What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Baraca refugiatilor

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Boaba mea e mai mica, haha! Oricum, buna precizarea. Vitamina aia mai cheleaza si din calciu daca e prea mult. Pe cate stiu se poate folosi la fel de bine si acid citric.

Aia cu baia e buna. In fapt, foarte buna. Merge adaugat pentru buchet clorura de magneziu. Sau sulfat (Epsom), dar clorura s-ar putea sa se absoarba mai bine prin piele. Eu nu am testat, sunt fan dush. Macar de doua ori pe an, desigur :D:D:D

oldboat

Member
Nu-mi place sa stau in supa de jeg microbi si mai stiu eu ce. De 2 ori pe an cand ma tund, in rest dusul e la putere.

salutare tuturor din nou.am revenit la problema cu fungus gnats,numai ca acum am vazut 1 singura zburatoare iar in rest numai larve.
nu stiu cum si de ce au aparut dar parca au aparut peste noapte.e chestie de cateva zile doar..
le vad numai cand ud si le scoate apa la suprafata,apoi se scufunda si ele odata cu apa.dupa ce ca arata ca niste viermi,mai si sar...
am citit pe alt forum pe THC FRM(nu stiu daca am voie sa postez linkul)parerile unora care spun ca sunt spirngtails care mananca radacinile moarte si nu fac niciun rau plantei.
eu am mai avut o data fungus gnats dar erau numai zburatoare,...am avut o intreaga familie
am cumparat cum zicea jtm , piatra decorativa dar nu am luat margaritar am luat d-aia alba si mica de 1cm maxim.am acoperit ghiveciul insa o sa fac hernie la cat de greu o sa fie ud.
am pus pietricele in ideea sa le omor dar cred le-am pus degeaba daca ele raman in starea de larva si ataca radacinile,nu ?
sunt foarte dezamagit de treaba asta,trecusem cu bine si peste problema cu ph-ul de mai demult,aiurea.
explo parca spunea ceva de mosquito dunks dar era pentru cele zburatoare,pentru larve ce sa fac ?
apreciez orice sfat/parere.cred ca sunt blestemat de insectele astea,nu stiu cum sa scap de ele.

nu stiu cum sa editez,scuze de dublu-post. larvele de Colembole(springtails) potrivit wiki pot sari si se hranesc cu materii vegetale in descompunere.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai trebuie sa te decizi intai daca ai springtails sau larve de gnats. daca ai vazut gnat adult atunci sigur ai si larve. iar mosquito dunks ataca larvele, nu stiu de unde ai presupus ca is pentru zburatoare.

vorbeam de gnat adult atunci cand mi-ai zis de mosquito dunks si de-asta am crezut ca is pt zburatoare.
nu stiu sigur ce sunt,cred ca springtails pentru ca sar iar din ce am citit larvele de gnat nu fac asta.dar eu am vazut si 1 gnat adult.le am pe amandoua cred.
daca larvele de gnat nu sar,sunt sigur springtails + fungus gnats.nu am apucat sa ma uit la microscop si oricum sunt 100 de feluri de springtails si nu stiu daca as putea sa fac diferenta.
mosquito dunks ce este exact ? pastila de tantari numai ca mai mare ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Man eu iti zic ce gasesti in ro, nu in sua. Si doar omorand larvele poti scapa de adulti. Altfel, chiar daca omori toti adultii, vor creste altii din larve.

Man eu iti zic ce gasesti in ro, nu in sua. Si doar omorand larvele poti scapa de adulti. Altfel, chiar daca omori toti adultii, vor creste altii din larve.

ok o sa caut un insecticid contra larvelor dar sper sa nu dau din lac in put.am gasit ceva(Baycidal) dar este cam scump in jur de 150RON-170RON.o sa ma interesez mai bine....daca mai am timp
mersi mult de ajutor !:smoke out:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
E 15-20 lei un spray care nu e toxic pentru plante si tratezi sute de ghivece cu el.

baranga

Member
eu nu inteleg ce aveti cu fungus gnat .. ? in 3 luni cat tineti voi o planta , nu are ce pagube importante sa produca daca le ti numarul sub control ... apoi schimbati pamantul faci dezinfectie si gata .

eu nu inteleg ce aveti cu fungus gnat .. ? in 3 luni cat tineti voi o planta , nu are ce pagube importante sa produca daca le ti numarul sub control ... apoi schimbati pamantul faci dezinfectie si gata .

ideea este ca s-ar putea sa am milioane , nu sute.am zgarmat putin pamantul si sunt foarte foarte multi si foarte scarbosi.
din ce am citit ataca radacina plantei,tocmai de asta am pus atatea intrebari.

@exploziv imi poti spune te rog numele sprayului de care zici ? eu am cautat insecticid larvicid.doar pt larve,ala era de 150 roni.
m-ar scuti de ceva cautari si/sau bani.

multumesc de rasp.:tiphat:

growul trecut am avut gnats pe care nu i-am bagat in seama si intr-o luna cred ca aveam peste 100 de zburatoare ce le puteai vedea cu ochiul liber.
urmatoarea luna de flowe,nu stiu ce s-a intamplat sau de unde au aparut o intreaga colonie de paianjeni mici.in 2 nopti iti acopereau toti mugurii de pe planta,era ceva ingrozitor si am ramas cu sechele.am aruncat foarte multa iarba si mi-am bagat p*la.nu vreau sa o patesc din nou....nici pana azi nu stiu ce au fost acei paianjeni

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu stiu numele man, eu cand am avut probleme am mers la magazin si am citit etichete pana am gasit ceva potrivit. Pe la praktiker parca am gasit.
De atunci am invatat ca e mai bine sa previi decat sa tratezi. Si nu am mai avut probleme.
De aceea nici nu mai am un astfel de spray in casa ca sa iti pot spune un nume. Flaconul arata ca un de-ala de curatat geamuri, asta nu inseamna ca nu ar putea sa arate altfel acum, dar eu iti zic ce am gasit eu acum cativa ani. Mare atentie de asemenea sa verifici toate incredientele din el sa nu fie cumva vreunul care poate rani plantele/ sau bacteriile din sol, in cazul in care cresti organic.

lovepotion

Member
Daca nu gasesti prin magazine cum spune explo, cauta la unul din cele 2 magazine de "specialitate" din ro Gnat Off , omoara larvele de fungus gnats dar trebuie sa pui si capcane cu lipici pentru adulti ca sa fie eficient.
Paianjenii aia de spui tu probabil erau thripsi si e posibil sa intampini iar probleme daca nu ai dezinfectat growroom-ul cum trebuie :D

Latest posts

Latest posts