What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Baraca refugiatilor

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@explo: iti prieste abstinenta. Nu te-am mai auzit sa recomanzi Tatal Nostru :D

@hebii:

1. Cum vrei sa se usuce ditamai ghiveciul de `10L daca nu consuma nimica apa din el. Poa sa stea asa uni de zile pana se usuca in profunzime, fara plante. Doar deasupra se usca nitel. Alea is plante de pahar de suc de 200ml.

2. Cine ti-a zis ca plantele alea ar fi trebuit sa se lungeasca neconditionat daca ai pus luminile departe?

3.Bagi mana bine sub planta, just in case ca or avea mari radacini, insa nu cred. Mai bine iei un litru de pamant odata, si il clatesti in ligheanul cu cpa la temperatura camerei.

4. Apa de la chiuveta se tine in vas deschis. Sau se fierbe si se lasa la racit. Ce idee...

5. Schimba-le cat mai ai timp. In ghiveciul si pamantul ala le e clara soarta. La marimea lor, ghiveci de maxim 1L deocamdata. Uzi pamantul dupa ce le schimbi. Ia oleaca de CompoSana, ca e usor de folosit si trebuie doar sa le uzi urmatoarele doua saptamani. Cu mila man, cu mila udate, tii minte greutatea ghiveciului neudat, nu le uzi ca disperatul.

6. Oricum ar fi, priveste partea buna a lucrurilor: ai ocazia sa calci pe urmele lui explo (sa te lasi de iarba o perioada) :D

Hebii

Member
sal.am niste pamant bio canna doar ca are niste musculite, pot sa il folosesc pe ala? sau daca nu mai am niste florimo ph 6,2

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Depinde ce musculite sunt. Problema e ca si dac nu afecteaza planta in mod direct.. Tot se vor inmulti..

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Auzi mai Hebii, da-le mai mai bine foc! E 20 de lei un saculet de 10 kile de CompoSana (sau alt pamant bun, de care preferi tu, na, fara musculite). E mai mare deranjul, ca e frig afara, decat cheltuiala.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Grav. Parca mai bine o dai pe soil-less mix. Si asa prea multi ati avut probleme cupamantul in ultimul timp.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai numai aia care is pafaristi, ca mine, au probleme cu pamantul. Cand am trecut inapoi pe CompoSana s-a rezolvat. Pamant pentru blonde, deh...

Acuma cu soil-less-mix, inca oleaca si o dam pe hidro, parca nu is fan...

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Auzi mai Hebii, da-le mai mai bine foc! E 20 de lei un saculet de 10 kile de CompoSana (sau alt pamant bun, de care preferi tu, na, fara musculite). E mai mare deranjul, ca e frig afara, decat cheltuiala.

Nu confuza omul. Kilogramul si Litrul sunt unitati de masura diferite - una pentru masa si una pentru volum.

Si acum sa nu ne fie cu suparare, dar niciodata nu o sa gasesti un sac de pamant de 10 litri care sa contina 10 kg de pamant. Nu contin ele nici macar 10 litri de pamant , pentru ca masuratoarea se face cand pamantul este afanat, inainte de a fi bagat in sac. Sic ! :laughing:

lovepotion

Member
@hemp Mi-ai elucidat un mister care ma macina de ceva timp, am patit sa bag un sac de 50l intr-un smartpot de 25l si tot nu era plin... asa afanat sa fie la ambalare? :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Chiar sa fie la jumate nu am patit. S-ar vedea cu ochiul liber. Poate nu avea nici smartpotul doar 25, l-ai umplut si mai mult decat trebuia si a mai cedat si materialul putin. Pentru ca volumul e calculat ca ssi cum marginile ar fi solide, pe un model 3d.

lovepotion

Member
Pe sac scria 50l ( Gold Label Special Mix ) si pe eticheta smartpot-ului 25l , nu l-am tasat deloc si mai aveam cam 5cm pana sus.
Acum am aceleasi smartpoturi dar pamant CompoSana, sa vedem cand fac transplant daca intra la fel..

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@love: E in litri, nu in kg, am zis si eu kile din lene in exprimare, are dreptate hempfield. Nici n-ar avea rost sa dea cantitatea in kile, ca omul vrea sa umple un ghiveci de N litri. Totusi, eu cred ca am umplut ghivece de 4L ... hmm, cam vreo 8 dintr-un sac de 40L de CompoSana. Netasate.

oldboat

Member
Clorul de la robinetele noastre se "evapora" sub 100 °C . Nu e nevoie de fierbere, mai ales ca apa evaporandu-se, concentratia gunoaielor din ea creste (ppm/Ec) . Apa de izvor, sau daca e urgenta, de la robinet incalzita la 80 de grade, racita la temperatura camerei si administrata. Sau umpli un recipient cu apa de la robinet, vanturi mana prin apa 10 secunde, si uzi :)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Omul se referea la apa fiarta cateva minute, pentru a fi expeditiv, si poate pentru a fi sterila, alge and stuff.

Insa clar, cu cat e mai mare temperatura, cu atat mai repede si mai complet se evapora clorul. Eu pun pur si simplu apa incalzita direct de la robinet (nu trece prin dedurizator). Mi-e dor de apa de putz...

Totusi, doar, asa, vanturata oleaca, cat clor o iesi??? Sunt totusi niste pepemei acolo...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
depine si de temperatura apei. daca se foloseste apa rece, nu prea sa iasa prea mult doar daca o agiti putin.

oldboat

Member
Din pacate s-au pierdut datele, dar am facut un test foarte complex privind apa din Romania, atat aia de la robinet, cat si cea din natura. Apa din 5-6 orase mi-a aratat doar clor, nu cloramina, care e mult mai greu de evaporat. Iar clorul din apa a disparut (ca sa dau niste exemple din ce tin minte) dupa 12 ore, dupa incalzire la 80 °C si racire(testat din 10 in 10 grade), dupa ce am adaugat o boaba de acid ascorbic (vitamina C), dupa ce am vanturat 10 secunde diverse chestii organice prin apa (coaja de portocala/banana/mar, lingurita de melasa, si chiar mana goala).

oldboat

Member
Pai am vrut sa testez gradat, dar daca de la prima bobiţa n-am mai putut detecta clor, experimentul s-a incheiat :) Bobiţa inseamna ochiometric o boaba de orez. Vitamina C se gaseste vrac ieftin la unele farmacii (alea care si prepara unele medicamente). Eu folosesc o lingurita in cada de apa, de 2 ori pe an cand fac baie. La Maria folosesc apa de izvor.

Am uitat sa adaug ca toate testele s-au facut intr-un litru de apa.

Latest posts

Latest posts