What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Witam rodakow!
Od tygodnia jest u mnie zajebista pogoda, czysciutkie niebo i cieplutko ;) Po tych deszczach oczekuje napuchnietych topow hehe

adrianmenyo said:
U mnie troche pozolkly jak od niedoboru azotu kwitnie od miesiaca, myslicie ze dawac tylko P, K czy dac jej lekkiego mixu florovitu z plantonem, zeby troszke tego azotu lyknela? Niewiem czy mi nie zwolni kwitnienia... Pozdro!
Lepiej juz tylko P i K, azot podobno moze przedluzyc kwitnienie i pogorszyc smak. Azot najlepiej wyeliminowac calkowicie, tym bardziej, ze kwitna Ci juz od miesiaca, teraz juz tylko planton.

Hodowca, ladne rosliny K+

A ja 19, czyli 3 dni temu scielem ostatnie 2 maroki, ktore mialem na dworze:

Moglem je jescze potrzymac, ale nie bylo na co czekac...

To glowny top maroka po prawej, znalazlem jeszcze pare takich miejsc (opryski nic nie pomogly).

pzdr :headbange

bandzior

Member
ładnie wam rosnie panowie a u mnie lipa została mi ostatnia roślina i kwitnie dopiero od jakis 2-3 tygodni moim zdaniem nie dojdzie ale i tak troche palenia bedzie

pzdr

A

adrianmenyo

@Mr.Bongowsky - dzieki za odpowiedz, ale moja nadgorliwosc doprowadzila do tego ze wlasnie wrucilem ze spota i podlalem tak jak pisze na opakowaniu florovit do pelargoni NPK: 4-6-8 - pomyslalem ze ma duzo makro i mikro elementow i ze raz mozna podac... Myslisz ze to im moze bardzo zaszkodzic? Szkoda ze dopiero teraz doczytalem. Zreszta zobacz sam mam kilka fotek :headbange

Pozdrawiam!

adrianmenyo, ladne krzaczki. Jesli dales im teraz florovitu z azotem to nic im sie nie stanie, bez obaw. Nie chodzi o to, ze azot im zaszkodzi, po prostu najlepiej nie dawac juz azotu, zeby palenie mialo lepszy smak i (chyba) szczyty szybciej dojrzaly. Ale widac, ze jeszcze troche im zostalo, takze nic to nie zmieni ;)

pzdr i powodzenia

Last edited:

hodowca85

Member
nie chodzi o to aby nie było wogóle azotu-bo spowalnia kwitnienie czy coś tam......gówno to niem nic do rzeczy.
poprostu pod koniec swojego zywota roślina nie rośnie juz dużo w liscie i łodygi...tylko puchnie,,,,,a co za tym idzie azot jej juz nie jest tak bardzo potrzebny jak na weg,,,zresztą jak podlewałeś wczessniej nawozem z azotem to zapewne odłozył sie jej w straszych lisciach i teraz jajk kwietnie to one bedą jej zółknąc ,a to znaczy ze azot jest przekazywany do młodych jescze4 rosbnących czxesci....i niebedzie czuc smaku "zieleni" - tzn. chlorofilu..... :headbange

the best yet to come.... :headbange

G

Guest

1007023co5.jpg
1007026wv1.jpg
1007042vk4.jpg
1007044wj5.jpg
1007046ov7.jpg

nl by sir Plantator
19673emmaoptna1ub4thumbsr6.gif

Tomu

Well-known member
Veteran
Elo
Miały trudny start wiele przeciwności losu ale są:

Spot1: IMxHA

Spot2: EMxCHEMOxHHxNL

Spot3: EMxHHxNL

Sorry za kiepska jakość zdjęć ale nie miałem lepszego aparatu, na spocie drugim jest jeszcze NL odratowany ale skarłowaciał oraz KOMxNL wszystkie siona made by Sir Plantator
Dzięki!!

franzPL

Member
UPDATE box 22 wrzesien 2007

Roslinki sa na flo juz 33dni box nr 1 hps 400W odmiany to wieksza top44 klon mniejsza Arjans Strawberry Haze klon box nr 2 hps250W WW od bogusika

box nr 1

box nr 2

SZCZYTY

arjans

szczyty top44

szczyty WW pesteczki od bogusika

C

Ca2

Panowie...wyśmienicie wam wszystko kwitnie. Szkoda tylko, że u mnie taka ...CHUJNIA... najwcześniejszym miał być Maroc x Grapefruit... teraz stoi i nie kwitnie. Największy postęp zrobiły Afghani Hindu Kush x Durban Poison. Bubbleberry x Afghani i White Russian x Afghani zakwitają...nie dadzą rady na 100%. Do tego...kurwa złodziej mi sie wjebał na spota. Podpierdalane były dolne gałązki MxGf i kilka innych schowanych w gąszczu. Wszystko co skradzione było robione tak abym się nie poczaił co jest grane. Główny podejżany sam mnie o tym poinformował. Teraz mam kolejnego pacjenta na oku i z 2ma typami gościa urobimy i rano zaczaje sie w lesie. Jak się pojawi... no to spuszcze skurwielowi srogi wpierdol. Nie dość, że pogoda mnie dobija i niweczy wielkie plany to jeszcze jakaś tępa pipa mnie okrada. Ale to typowe dla polskiego narodu. Bycie głąbem co nic nie potrafi tylko okraść innego, który sie stara i ryzykuje wysokim wyrokiem, żeby mieć co palić na zime. Ostatnio fot nie robie... praktycznie nie pisze ani na IC ani H.com...bo po co. Nie mam się czym pochwalić. Jedyne co to dół przez to wszystko co sie pierdoli w tym sezonie.
Dobremu znajomemu na 99% ojciec wyciął krzaki. Już w połowie czerwca przekroczyły 150cm. 100% female. Orange Bud. Maroc. P#1. i jeszcze ok 2 odmiany ale nie pamiętam jakie. Na drugim spocie poczaił go rolnik i przyprowadził mu krowe. Tam miał AHKxDP lub Pure Power Plant...sam sie pojebał i nie wie co miał ale najprawdopodobniej PPP. Krowa wszystko wjebała. Z znajomka outa zostały niedoszłe marzenia i wspomnienia.

Być może około grudnia rusze jakiś micro indoor jak zwykle. Pewnie znów Jack Horror bo na nic innego pomysłu nie mam... a ten strain jest sprawdzony i potężny. Jeżeli nie odpale indoor...no to niestety będzie tymczasowy koniec kariery growera. Outdoor już raczej nie mam chęci i zamiarów odpalać na nowo. Za duży stres...wkład... i przedewszystkim...za duże ryzyko przypału pod każdym względem. Od złodzieii po policje. Żeby out był bezpieczny...trzeba by go bronić z karabinem w rękach. Każdy krzak powinien być otoczony siatką pod prądem. Mimo, iż moje rośliny kilka dni temu stały na swoich miejscach... szczerze... straciłem nadzieje na jakikolwiek plon. Poprostu jestem załamany zażenowany zdruzgotany dobity zrezygnowany na całego. Wszystko przez...pierdoloną ludzką zazdrość....

Kanaba

Member
Ca2, no to lipka, niepozazdrościć oby cos Ci doszlo... :]
cos odemnie :D dwie galezie Purple Power sciete na poczatek... :)

Plantator

Well-known member
Veteran
pięknie wam rosną planty z nasion odemnie :] coś czuje że trzeba za rok kontynuować geny nla , bo pięknie wyszedł , ciekawe czy dojdzie jakoś?? jak myślicie ??kto ma go jeszcze out?? widać że poszły sionka w dobre ręce:) się ciesze jak widzę że bam ładnie rośnie.

ca2 , wiem co czujesz , to okropne jak się narobisz cały sezon , i jakiś palant ci zniszczy wszystko , zajebie liście i się ujara:/ ale niem co sie załamywać , jak nie tera to następny sezon będzie lepszy , może gdzieś dalej , więcej spotów itd

quakemind

Member
Purple power:

Maroc

ktos obeznany w tych odmianach moglby udzielic info czy juz gotowe do ciecia czy jeszcze trzymac?

Last edited:
C

Ca2

Plantator: no właśnie... ten zjeb kradł gałązki z liśćmi... dla mnie taki człowiek jest bardziej tępy i pazerny niż ustawa przewiduje.
Za godzinke jestem ustawiony z pacjentami i pojadą kolesia urobić, że potrzebują jakieś 5g tego shitu. A ja...pojade do lasu na czaty. Mam nadzieję, że nikt nie przyjedzie bo kurde chujowo sąsiadowi morde obić.

Ganja Smile

Active member
Ca2 said:
Plantator: no właśnie... ten zjeb kradł gałązki z liśćmi... dla mnie taki człowiek jest bardziej tępy i pazerny niż ustawa przewiduje.
Za godzinke jestem ustawiony z pacjentami i pojadą kolesia urobić, że potrzebują jakieś 5g tego shitu. A ja...pojade do lasu na czaty. Mam nadzieję, że nikt nie przyjedzie bo kurde chujowo sąsiadowi morde obić.

hehehe nie zadzieraj z gangsterami ca2 Cie dopadnie ;]

wojek

Member
U mnie powoli leci ostatnio ściąłem 2szt po 70cm NL#1 oraz 1 K.C36 palonko ok tylko jeszcze niedojrzałe jakieś 1,5 i było by ok. Musiałem wyciąć ale coraz więcej śladów ludzkich stóp oraz zajebisty zapach około 50 metrów od miejscówki.
Zostały jeszcze NLxPassion, k.c-36, schroomx Busistar, EMxHHxChemoXNl ale do połowy oberwane z powodu pleśni ,ale zawsze coś.

@quakemind piękny fiolecik
PZDR wszystkim icmagowcom

Last edited:
G

Guest

Witam. Wczoraj najmniejszy shaman poszedl pod noz

I tak wogole ladnie panowie ladnie. greenthumb zajebisty ten NL :}
:wave:

wojek said:
Musiałem wyciąć ale coraz więcej śladów ludzkich stóp oraz zajebisty zapach około 50 metrów od miejscówki.
Jestes pewien, ze to zapach roslin z Twojej miejscowki ? :D 50 metrow to nie tak malo

wojek said:
Nie kumam Plantator kradł ci gałązki z liśćmi trochę to dziwne.
:muahaha: (bez urazy :D ) przeczytaj poprzedni post Ca2

Ca2, no to staszna lipa. Akcje masz chujowa, nie ma co... Trzeba mie nadzieje na przyszlosc, a tego kolesia jak zlapiesz to sie z nim nie pierdol, po ryju jebancowi

Last edited: