What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

bogusik2

Member
hyhy przy WW też ktoś na to uwage zwrócił :D
Mam ich jakieś 200szt :D od babuni ;) codzinnie je zupe z 3 łyżkami smietany.. więc szybko schodza opakowanka :D pzdr

mario_PL

Active member
elo
jak zbyt wysoka temp. wplywa na roslinki? mam w dzien ok 34 stopni i wydaje mi sie ze wolno rosna troche, czy to moze byc przyczyna? czy dodanie na flo do HPSa jescze swietlowek z wego wplynie znaczaco na plon?

G

Guest

ze świetlówkami wydaje mi się że zbytnio nic nie zmieni a jeżeli chodzi o temperaturę to różnie bywa ja jak miałem White Rhino to miały 35*C i rosły naprawdę w piorunującym tempie nie wiem jak z twoimi jeżeli roślinki zaczynają swój żywot to to jest normalne bo musi nastąpić tzw moment odbicia a jeżeli roslinki są starsze to nie weim dlaczego

castlevania

Member
L&M bardzo fajna szafeczka, lubie takie male i funkcjonalne boxiki:) pozdro i powodzenia,

btw:30 dzion flo na kilku szczycikach bylem zmuszony zrobic HST

12071DSC01621-med.JPG

Last edited:

franzPL

Member
Update 28.II.2007

Box nr 1 hps 400W weg 50dni flo 21dni nawoz grow,blom,micro co2 kwasek+soda
odmiany Skunk#11 Top44 reweg Skunk#11 na dole WW f2 klon Skunk#11 Arjans oraz Blublleberry

box nr 2 hps 400w weg 50dni flo 21dni nawoz grow,bloom,micro co2 kwasek+soda
odmiany Twilight , Twilight, z tyłu WW oraz klon Top 44 z przodu Big Bud meski oraz damski obok 6 sztuk Afghan x skunk x durban oraz klonik skunk#11

arjans

big bud

szczyty big bud

szczyty Blublleberry

klony skunk#11

inne zioła

Skunk #11 fim

skunk #11 normal

szczyty Twilight

Top44 reveg

klony salvi

G

Guest

castlevania - zjerzdzajac scroll'em w dul i spogladajac na to foto bylem pewnien ze to HC
patrze w lewo ... a tu nie HC :D
:respect:

pieknie :yoinks:

out... out... out... :hotbounce:

:abduct:

castlevania

Member
rystal dzieki dziki:) no do HC to mi brakuje ojojojoj :) , poprostu wyszedl taki typ fotki robionej w ciemnosci z lampa blyskowa hehe ;) cos w stylu jak u HC wlasnie :) pozdrowka

G

Guest

hej, witam po przerwie, dzisiaj początek zbiorów, pierwsza roślina poszła pod nóż, jest to bubllelicious początek z klona pod 400w hps w dniu 21,12,2006 dzisiaj 01,03,2007 koniec, roślina doszła topy piekne i fajnie bo zaraz wielkie sprzątanko i świety spokój do nestępnego roku. :smoweed:
:kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty: :kitty:

16265web-med.jpg

Last edited:

bogusik2

Member
Top - super :D zapiera dech ;) Napisz jaki smak/moc/zapach po curringu koniecznie ;)pzdr
E: cos odemnie....
Kwitną! :D Większość samców juz wyszła - teraz poźno dokwitajace jąderkowce i już samce samice i 3 saczyska LR#2 :D (no.. 2 samczyska i mały niedorostek hyhy)..
Najpierw fotka całości.. 7 wykorzystanych donic - poźniej w 2 znajda sie małe rołśinki, które już maja 10 dni :D Będzie to taki po-plon.. hyhy

Tutaj mamy najpierw fotki 2 dużych samic LR#2, poźniej moje WWf2 i na końcu LRxKQ..

Tutaj mizerne 3 szt. White Rhino.. czwarta największa pokazała płeć - męszczak.. mozę te 3 małe to samice będa hyhy.. dalej LRxLD, brygada LRf5 + 2 kiełkowy AHKxDP i na końcu ostatni LR#2, który nie poakzał płci.. (mam nadzieje na samice..)

Kolejna, ostatnia partia to mały, spowolnionym ale zeński LR#2 (był przesadzony), zaraz za nim ładnie kwitnący LRxFB, poxniej 2 Grapefruity femi i na koniec po tych kobitkach samczyska LR#2 :D

Zauważyłęm że niektóre wieksze rołśinki mają jasno-zielono-żolte krawędzie listków..
Biohumus forte + troche dolomitu załatwią sprawe?
Komentarze mile widziane :D pzdr

Last edited:

witek

New member
Outdoor, Hollands Hope, Early Misty, Durban Posion, Early Bud

Outdoor, Hollands Hope, Early Misty, Durban Posion, Early Bud

Witam wszystkich, od jakiegos czasu czytuje to forum, ale dopiero teraz zalozylem konto:) Chcialbym zasiegnac rady doswiadczonych outdoorowcow. To moj pierwszy sezon i mam 10xEarly Misty, 10xDurban Poison, 11xHollands Hope (najwyrazniej w Nirvanie dorzucili jedno gratis:)), wszystkie od Nirvany. Do tego 35xEarly Bud od kolegi, ktory kupil rok temu od Nirvany, plus 1xSanta Maria regular, ktora dostalem gratis od CFR.

Problem: Mieszkam z ludzmi, ktorzy nie moga wiedziec o mojej hodowli, oraz mam w tym roku mature, co dosyc koliduje z okresem sadzenia.
Plan: Wykielkowac nasionka w domu, wrzucic je do plastikowych kubeczkow z ziemia, ukryc to gdzies na lace, lub polanie, jak podrosna przesadzic do ziemi.
Pytanie: Czy taka akcja ma w ogole sens? Jakie sa zalety przechowywania mlodej roslinki w domu? Czy jest to stala temperatura, brak wiatru, czy kontrolowana wilgoc? Moze lepiej od razu wrzucic wykielkowane nasionko na miejscowke i oslonic od wiatru ucieta butelka po wodzie? (skad ja wezme tyle butelek:))
Pytanie2: Okres przesadzania z doniczki do ziemi pokrywa sie z moja matura. Czy jest sens zasadzic nasiona w ziemi po 10 maja, lub na poczatku kwietnia? Sadzenie na poczatku maja bedzie bardzo szybkie i niestaranne ze wzgledu na ilosc roslin...
Pytanie3: Zamierzam sadzic w lesie. Czy konieczna jest neutralizacja pH dolomitem? Jesli tak, to czy moge to zrobic po zasadzeniu roslin? (po maturze, znowu przez ilosc krzakow) Jaka ilosc dolomitu bedzie potrzebna, oraz w jaki sposob najlepiej go zastosowac w lesie?

Planuje porozrzucac rosliny po lesie w grupkach po 3, to chyba dobry pomysl? Po maturze bede mial trzy miesiace wolnego czasu, bede go mogl poswiecic dla roslinek:)

Z gory dzieki za odpowiedz.

castlevania

Member
wczesniej kup dobrej ziemi (warto sie wykosztowac bo po ostatnim outcie naprawde zobaczylem ze to wiecej niz polowa sukcesu) wykop doly, nasyp ziemi wpadnij na miejscowke z nasionami i kielkuj na spocie( tylko pamietaj ze pogoda musi byc juz w miare stabilna, ja w sezonie 2006 tak zrobilem ze zostawilem na miejscowce kubeczki ale juz z sadzonkami i sobie pomyslalem ze wpadne za kilka dni i to wysadze wszystko, jeszcze dzien zwloki i by bylo po roslinach tak slonko przygrzalo:) ja w tym sezonie tez bede jak cos odrazu sadzil w ziemie nasiona na spocie, poprostu za duzo roboty bylo z tym ostatnio chociaz sie oplacilo ;) ale tez zalezy jak ile masz nasion jesli malo to warto sadzonki porobic zeby jak najwiecej przetrwalo, ale jak masz wiecej nasion to mozna siac jak baba mak:) ja mam kilkaset wiec tak zrobie pozdro

Last edited:
G

Guest

:wave: 5iemka! Mam pytanko do szanownego grona outdoorowcow: Jakie znacie najmocniejsze odmiany outdoorowe? I ktore z nich najladniej sie rozkrzaczaja?

pzdr!