What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

O

OrganicShowmen

Siemanko chlopaki :rasta::yes:,

widze ze outdoorowo kombinujecie na przerozne sposoby. @cropper bedziesz formowal niezla kule ganji widze :yes: good! @GS zaczal ostre treningi, bracie w taki upal trenowac to naprawde szacunek :respect: ;)

Ja mam dla was kilka zdjec z rozwoju Early Pearl z Sensi, ktory mnie bardzo ciekawi. Jedne rosna rzeczywiscie jak Sativy, drugie zas bardzo Indikowo hmm :chin:. Jednak podziw :bow: dla Sensi bo w polaczeniu z NL nawozem Plagron Terra Grow te karzelki [przestane je tak niedlugo nazywac] wejda w faze mini potworkow. Teraz wlasciwie juz mozna nadac im taka range. Od dzisiaj zatem sa one mini potworkami ;) :joint:.

EPearl, 3 rozne pheno :

Indika:

Sativa:

50/50:

Plagron poleca dodawac swoja mieszanke wybuchowa do kazdego podlewania. Tak czynie i widac efekty nie ma zadnych zoltych miejsc, spowolnienia we wzroscie czy jakichkolwiek niedoborow. Jednym slowem superr! Potworki zaczely ekspansje mojego spota. Nic juz ich nie powstrzyma. Jezeli nie bedzie padalo to dzisiaj wysadzam najwieksze z duzych doniczek do gleby a mniejsze na ich miejsce dostana wieksze pojemniki. Moj ziomek grower przejmie czesc sadzonek poniewaz nie dam rady z nimi wszystkimi hehe pozdro 4him :rasta:.

Pozdro
Pes :rasta:

cropper

Member
@OrganicShowmen dzieki za wsparcie :)
mam pytanie jak nawozić gnojem ? dolewać do wody ? jak tak to jakie proporcje ? :)

Kanaba

Member
Możesz spokojnie lać, ja zawsze wsypuje kope do wody tak na oko, hmmm garść na 1l...? Kope trudno przedawkować, więc baw sie :D

Azzzzzz

Member
Veteran
No i szacuneczek, pieknie sie zieleni, Divi hervestuj jak najsdzybciej nie ma co czekac.. :rasta:

Pes: tak sie wlasnie zastanawiam czy plagrona nie stestowac na in'a nadchodzacego. masz z nim jakies dosw na flo ??

Cropper: sprawdzona dawka to jeden kubek 250ml na 5l wody odstanej :>

Pozdr zielona polsko

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
Ja bylem popryskac rosline specyfikiem na robactwo ... zobaczymy czy czasami te i tosliny nie zabilem hehe i moim ocza ukazal sie piekny widok kwitnacych dziewczyn , nie mialem aparatu ale jak simpsona kocham przysiegam na barta koszulke ze juz kwitna .

fota z zeszlego tygodnia ale koloru nie stracila hehe

pozdrawiam

p.s.Azzzzzz pamietasz niebieska doniczke ? to byl PLANGRON I CANNA , potem stosowalem go osobno i bardzo sobie chwale , a jak jeszcze zobaczysz cene to se kupisz 10litrow hehe naprawde warto polecam

rastaman

Member
Witam po dluzszej przerwie :wave:

Co w ogrodzie rośnie nam?...moze zaczne od najmniejszych najpóźniej wysadzonych czyli shamanów, durbanów, purple powerów, passionów i czesc marocow ;] Daje jedna fote bo reszta jest na podobnym poziomie wielkosci :) Ta partia została wysadzona bezposrednio do wiader, do niektorych marocow zostala dodana mikoryza. Rosna w ziemi ze spota z azofoską i dolomitem. Dokarmiamy je narazie dolistnie ekolistem standard, ale mamy zamiar dać jakis nawoz mocno azotowy.

A to już MAROCki wysadzone na poczatku maja. Niektorym cos dolega ale o to zapytam w odpowiednim threadzie ;) [foty z 19.06]

Pozdro, niecha wam sie zieleni!:rasta:

O

OrganicShowmen

High :rasta:,

Az said:
Pes: tak sie wlasnie zastanawiam czy plagrona nie stestowac na in'a nadchodzacego. masz z nim jakies dosw na flo ??

Mam z tym doswiadczenie. Terra Bloom Plagrona to bardzo dobry nawoz. Jest to seria mineralno-organiczna, ale mozna dodawac wraz z kazdym podlewaniem. Pieknie rosna po tym roslinki i na grow i na flow. Z cala pewnoscia pewniak w moim schowku na nawozy na przyszle sezony :D:D Nawoz szybko zostal wyplukany przed samym scieciem [1 tydzien przed zakonczone nawozenie indoorowych snow white'ow ;)]. Nie zostawil zadnego chemicznego posmaku w gotowych budsach. Miela sie krusza, palą i smakuja wysmienicie :yes:. Polecam Plagrona, bo to dobry zakup. Ja dalem mniej niz 8 euro za butelke grow'a i za bloom'a [1L Bloom i 1L Grow starcza na bardzo dlugo jesli podlewa sie indoorowo a na oucie zejdzie pewno troche szybciej ;)]

Bobiszony byly po tym ogromne.
650W HPS i Plagron Terra Bloom, efekty widoczne :

Pozdro :rasta::yes:
:D

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
dzisiaj koszenie kolejnej EUFORII... :rasta:

a tutaj GRxV... badsy sa bardzo ale to bardzo twarde i zbite , pachnie wysmienicie prawdziwy owoc hehe

pozdrawiam

p.s. a tutaj euforia na plangronie ...

Last edited:
G

gruby

siemka
ladne krzaczki,nie rozumiem dlaczego wam juz topuja.czy to jest dobrze?lipiec to miesiac w ktorym noce sa krotkie.zeby nie bylo lipy.zadna odmiana dostepna na rynku nie konczy z poczatkiem sierpnia.i tak marginesie masz niedobor nie wiem czy fosforu czy potasu .musisz spraawdzic .lodyzki maja kolor nie wlasciwy.
czasami szczegolnie na wegu ten kolor oznacza poblemy z korzeniami ,czesto powoduje go niedobor magnezu lub wapna ktory jest odpowiedzialny za rozwoj korzenia

Last edited:
C

Ca2

OrganicShowmen: hehe ;) miałem podobne wyrko piętrowe a i sylwetka podobna była;D Outa widze tęgiego masz... pozazdrościć ;) chociaż sam nie robie takiego z 2 powodow: możliwy przypał i brak czasu. Tobie rzecz jasna życze powodzenia i sił! Nie jedna hardcoreowa wyprawa na spota cie czeka... i wczystcy zgromadzeni liczymy, iż powrócisz cały zdrowy z pełną pamięcią w cyfraku :D

Jak sądzicie... wysoka pokrzywa dobry kamuflarz? Gleba wyjebana to wiadomo...ale chodzi o maskowanie tajemnego shitu w przypałowych miejscach gdzie pokrzywa paraliżuje kończyny a komary wysyssaaają krew do ostatniej kropli ;D jak chodzi o odleglosc od potencjalnego kowalskiego.. Military Area ma cywili w zasięgu 20m. Mysle zeby wpasc jeszcze raz fima przywalić kolejnego i później harvest. Można by to olać i nie wpadać tam do harvestu ale mogą wywalić za ostro w pion i byle noob spali dobre drzewo nim dojdzie do ostatecznej formy. Musze wymyślić gdzie... i kiedy... 2x Papaya xWW i 7 LR oczekują słonka.
Sieeee rozpisałem :D uwędziłem kolejną i ostatnią tube LR in.... i przyznam.. z pod lampy ciekawy dodatek. Freebie można sadzić.. robić pechy... ale nadal pozostaje przy zdaniu, że cena jointa jest wygorowana. Miałem wam zapodać shoty mojego crossa z Hawaiian Snow ale box idzie w atmosfere ;D Będą za to inne foty;D wszelakie krasnale i być może coś innego :)
Wszyskim zaciętym indoorowcom K+ za wszelakie barwy na palecie zieloniastego ICmaga.

rafjol28: PK daj... ciemny liść i purpura na patyku - braki P
Jak je zaniedbasz...to będą małe zbite nawet żywiczne... ale dużo na plonie stracisz bo nie spuchną jak trzeba.

coach ziel-zielona jak zwykle trenuje swoje zawodniczki do granic osiągów :D

cropper: ciekawa siatka...czekam na postępy

cropper

Member
Nie chce się narzucać ale bardzo jestem Ciekaw o tym moim nawożeniu czy nie przesadziłem a napisałem o tym na poprzedniej stronie. Można temat przenieś do "Pytania Outdor" ? Pozdr

G

gruby

cropper nic nie widac .organic ,niedobor magnezu.epsonita 2% z woda najszybciej pomaga.

Mam nadzieje ze nie zaczynaja juz kwitnac...chcialbym miec jeszcze troche, chociaz miesiac.
Moje rosliny sa jeszcze male 3-4 piętro mają ...a chcialbym cos wiecej zebrac z tego outdoora lacznie dalem na dwor 8 roslin glownie to skunk x bb i passion / cannadian ale jest rowniez 1 x es... takze dobra mieszanka licze na dobre palenie na razie zrobilem sporo bledow i dalem malo ziemi pod rosliny ale po woli bd je wykopywal i kopal wieksze dolki powiedzmy na 40 cm.. tak aby korzenie mialy duzo miejsca do rozwoju i nic im nie stopowalo.

2 rosliny mam na praktcznie calkowity sloncu inne w lekkim cieniu na lekkiej stromej gorce gdzie maja slonce do godziny ok. 19 a pozneij krzaczory im zaslaniaja moze je da rade sciac..narazie ladnie rosna bez zadnych niedoborow ale wiadomo to poczatek.

Ktos tutaj napisal ze konopie powinno sie odwiedzac 3 razy na cala uprawe gowno prawda moim zdaniem dzisiaj gdybym nie poszedl na spota to juz bym nie mial 2 roslinek bo 7 slimakow wokol nich i je atakowalo dobrze ze nie dostaly sie do lodygi ale listki juz pozzerane w sporej ilosci trzeba cos na nie kupic.

A wam idzie pieknie powiem wam ze macie talent do uprawy ja chcialbym miec chociaz 2 takie wielkie panienki jakie Wy macie..i zakonczyc tą uprawę z powiedzmy 100 gramami to by mnie bardzo ucieszylo..

patrze na wasze fotki i az sie serducho samo cieszy, powodzenia w uprawie i uwazajcie na wpadki :)

cheech and bong

Active member
projekt indoorowy idzie pełną parą u ziomka. Obiektem badań jest orange bud fem. Rośliny już pachną przecudnie nie moge sie doczekac kwitnienia. Dziewczyny są w 10 dniu fazy 12/12 także juz niedługo zaczna pojawiać się białe wąsiki na które tak czekamy. Jeśli chodzi o outdoor to jest nieźle choc na niektórych spotach mam powazne straty wywołane susza tzn. roślinki beda żyły ale na pewno nie bedzie to juz taki plon jaki mogl byc, w sumie nie dziwie sie wcale bo teren na ktorym rosna jest z reguly terenem podmokłym, teraz wyglada troche jak sahara :)

Last edited:
cheech and bong, napisz jak z zapachem Orange buda (Dutch Passion?). Nadaje sie do tajnych upraw bez filtra?? Po zapachu od razu mozna dojsc ze to ziolko czy moze ma bardziej slodki/owocowy zapaszek? Jak oceniasz intensywnosc w skali 1-10?

cheech and bong

Active member
WeedMasteR said:
cheech and bong, napisz jak z zapachem Orange buda (Dutch Passion?). Nadaje sie do tajnych upraw bez filtra?? Po zapachu od razu mozna dojsc ze to ziolko czy moze ma bardziej slodki/owocowy zapaszek? Jak oceniasz intensywnosc w skali 1-10?
to jest orangebud z hmmmm szczerze mowiac nie wiem od ktorego breedera ale w kazdym razie female. do tajnych upraw raczej sie nie nadaje ze wzgledu na bardzo intensywny aromat, choc mysle ze wielu ludziom nie skojarzyłby się on z marijuana, zapach oceniam na 9/10 bo mocniej wali jeszcze skunk special z nirvany. Zapach mozna okreslic jako mocno owocowy, no w koncu to orange. Piekne jest to ze po wysuszeniu zmienia calkowicie zapach i wtedy dopiero pachnie jak klasyczne ziółko.

Latest posts

Latest posts