What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

UNILITE

Member

:wave:
mam problem z w roslinami, to niedobor siarki prawda?
jak sie najszybciej tego pozbyc, jaki nawoz kupic?
dolistnie \ doglebowo?

pytanie z poprzedniej strony
pomocy

A

adrianmenyo

http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=11688
tu masz wszystko napisane ja bym stawial na niedobor siarki tak jak mowisz jesli zolkniecie zaczyna postepowac od srodka liscia... ale popatrz dokladnie i poogladaj ja jeszcze raz, moze to zelazo bo zaczyna od gory, a moze masz kilka niedoborow na raz, ja bym dal jakis siarczan - sam stosowalem siarczan magnezu i fosforan aminowy - tylko mialem inne niedobory; popytaj w ogrodniczym o cos z siarka, raczej bez azotu... dolistnie efekty dzien po dniu tylko trzeba uwazac zeby nie przesadzic...
edit: Hej! wlasnie doczytalem: ..Solution to fixing a Sulfur deficiency
Mix 1-2 teaspoons of Epsom salts per gallon of water until condition improves...
A jak sie tez dowiedzialem :rasta: Epsom salts to nic innego jak siarczan magnezu ktory sam dawalem kosztuje 7.5 / za 5 kilo i dawaj dolistnie bedzie najszybciej.... Pozdro! :rasta:

P.S. -Siatka to jest siatka budowlana kupiona na skladzie budowlanym, ale widzialem przy okazji zakupow w ogrodniczym taka sama, zaplacilem 40 zl za 10m bierzacych czyli 4zl / m, choc szczerze powiem ze teraz kupilbym siatke z drutu typowo ogrodnicza - mniej zuca sie w oczy bo jest zrobiona z cieniutkiego drucika, tylko ta cena 15zl/m bierzacy a obydwie maja okolo 1.2m wysokosci... :wave: Tak tak wszystkim ladnie rosnie a u mnie by nic juz pewnie nie roslo gdyby nie ta siatka! Warto!

Last edited:
V

vod

@ bogusik2

dzieki za dobre slowo :)
to dopiero moj drugi grow i jestem zaskoczony tym jak dobrze te krzaki pod oknem rosna. ciekaw jestem co waga pokaze jak juz beda suche i gotowe.
co do przewag grapefruita nad c99, to jeszcze nie mialem okazji ich rzetelnie porownac. w zimie jak obie odmiany pod hpsem mialem, to musialem zniwa zrobic zanim c99 doszla (grapefruit tez nie byl gotowy, ale zdecydowanie blizej mu bylo).

dobrze slyszec, ze na outcie sobie radza :) robie wlasnie nasiona na przyszly sezon. za dawce pylku mam krzaczka z nasion ktore od znajomego dostalem. nie wiem jaka odmiana, ale znajomy twierdzi ze pracowal nad ta genetyka pare lat i ze jest mocny krzak i mocny szit. jak na razie to moge ze swojej strony tylko zauwazyc, ze maja zajebisty wigor, kompaktowa posture, indicowe, grube liscie, lekko owocowy zapach no i rzucaja pylek po 2,5 tygodnia od przestawienia na 12/12. wielce ciekaw jestem efektow tego eksperymentu :)

Last edited:

Ganja Smile

Active member
ZAjebiscie wam rosna krzaki ;D juz sie nie moge doczekac swojego wysiewu we wtorek wykanczam boxa :) Co proponujecie na wysiew?

Jestem w posiadaniu jedynie takich pestek:
-Mist of Destruction czyli ArjansHazexKalimist
-Ice
-C99
-Ak-48
-Schroom x Buddha Sister
-White Russian

piszcze co jest najciekawe w hodowli!!!

POZDr GroweRS

D

DepczacyRobaki

Siemka!Wkoncu wyszlo slonko!

Passion

Jak myslicie scinac ja juz czy czekac az sie jeszcze topy dopasa na slonku?Dosyc sporo juz brazowych wloskow a wolal bym szyteks z powerem!

POZDRO!:rasta:

G

gruby

ja bym zaczekal az nabieze wiecej zywicy.jak masz lupe to zobacz jaki kolor ma zywica ,najlepiej jak sa trzy kolory.przezroczysty,bialy ,i niektore juz sa brazowe .to dla mnie jest najlepszy momet.

Leptosoma

sɔıʇǝuǝ⅁ ʞuoW
ICMag Donor
Veteran
Castelvania zajebiste pestki!sam bym posadzil ale mam za niska szafe.palenie musi byc zabojcze

Adrian,siata mi sie podoba,super rozwiazanie.korzysci jesli chodzi brak uszkodzen mechaniczych i pytanie czy nie miales problemu np z lesniczym lub zlodziejem?jak ma sie miejscowki na odludziu to super,sam nad tym myslalem planujac pierwszy out zanim wyladowalem w matarix'e czyli uk..

Bogusik respect,piekne kwiatki uprawiasz.

GS,wszystko jest fajne i tylko rozmiar boxa ogranicza wybor.

DR,jak 2/3 trichromow jest mleczna i niektore zaczynaja ciemniec to juz czas.

Peace

Last edited:
G

Guest

Witam. Dzisiejsze zdjecia
Shamans
Jak myslicie ile mu brakuje?
8946shaman1_16_09.JPG

Inne pheno

EmHH

G

Guest

WOOOOW! @H9tric - wspaniale.... :D Moje panienki tez w koncu kwitna :D, ale widze ze twoje wygladaja naprawde przepysznie :D Wyglada na to ze bede coraz rzadziej sie odzywal bo rok matualny... praca, praca, praca... eh... a ja leniem jestem :D W kazdym razie zycze Wszystkim obfitych plonow :canabis: Mam nadzieje ze wzuce kiedy jakie fotki :? Moze za tydzien, moze za dwa... nie wiem :D

pozdro! :wave:

D

DepczacyRobaki

gruby i lepto wielkie dzieki za odpowiedz.Widze ze bede musial szybko zaopatrzyc sie w lupe. X5 wystarczy czy x10 zakupic?Moze cos polecicie.Jakich Wy uzywacie?

h9tric zajbisty ten pierwszy szaman :respect:

a tu moje early special ktore wcale nie sa takie early :bashhead:

ta z lewej zastalem lezaca na ziemi.Sarna ja strasznie obskubala.Przywiazalem ja do palika.Mysle ze spokojnie da rade.

POZDRO :rasta:

Last edited:

Ganja Smile

Active member
zajebiste krzaczory!!! :D:D mysle ze u mnie 4 krzaki to jest max juz ostateczny dlatego sobie myslalem zeby kielkowac 8 roslin i zobaczyc co bedzie:

Mist of Destruction czyli ArjansHazexKalimist 2x
C99 2x
Schroom x Buddha Sister 2x
White Russian 2x

mysle ze tak bedzie optymalnie ;)
jednak jutro zaczynam prace wiec jutro tez zobaczycie boxa przed remontem i po

Pozdrawiam Growerów!!

G

Guest

adrianmenyo said:
Ja kielkowalem 30 nasion wyszlo 24, zostalo 12 kobiet 4 zjadly sarny, nastepny rok zaczne od 50-6. Znalazlem ostatnio takie sionka Sensi seeds"Hash plant", ktore kwitnie 40-45 dn! http://www.drchronic.com/products.asp?isbaseunit=0&quantity=1&quantity1=0&partno1=ss-hash~plant
Ciekawe jak to rosnie u nas i czy bylo by odpowiednie na out....i :bashhead:
Witam w tym roku mialem "hash planta" od seedsmana i powiem ze dziwnie sie zachowywal pod polskim sloneczkiem...tzn szybko zaczal kwitnac bo pod koniec czerwca, pozniej wrocil do wega(przestal kwitnac i zaczal nabierac masy zielonej:) poczym znowu zaczal kwitnac...moc? od 1-5? daje 3,5. Plon? mizerny...No ale ten z sensi to inna sprawa... :wave:

PS: ladnie Wam rosnie!!!:woohoo:

Last edited:

bamse

Member
@h9tric. Fajne te shamany, widac ze f2 jest cale calkiem ciemne:). Um nie na kilka krzakow tez niema tego phena jasniejszego, gdzie indziej tez widzialem tylko ciemne. Mysle ze jeszcze bys je mogl potrzymac do 2tyg mysle, zalezy jak pogoda dopisze. Dziwne tez, ze juz tyle precikow wysycha na takich jeszcze malych topach. Moze zimno im dalo, albo sucho im? Z emhh widac ze tam juz tez przymrozilo ci troche:)

LebxWyd

HA

niewiem co ale jakis mix

tu shamany i po lewej jeden kom, mix jakis, i cos jeszcze

tu 4ExLR wyciete(galezie z nasionami)

a i juz nowe miejsce zajete przez opoznialska

sh

wielki dziwny T44

ms

Jako ostatnia teraz zakwita VxRS. A mialo byc wczesniej. Wczesniej, byly nawet takie jak SSxChronic, HPxSK, WW czy WWxHS.
No, nie wliczam tej zakletej SSxWR ktora nawet w boxie nie lubi sztucznie zakwitac. Moze przezimuje?

Last edited:

Kanaba

Member
bamse zajebiste krzaki!! :D fajny lasek ;p piekny kolorek ma ten niewiadomy mix :) a to wyciete to co sie z tym stalo? ;> ogolnie zajebioza

franzPL

Member
update 17 wrzesnia 2007

fotki z boxow oraz z balkonu na spotach nie bylem pogoida dobra powinny odbic poniewaz w dzien ma byc od 20-26stopni w boxach roslinki niestety choruja nie moge dac rady wytepic przeciorkow :( a nie chce juz psikac zadna chemia powinny dotrwac do zbiorow na balkoniku jak to na balkoniku roslinki troszke poobgryzane ale to normalka :) prosze o komenty uwagi zawsze sie cos przyda :)

BOXY

boxy razem

Arjans

box nr 1 hps 400W flo 28dni top44 klon oraz Arjans

box nr 2 hps 250W flo 28dni WW by bogusik

SZCZYTY

szczyt top44

szczyt WW by bogusik

BALKON

2 szt top44 klony

top44 klonik mix coco z ziemia

top444 oraz TwilightxBig Bud

szczyt top444

szczyt twilightxBB

Z przędziorkami nie ma żartów, należy podejmować zdecydowane działania jak tylko się pojawią. należy przeprowadzić bardzo dokładny oprysk z obu stron liścia. Ja na początku zastosowałem jakiś naturalny (jak twierdził producent) środek który nie wyrządził przędziorkom żadnej szkody, teraz natomiast zastosowałem MAGUS 200 SC z substancją czynną:fenazachina(z grupy chinozalin) Środek przędziorkobójczy w formie koncentratu stężonej zawiesiny do rozcięczania wodą. Środek o działania kontaktowym. Zwalcza wszystkie stadia rozwojowe. Do roślin sadowniczych i ozdobnych. na roślinie działa powierzchniowo, okres karencji 7 dni

Last edited:
O

Ojciec

Ale wam ładnie wszystko rośnie :joint: Ja w przyszłą sobotę rozpoczynam indooraka hahaha :jump: .

:wave:

Latest posts

Latest posts