What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

bogusik2

Member
Nice Girl odemnie tez full respect :) :respect: nie ma to jak kobieca dloń przy roślinkach :) widac ze im to sluzy hehe Moze te male by trochu wykopac i im spulchnic ziemi podsypujac dolomitem i dajac paleczki nawozowe... tak czy siak reszta wyglada bardzo zacnie ;)
Gruby juz o tym myslałem, ale prawda jest taka ze z nasion zuconych byle gdzie i byle jak wyrosnie moze 2-4% nasionek ;/ niby to chwast, ale jednak...
Pozatym wyciecie wszystkich samców graniczyłoby z cudem a po co komu topy w pelni zapylone i pelne nasionek.. moc slabsza, plon niski i pewnie pomieszaloby sie z siejkami i dawaloby niewymierny w jakosci stuff.. lepiej takie przekrety robic przez kilka sezonów i systematycznie panujac nad wszystkim..
A nasionka oczywscie ze przetrwają zime :) jezeli nie zaczna kielkowac jesienia przy jakiesj wiekszej wolgotnosci czy cus to na wiosne normalnie wystartuja.. w koncu tak dziala naruta hehe
Pozatym nasiona najlepiej przechowuja sie wlasnie w lodówce czy innych zimnych miejscach lancznie z zamrazalniekiem ;) zachowuja dluzej swierzosc i wysoki wskaźnij kielkowalnosci.. pzdr

12128aaaaaazarcie_grilllllll.JPG

Last edited:
C

Ca2

Przywożę wieści ze spotów. Low Rydery i LR Mix wysadzone na początku maja zostały wyrwane i poćwiartowane...przewidywany plon z 4 roślin: max 2 g suszu z liśćmi.
LR mix pachnie jak guma balonowa... podobnie pachniał mi White Skunk z outa... reszta... wyszła do bani. Trawa przerosła za bardzo...ziemia do dupy...opadów mało. Nie jestem zadowolony. Sądziłem, że ciut więcej się rozwiną nim nastąpi zakwit. Teraz tego gumopodobnego suszę w prostownicy/karbownicy do włosów i mi tu ładnie zapaszek zalatuje i kusi jak ja tu do was tak ładnie pisze :) Może późniejsza partia na jesień będzie konkretniejsza... Tym razem dostaną ziemii sklepowej pod nóżki.

BTW: chłopcy i dziewczynki ;) jeżeli ktoś poszukuje sprawnego kompletu 250W to proszę walić na PM

Last edited:
G

Guest

Nice Girl@ sam fakt ze jestes kobieta uprawiajaca pacany to juz jest podziw i wielkie uznanie!!:D zycze wszystkiego dobrego(napewno nie tylko ja :eek:) i czekam na nastepne fotki! Pozdrawiam!

cropper@ 3 lata temy mialem takiego mikro spocika z 4 krzaczkami wkopane zostaly do zwyklej miejscowej ziemi,tak na farta,po miesiacu zostaly tylko 2 do tego bardzo mizerne,miejscowka byla sporo kilometrow od miejsca gdzie mieszkalem i tak wyszlo ze sie juz tam nie pojawilem! rok pozniej odwiedzilem to samo miejsce jakos w lipcu,i w wsrod chaszy i traw roslo sobie kilka naprawde dorodnych plantow!! to bylo dla mnie naprawde mile zaskoczenie!

a oto moj skromy ogrodek!! opanowany przez passion#1 klon

Last edited:
No piękny ogródek nie powiem bardzo ładnie. Fajnie mieć taki 1 spot bez przypałowy gdzie rośnie kilka ładnych, zdrowych roślin chyba każdy o takim marzy.

Ja jednak jestem zwolennikiem sadzenia po max. 2 rośliny w 1 miejscu w razie przypału mniejsza waga no i mniejsze straty..ale po cichu sam marze o takim spocie żeby nie lazić mnóstwa km i mieć to wszystko w 1 miejscu..

cropper

Member
@GreenPoland taki spot zeby nie łazic tylu kilowsów i miec wszystko w jednym miejsc moze byc tylko jeden :D indor heheh :)

@Kulli w sumie Ja 2 lata jak zaczynałem sadzenie posadziłem 3 rosliny w jednym dołku i sobie rosły i rosły. Cały czas chodziłem taką samą drogą wiec było widoczne ze to nie jakies zwierzyny chodzą tylko człowiek, czyli wydeptałem ścieszke na spota idealną zeby ktoś mogł sie tam przejsc i pod koniec kwitnienia, uradowany ze już plon bedzie, pare ziarenek itp to przychodze i nic nie ma ... nic. Moze jakies nasionko lub dwa wypadły do ziemi przy tym jak nieznajomy nielubiany je wyrywał. Teraz mam ochotę się przejchać na rowerku zobaczyc moze cos tam rośnie :) Pozdro

G

gruby

przepraszam ,ale mosze wtracic mala uwage .jest nie prawda ze roslina ktora zostala zapylona posiada mniejsza produkcje thc,wrecz odwrotnie ,posiada wieksza porcje ,nie wiem tylko jak to wyglada z cbn i cbd.kazde dobre nasiono posiada rezerwe i potrfi przezyc w naprawde ekstremalnych warunkach,genetyka panowie.szkoda ze nie czytaliscie tego co pisalem na temat promieni uv

cropper

Member
Wizyta na spocie była można powiedzieć niespodzianką :) ponieważ myślałem ze za dużo nawoziłem 3dni temu, i przy dzisiejszym dotarciu na miejsce byłem miło zaskoczony :) podrosły :) teraz wypadało by dać fotki :) a oto one:

to jeden spocik a w nim 3 dołeczki :)

Tu juz troche nagięty krzaczek :

znowu jakiś nagięty

a tu te które mnie najbardziej martwią i mam pytanie dlaczego tak rosną źle ?
rok temu takie miałem na jednym spocie jak nie dawałem ziemi kupnej tylko wsadzałem bezpośrednio :

To te najciekawsze reszta jest w galerii jak by ktoś chciał polukać. Pozdro :)

G

Guest

Hodowca: Hot Dogi? To chyba Early Dogi (chyba ze sie myle), ale to pierwsze jeszcze lepiej brzmi :yes:

dobra pokoloruje jeszcze i ja :D

22188HPIM6992.jpg

Edit: a no zeczywiscie masz racje, ale Hot Dog to zajebista nazwa mysle :D

Last edited:

hodowca

Active member
Veteran
Nie napisalem Hot tylko "Hot's dogi" ,a ten apostrof i "s" w j.ang. oznacza czyjąś własnosc: Czyli powninienes zrozumiec: ,ze to Hota psy.... :)
pozdro

PioK

Member
hehe Dogi Hota ;].... ladnie nazwane ;]

a umnie takie cos ...
imgp3895iu0.jpg

... zle nie jest, ale dobrze tez nie... z 2 metrowej choinki PP zostal kikut i 4 dolne boczne odrosty.... reszte burza polamala
... pocieszam sie tym ze te boczne odrosty maja juz z 1,5m i zaczynaja sie krzaczyc... a ze roslina ma ladnie wyksztalcony system korzenny to zasowaja jak na drozdzach .... taki naturalny FIM sie zrobil

Last edited:
G

gruby

cropper,poblem jest z systemem korzeniowym.
moze byc ze sa przelane ,moze byc ze korzenie nie oddychaja ,moze tez byc grzyb w kozeniu.ale na 100 jest problem z korzeniem.kolor lodyzki oznacza zablokowanie fosforu,moze go spowodowac duzo zeczy.i dla wlasnego dobra z takimi problemami zchodz do innych dzialow ,ttypu choroby,bo nas zlinczuja.

JAcHoo

Member
U mnie na głównym froncie porażka. Kolejne 6 roślin zostało pożarte.
Z zszamanych Shamanów zostało tylko to.

Jakiś mix, chyba sativka.

Temu panu już podziękowałem.

Lr x Oasis z autoflo

PioK - ja bym raczej obstawiał sarenkę, a nie burzę.
Pozdrawiam.

Last edited:
G

Guest

Ładnie panowie dajecie :D Wszyscy bez wyjątku mają się czym pochwalić.
Wracam właśnie ze spotów. Monstery mi porosły na dwóch najważniejszych. Niektore mają już ponad 180 cm. Dostały dzisiaj w sumie wszystkie koło 50 litrów wody. Pierwszy raz czystej. Nie wykazują żadnych niedoborów ale... sami zobaczcie... liście podziurawione na maksa... żadnych robali nie widziałem mimo że się dobrze przyglądałem. W tamtym roku miałem to samo jednak w trochę późniejszym etapie. Nie spowodowało to większych strat więc się bardzo nie przejmuję. Ale piękne to one nie są :D
Wyrwałem 2 półtorametrowe erocketxDanish Passion. Pozostałe które się określiły to same damki. Jakaś połowa jeszcze nie określona.
Wyrwałem też męszczaki LR i pobiczowałem nimi panienki LR. Już jest sporo nasion a bedzie jeszcze więcej. No zobaczymy. Zbiory za 3 max 4 tygodnie.

Lowryder seeds project :D

Nie będzie chba jednak niestety Night Hail Ultra f2... :( Jeszcze jedna roślina się nie określiła... reszta to damki. No w sumie powinienem się cieszyć ale myślałem że tą zajebistą odmianą będę mógł wspomóc na następny rok kolegów zapylając ile się da jedną roślinkę... no cóż... życie...

Jest jeszcze duża szansa na Nebula/LSD/SWT3xErocket/Danish Passion bo spośród 3 roślin żadna się nie określiła. A w planach miałem zrobienie z nich nasion.

A jak i to nie pójdzie to B3N7 x ErdPurT skrzyżuję bo też mam 3 rośliny. Teżz jeszcze żadna się nie określiła.

A jak i to nie pójdzie to mam jeszcze jeden spot na którym nie byłem od końca kwietnia kiedy to maluchy tam sadziłem. Rosną tam (jeśli jeszcze rosną i nie zdechły, bo nikt tam ich pewnie nie znalazł) Carpatiany,AfghanixErdPurT i ErdPurT x Purple Peace/Apollo11. No ciekawe... Kiedyś szukałem tego spota i nie znalazłem.. Ale śpieszyłem się i może dlatego hehehe...

pozdro1410

Last edited:
G

gruby

gdzies juz to widzialem ,wezme z twojej galeri adresy zdjec i przesle to dalej ,nie koniecznie to musi byc szkodnik.zazwyczaj jest tak ze szkodnik ktory pasorzytuje zostawia jaja.
na odpowiedz bedziesz musial troszke zaczekac ,hiszpany dzisiaj swietuja campeonat de europa.

dobra ,pamietalem ze gdzies to widzialem tylko ze skutki nie byly tak duze(opisywal takie zdazenie cerventes w soft secrts ,tylko nie wiem w ktorym numerze,jak znajde to wrzuce kopie)goscie opisali to jako skutki opryskiwania woda na sloncu ,lub deszcz.i powiedzieli tez ze moze to byc jakis szkodnik ktory gdy sie naje to zmyka ,ale zeby to potwierdzic musial bys powiesic lepiec ,albo zalozyc jakas pulapke,i za pare dni pojsc i sprawdzic,ale to juz twoja decyzja.tylko szkoda jezeli to tak zostawisz ,bo moze sie przydac w przyszlosci.powodzenia .

Last edited:

buchmaker

Member
witam!, w tym roku jade z marokami,ES i PP z FS.
fotki z dzisiaj,wiekszosc jest mniej wiecej po kolana lub po uda, podlanie biohomusem bo pokazywały juz lekkie niedobory, na wszystkich juz preflowery.
spot 1:

MAROKI

Purple Power

Last edited:
O

OrganicShowmen

@grunwald :bow: piekne krzaczki. Zielonym kolorem az kluje w oczy K+ :rasta:.
U mnie powoli, w piatek akurat idealnie przed deszczem [ja to mam nosa] przesadzilem do gleby wszystko z Sensi Seeds. Reszta sadzoneczki w doniczkach to moje rownie piekne mixy. Teraz jednak Geny z Sensi pojda jak burza do przodu bo oto maja w brod miejsca na nozki :D:D Tak wiec show rozpoczety. Teraz juz mam wiecej czasu dla siebie bo czesc juz napewno przezyje bez mojej pomocy. Zastanawiam sie co zrobic z sadzoneczkami w doniczkach bo na grow spocie nie ma juz miejsca. Chyba przesadze te pieknosci do wiekszych doniczek poczekam az sie okresla co do plci. Nastepnie wypelnie luki powastalymi w ten sposob pannami i zakleje dziury na grow spocie po wycietych menolach. Hyhy alez misterny ZLY plan uuuuhuhu.

Na poczatek moj outdoor mix, czyli klasyka genow california orange bud, passion#1, c99, romp19. Tutaj trzy maluchy w jednej duzej doniczce [maly experyment] Pozniej syjamstwo zostanie operacyjnie rozdzielone w mojej podziemnej klinicie :joint:

Teraz calosc oraz pojedyncze sztuki :rasta: :

Pozdro i dobrej pogody growerstwo ICmagowe.
Organic show rozpoczety :yes::yes:

greengirl

Active member
Ca2 said:
Naprawde zazdroszcze wam spotów i walących gandą piczych dołów. Mi się ostatnio wyczerpały pomysły i miejsca na spoty więc rozpierdalam geny gdzie się da. Niedługo chyba zaczne ludziom po ogrodach w nocy LRy sadzić ;D

Ja chyba w przyszłym roku podejdę do uprawy w podobny sposób. Niby fajnych terenów dużo, ale tak naprawdę zawsze możemy gdzieś kogoś spotkać. Ostatnio przedzierając się przez wysokie na ponad 2 metry krzaki znalazłem - wydawałoby się - idealną miejscówkę. Posadziłem 6 roślinek i postanowiłem wracać inną drogą. Przeszedłem może 15 m i... natknąłem się na czyjegoś spota. 2 ładne zadbane roślinki. Na takim zadupiu. I bądź tu mądry.

pozdro

greengirl

gucio

Member
Wczorajszy dzień spędziłem w plenerze. Zakończyłem w ten sposób wszystkie robótki polne. Objechałem wszystkie spoty i pozostawiłem roślinki matce naturze na 2 tygodnie :D A teraz ładnie pokoloruje. :joint:

Spot 1 - 10 x Outmix

Spot 2 - 6 x Passion i Canadian

Dwie się już określiły

gout08
c.d.n

Last edited:

Latest posts

Latest posts