What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Co myslicie o tych nawozach dla Mj ??

Oto fotki:

12888IMG_0502.jpg

12888IMG_0503.jpg

12888IMG_0500.jpg

Musze cos kabinowac poniewaz Biohumus zostal wycofany z produkcji ...
A Advenced sie nie nadaja do ziemi moim zdaniem ...

G

Guest

Pomocy :confused:
Listki stały sie matowe i cienkie wydają sie być bardzo suche,
zawijają sie do spodu po obu krawędziach na całej długosci,
zraszałem je piwniczankom niegazowanom nic im nie było wingotnośc nie spada poniżej 40%, dzis dałem generator mgły i jest stała wilgotność 80% przy temperaturze 25 stopni.

Chodzi o te pierwsze listki 'startery' passion27-nowe pędy wygladają zdrowo, jock ma ciemne zdrowe liscie a jest bardzo blisko lampy (lampa stoi pionowo w rogu boxa) wiec to chyba nie przez goronco... :confused:

Pozdrawiam :wave:

G

Guest

@DywaniastY - zawsze te pierwsze liście usychają i odpadają ;-). Niczym się nie przejmuj jeżeli wyższe partie wyglądają normalnie :D.

DywaniastY tak jak Grzybiarz napisał pierwsze listki normalnie zawsze robia sie zółte ale najlepiej rzuc fotki to wszytko sie wyjasni...

Ja szukam nawozow poniewaz moje roslinki nie przyjmuja chyba dobrze Advenced ... Tylko WRxA cos sobie radzi ale drugie juz cos zaczyna od dolu szwankowac wiec cos jest nie tak dlatego odkladam te nawozy beda na kolejne hydro ...

Oto porownianie :

WRxA ladnie wygladajace...
12888IMG_0508.jpg

A tu drugie WRxA ktore juz od dolu zaczyna cos szwankowac :(
12888IMG_0512.jpg

A tu BxA tez cos odolu lypa :(
12888IMG_0510.jpg

Wydaje mi sie ze to chodzi o nawozy ... A niechce zeby znowu bylo zle poniewaz w hydro duzo na tym stracilem wiec teraz wole reagowac jak najszybciej ...
Moze ktos ma pomysl co moze byc zle ??

G

Guest

apropo biohumusa. Jest jakaś różnica miedzy standardowym biuohumusem, a biohumusem forte ?

RQ ja mysle ze to raczej nie wina nawozów... Ja mam te same nawozy co ty i moje krzaczki badzo dobrze ze przyjmowały i ladnie rosly... choc niewiem :) Pozdro

G

Guest

@HC meen mniam, bo co innego powiedzieć :yummy:
@Grzybiarz & RD dziękuwa za słowa otuchy :joint:
to straszne ze muszą usychać w tak młodym wieku hehehe.. :bat:

No a wygląda to tak

Passion27

a tutaj zdrowy jock- ten nie najwcześniej wykiełkował, ale goni je ładnie :D

Pozdro :wave:
Edit: Mają jakieś 8 dni (....nie wszystkie....)

Last edited:
G

Guest

Panowie wiecie moze gdzie mozna kupic folie taką biało czarną ??
HC piekne krzaczki masakra hyba bedzie ten jony x sensi skunk
pzdr

GRaSs

Member
No to kurwa zajeb**** ..... wyrazam opinie na to co sie przedchwilka stało !! Mój kumpel "Ogrodnik-PL16" miał interwecje starej i znalazla wsyztko zwiazane z MJ. Oczekuje na sms czy znalazla boksa jak tak to koniec growa ;( a zapowiadało sie cielawie. Jak nie jutro transportujemy all w inno miejsce. Zyczcie szcześcia !

KILER

Member
GRaSs przykra sprawa miejmy nadzieje ze sie wszystko dobrze zakonczy! Ten poczatek 2007 to same pechwe wiesci jak dobrze pamietam paru tez mialo problemy!!

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

biedny ogrodnik, tesz pamientam jak mi ojciec znalazl kwiaaty w piewnicy,hehe
super nauczka,hehe

peace

G

Guest

heheh tez pamietam tyle ze u mnie obylo sie bez zadnych konsekwencji, ot poprostu tatus dowiedzial sie ze szafy tez potrafa swiecic hehehe

Hog dog

Member
Witajacie !!!

Ja tez sie zamelduje . . .

Sporo odcinkow POLanda opuscilem, ale pozbieram sie i zabiore sie za nadrabianie zaleglosci :)

pozdrawiam wszystkich !

łeee, a mój grow albo się przeprowadzi albo żniwa będą półtorej miesiąca przed czasem :badday: niebieskie ludziki z innego "systemu" szukają mego miejsca zamieszkania :badday: :wallbash: : :mad: :mad: :mad: :mad: :nono: :angrymod: :angrymod: :beat-dead: tyle pracy poszło na marne oby moje zielone stworki znalazly nowy dom

LDV

Active member
a ja za to mam pozytywną wiadomość...

troche czytalem prawo celne i o tych ich wszystkich procedurach i pierdołach, przedchwilą dzwonilem do Izby Celnej w Warszawie...
ta pięczątka którą miałem na paczce tzn "objęto procedurą dopuszczenia do obrotu" to jest praktycznie rutynowe dopuszczenie przesyłek "tranzytowych" do Polski czy coś takiego i albo na paczke przybija się taki stempel albo obejmuje się je procedurą uproszczoną i wtedy takowej pieczątki niema...

Wniosek: Moja paczka nie była przeszukiwana!
Wniosek2: No to powoli trzeba juz sobie robić dobry klimat na uprawe i później kupić nawozy do grow...

Nawozy do grow

Jaki zestaw nawozów będzie lepszy waszym zdaniem? Zamierzam uprawiać na podłożu kokosowym ktory bedzie zastępował ziemie w doniczkach...

1. GHE Total
GHE Total Bloom
http://www.hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod=p89994974747049756540&w1=2&ks=kat7833993934&pks=&p=23&sz=
GHE Total Grow
http://www.hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod=p16000585366644826439&w1=2&ks=kat7833993934&pks=&p=23&sz=
+
RIPEN

2. GHE Flora
http://hemp.pl/produkty.php?inf=t&p...&ks=kat7833993934&pks=pkat1849507978&p=23&sz=
GHE Flora Micro
GHE Flora Grow
GHE Flora Bloom
+
Ripen

3. Advenced Hydrophonics Dutch Formula
AH Grow
AH Bloom
AH Micro
+ Ripen

Ripen: GHE Ripen
http://hemp.pl/produkty.php?inf=t&p...&ks=kat7833993934&pks=pkat9610935446&p=23&sz=

Który możecie polecić, a które możecie odradzić?

A co do ogrodnika
Dlatego jak już to trzeba sie dogadać z rodzicami, za duza inwestycja w caly osprzet, nasiona itd i za duzo czasu sie na to poswieca zeby ryzykowac tym ze rodzice z lekka reka wszystko wyrzucą na koniec...
Albo u kumpla robic ;]

Pozdro