necie i widze tylko ceny 200-250zł, a ty piszesz ze za 80 ziko kupisz :) tez planuje po outcie wyjechac z indoorkiem znowu i kupic te 250 W,(boxa mam rozkreconego w piewni) swoja 100 W z ostatniego in sprzedałem za 120 zł a kupiłem za 50 :) <wystarczyło ładnie wszystko obudowac i troche zadbac i 70 zł na czysto> zauwazyliscie ze duzo osob sprzedaje hpsy 400 W zeby kupic 250 W lub 150 W, ciezko dostac teraz te 250 W :(
fish bardzo ładne projekty, tak patrze i sam chyba skorzystam z nich:)
co do outa pszecie ze rosliny cos słabo kwitna, u mnie to samo chociaz moj SADPxS ma juz fajne kwiatki, AK 48, aurora indica ani mysli :(
@pes3fan naprawde niezłe juz pałki ci sie robia :headbange
pozdrowka wszystkim, ładnie zapierdalacie panowie
:respect:

G

Guest

siema
gratulacje Hot Cargo. mysle, ze zapanuje peace.
dzisiaj rano jakze mily widok mnie spotkal. fishu LR sie okreslil. nie powiem co zobaczymy co wasze wprawne oczka wychwyca. a ponizej jeszcze z dzisiaj zwiekszony objetosciowo topek COB x P#1.
pozdro

lowryder

cob x p1

drugi top cob x p1

c99 male plants

pozdro
Ca2 peace :yes:

C

Ca2

pes3fan said:
fishu LR sie okreslil.
Hmm określił można by stwierdzić, że facet. Na foto widze jeden biały włosek(przy stożku wzrostu po lewej) ale byc może mi się w oczach pierdoli.

Zajebiste te COBxP1. Sporo liści mają. Będziesz miał z czego haszyk robić :D

Ganja Smile

Active member
moje wymiary boxa 110x55cm dam rade z hpsem 400w?? czy lepiej dac 250?? pytam bo u mnie kiepsko z hajsem a znalazlem zajebiste oferty 400W Son-t philipsa za 100 zł

Last edited:
G

Guest

hey GS wlasnie tez mysle nad skonstruowaniem boxa pod HPS 400W. no i wyszlo mi tak. troszke to bedzie kaski, ale odmowie sobie nowego komputera i bedzie ok :yes:
co sadzicie? fishu jak myslisz?

CO2Box
5032BoxCO2.jpg

pozdro pes
Ca2 to 100% kobitka, dobrze widzisz :yes:
slabe zdjecie huknalem i tyle, peace.

Last edited:

tussin

Member
pes - koce termiczne odspusc sobie - zamien je na biala albo zolta farbe matowa . . . te koce slabo odbijaja swiatlo sa cienkie i sporo przepuszczaja zamieniajac swiatlo w cieplo (ktore pozniej bardzo dobrze trzymaja) co znaczaco podnosi temp .

Ganja Smile

Active member
mysle ze koce termiczne jednak sa lepsze od farby bo daje efekt pogniecionego szkla przy czym lepiej rosprzaszaja swiatlo po calym boxie ale kto wie takie sa moje przemyslenia a z temp nie musi sie martwic bo ma cooltube :D

Fish131

Active member
@LDV ja chce kanalowy kupic ten 410m3/h a na sciane jako wyciag bycmoze kupie 280m3/h

Moim zdaniem nie oplaca sie robić cooltube dla 250W
Niby tak ale ja to nie robie tylko dla 250W. Przeciez jak kiedys zbuduje wiekszego boxa to i cooltube z tego a takze wentylatory itp. uzyje do budowy nowego.

@castlevania kupuje to od pewnego kolesia od ktorego juz bralem 2x150W i 1x 400W. Ten HPS to jest tylko osprzet+zarowka.

@Pes fajnie ze masz kobiete :yes: Ja mam na 100% jednego meszczaka wiec porobimy siona heh :D
Co do projektu boxa to jest wg mnie bardzo dobry. Teraz nic innego jak zamawiac sprzet i bawic sie w Boba budowniczego heh

rogin

Member
Ganja Smile said:
mysle ze koce termiczne jednak sa lepsze od farby bo daje efekt pogniecionego szkla przy czym lepiej rosprzaszaja swiatlo po calym boxie ale kto wie takie sa moje przemyslenia a z temp nie musi sie martwic bo ma cooltube :D

nie zgodze sie z toba ziomus. Tak jak tussin pisal koc termiczny bardzo zwikszy temp wszczegolnosci przy 400W. I napewno gorzej odbija swiatło od ściany pomalowanej na biało. Taki koc odbija promienie pod takim mamym katem jak wpadaja na niego a biała sciana rozprasza je wszystkie w kazdym kierunku co sprawia ze dochodza w wiecej miejsc. Aha i MJ nie lubi skupionego swiatła tylko rozproszone.

aha i jeszcze 1 ziomus z kad dorwales tak tania lampe ? Moze moglbys podac namiary ?

peace

Last edited:
G

Guest

wujek Ty to jak zapostujesz fotki to niezla jazda jest :yes: super planty czlowieku. a ten schroomik na dole niezle poszedl w gore od ostatniego update'a. 3maj tak dalej a IC na jesien bedzie batlandią.

pozdro @fishu dzieks, mysle ze Bob budowniczy to przy nas leszczu :D
pes

Fish131

Active member
A to moje LRki:
Ten jeden jaest taki maly bo slimaki zmasakrowaly go strasznie. Ale powolutku odzywa :D

Pesu znalazlem idealnego partnera dla Twojej Lorwydericy hehe

Last edited:

polak

Active member
Jako ze jest teraz moda na budowanie boksa, ja tez sie pochwale, ze powoli, bo powoli ale tez cos tam wiekszego konstruuje :D

niedlugo zapodam jakies fotki jakto wszystko wyglada ;)

Ganja Smile

Active member
fajnie ze pada ale chcialem zeby popadalo tak z dwa dni max a tu mi od 4 czy 5 dni leje a fajnie by bylo jakby teraz po deszczu przywalilo jeszcze jakas energia:D no moj box (jak narazie wszystko przy pomocy polaka:D:) narazie stoi w miejscu ale mam nadzieje ze niedlugo znajde fundusze

pozdro

G

Guest

troche sie naczytalem bo mnie niebylo przez 2 dni... :D znalazly sie pieniazki i wybralem sie na mazury :p
na mazury hip-hop festiwal w gizycku, zajebiste sa mazury :D
wielkie jeziorko mamry w huj lodzi plywa po nim :D
co do samej imprezy to klimat jest wypas, amsterdam na 2 dni :yummy:
tym ktoryz sluchaja i nieslucahja HH polecam tam sie wybrac za rok ;)

przejechal bym sie jeszcze na HHK ale juz niebede mial kasy :(

hehe zajebiscie HC moderatorem :D K+

pes :yummy: co to bedzie niedlugo uuuuuuuuuuuuuuuuu :]

robaczku bardzo bardzo ladne krzaczorki gonisz pesa :p
:joint:

rybo ciekawe plany na indorka :)) powodzenia
tego malego kawalera co tam masz w ogrodku z checia bym go zapoznal z moja kobieta :p

Pozdrawiam wszystkich

Burek

Member
U mnie tez pada już 3 dzień:/ . Teraz przydałoby się dużo słonka żeby roślinki dostały kopa , bo nie wiem czemu ale mam takie wrażenie że po dużym deszczu jak przygrzeje ostro słonko to rosliny lepiej i szybciej rosną :joint:

Peace!

Latest posts

Latest posts