What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

sioolyoo

Member
PRZEZYLEM SZOK PO PROSTU SZOK

PRZEZYLEM SZOK PO PROSTU SZOK

Powiem to tak prosto z mostu (przepraszam HC) za to ale koles uwaza sie za starego growera, sadzi bake ale chyba u siebie w majtach.

Batguano zjadles i ci odjebalo czowieku ? o czym ty piszesz i dlacxzego mnie oficjalnie ponizasz.
Czy mam ja cie ponizyc oficjlanie ? czy mam zbanowac twoj ryj?

Dogadalem sie z hydro przy blancie na imprezie inauguiracyjnej spliffa ze klienci powolujacy sie na mnie beda mieli znizki..
I jak to moze wkurwic jak czlowiek siedzi przez 2 godziny i wysyla privaty zeby moc pomoc ziomom kupic taniej staf potrzebny do uprawki, a koles cie oficjalnie poniza i nazywa skurwysynem. Szkoda takich pojebow.. ale tak bywa. TO jest moj jedyny post na ten temat.. gosc mi cisnienie podniosl. I przezylem SZOK.

i ty DROGI UZYTKOWNIKU SZOK juz dostales ode mnie opdpoiwedz na pm na twoje dziwne zarzuty jak jeszcze raz bedziesz sral kolo czyjesc dupy a nie swojej to cie moj post po prostu zabije.

CHcialoby sie powiedziec wypierdalaj!!

Pozdro dla wszystkich OG -- oryginalnych growerow!

G

Guest

@Cinnamon dokładnej odpopwiedzi nie moge ci udzielić i chyba nikt tego nie zrobi bo obiawy są bardzo podobne przy różnych niedoborach co bym ja zrobił to przede wszystkim podniusł lampę by wykluczyć nacisk ciepła na roślinę ,Czy przypadkiem nie dałeś dużo azotu ja zawsze tak robie apotem jest tak

Ta fotka mojego planta to niedobór potasu dzieje sie to za każdym razem gdy dodam azotu amonowego gdyż właśnie azot w nadmiarze wytrąca potas , po trzecie daj na wszelki wypadek łyżeczke dolomitu na litr wody by uzupełnić ewentualne braki magnezu .Mam nadzieje że ci to pomoże liczę na odpowiedż bo wszelka wiedza o chorobach zawsze jest pomocna .Tu mały dodatek tylko części nawozów które stosuje dla umilenia oka

@Szok szybko rezygnujesz z forum a powinniśmy o nie walczyć bo naprawdę fajne mam co do niego wspomnienia

G

Guest

Heh... ja to idę na łatwiznę... Do bagażnika worki wrzucam, parkuję jak blisko się da od spota a 2 worki 80 l to nie jest wielka filozofia przenieść...
Nie mając jednak auta byłoby ciężko... zwłaszcza że na spoty mam 10-15 km...

Last edited:

bogusik2

Member
Heh panowie ratunku :D ja mam spota 25km i to jest w 20km poligon wojskowy ^ ^ hyhy nie moge samochodem tego w żaden sposób przwieźć ;/
Ziemia do plecaka i 20 tras po 150l.. ehh odechciewa sie :p
Nie wiecie czy można robic mieszanki z białym piaskiem?? być moze troszke "oszukam" i dam zamiast cześci ziemii wełne gordan - CO WY NA TO?? Jest leciutka i chyba dobrze wpłynie na całość mieszanki...
Btw. Czy Malawi i Shwazi mają szane dojść u nas??
P.S. Cała ta sprawa to troche za dużo szumu :) przecież dwoma kliknięciami można PM wykasować.. posprzątanie tego zajmie duużo kliknięć więcej ;) pzdr

baryl89

Member
sioolyoo dzięki i fajnie ze napisałeś poprostu tutaj zbiera się grupa pasjonatów ziółka (nie komercjalnych gnojków) ktorzy wymieniaja się spostrzeżeniami i poradami całkiem bezinteresownie A ŻE KTOŚ OTWORZYŁ SKLEP I CHCE TROCHE ZAROBIĆ LUB JAKOŚ POMÓC .......

Cinnamon

Member
@sunshi - dolomit wczoraj dałem - zobaczymy jak efekty gdy tylko lampa włączy się.
Mały arsenał jedzonka dla roślinek ?! :chin: - najs - ja mam póki co jakiś lipny nawóz z ogrodniczego - nic nie chemicznego na kwitnienie nie mieli prócz Fructus'a - kosztował mniej niż 5 zł i ma kolor rozcieńczonego denaturatu :pointlaug. Ma bardzo niskie NPK 5:5:7 ;-/ jak będzie czas to poszukam coś lepszego...

@bogusik - czekamy na fotki ;).

Widzę, że już zaczynacie przygotowywać spoty :joint: - też będzie trzeba o tym pomyśleć, ale to dopiero za jakiś czas niestety :-/.
btw. u was też się pogoda popsuła ?

Peace iG... :kissass:

tredowaty

Member
i z ta ziemia jest zawsze problem przynajmniej u mnie nigdy mi sie nie zdazylo by bylo 100% sklepowej choc moze to nie dobrze ale niestety za duzo przypalu z worem ziemi biegac na plecach
dobrze mi sie glina z pola sprawowala choc mialem problem z ukozenieniem wiec nastepnym razem dalem stropianu i byl luzik
w czystym piachu gana urosnie wiem bo to jest sprawdzone tylko marnie rosla strasznie skarlowaciala

castlevania

Member
jak ktos chce poogladac to w mojej galerii jest 5 nowych szotów, jakos mnie wzielo na zdjecia ostatnio ale nie bede juz tu wrzucał bo pomyslałem ze sie zdenerwujecie ze za duzo wrzucam czy coś :D:D btw. Czy WW (przedostatnie foto w gallery) jest naprade takie pozne czy mi sie trafilo tylko takie pheno ? pozdro

Last edited:

alarec

Member
ostatnio czas nie pozwala na fotki, więc nic nie wrzucałem ale teraz znalazlem troche zeby kilka fot pstryknąć, w boxie kolejny żut, niestety bubble berry juz w 2/3 spalona i rozdana jest:D
jutro może zrobie jakieś foty tego co zostało;p

SW

SS, tu zauwarzyłem małą roślinke która wychodzi z ziemi, jedna pestka w pojemniku, ziemia kwiatowa z wyższej półki a tu cos rośnie:p

SS kolejny, starszy, bo to raczej herm, pokazał 3jaja na początku i duzo więcej włosków, oberwałem mu jajca i narazie nie odrastają, a włoski dalej zostały (widać na zdjęciach) i niewiem czy go wywalić, czy zostawić

WW od bogusika;)

mario_PL

Active member
elo, mam problem musze wyniesc z domu roslinki na 2 dni, nic im sie nie stanie jak nie beda mialy swiatla przez ten czas?? wyniose je dzis ok 12 i wroca w niedziele przed poludniem

P.S stala sie dziwna rzecz z jednego nasionka dwie roslinki wyrosly:)

castlevania

Member
panowie nie wie co robic NL (49 dzien flo) mysle ze juz mozna ja zniwic, ale nie robilem jescze flushingu( jakos szybko dojrzala),jak myslicie podlac ja obficie woda i poczekac jeszcze z tydzien-dwa ?? pozdro

G

Guest

castlevania - pamietasz jak HC mowil ?
jezeli czujesz ze rosline trzeba sciac ,to daj jej jeszcze tydzien

:wave:

bogusik2

Member
Mario ja tez miałem 2 kiełkowego AHKxDP :D Niestety jedna rośłinka to był samiec a druga samica ^ ^ hyhy
Cinamon.. :D Update gotowy :p hehe
A więc troche sie pozmieniało :D
Poprzestawiałem donice w duzym boxie i wywaliłem na zewnątrz samce..
Dosadziłem duży boxik roślinkami z małego :D
W małym boxie zostało 8 rośłin regular, 2 spore klony przeznaczone na matki na klony out, 1 ukorzeniający sie klonik GF i jakiś mały mutant w słoiczku kilkadziesiąt ml :D
Najpierw foty z dużego boxa...
Samiec LR#2, dalej fotki robiących sie nasionek :D LR#2x.. WW, LRxKQ, LRf5, DP.

LRxLD, gromadka LRf5 i jedna mała AHKxDP, poźniej 2 samice LR#2 poza boxem.. WW f2.

bogusik2

Member
2 GFy, 2 ExLR i ładna wysoka LRxFB :D poźniej samce LR#2 po zebraniu pyłku (teraz stoją poza boxem i zbiore z nich już tyko pyłek do rozesłania ludziom, którym to obiecałem ;)) Panorama ogródka po zmianach :D i zbliżenie nowo posadzonych roślkinek...

Pozostałe 8 regularów (ten najmniejszy to Vortex.. licze że to bedzie samczyk :D), 2 klony GF i 2 eksperymenty ;) ; ukorzenianie w pojemniczku po filmie do aparatu i jakiś karzeł :D poźniej widzimy lasek :D Dalej 2 Grapefruiciki - przyszłe matki klonów na outa :D Na końcu White Russian x Afghani :D

Mam nadzieje ze wam sie podoba :D podlewam je mieszanką pokonu 8-10-13 i Biohumusu forte.. pzdr

G

Guest

castlevania said:
panowie nie wie co robic NL (49 dzien flo) mysle ze juz mozna ja zniwic, ale nie robilem jescze flushingu( jakos szybko dojrzala),jak myslicie podlac ja obficie woda i poczekac jeszcze z tydzien-dwa ?? pozdro

Możesz spokojnie po przelaniu odczekać 48h i ciąć, za tydzień będzie całkiem nieźle wyglądał, ale spokojnie możesz już ciąć nawet dzisiaj, wygląda super.

L&M

Member
castlevania said:

uhm, ale apetycznie wygląda, świetna robota, K+++, też bym pewnie coś takiego wlasnie mial gdyby nie ta pierdolona matura ;( można ciąć ale za tydzień razem z flushingiem wyjdzie jeszcze zmaczniejsza:D:D

powodzenia

Last edited:

castlevania

Member
dzieki chlopaki za szybki odzew:) chyba jednak zrobie flushing i poczekam do nastepnego weeka ( jak wytrzymam:D) sie zobaczy, jutro wyciagne AK48 z boxa i zrobie foto przy swietle dziennym to tez ocenimy ile jeszcze :D bo tez juz dochodzi, a WW to bank 2-3 tyg jak nie lepjej ( praktycznie jak narazie nie widze prawie trichomow na niej :( , moze eksploduje za pare dni :chin: pozdro

WW

12071DSC01927-med.JPG

Last edited:

bogusik2

Member
Castelvania super rośłinki :D będzie na pewno dużo lepsza jakość palenia jeżeli dasz ten tydzień i flushing.. jak Cie najdzie ochota na cięcie to zaglądaj tutaj :D
Ja też miałem jedną podobną WW...
http://haszysz.com/whitewindowb/kopncowa30nm.jpg
Pewnie trafiłeś wąłśnie pheno z niej :D Nie spodziewaj sie ogromu trichomów i zywicy :D do końca pewie zostanie raczej sucha ;) ale za to moc palenia z niej była większa niz z innych o ile dobrze pamiętam :D Bardzo dobrze ją wspominam - zostawiłem dla siebie właśnie palonko z tego pheno, więc powinieneś być zadowolony :D pzdr

castlevania

Member
Boguś wiem wiem cały czas zagladam sobie do twego threada i porownuje:D, ty miales naprawde duze topiska moje nie sa az takie, ale i lampa o mniejszej mocy wiec nie ma co sie dziwic, ale i tak jestem zadowolony:) kazdy na nowo zaczety indoor jest coraz lepszy:D jednak nie ma to jak doswiadczenie nabyte za kazdym razem gdy zaczynasz na nowo, zawsze cos lepjej sie zrobi to cos usprawnisz, dozucisz i coraz lepszej wprawy człowiek nabiera :wave:

Latest posts

Latest posts