What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

8)

8)

:|
Ja pierdole jakie macie krzaczory
pewnie mieszkacie na jamajce i dajecie swoje foty niby w Polsce
ja swoje posadzilem w srodku maja a kurwa male jak nie wiem.
deszcz napierdala dzien w dzien
jakies anomalia do huja
jeszcze mieszkam w taki zapizdziu ze moje panny to chyba w grudniu dojda wpizdu
mam 14 z FMS i 5xHH i 4xHHxEM

pozdro i tak trzymać
zyczcie mi lepszego wzrostu bo niewytrzymam

no wkurwilem sie

rberciol

Member
fajah, mi tez małe niektóre urosły ale inne chwasty pozasłaniały światło. Poza tym inna miejscowa była na samym dolomicie, na miejscowej ziemi bez żadnych nawozow (2 dni temu dałem). Daj jakiejs saletry albo jakiegoś dobrego nawozu co ma dużo azotu, zobaczysz jak podskoczą, ale nie popal roślin !!

O

OrganicShowmen

siema,
fajah said:
mam 14 z FMS i 5xHH i 4xHHxEM [...]
[..]zyczcie mi lepszego wzrostu bo niewytrzymam
@fajah tu zyczenia nic nie pomogą i nerwy tez nie. cechami dobrego growera sa cierpliwosc, obserwacja, eksperymentowanie, dokladnosc, pracowitosc i mozg naladowany THC ;) polecam Ci kupic nawóz mineralny > 40% N czysty azot w latwo dostepnej formie, to da blyskawicznego kopa i po miesiacu ich nie poznasz. druga sprawa jak pisze kolega wyzej to maksymalnie zwiekszyc dostepnosc swiatla do roslinki, bez tego nie ruszy. wyrwac wszystko dookola [ tylko z glowa nie 3m okrag :D ]
i w takich warunkach cierpliwe czekac. oczywiscie nie przesadz z dawka azotu sypnij troszke mnie niz podane na opakowaniu, nigdy wiecej ! w tej fazie azot to podstawa, pozniej mozesz juz nic nie dodawac roslina wyplucze ten paskudny nawoz i bedziesz mial pyszne topki. jasno to przetlumaczylem? jak nie to dawac pytania dalej, musze nabic 50 postow i wole zeby byly komus pomocne :D

kempamc said:
co o tym sadzicie? zamierzam kupic :)
do dupy, takie moje zdanie. w sensie ceny to cholerne zdzierstwo, ja DWC sobie zrobilem za < 40pln. zastanow sie nad kupnem tego badziewia. i w dodatku na jedna roslinke tylko, no max 2.

pozdro OS

Last edited:

rberciol

Member
OrganicShowmen, powiedz mi jaki nawóz polecasz ktory ma dużo azotu, muszę dać moim roślinkom, póki co daje mieszankę: szczypta s. amonowej + biohumus + dolomit

Lewar

Member
@OrganicShowmen moglbym cie prosic zebys opisal jak zrobiles swoje DWC i jak w ogole to dziala w tym temacie http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=53702 ? ogolne spostrzezenia na temat uprawy rowniez :] czasem mysle zeby sie zabawic chociaz z jednym klonem. do tej pory tylko soil i coco

mam nadzieje ze pomozesz -nie tylko mi,
pozdro

Last edited:
G

Guest

Po pierwsze gratuluje wszystkim wytrwalosci w opiece nad zielenia :headbange

Po drugie... JESTEM WKURWIONY!!!
Z tych wszystkich noname ostaly sie tylko 3, a na dodatek w takim stanie ze plakac sie chce. W ciagu 1.5 tygodnia nie podrosly mi ani o cm (noo.. moze jeden ;] ), tylko listki sie troszeczke rozwinely. OCB??? Na dugim spocie wykielkowalo mi narazie tylko jedno HH, ale naszczescie wyglada na zdrowe... narazie.

:badday:

Najbardziej mnie wkurza to, ze przez tydzien u mnie co chwila padalo, a jak dzisiaj zawitalem na spota to sucho jak na Saharze! OCB??? Nie ufajcie panu chmurce! :D Sprawdzajcie spoty nawet jesli sie wam wydaje ze nietrzeba bo pada czy cos - to jest moje pierwsze zebrane doswiadczenie z outa :D

Jutro bede musial znow pojechac i podlac to wszystko, bo sumienie mnie bedzie gryzc ze nie dpoilnowalem malenstw. grr...! Niedlugo fotki wrzuce.

pzdr!

O

OrganicShowmen

yo :rasta:
rberciol said:
OrganicShowmen, powiedz mi jaki nawóz polecasz ktory ma dużo azotu, muszę dać moim roślinkom
pytanie czy one potrzebuja. jesli sa soczyscie zielone i rosna zdrowo to masz dobra ziemie i nie potrzeba, ale jesli chcesz zeby rosly szybciej mimo wszystko to po pierwsze: z mojego doswiadczenia skromnego dodam zebys kupil sobie nawoz czysty azot w formie amidowej [ tego ja uzywam ] 46% N. to jest nawóz czysta chemia :/ ale dziala jak zloto. jest to do kupienia w kazdym ogrodniczym. trzeba byc minimalnie tylko bieglym z chemii. N-nitrogen % zaw. potem dawka w gramach na metr kwadratowy. wyliczyc ile sie ma metrow i sypnac 3/4 tego co pisza zeby sypnac [ dla pewnosci i nie przedawkowania ]. syp rownomiernie przed deszczem najlepiej albo na wilgotna glebe [ b. szybko sie wchlania a dzialanie widac po tygodniu.

Lewar said:
@OrganicShowmen moglbym cie prosic zebys opisal jak zrobiles swoje DWC i jak w ogole to dziala
ja napisalem ze zbudowalem DWC, ale nic nie udalo mi sie w tym wychodowac, bo jak przypomne wszystkim moj indoor grow jak sie szybko zaczal tak sie skonczyl [ nie moja wina w tym ] ale prosze bardzo, tanie DWC:
pojemnik po farbie wodnej [ nie zadnej ftalowej, tylko zwykla farba zmywalna wodą ].
10L lub wiecej jak takie sa, ja mialem 10tke. chodzi o to ze tam jest na wcisk takie fajne wieczko zdejmowane, kazdy to zna tak. oka wieczko wycinasz sobie dziure ostrym nozem pod tzw. NET POT czyli taka doniczke cos jak durszlak takie sitko. sa opcje kwadratowe i okragle ja mialem kwadratowa. do kupienia w ogrodniczym, akwarystycznym, grosze. opierd... caly pojemnik zaeby byl swiatlo szczelny, np czarna izolacja, kilka rolek starczy i na to folia aluminiowa coby swiatlo odbijala. z boku wiadra tuz pod wieczkiem wiercisz otwor na wezyk 5mm. wezyk przeciagasz pod wieczkiem do dna pojemnika, gdzie czeka juz kamien powietrzny [ akwarystyczny, ze 3 zlote ]. z drugiej strony pompka akwariowa [ zaleznie od wersji od 25 zl do 60 zl nawet ] podlaczona do sieci. i tyle cale DWC i nie trzeba placic 169 zl na hempie plus przesylka. swoja droga panowie z hemp'a apeluje o ogarniecie sie z tymi cenami, toz to rozboj w bialy dzien.

pozdro OS
:joint:

LDV

Active member
witam

panowie mam problem... obok mojego spota (150-200metrów) na małym wzniesieniu rośnie bardzo dużo konopii przemysłowych (samosiejek). Jest to teren zamkniety wiec jak wlece tam z maczetą w nocy to zajemie mi to bardzo dużo czasu, wzbudzi podejrzenia, a pozatym tam chodzi strażnik w nocy.
Opcja żeby wpasć ze środkiem na chwasty też odpada bo bym musiał go mieć naprawde dużo bo roslin jest naprawde sporo (pareset?) ale rosna na stosunkowo malej powieżchni wiec maja po 2 metry i ida tylko w góre.
Czy sądzicie że pomysł, aby zadzwonić na policje/straż miejską, zgłosić to i się nimi wyręczyć jest odpowiedni? Troche się boje przypału ale na logike to nie powinno byc.
Jutro ide na spota zobaczyc czy sa jakies meski i jedną męską wyrwać to pokaże wam zdjęcia jak to wygląda.

Ogólnie to teren jest dosyć zarośniety wiec te 150 metrów to są same krzaki i drzewa małe, ale tamten shit rosnie na górkach usypanych z piachu wiec pyłek ma przewage juz pare metrów...

ehhhh a był spot taki zajebisty na odludziu w huj w krzakach otoczony bagnami a tutaj taki zonk...

G

Guest

@LDV - moze popros znajomego o przedryndanie? A ten twoj spot jest daleko od tej miejscowy? Jesli tak, to ja bym nie ryzykowal bo moga tez przeczesac okolice. Poza tym jakos nie moge se wyobrazic zeby grower mj dzwonil po psy zeby konopie zlikwidowali. haahahha....

Bez urazy ale to jest po prostu smieszna sytuacja :D

pzdr!

G

Guest

nie sadz w okolicy przemysłowej konopii wszystkie rosliny będziesz miał zapylone a przecież chodzi o sensemilie daj se luz i znajdz inne miejsce z dala od takich upraw to moje zdanie pozdr top :rasta: dla wszystkich ludzi pozytywnie nastawionych toptop :muahaha:

Last edited:

LDV

Active member
moje krzaki rosna z 200 metrów od tamtego miejsca gdzie przemysłówa rośnie (to nie jest pole poprostu dziko rosnie naprawde wiele krzaków) Obydwa miejsca oddziela prawdziwa dżungla dlatego przy odrobinie szczęścia nie bede miał aż tak dużo zapylone.

No też mi się właśnie wydaje że mogą przeczesać dookoła te krzaki i będzie koniec.
Musze rozstrzygnąć czy bardziej bedzie opłacało mi się zadzwonić na policje czy wjechać tam z kataną albo maczetą hehehe :) Albo po polsku z szabelką i rozkurwić w pył tamte krzaki (rosną na dziko) ale jak mnie złapią to sie troche zdziwią albo jak rano wszystko zobaczą że jest zdewastowane i ktos pokroił tamte krzaki :/ - nabiorą podejrzeń bo pewnie w dupie je mają.

Kwestia tego czy zadzwonie na psy czy nie, nie zależy od tego czy będziecie uważać że jest to głupie/śmieszne/niemoralne. Osobiście uważam że sukcesem byłoby wykorzystywać tych panów do przeprowadzenia własnej udanej uprawy i w żaden sposób nie postrzegam tej sprawy jako dyshonor, a raczej jako pewien dyskomfort. Po prostu zastanawiam się czy jest to większy przypał bo moja ocena nie jest obiektywna bo ja w takich "wyrachowanych prostych sprawach" nie potrafie zdrowo spojrzeć na całą sytuacjec bo za bardzo wjeźdza mi to na ambicje i część mnie mówi "zrób to wyhujasz policje i ci pomoga zebrac jakościowy plon" a druga część mówi "nie rób tego to jest zbyt zajebsity pomysł żeby się tak elegancko udał" i dlatego nie potrafie spojrzeć trzeźwo na tą sprawe..

Last edited:
G

Guest

jak tak to niepostrzezenie wytnij męskie rosliny z tamtej plantacji i będzie luz oczywiście jak się da to zrobić bo 200m to bardzo niewielka odleglość i tamte rosliny z pewnośca zapyla twoje krzaki, pozdro top

LDV

Active member
Witam

Ściołem już 3 krzaki lowrydera. Krzaki były malutkie, hujowo rosły, najszybciej dojrzały (ale i tak nie w 100%). W skrócie: miały hujowe geny bo mimo podobnych (wręcz identycznych) warunków jak inne kiepsko sobie radziły.
Aktualnie się suszą.

Nawet są troche oblane żywicą, nieźle się kleją (jak kazde kwiaty konopii ;) ). Jak paliłem sampelki to zioło czesze ale nie jest najmocniejsze. Taki joint z 3 fifek by na solo nawet juz poklepał tak ze by sie było spizganym wystarczająco bo po fifce z kanki tylko "cośtam czuć" i ma się lepszy humor. Ale one i tak sa huja warte nie liczyłem ze z nich bedzie wielki plon i mocne jaranie.

Tak na moje oko pi razy zdzwi wyszło nie więcej niż 5 gram. Strzelam że będzie coś koło 3-4 gramów z tych 3 sztuk ale jeszcze zobaczymy.

Co do tamtych konopii przemysłowych. Ubiore się w odpowiednie ciuchy, pójde tam obczaić sytuacje. Jeśli będe w stanie jakoś wypierdolić wszystkie męskie rośliny tych siejek to zrobie to z kumplem. Jeśli będzie dużo roboty (zbyt czasochłonne) to oleje sprawe bo chodzi tam stróż i podczas dnia i podczas nocy. Musze zaplanowac akcje, zobaczyc czy biegają tam psy itd...

Last edited:
G

Guest

toptopganja said:
jak tak to niepostrzezenie wytnij męskie rosliny z tamtej plantacji i będzie luz oczywiście jak się da to zrobić bo 200m to bardzo niewielka odleglość i tamte rosliny z pewnośca zapyla twoje krzaki, pozdro top
Samosieja ma to do siebie że to niestety w zdecydowanej większości hermy. Trzeba wszystkie zlikwidować IMO. W jaki sposób - Twoja decyzja. Ja bym nasłał gliny na nie jeśli sam nie możesz ich załatwić, zwłaszcza że masz swoje rośliny oddalone i w dżungli. Hehe, zostałbyś sławny :D

OrganicShowmen, pytałeś o Hells Angel... Znalazłem opis u Sunshine Seeds:

Breeder's Description - 'HellsAngel'
This true breeding strain was originally gifted to Sunshine by a good friend from Canada.

It is the fastest (near) pure sativa that we have ever come across; flowering in under 9 weeks.

The high is strong, speedy and electric with flavours ranging from rose petal to mulled wine/spice

A unique and rewarding plant, highly recommended for the sativa connoseurs

Pure Sativa
Yield: Extreme
Potency: Very strong electric/speedy
Flowering: 7-9 weeks
Brzmi niekiepsko hehe

Pozdro1410

Last edited:

kempamc

Member
LDV
a te siejki daleko od ogrodzenia sa?
moze jakis spryskiwacz z randupem albo rurka przez ktora domestosa im bedziesz lal..chyba ze nei szkoda CI to mozesz kupic za 8zl saletry amonowej 2kg i rzucic powinno popalic ale stawial bym na domestosa jakiegos :) albo cos z biedronki... jak niedaleko ogrodzenia wez jakas rure wsatw im do gleby i lej poprostu przez rurke , abo jakies woreczki foliowe podziurawione ostro z kretem powrzucaj tak abyna glebe pod te siejki powpadaly:D lub jak CI sie uda kup cos na chwasty wlej caly pojemnik tego czegos do butli powiedzmy 5l? nie wiem czy starczy nie wiem ja duzy ten teren.. i rozlej.. bedzie mniej przypalowe niz latanie z maczetą napewno.. i efekty po kilku dniach powinny byc , a nie nagle wykarczowane krzaki.. po policje nei dzwon bo moga rzeczywiscie przeczesac teren i CI powyrywac wszystko;/ no i beda mieli na oku miejscowe..

chyba ze to jakas smakowita sativa rosnie?? :D :]

Latest posts

Latest posts