Chjoo... Akorat sem vyhodil par kyticek do viru divociny a hned mi to pomlatej kroupy...
Ahoj zdjavím do okjesu Jajdo, to je mi líto.. ach ta psíuoda v Mordoru ��
Čest, kanadské borůvky jsou dlouholeté rostliny, potřebují k životu dostatek vzdušného substrátu ( kokos, perlit, rašelinu, písek, 50l na rostlinu minimum) ph3-4. Hnojení síran, nebo superfosfát, speciál na borůvky.
Borůvky nesnáší chlór a vápník, čili kohoutková voda = smrt... říká se tomu projev chlorozy na listech jako máš ty. Listy mají být temně zelené a borůvka po 3 letech má mít určitě výšku 130 cm+
Pokud není substrat vzdušný, odhnivaji kořeny a trpí na houbové choroby borůvka strádá, zdravá borůvka by měla kazdorocne vyhánět letorosty do výšky metru.
Díky za radu.
On zalíva pouze dešťovkou, takže problém z chlorem a vapnikem by být neměl.Substrát má hrabanku z lesa ta by měla být vzdušná dost, ale odchází mu boruvky na ruznych místech všude to vypadá stejně.A jak jsem psal výše v minulých letech vždy bez problému.Myslíš že, by pomohla změna substrátu?Nebo co doporučuješ?Borůvky tam má cca 8-9let.Už přemýšlel,že zasadí nový.
Toz doufam ze to poradne zdokumentujes zde..jelikoz je to odruda kterou bych nikdy nepestil ale zaroven me zajima jestli to neni fejk..a jake to budeFYI
Ahoooooj vsichni, nemozne se stalo skutecnosti, dlouhou dobu jsem shanel Dr. Grinspoona od Barneys, dneska mi prisel mail ze bude "Pouze par dni" available a taky ze jo, uz objednavam. tak kdyby ste nekdo chteli.... tedka je k dispozici
Toz doufam ze to poradne zdokumentujes zde..jelikoz je to odruda kterou bych nikdy nepestil ale zaroven me zajima jestli to neni fejk..a jake to bude
https://konopijelek.cz/novinky/tiskova-zprava-vyzva-k-solidarite/
Kurva kde to žijeme?
8let za to, že si léčíš rakovinu konopím.Neprodáváš to máš to pouze pro léčebné využití a pošlou tě sedět.Tohle je pro mě absolutně nepochopitelná věc.
Absurdní stát.