What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

LDV

Active member
Mój znajomy (ma spota 5 metrów od mojego) ma EGxLR F2. Niestety jakoś tak się złożyło że zostawił sobie tylko te z autoflo. No tylko 2 męskie miał niefotoperiodyczne które juz jjakieś 2 tygodnie temu okazały się męskimi.

Na Hyperrealu zapytaj bo tam duzo osob ma to ode mnie. ;>

G

Guest

Elo i 50 post pękł !!! :muahaha: nie no żarcik :p nie o tym chce napisac....
Otóz w moim ogrodzie rosną, sobie:

Kom x NL

NL:

1.

2.

Reszty roslinek nie daje bo i tak wyglądają tak samo ! :D tylko dwie co rosną w jednym dołku są malutkie i hujowo sie rozwijają.Ale ogólnie jest spoko !
Peace :headbange

Fubar

Member
LDV said:
Mój znajomy (ma spota 5 metrów od mojego) ma EGxLR F2. Niestety jakoś tak się złożyło że zostawił sobie tylko te z autoflo.

ile mniej wiecej sztuk z F2 jest fotob?
Zrobil kiepski interes jesli wywalil te nie fotoobojetne:/ zostawil czyli wywalil reszte?/ bo z nich mialby przynajmniej jakis sensowny plon. Moc bedzie mniejsza od LR

LDV said:
No tylko 2 męskie miał niefotoperiodyczne które juz jjakieś 2 tygodnie temu okazały się męskimi.

pre czy wiechy? - to mnie interesuje glownie :
jak dodat wszelkie hybrydy E bywaly dosyc podobne- znaczna przewaga feno E - z czestym zachowaniem bardzo wczesnego kwitnienia : - czyli wybrykami w rodzaju zaczyna kwitnac i tworzyc szczyty w absurdalnych terminach- przy czym i tak dochodzi we wrzesniu. / + charakterystyczna dla E moc - ponizej przecietnosci - moze jedynie w wypadku E/ww wygladalo to sensowne/

LDV said:
Na Hyperrealu zapytaj bo tam duzo osob ma to ode mnie. ;>

Na hypku nie musze sobie nabijac postow ;D
Teraz przez jakis czas bede mial nieco lepszy kontakt ze swiatem: wiec sie interesuje co sie dzieje.
Poza tym z tego co pamietam to tu chyba wiecej E/lr w obydwu wersjach powinno sie panoszyc: Mozliwe, ze ludzie potraktowali te nasiona po macoszemu [ opis - spodziewanych efektow - wystarczyl zapewne ]

Pozdrawiam

LDV

Active member
ej co do tych EGxLR fotoobojętnych to dwie sztuki po juz wytworzeniu topów zaczeły odpierdalać coś takiego jak rewegetacja!
zdjecia mam na komurce wstawie pozniej bo teraz jestem sppizgany i nie chce mi sie isc

UNILITE

Member
mialem kilka nasion exlr f1 i f2, z f2 miaolem tylko jednego fotoobojetnego tak jak bamse, i te co sa foto obojetne sa jakies zmutowane, wyrastaja im jednopalczaste liscie(jak zaczna kwitnac), sa wielkosci tych najmniejszych lr i tak jak mowil ldv jak by sie rewegowal bo liscie nie sa zebate tylko gladkie...

f1 f2 na miejscu gdzie wszystko jest na palenie mialem chyb na 7, jednego meskiego i go wycielem a pokazal sie bardzo wczesnie, ogolnie jestem bardzo zadowolony bo te kobiety juz widac ze niedlugo zaczna kwitnac :headbange:
bym musial pokazac jakas fotke bo niewiem jak to wytlumaczyc :)

fubar pisales kiedys ze chcesz zrobic odmiane ktora bedzie dosyc dobra z moca i bedzie gotowa na poczatku wrzesnia, zeby kwitla przez najcieplejsze 2 miesiace...
jak moc bedzie nawet srednia no to chyba sie udalo...
dam niedlugo jakies fotki tych kobitek
pzdr.

wsumie u bamse troche inaczej rosnie ten obojetny
14145P6170002.jpg
jego fotka

moj ma coprawie wszystkie liscie gladkie, i wiekszosc po zakwitnieciu jedno palczastych

Last edited:

urban

Active member
E2 x lr F1 - pierwsze jajka puscily pylek.Wysadzilem 5 szt - przetrwały 2 meskie - zapyle nimi kilka Lrow.

F2 niewysadzalem , zabrakło czasu - za rok moze sie pobawie - chyba ze ci je podesle spowrotem jesli chcesz.

Greenthu a u ciebie rosną?

LDV

Active member
Witam

Zrobiłem fotki tego miejsca gdzie rośnie ta konopia przemysłowa (samosieja)

A tutaj jest ten [EG x LR] F2 który wyglądał jakby miał rewegetacje. Pomińmy fakt że jest taki mały i ma hujowe kwiaty - to jest wina mojego kumpla.
Ale z drugiej strony na moje oko duza czesc populacji F2 nawet przy dobrych warunkach by byla mala. Jakimis zjebanymi osobnikami fubar chyba zapylałeś i uzywałeś ogólnie do rozrodu... alkbo nie wiem co...

A tutaj mój spocik na którym wszysatko sobie powoli rosnie i nie jest za ogromne bo pozno wysadzane.
Rosliny mimo duzej dawki polifoski 8 i azofoski granulowanej sa kolkotu jasno-zielonego a nie ciemno zielonego tak jak powinno byc od azotu. Zastanawiam sie czy nie dojebac im troche azotu w postaci saletry ale boje sie ze to opozni kwitnienie.

Last edited:

Fubar

Member
LDV said:
ej co do tych EGxLR fotoobojętnych to dwie sztuki po juz wytworzeniu topów zaczeły odpierdalać coś takiego jak rewegetacja!
zdjecia mam na komurce wstawie pozniej bo teraz jestem sppizgany i nie chce mi sie isc

Jezeli reweguja to nie ma mowy o fotoobojetnosci ;)
jest to za to typowe zachowanie early ktora czesto nie bardzo wie czy kwitnie czy rosnie na wegu.
Takie slabe nie wiadomo co co ma cos przekoszone w "genech"

UNILITE said:
mialem kilka nasion exlr f1 i f2, z f2 miaolem tylko jednego fotoobojetnego tak jak bamse, i te co sa foto obojetne sa jakies zmutowane, wyrastaja im jednopalczaste liscie(jak zaczna kwitnac),

Takze czesta cecha e: najczesciej bywaly to trojki - ale i takze jedynki - do tego dlugie i waskie // wiele sztuk miewalo wyglad lisci jak Haze: waskie i dlugie jak olowki: - szczegolnie po pierwszych oznakach kwitnienia.

UNILITE said:
sa wielkosci tych najmniejszych lr i tak jak mowil ldv jak by sie rewegowal bo liscie nie sa zebate tylko gladkie...

gladkie? a to ciekawe.

UNILITE said:
f1 f2 na miejscu gdzie wszystko jest na palenie mialem chyb na 7, jednego meskiego i go wycielem a pokazal sie bardzo wczesnie, ogolnie jestem bardzo zadowolony bo te kobiety juz widac ze niedlugo zaczna kwitnac :headbange:
bym musial pokazac jakas fotke bo niewiem jak to wytlumaczyc :)

mniej zadowolony bedziesz moca:
mozliwe sa za to znosne plony.

UNILITE said:
fubar pisales kiedys ze chcesz zrobic odmiane ktora bedzie dosyc dobra z moca i bedzie gotowa na poczatku wrzesnia, zeby kwitla przez najcieplejsze 2 miesiace...

wiele pisalem : i bardzo malo robilem przez ostatnie 5 lat.
Pomysl - byl- inaczej z realizacja ;)
W planach bylo otrzymanie fotoobojetnej Haze / opcjonalnie south indian / haze/
Poza tym planow bylo o wiele wiecej: tyle, ze zakonczylo sie to jedynie na kolejnych namnazaniach LR na skale taka, ze nie warto wspominac, ze sie cokolwiek robilo.
Potem : w celach jedynie doswiadczalnych : zabieralem sie jak pies do jeza do sprawdzania jak sie dziedziczy fotoobojetnosc: Oczywiscie z planow wyszla kicha ;) Bo moje WW i WW/HK okazaly sie zbyt stare - zero wzeszlo - // o dziwo jescze starsze E wschodzily bez problemu// - w sumie tylko dlatego pojawilo sie nieco tych nasion - doswiadczenie w celu dokonania samego doswiadczenia -

Moje F1 E/lr - rosly zdumiewajaco szybko - sadzone byly w zupelnie nierozsadnym terminie / lipec? / - mozliwy byl pelny reveg /- moc : obecna ale .. nie ma co cudow oczekiwac. Jedyne co odroznialo je od typowej hybrydy E - ktorych zreszta powstalo mase [ co niektorzy znaja zapewne early mix zawierajacy wersje F2 bardzo roznorodnych hybryd ]

UNILITE said:
jak moc bedzie nawet srednia no to chyba sie udalo...

Tyle, ze to nie bylo celem.[[ choc pewnie gdybym dalej gnil w Pl.. to z nudy chocby bym selekcjonowal jakies wczesne nie fotoobojetne feno z F2]]

W wypadku E // czyli - czegos co nieco przypomina wlasciwosciami ruderalis skunka - jesli by na sile szukac jakis komercyjnych podobnych odmian// jedyna sensowna hybryda bylo E/ww - wersja F1 byla naprawde znosna: i konczyla lekko po polowie wrzesnia.

Jesli sie bawic w otrzymywanie jakies wczesnej odmiany [ projektu - overgrow: pl ;P] : to raczej nalzealo by wychodzac z komercyjnie dostepnych: ze dwie wczesne + T44 lub Ak.

To nie czasy gdy odmiany mialy po 5% THC.

E majace w czystej postaci wyglad Haze : niekonwencjonalna reakcje na fotoperiod : i moc w porywach do EG / ponizej.. ;>/ to co najwyzej wspomnienie czasow gdy mialem 16 lat ;) Nie bylo internetu: nie bylo domowych PC - w dzienniku pokazywano zjadzy PZPR.. I przede wszystkim - dostepnosc nasion byla zadna: jedyne co sie mialo to z wymiany lub z tego co sie wydlubalo z "szuflady" [ kto teraz ma ziolo na szufady?]
Ba: dbalo sie o to co sie dostalo w rece: - chomikowanie - zawsze : musial zostac zapas przynajmnjej 200 :
Ba jak sie czlowiek cieszyl gdy mial NL i mogl przekrzyzowac to co mial z czyms tak mocarnym :lol:

oj .. mialem nabic kilka postow a nie pisac bzdury ;>

UNILITE said:
dam niedlugo jakies fotki tych kobitek
pzdr.

milo bedzie: lubie sobie czasem popatrzec na cos co wyprodukowano w IHAK ;>:
W tym wypadku wchodzi w gre jeszcze sentyment: to cos ma w sobie "geny" praktycznie czyste - rodem z nieco innych czasow. - gdy czlowiek byl mlody . lol.

UNILITE said:
moj ma coprawie wszystkie liscie gladkie, i wiekszosc po zakwitnieciu jedno palczastych

gladkie? - ciekawe.

urban said:
E2 x lr F1 - pierwsze jajka puscily pylek.Wysadzilem 5 szt - przetrwały 2 meskie - zapyle nimi kilka Lrow.
Nie wiem czy to dobry pomysl: chesz miec slabsza wersje LR ?

urban said:
F2 niewysadzalem , zabrakło czasu - za rok moze sie pobawie - chyba ze ci je podesle spowrotem jesli chcesz.

Nie: w tej chwili nie tylko mam srodek zimy: ale i zupelny brak mozliwosci uprawy czegokolwiek poza Trichocereusem:
I zapewne tak dlugo jak tu bede tak to bedzie wygladac.
A w razie powrotu do PL. wyciagne z kapsuly przetrwania w lodowce - zelazny zapas. ;)

Pozdrawiam

Fubar

Member
LDV said:
A tutaj jest ten [EG x LR] F2 który wyglądał jakby miał rewegetacje.

imo on ewidentnie reveguje

LDV said:
Pomińmy fakt że jest taki mały i ma hujowe kwiaty - to jest wina mojego kumpla.
Ale z drugiej strony na moje oko duza czesc populacji F2 nawet przy dobrych warunkach by byla mala. Jakimis zjebanymi osobnikami fubar chyba zapylałeś i uzywałeś ogólnie do rozrodu... alkbo nie wiem co...

ja wiem?
moje F1 wygladaly - super- jedne z najszybciej rosnacych konopi jakie widzalem ;)

jedno pytanie: czy oby napewno te rosliny byly fotob? czy moze zostaly zaindukowane zaraz po kielkowaniu? - bo to naprawde wyglada dziwnie:
tak jakby przez poczatkowy okres wzrostu mialy indukcyjny fotop: i zaczely od razu kwitnac:
a potem - w czerwcu podczas najdl: dni zdecydowaly sie na powrot do wegu: [ z drugiej strony pewne niezdecydowanie co do fazy wzrostu w jakiej sie roslina znajduje: to u E "normalka" - tyle, ze wygladlo to raczej tak: rosliny w polowie czerwca: miewaja cos ponad zaczatki szczytow: i tak wygladaja az do polowy sierpnia wytwarzajac nowe lodyki ktore sa niby to kwiatami niby to wegiem i dopiero wtedy zaczynaja sensownie gestniec i doj [ normalka ta nie dotyczyla nigdy wszystkich sztuk w populacji - ale ne znam zadnej innej odmiany ktora by sie tak zachowywala - nawet polska dziczka tak nie ma]

LDV

Active member
jedno pytanie: czy oby napewno te rosliny byly fotob? czy moze zostaly zaindukowane zaraz po kielkowaniu? - bo to naprawde wyglada dziwnie:
tak jakby przez poczatkowy okres wzrostu mialy indukcyjny fotop: i zaczely od razu kwitnac:

rośliny stały na parapecie więc nie były jakoś specjalnie sztucznie zmuszane do kwitnięcia. Dla porównania obok stały 3wp#1 i zaden z nich nie zakwitł.

A tutaj pierwszy w tym roku konkretniejszy (bo juz z normalnego krzaka) havrest. Pierwszy z tych ładnych lowryderów który uznałem za gotowy do ścięcia.

Fubar

Member
Post nr:50 ;)

LDV said:
rośliny stały na parapecie więc nie były jakoś specjalnie sztucznie zmuszane do kwitnięcia. Dla porównania obok stały 3wp#1 i zaden z nich nie zakwitł.

czyli zaczyna byc coraz ciekawiej ;)
szczegolnie jesli podobnie zachowaja sie sztuki Z F2 u innch "szczesliwych" posiadaczy - wychodzilo by na to, ze cos dziwnego - i raczej niespodzewanego dzieje sie u tej hyb. - zueplnie odmiennego od - innym mieszanek E - ktore po prostu w kolejnych pokoleniach byly raczej wczesne i raczej bardziej podobne do E niz do drugiej odmiany w krzyzowce.
Ciekawe - [ czyszbym niechcacy trafil na najbardziej niekorzystna z mozliwych kombinacji pomiedzy odmianami ;> - jesli tak bede z siebie dumny - naprawde nie latwo jest wyprodukowac "potworka" ;D]

ps: kiedy byly kielkowane? - koniec kwietnia? wtedy mogly sie zaindukowac.

UNILITE

Member
moj podobne jak ldv jak zacza kwitnac to zacza wypuszcac pojedyncze nie zabkowane liscie...
http://www.icmag.com/gallery/data/500/9815DSC00155.JPG
tak jak na tej fotce na dole zabkowane normalne 3palczaste chyba nawet 5palczaste
po wypuszczeniu kwiatow jak revegowe, tyle ze moj stal z tydzien pod swietlowka przy 24....
hehe jak z obojetnych wszystkie sa takie to wyszlo cos w stylu nie wykrywalnych roslin(dziwnych lisci, co najmniej nie przypominajacych konopi) na dodatek jeszcze obojetnych :D

LDV

Active member
moja sztuka najpierw zakwitła a dopiero później zaczeła jakby "przekwitać" i puszczać takie liście dziwne

Fubar

Member
UNILITE said:
na dodatek jeszcze obojetnych :D

Kiedys w poczatkach dzialu H. w edycji pierwszej phpBB / czyli 2gim wcieleniu forum/ przed pojawieniem sie jeszcze opracowan skanera agfa -niejaki ihr auftarg wird machine - lub jakis inny czlek - odpisal / chyba emesowi?/ - nie dokladnie pamietam tresc: ale mozw byla o super odmianie ktora zostanie stworzona przez Polskich Hodowcow rodem z H. - ze bynajmnjej nie bedzie to dojrzewalo do konca sierpnia /kopalo jak najlepsza Haze/ mialo szczyty jak super wyrosniete HH [ hmm.. chyba emesowu HH uroslo gigant?] --
Ale bedzie - raczej mialo termin kwitnienia Haze: szczyty jak rosyjki ruderalis - i moc jak przemyslowka --

Nie chalbym byc zlym prorokiem- ale obawiam sie, ze to dziwo - moze miec taka sama klase jak .... ;D

Zaluje troche, ze nie moge sam sie tym F2 pobawic:..
Bo zawsze mialem slabosc do wybrykow natury.

// durban/ww np: durban uzyty do tej hybrydy nie mial lodygi - wcale liscie rosly dodtkajac siebie - kwiatow wyt: moze kilkadziesiat - mioedzy innymi dlatego bylo tak malo nasion ;) i ostala sie jedna zenska ktora zostala zapylona EG.. a potem dalej zapylono to P#1.. i w tej postaci zapewne bylo to gdzie niegdzie znane. - choc mozliwe jest, ze komus sie trafily F2 [d/ww]eg - np w entropii? - ciekawe czy ta mutacja dalej siedzi sobie gdzies ukryta u tych nielicznych istniejacych jeszcze 3wp#1czy po prostu wypadla z populacji.. //

ba: kiedys jakis osobnik trzymal meskiego Hindu kusha na wegu przez wiecej niz rok: i zapylal nim wszystko jak leci: czasem 2x - -- teraz pytanie czemu komus sie chalo tak z tym -- meczyc? - moze .. np: tej sztuce rozszczepialy sie wierzcholki: i na dodatek gdzie niegdzie gdzie powinen byc meski kwiat wyrastala lodyga? hmmm..

Dobra : nie smiece Tu juz wiecej: pora spac: jutro praca:

Pozdrawiam

C

Ca2

Fubar said:
na dodatek gdzie niegdzie gdzie powinen byc meski kwiat wyrastala lodyga?
U mnie się coś takiego pojawiło na White Russian x Afghani. Z początku myślałem, że to męskie jajca ale jak zobaczyłem świerze listki to zwątpiłem.

LDV: możę ze 2 dni będziesz palił tego LR ;)

Zawsze byłem w stosunku anty LR.. sądziłem, że po uprawie własnych sztuk zmienię zdanie. Jedynie bardziej się do nich zniechęciłem. Krasnale nie warte świeczki a tym bardziej tak zawrotnych pieniędzy jakie sobie woła Joint Dr. Jak ktoś potrzebuje małe roślinki to niech sadzi w ciasnych donicach zamiast wydawać tyle hajsu na f1. Jedynie ma to sens jeżeli się dysponuje dużą gotówką i boxem na nasiona w środku zimy. Wtedy mając ponad 300 nasion można sobie robić out z LR. Ale przy paczce 10szt. to szkoda waluty i nerwów.

UNILITE

Member
lr jako ciekawostka, nigdy bym nie dal takiej kasy za te krasnale, za ta kase bym wybral jakas konkretna normalna duza odmianke
ale jak sie dostanie kilka nasion w prezecie to tylko zapylac i na nastepny seson wysadzac jak najwczesniej i w wakacje sie cieszyc ze swojego palenia ;)

C

Ca2

Maroc x Grapefruit

AHK x DP

Bubbleberry x Afghani

White Russian x Afghani (mam na 2 dołkach 2 żeńskie, które są jakieś pomarszczone dziwne ;/ )

LR#2 f2 (no sex)

Sensi Skunk x Johnny Blaze

Latest posts

Latest posts