What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
jak tam wszyscy? szykujecie sie na out czy jak?hehe

co umnie rosnie? bardzo malo. szykuje sie na produkcje nasiona

664IMG_3355-med.jpg

a tutaj moja armia klonek na outdoor jusz czeka i czeka,ale pogoda jest taka bzydka ze chyba nie pujda na out asz do maja,hehe

664IMG_3379-med.jpg

peace

rberciol

Member
Ja dzisiaj wykopałem na dwóch miejscówach razem 30 dołków. Robota okrutna tym bardziej że 25 stopni na dworze :) W następną sobotę wykopie 20 i jakiś tam 50 płytkich na LR.

Lato nadchodzi. Ponoć nie będzie przymrozków. Ja mam pytanie co do LRów. W jakiej odległości one rosną i jaki dół dla nich będzie dobry??

G

gelowas

Wczoraj bylem na spocie glownym, gdzie jest mokro, slonecznie i bezprzypalowo. Jednak stala sie rzecz straszna, bardzo chcialem sie nia podzielic, mianowicie w zeszlym sezonie zapylilem 1szt Canadian Swamp Mix odrobina jakiegos pylku. Teraz idziemy ze znajomym i 4 workami po 20l ziemi na kopanie dolkow (planowalem kilkanascie szt female wsadzic) i...KURWA, takiego czegos w zyciu nie widzialem!!!
Miejsce to ma min. 20m kw, i WSZEDZIE wychodza z ziemi male konopki, a niedaleko jakies wiesnioki mieszkaja i nie wiemy co robic, wycinac nie ma sensu, bo i tak pewnie nie ogarniemy wszystkiego w promieniu calej wichury, female sadzic tez bez sensu, bo wiecej niz pewne ze sie pozapylaja, a i strach tam wogole wracac teraz. Co robic? :D
Ps. jesli nikt tego pola nie wytnie to za rok przybedzie nowy landreace na cala okolice hehe.
Ps2. lodyzki maja po 15-20cm i co centymetr po obu stronach widac, ze beda wylazic nowe odgalezienia, to wkrotce beda straszne potwory...moze wogole lepiej wysiewac nasiona mj na jesieni...

a tymczasem juz sie mocza Vortex F1, Black Russian X Double Purple Doja i True Blueberry X White Widow na inna miejscowke.

C

Ca2

Takich miejsc w polsce dość sporo. Qzyn kiedyś znalazł miejsce w Gorzowie Wlkp. gdzie jest mini lasek. Z tym, że to jakaś bezwartościowa siejucha.
Lepiej odpuść sadzenie femi w odległości kilku km bo będziesz miał gówniane nasiona.

W ogrodzie coraz gęściej.
SSk x JB w 20 dniu vega:

greengirl

Active member
Gelo, ja bym nic nie ruszał. Później pójdziesz tam 2-3 razy aby wyrwać samce i tyle. Warto także rozejrzeć się w poszukiwaniu hermów - przy takiej ilości roślin jakiś pewnie się trafi. Poza tym widzę tylko same plusy.

pozdro

greengirl

edit: Co do zapylania na znaczne odległości to za bardzo się nie przejmuj - niby pyłek konopii może przenosić się na znaczne odległości, ale w praktyce często rośliny stojące 10 m od kwitnącego samca nie są zapylane (sprawdzone doświadczalnie).

Last edited:
C

Ca2

greengirl... u mnie na Maroc femi i klonie K2 się pojawiły nasiona. Maroc miałem jakieś 20 sztuk a K2 5szt (i jeszcze tam jakieś ziomy z siatki wyskrobali). W okolicy żadnych konopii nie widziałem nigdy! Sadziłem na hardcoreowym przypale 30m od czyjegoś płotu tak więc okolica jest rozeznana. I pytanie... z kąd nasiona? Pojawił się męski kwiat? Tego się nie dowiem. W każdym bądź razie jest co sadzić w tym roku ;D

greengirl

Active member
Ca2 said:
greengirl... u mnie na Maroc femi i klonie K2 się pojawiły nasiona. Maroc miałem jakieś 20 sztuk a K2 5szt (i jeszcze tam jakieś ziomy z siatki wyskrobali). W okolicy żadnych konopii nie widziałem nigdy! Sadziłem na hardcoreowym przypale 30m od czyjegoś płotu tak więc okolica jest rozeznana. I pytanie... z kąd nasiona? Pojawił się męski kwiat? Tego się nie dowiem. W każdym bądź razie jest co sadzić w tym roku ;D

Tak jak pisałem wcześniej - teoria sprawdzona doświadczalnie. Jednakże nie ma reguł, zawsze może się coś zapylić - tyle, że 5 czy 20 nasion na całą roślinę outdoor to nie tragedia - rozpatrywałbym sprawę w pozytywnych kategoriach (nasiona). Skąd się wzięły? Być może jest tak jak mówisz - pojedynczy męski kwiat. Przejrzyj krótką dyskusję zawartą w tym miejscu threada: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?p=397732#post397732
Jak widać moje doświadczenia nie są odosobnione.

pozdro

green

Ganja Man

Member
SIEMA
Mam problem z kiełkowaniem nasion moze mi pomozecie :)
sprawa wygląda tak wyszło troche kiełka na wacie i jescze nie wyszedł całkowicie ze skorupki i to trwa juz 3 dni i wogule dalej nie wychodzi waciki zmieniam codziennie i niewiem co jest grane moze wy wiecie o co chodzi :badday:

Azzzzzz

Member
Veteran
Ganja: O co ty wogole pytasz, jak ci od 3 dni kielek wyszedl i juz wogole sie nie rozwija dalej to mozesz spokojnie wyjebac nasionko...., albo wlozyc do ziemi, podlewac i trzymac kciuki ( chociaz z dosw wiem ze jezeli roslina od kielka nie jest mocna to gowno z niej bedzie ).

btw. Od tym podobnych pytan jest watek INDOOR PYTANIA

G

Guest

dziewczynki ida w las

dziewczynki ida w las

i dziewczynki poszly w plener :)

/shaman i passion#1 z DP/ na drugim spocie SantaMaria/

PS: ***edit, regulamin pkt 7
KOV THX i SORRY bede juz pamietal

Last edited:
G

Guest

eee.. nie ma potrzeby, jak znajdziesz dobra ziemie to dolki nie potrzebne...wystarczy ph metr i obserwacja roslin ktore tam rosna.. to i tak zupelnie na dziko, pewnie przed sierpniem tam nawet nie pojade bo to maxymalne zadupie.. co ma przezyc to przezyje...

L&M

Member
@divinorum ooo widze pełna profeska, ph metr kupiłeś:) nice, a ile kosztował?

no fajnie wam rośnie wszystkim naprawde u mnie moje em odrodziły się zajebiście i nawet po tym przypale z czwartku zajebiście zaczeły się krzaczyć... heh, troche są już duże więc niedługo pójdą na spota napewno, może jutro?

ehhh, panowie, na koniec powiem tak, śpieszcie się kochać ludzi ... tak szybko odchodzą...

G

Guest

Post specjalie dla SZOK`a:

L&M :D 12pln, jest do dupy i nikomu go nie polecam jego dokladnosc to mniejwiecej 1 ale mi wystarcza...