What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

gelowas

bogusik2 said:
Gienek, 1; Tak, 2; tak :D chociaż w trojki seed.pl, cannabis.fr.pl i tym co ty napisąłeś wolałbym wziac w ktoregoś z dwoch pozostaych. pzdr

tez bym wolal z tego wzgledu, ze maja wiekszy wybor, co nie zmienia faktu, ze gota bankowo ma dobre pestki tj. sprowadzane w oryginalnych opakowankach.

hodowca85, Female co jakis czas wypuszczaja wersje X-Line w 5-pakach, bywaja rozne ciekawe krzyzowki, pamietam, ze kiedys byl zamal, c99, ice...seller z fr.pl wszyskie pestki sprowadza prosto od breederow, a nie -jak zasugerowales- sam zapyla. Moze my, Polacy, mamy pierwszenstwo w nowinkach, w koncu ktos to musi przetestowac. joke :D

ps. juz niektore sionka wykielkowaly (Early Gold X Lowryder) X Early Gold, chyba zrobie crossa z czymstam poznym, np Cindy, ciekawe co wyjdzie. Szkoda, ze pogoda sie strasznie popsula, ciagle pada, pewno sie wyciagna.

bogusik2

Member
Especially 4 Bio ;)

Especially 4 Bio ;)

Elo :) czas na mały update ;)
Samiec WWxSM...

Samice z małego boxa (zamierzam przesadzić tam tez 3 samice z małego boxa (te poźniejsze)...

Nasionka :D te robiące sie u mnie i te femi które kupilem z cannabis.fr.pl :D

A tutaj po 250szt. White Widow x LR#2 i White Rhino x LR#2 :D Na dniach idą do c.fr.pl ;) hehe Ostatnia fotka to jedyne z nasion, które przetrwało droge z Kanady :p
Koleś zapakował nasionka w dilpack, zawinol w husteczke i wsadzil w zwykłą koperte o_O Myślałem że Kanadyjczycy troche bardziej dbają o te sprawy :p
Tak czy inaczej odmianka niepowtarzalna bo Pink Skunk x Durban Poison :D
Pesteczka idzie w ręce jednego z najzacniejszych forumowiczów jako że jedyna, która przeżyła ;/ (tu nauczka - piszcie zawsze zeby ludziki zabazpieczali paczki ;D bo u nich poczta inaczej sie obchodzi z przesyłkami...) :D

Z tego miejsca chce życzyć wszystkiego najlepszego mojej rodzicielce :D hehe 19 kwietnia urodzinki.... musiałęm coś przygotować pod to :p

Mam nadzieje ze sie podoba ;) pzdr

Azzzzzz

Member
Veteran
Witam, a rosnie sporo i ladnie !. W boxie White widow i Sadhu (POZDR) w 18 dniu flo.
A konkretnie to 3 klony Sadhu oraz matka, 5 klonow WW i matka.
Jestem bardzo ciekawy Sadhu, z wygladu typowa mocna indyja, grube duze liscie, bardzo masywna.
Tydzien temu dostaly pierwsza dawke sztucznych PK.

Na macie do klonowania wysadzilem 2-ga partie na out czyli cross EMxHHxNL (POZDR) oraz Early Special f2, na sloneczku juz sa NL oraz troche przemarzniete WRxAfghani.

Biodizel

Member
bogusik2, zdjecia mowia same za siebie :D niezly ci ten torcik wyszedl :D tego maroc x GF chcesz sadzic na out czy pod lampy? cos czuje ze bedzie to tegoroczny przeboj :D

Last edited:

hodowca85

Member
pozdro Bogusik :) zwracam honor ze nie wierzyłem ..
(kurcze mam jakies uprzedzenia co do polskich sklepów)
Naprwde ten Graperfuit x Maroc bedzie tegorocznym hitem !!!
Mysle ze na dworze powinien dac wspaniałe rezultaty

POZDRO people

G

Guest

jak myslicie co jej jest ??

mi sie wydaje ze za duzo wody.... w sumie wlasnie ja przesadzilem do wiekszej puchy i mam nadzieje ze to pomoze...

kubstyl

Member
ja juz nie kminie czy to jest babka czy facet :(
pomóżcie mi bo to jest chyba obojniak, i co mam z nim zrobic ? radzicie wyrzucic go w huj, czy trzymac, to zawsze jakies palenie bedzie ?

G

Guest

Bogusik: co tym w boxie dolega?? prowadzilem 2odmiany z FS i pomimo ze mialy wszystko co im trzeba, lacznie z pomiarem wartosci roztworu,ph,co2 i wodotryskiem mialem ten sam klopot z zolknaczymi liscmi..

c.fr.pl to wg mnie najlepszy polski sklep, wszedzie mialem zawsze jakies wtopy, a to stare pestki ktore nie kielkowaly, albo shit wyrastal.. a tu pelna profeska, juz nie wspominajac ze z regularow ktore w gratisach dorzucali nie trafil mi sie nigdy samiec :) ale to chyba fart

bogusik2

Member
Divinorum dzieki pomocy Ca2Na3isa dowiedziałem sie ze to problemy z potasem.. duża ilosć nawozu powinna pomóc, ale nie pomaga, więc pewnie czymś zapchałem pobieranie - odpowiedź? Dolomit. Za dużo go załadowałem widocznie i roślinki nie moga sie dobrze pożywić ;) P.S. dzieki izomek za pomoc ;) pzdr

G

Guest

THX Bogusik ;)
u mnie to w hydro szlo wiec wina misialo byc cos w nawozeniu lub w temperaturze(pozywka byla za ciepla wg mnie) bo mialy niezly piekarnik..

a u mnie wesoly dzien bo maila dostalem ze wszystkie roslinki po 11dniach pokazaly wloski..

ktos prowadzil HimalayaGold z Greena?? wybacza bledy??

kubstyl

Member
mam do was pytanko :D
co byscie mi polecili zebym zamowil z c.fr.pl z dostepnych odmian z femaleseeds:

Nev.HAze, Cinnamon, Skunk Special, Sour NL. x Nev. HAze,
zastanawiam sie nad Skunk Special, i jakbym go wytrenowal to zmiescilby sie w boxie 130cm wysokosc ? oczywiscie odliczajac od tego doniczke, i odleglosc rosliny od HPS'a, ale tez zeby byla latwa w uprawie roslinka
pozdro

Last edited:
Kubstyl ja bym ci polecil cinnamona :D albo Nev Haze.. moze dlugo rosnie i wogole ale podobno palenie 1 klasa :D Z checia sam bym sprobował :)
pozdro

G

Guest

kubstyl:
Nev.Haze jest rewelacja.. cinnamon podobnie (nie wiem czy to regola ale na maxa smierdzial.. pachnial x 100) reszty nie probowalem

kubstyl

Member
no to chyba sie skusze na tego cinnamona :D a jak myslicie tak srednio ile bym wyciągnął z jednej rosliny cinnamon'a przy hps'ie 250W i 3 tyg. fazy wegetatywnej 18/6 nie mysle tu o jakis maksymalnych zbiorach, ale takich realnych no nie wiem 50g z jednej rosliny ? jak myslicie ?

Witam wszystkich bardzo ładnie wszystkim rośnie...
U mnie jakiś mały problem wyskoczył bo na jednej z roślinek wyskoczyły małe plamki i zaczyna być ich coraz więcej ale dzisiaj dostały wodę z nawozami wiec może wszytko sie ustabilizuje...
Pozostałe roślinki chyba dobrze sobie radzą oj zobaczcie sami...

14dzień

Chora roślinka...

Co do Out to zamówiłem 2x Xline z cr.pl maroc x grapefruit i mam jeszcze jakieś nasionka ktore mi zostały wcześniej więc nie powinno być źle ...

Pozdro600

Last edited:
C

Ca2

Azzzzzz:
Potas (K) - Zbyt duża ilość sodu może zablokować przyswajanie potasu. Przyczyną tego może być nadużywanie sody (popularny środek podwyższający pH), nadmiar nawozów naturalnych lub stosowanie filtrów do zmiękczania wody (których nie powinno się w ogóle uzywać). Jeśli problemem jest właśnie nadmiar sodu, należy przepłukać glebę czystą wodą. Potas może być też zablokowany przez zbyt dużą ilość wapnia, azotu amonowego lub zbyt niską temperaturę.
Niedobor potasu:
Starsze liscie są początkowo dotknięte blednieciem ale wkrótce rozwijają ciemne uszkodzenia
(martwa tkanka). Najpier widoczny na koncowkach i krawedziach lisci. Łodyga i gałęzie mogą stać się słabe i lamliwe, roślina może też wyciagac się. Roślina stanie się podatna na choroby i toksyczność. W dodatku do wygladu jak prz braku żelaza, koncowki lisci zwijają się, a krawędzie spalają się i umierają.
Zbyt dużo sodu (Na) przemieszcza potas (K), powodując jego brak. Deficyt potasu może spowodowac tez zbyt dużo wapnia (Ca) albo azotu amonowego

kubstyl: 50g z rosliny przy 3 tyg wega ? Nie nastawiaj się na nic. Wtedy zamiast rozczarowania będzie miłe zaskoczenie. :joint:

Last edited: