What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

rberciol

Member
Nawozy powinno sie stosować co 2 tygodnie. Nie znam sie na florovicie, Rystala sie spytaj on chyba będzie tego używał ;p

G

Guest

rberciol said:
Nawozy powinno sie stosować co 2 tygodnie. Nie znam sie na florovicie, Rystala sie spytaj on chyba będzie tego używał ;p
Rystal sam chetnie by sie cos o tym dowiedzial :pointlaug - bedzie dopiero testowal
no ale nie florovit tylko floramix :chin:

:wave:

Uo-Kai

New member
@Cinnamon no wlasnie w boxie ciasno sie zrobilo, jeden cinns strasznie sie wyciagnal i nie mialem mozliwosci manewru z lst wiec spoznionego dalem na parapet gdzie poczeka na jakies ocieplenie, a dodatkowo na outa mam tylko 5x Hindu Kush Skunk, 5x Hawaiian Skunk + gratisy wiec kazda damka sie przyda, peace

kubstyl

Member
ja mam takie pytanko skromne :D
moje roslinki są od 3 dni na flo, i czy moge jedną z nich przesadzić ?
czy to nie jest wskazane raczej ? bo przydaloby sie jej przesadzenie, a boje sie ze skoro jest na flo to moze jej zaszkodzic :(

Cinnamon

Member
@Uo-Kai - zrób klony ;) - będziesz miał więcej panienek :p.

@kubstyl - jak najbardziej możesz przesadzić. Przesadzać można cały czas - nawet przy zaawansowanym kwitnieniu nie powinno zaszkodzić to rośliną.

btw. używałem florovit kilka razy - efekty jak po każdym innym chemicznym nawozie - stosując się do zaleceń z etykiety nie powinieneś zrobić krzywdy roślinką. A czy można podlewać częściej niż zalecenia z etykiety ? - spróbuj a się przekonasz ;-)...

Sam jestem w trakcie testowania nawozu polifoska 8 ( NPKS - 8:24:24:8 ) - póki co jestem bardzo miło zaskoczony :].

@rberciol - co drugie podlanie stosuję nawóz chemiczny ( w/w ) - i póki co nie ma żadnych objawów przenawożenia - pokusił bym się nawet o stwierdzenie, że jednej roślince dopisuje apetyt i mógł bym podawać jej znacznie więcej polifoski :]...

Peace iG... :kissass:

G

Guest

Mutanty z DP

Mutanty z DP

tak jak pisalem odnosnie feminisow z DP tak robie, wrzucam dla zainteresowanych.. na szybko bo jeszcze dzis chcialbym do polszy dojechac co by zwierzeta mi dla odmiany nie zdechly z braku wody :D

tu efekt crossa z ruderalisem ktorego przytargalem z syberii z WW.. najlepsze ze kwitl sobie na oucie od poczatku lutego i jakos specjalniemu to nie zaszkodzilo...niestety troche sie zhermil (niewyksztalcone kwiaty meskie)

a tu dla chetnych na LR#1 (osobiscie nie polecam, znaczy fajnie sprobowac tak dla czystej edukacji...ale stuff mimo ze w miare mocny to bez rewelacji... i niesmaczny)

jak zetne nastepnym razem odwiedzajac rowniny to wkleje plony do foto-sklejki

pozdro 4all no i spoznione zyczenia swiateczne

PS: czesc mutantow z DP (shaman i passion niestety szlag trafil) odradzam te nasiona (przynajmniej feminizowane)

klikne jak dojade to zrzuce foty z aparatu (haze,cinn,ww,nl,WR, i ... kurde juz nawet nie pamietam co tam sadzilismy...) Kamerki jeszcze nie podlaczylem, kumpel zalatwia siec (bo ja po holendersku zupelnie sie nie dogaduje..heheheh) to jak juz bedzie to dam sciezke co by w realu mozna bylo podgladac)

L&M

Member
siemano panowie

bylem dzisiaj przygotować spota dołki pokopać itd a tu kapa deszcz mnie złapał i musiałem wypierdalac:/:/ ale coś tam namodziłem:

znalazłem meskiego osobnika z zeszłego roku:)

@divinorum:respect:
powodzenia

G

gelowas

L&M said:
a ja bym skomletował takiego boxa z servera do 100pln na 100 %:
20 zł, 45 cm to akurat, tasmy i te inne pierdoły to by wyszło z 10 zł, ziemia, jakis fajny patent na doniczke, jakiś wentyl od starego zasilacza pare dni roboty i minibox jest:) w sumie to chyba nad tym pomyśle głębiej:)...

hi
kiedys mialem fantazje zrobic micro growa, tak dla hobby, podlicze - obudowa serwerowa (nie jakies chuju muju, bo bedzie za waskie, za niskie) - 120zł, najlepsze sa chiefteci wysokie na 68cm, niestety 2x drozsze...na takowych widzialem kiedys jak w usa robia zajebiste micro growy.
dalej, hps 70-100w - 150zl, zasilacz - 20zl, 1 wiatrak z reg obrotow - 50zl, szybka, druciki, donica, nawoz, odblysnik itp pierdoly - 30zl. lacznie daje to 370-400zl + cale mnostwo pracy przy max wyciszeniu i zgubieniu zrodla swiatla, zeby wrog tj domownik sie nie zorientowal.
jak ty chcesz to w 100zl zmiescic to ja nie wiem, ale na pewno nic konkretnego nie wyjdzie.
pzdr

ps. kto wymyslil taka zjebana pogode? jak tak dalej pojdzie to do konca maja nie wysadze wszystkiego co planuje, damn! :(

Tonny

Member
hej moze by zrobic jakis dział dla hodowcow bo straszny bałagan sie robi, a oni robili by sobie w nim growlogi
sorry za off topa ale mam pewnosc ze tu zostanie przeczytany

G

Guest

po co wam growlogi ? moim zdaniem, zamieszczasz w tym threadzie fotki a jak chcesz growloga to zbieraj fotki cały sezon ( czy tam uprawe cała jezeli in ) i pozniej zamieszczasz w POLISH STRAIN GUIDE zdjecia od malej sadzonki do przepieknych kwiatow wraz z opisem przebiegu uprawy. To tylko moje skromne zdanie. A co do boxow z obudowy od kompa moze i fajny pomysl tylko ze plonow nie bedziesz mial duzych a duzo kasy wywalisz wiec lepiej poczekac na out'a :) Pozdrawiam was :wave:

L&M

Member
@gelo, a ja sie upieram ze bym skompletował, umiem kombinować...:D moze nie w 100 ale w 150 pln bym sie zmieścił:pPPP

Tonny

Member
"po co wam growlogi ? moim zdaniem, zamieszczasz w tym threadzie fotki a jak chcesz growloga to zbieraj fotki cały sezon ( czy tam uprawe cała jezeli in ) i pozniej zamieszczasz w POLISH STRAIN GUIDE zdjecia od malej sadzonki do przepieknych kwiatow wraz z opisem przebiegu uprawy. To tylko moje skromne zdanie."
hmm ale ja wcale nie zamierzam zamieszczać swojego grow loga, tylko duzo ludu zakłada je włsnie w tym okresie i było by ładniej, czysciej, gdyby były w jednym miejscu../

buSka

Member
Witojcie :) Wczoraj wyszly z ziemi moje 4 maluchy (1*JH/1*MistOfDestruction/2*AHKxDP) Naswietlam je tak jak i w poprzednim grow - 150W hps i 2*swietlowki 30W, tylko ze po ostatnim grow stwierdzilem ze musze przebudowac boxa - i tak zrobilem ALE czekam juz 2 miechy na folie wiec box stoi bez zadnego pokrycia scian :) Myslalem ze to bedzie maly pikus ale dzis otwieram boxa i sie przerazilem - maluchy maja chyba po 7 cm tak sie powyciagaly skurczybyki ;C wiec musialem prowizorycznie okleic to folia alu (lepszy rydz niz nic:p) Fotki zamieszcze pozniej to sami zobaczycie, ja jestem wkur** =]]]]

Peace & pozdro 600 =]

rberciol

Member
Co do growlogow, to na angielskiej wersji tego forum łądnie jest poukładane. Na microgorwy, na outdoory i indoory. Można by było założyć jakąś stronę gdzie by ludzie wrzucali growlogi. Fajnie by było jakby ktoś miał niepotrzebny server ;).

Gelowas co do pogody.. Check this shit out:
http://img381.imageshack.us/img381/1789/dsc00421ry5.jpg

I tak jest juz od wczoraj popołudnia. Jak chcesz to możesz zamieszkać ze mną. Outa razem zrobimy :D

@Cinnamon, twój pierwszy out?? Ja w tamtym roku podlałem saletrą amonową. Idealny wzrost, jednak przeklinałem te czyny, gdy smakowałem zioła ... :/ Saletry amonowej zdecydowanie nie polecam...

@kubstyl, ja bym radził, bądz ostrożny na korzenie, bo szkoda tracić czasu na ich odbudowywanie przez roślinę :D

Last edited:

Cinnamon

Member
@rberciol drugi ;-).

Saletry nie używałem - ale skoro piszesz, że nie warto to sobie daruję - była w planach ;].

btw. nie głupi pomysł z jakąś pod stronką np. na growlogi etc. - jeśli są oczywiście możliwości serwerowe :]

Peace iG... :kissass:

bogusik2

Member
Pięknie wam rośnie panowie.. i palny outowe ciekawe :D
Ja dziś otrzymałem przesyłke z South Africa :D
Durban Poison (tak na prawde nie czysty fx tylko pomieszany z lokalnymi sativami ceremonialnymi z Afryki płd. - może wiecie czy takie coś fajnie nada sie pod nasze słoneczko?) i Shwazi Skunk - myśle że SS dojdzie :) na pewno ciekawe doświadczenie bedzie z tym "podrasowanym durbanem" hehe pzdr

urban

Active member
Kolejny post
Saletra jak najbardziej na TAK.
Przeciez saletra jak najbardziej jest OK , smak ziola napewno przez nia ci sie niepopsul , saletra konczy swoj zywot zanim flo sie na dobre zacznie.(nawet duzo wczesniej wg mnie)
Napewno ono ci samku niepopsulo.
Saletra jest bardzo dobra na weg , pamietajcie ze jest bardzo skoncentrowana , mocniejszy jest tylko mocznik , ktorego nawet ja nigdy nieuzywalem hehe.(mialem w planach , ale moze na next sezon)
Bio , bogus czy greenthu chyba jak najbardziej moga potwierdzic ze saletra nic niezmienia jesli chodzi o smak ziola palac durbana.
Jedoznacznie to musialo byc cos innego

edit: bogus wal na gg cos sie wymieni , sie wysadzi te pestki z afriki , juz myslalem ze ta paczke ci zajebali hehe

Last edited:

mario_PL

Active member
ja tez moge z czystym sumieniem polecic saletre, mocznik zreszta tez, mocznik dawalem mala garstke na dolek przy wysadzaniu, a seletre tak raz na dwa tygodnie przez caly weg praktycznie, od amonowej lepsza jest potasowa, ja sypalem pierwsze dwa razy amonowa pozniej potasowa, efekty bardzo dobre, smak byl zajebisty

w mojej szafce zrobilo sie BARDZO ciasno niestety, roslinki maja teraz nowy dom, zdjecia wkrotce
pozdro

Plantator

Well-known member
Veteran
siema , saletra saletrą , ale azofoska jak dla mnie jest lepsza , ma jeszcze mikro i makro elementy i wogóle ładnie po niej planty rosną:] ci sie zepsuł smak bo puźno używałeś tej saletry , jak kwitło już

L&M

Member
azofoska jak dla mnie jest lepsza , ma jeszcze mikro i makro elementy i wogóle ładnie po niej planty rosną:]

no ja zakupiłem na ten sezon azofoske, 3 kg za dyche, powinno starczyć nawet jeszcze na przyszły sezon...

powodzenia :wave:

Latest posts

Latest posts