What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Cinnamon

Member
Witam,
początkowo miało nie być nigdzie fotek - ale co tam ...

Zdjęcia robione były w niedzielę i poniedziałek - więc trochę się pozmieniało, szczególnie podrosły te rośliny, które dopiero trafiły na flow...

NL by Plantator :D - jakieś 3,5 tyg. kwitnie ...
|
|

Ktoś może orientuje się czego dokładnie tej roślince brakuje - jakiś tani nawóz - nie chodzi o ilość ale o jakoś palenia :].

WW by bogusik ;-) - dzięki wielkie ! :]
Kwitnie także ponad 3 tyg. - malutka jest ale ... :E
|
|

Kolejne roślinki to klony z NL :] - malutkie jeszcze - coś im nie szło zbytnio ukorzenianie :-/...

Dwa jeszcze na wegu ...
|

Od poniedziałku siedzi już z dużymi i wygrzewa się pod "słoneczkiem" :woohoo:
|

Klonik ww - :wave: - aktualnie wygląda lepiej

c.d.n. ;-)

G

Guest

Cinnamon - nice shots :D K+
NL najladniej sie prezentuje

pozdrowienie na zamowienie ... :wave:

Cinnamon

Member
To może teraz ta na, którą najbardziej liczę :chin: - durban (wiem, że rodzaj męski ale jak można panią nazwać panem :bat:)
Na flow trafił jakoś w środku poprzedniego tyg. - wcześniej już kwitł lecz był zbyt mały i trafił pod 18/6 :F.
|
|

Dobra kolejny NL i prawie kończę was zamęczać tymi słabymi fotkami :badday:
|

Skótki fim'u :woohoo: btw. robione były dwa fim'y lecz drugiego nie fotografowałem :D...
|
|

Kolejne roślinki z wega ...
Pierwsza - Kom x NL ... - dzięki wielkie za pechy ;-).
|

Czas na Em x Chemo x ... (jeszcze kilka innych odmian wchodzi w skłąd tego crossa...)
|

c.d.n. :) Last... - nie wiem czemu ale nie mogę wrzucić wszystkiego do jednego posta, a walczyć z edycją po prostu mi się nie chce. Jeżeli będzie to komuś przeszkadzało proszę pisać a usuniemy zbędne fragmenty/posty...

Cinnamon

Member
MS x Sh - flow od kilku dni - jakoś stanął w miejscu :badday:

|
|

Na koniec ;-) cała kwitnąca familia... - można porównać wielkość roślinek...
|
|

Dalej nie wiem jak zrobić przerwę pomiędzy zdjęciami...

Dzięki @ Rystal za uznanie :D.
Fotki słabej jakości bo robione komórką - aparat może kiedyś ;-].
btw. cała familia siedzi pod 400 w słońcem, roślinki na wegu mają do dyspozycji 4 x 23 w...

Peace iG... :kissass:

Azzzzzz

Member
Veteran
Cinnamon: Cos mi sie zdaje ze masz kiepska ziemie lub/i przesadzasz z nawozami, rosliny na moje oko cos kiepsko wygladaja, jesli lampe masz blizej niz 30 cm to ja oddal, pamietaj ze zawijanie i zwijanie lisci to czesto za mala wilgotnosc. Powodzenia

castlevania

Member
@Cinnamon- patrze ze sie zaopatrzylismy w tych samych seedbankach (czytaj: NL by Plantator, WW by Boguś) hehe patrze ze fajnie ci tam rosnie moje skarby sa juz w 6 tyg.(250W) mozesz oblukac wczesniej 3 stronki.

@Leptosoma witam witam:) dobrze ze powracasz, pamietam twoje AK48 dzieki tobie sie zdecydowalem na ta odmiane hehe i nie zaluje :) pozdro i dawaj dawaj z uprawą z checia bede obserwowal poczynania:D pozdrowki

a co mi tam pokoloruje jeszcze zeby zielono bylo na naszym kochanym forum:) jednak szoty robione w ciemnosci z lampa blyskowa chyba najladniej wychodza:D
HC - no ciekawe kto to taki:) hmnnnn....

AK48 - jak myslicie ile jej jeszcze dac ?
12071DSC01907-med.JPG

WW
12071DSC01904-med.JPG

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

ladnie wam rosnie, bendzie ganja

wiadomosci o nowym modzie jusz mam. jezeli sie zgodzi to nowy mod bendzie jusz niedlugo. mysle ze wszyscy benda z niego zadowoleni.

peace

szok

Member
leptosoma: siema ,w sumie niedawno sie zastanawialem co tam z tobą sie stało?

cinamon: te obrzeza i koncowki wygladaja jak byś za duzo zapodawał nawozów,
nie wiem czy to trafne spostrzezenie bo widze ze te na vegu tez tak mają.... hmmmmm.
a na vega wez zapodaj wiecej jak 2x23w bo to przeciez za mało

Cinnamon

Member
Zastanawiałem się od dłuższego czasu nad zbyt wysoką temp. - teraz chyba się w tym uświadczyłem ( pisaliście o nawozach - a nie stosuję więcej niż producent zaleca i niezbyt często ostatnio. Ehh z temp. powalczę jeszcze ale wątpię abym wygram z nią - takie umiejscowienie szafki :-/ no cóż jedynie odpalenie już na stałe co2 "może" pomoże :jerkit:

@szok - jest 4 x 23 w ;-) tyle wpisałem w poprzednim poście :bat: :wave:
6 k lumen - chyba nie jest złym wynikiem na powierzchnię - hmm - blaszy do pieczenia ;-)...

@Azzzzzz - nawozy - j/w...
- ziemia też nie jest słaba - substral + perlit + dolomit ;-?
- wilgotność i temp. - to chyba to w sumie j/w :wave:

Dzięki :-]...

Peace iG... :kissass:

bogusik2

Member
Super wam rośnie!!! :D
Miło zobaczyć ze ktoś wreszcie doprowadził WWf2 do topa :p widze to pierwszy raz i to od razu 2 osoby :p hyhy BRAWO :D pzdr
E: Cinamon ja na weg dałem teraz 6 świetlówek po 24W na 0,4m :D przymocowałem to do wkładu od piekadnika i jest gicior.. 4szt. jak u Ciebie na małą powierzchnie i pierwsze 2 tygodnie rośłinkom starcza, ale na pewno cały weg na nich??? No chyba ze np. dajesz weg 3 tygodnie - w 2 fim na przykład ;D w taki sposób możnabybyło sie nimi obyć..
W innym przypadku to chyba za mało troche :chin:
Btw. każdy pewnie słyszał bajki że jeżeli podlewasz plancika wodą z bonga czy puszczasz na niego buszka żeby palenie było mocniejsze :p
Wiadomo że to bzdury, ale ostatnio co jakiś czas przy wypuszczeniu bucha mam ochote puścić go na rołśinki :D i tak robie hyhy
Wiem że nie pomoże, ale czy nie zaszkodzi? pzdr :pointlaug

Last edited:

Cinnamon

Member
@bogusik2 - nie jest to oświetlenie o jakim bym marzył na weg ale nic innego nie dało się załatwić, a funduszy też niezbyt dużo było - więc wyszło jak wyszło :].
6 nie mógł bym dać z tego względu, że temp. i tak jest już tam wysoka...

btw. @bogusik2 jak idzie roślinką w tym drugim boxie - z tej garderoby ? - trzyma się to jeszcze cało ? :chin:

Peace iG :kissass:

G

Guest

Pola grunwaldzkie 2007 :D

Pola grunwaldzkie 2007 :D

Przygotowałem dzisiaj dwa spoty po 4 doły :D
Pół metra głębokości i pół metra szerokie te doły.
Do środka każdego poszedł kurzak - łącznie 10 litrów sypkiego, dolomit 3l i 120 l ziemi kwiatowej. Wymieszałem to wszystko z lokalną ziemią, która jest taka piaszczysto gliniasta trochę i niech czeka do prawdziwej wiosny :D

Last edited:

rogin

Member
hej ha ho !!

castlevania super !

3 dni temu wynioslem na dwor 3 nasionka, tak dla eksperymentu czy przetrwaja okred do prawdziwej wiosny.
Tak sie zastanawialem czy by na nowego spota nei zastosowac ziemie ze starego spota. Wzeszlym roku mialem 100% kupna ziemie i roslinki rosly bardzo dobrze. Tak sie zastanawaim czy nie stracila ona na swojej wartosci przez zime. Co wy na to ?
peace

Rogin mozesz spokojnie tak zrobic. Ziemia ta i tak bedzie lepsza od ziemi z miejscowki (chyba ze masz jakies torfowisko/czarnoziem na miescowce :D). Mozesz ja troszeczke wzbogacic jakimis nawozami (np. kurzak) i dodac troche dolomitu by wyrownac ph.

tredowaty

Member
ja sie tylko zastanawiam jak wy to wszystko transportujecie na miejsce bo 120 l ziemi to nie jest malo x4 chyba jakim wywrotka tam podjechales :| i sypales
ja mam problem by 100l dosniesc na mete bo to sa dwa spore worki

bogusik2

Member
Cinamon poźniej zażuce fotki :) wszystko ma sie nieźle ;)
Grunwald bycze te doły :D będą pewnie z nich kolosy po 5m ;)
Co do ziemii to ja preferuje plecak 120l, rowerek i jazda :D bede miał około 3000l ziemii do przewieziemia więc czeka mnie 20 kursów po 150l.. dobrze ze mam wielki plecak :D hyhy Ogólnie zapowioada sie kawał roboty.. dziś znalazłęm fajne miejsce na LR#2 - pole :D :D :D Zapowiada sie fajnie. pzdr

Latest posts

Latest posts