What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Baraca refugiatilor

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nici eu nu vreau sa ma cert cu tine, indiferent ce scopuri ai tu. Doar am atras atentia asupra faptului ca te-ai inregistrat pentru asta pe forum aici, lucru pe care un client multumit nu prea ar face-o. In schimb, cineva care are ceva de castigat din asta, are mult mai mari sanse sa o faca. Fiecare intelege ce vrea.

Morala e ca Herbii de exemplu putea verifica inainte pe site-ul oficial daca exista vre-un magazin in romania care are aceste seminte de la producator sau nu, si putea evita aceasta situatie. In alte tari sunt trecute la ei pe site si magazine din sate, de la tara, iar la noi nimic. Aici iar fiecare trage ce concluzie vrea din asta. Iar cine e interesat ii poate contacta sa lamureasca problema. Dar acest gen de verificari dau rezultate mai bune daca se fac inainte de a arunca banii pe fereastra.
Personal, n-am cumparat decat de la magazine aflate pe lista producatorilor, si am primit de fiecare data ce am platit. Pe cealalta parte stau cele 5-10 cazuri de useri care s-au plans in ultimul an ca au cumparat de la diverse site-uri si au primit teapa. Putem zice ca e la noroc, dar 5 minute petrecute verificand ne pot scuti de 100+ euro pierdere si 3-4 luni de chin crescand ceva nasol. Si cu asta am incheiat-o.

itsmehigh

Member
Se pare ca m-ai inteles gresit, m-am inregistrat deoarece am inceput un jurnal, dar citesc de ceva vreme acest forum si am vrut sa-mi spun parerea, si atat!

Sunt de acord cu tine, sa platesti inainte ca sa verifici dupa, e nasol, dar cam asta e situatia cand magazinul nu este listat pe site-ul oficial al producatorului. Le voi trimite un mail prin care sa-i anunt ca ar fi mai ok sa apara ca magazin oficial, ca lumea sa aiba o oarecare incredere.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu trebuie neaparat sa verifici dupa, chiar daca site-ul nu este pe lista lor de magazine.

Se poate da mesaj, prin care se pot afla informatii valoroase!
De exemplu:

Daca magazinul ala a comandat vreodata seminte de la producatorul respectiv.
Cand a fost ultima data cand au comandat varietatea x, in varianta de ambalaj Y.
Cand au fost produse semintele respective.

Asa se evita si stocurile vechi..

Iar producatorul are tot interesul sa te ajute, pentru ca are de castigat. Daca un producator nu poate raspunde la genul asta de intrebari simple.. probabil o sa iesiti mai bine daca alegeti alt producator.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@explo: Am sesizat :bow:
Man, si as fi pariat baban! :biggrin:

@Hebii: eu as verifica semintele in locul tau, cum a sugerat explo. Nu de alta, dar sa nu mai dai alti bani si nervi. Acuma, eu am vazut ambalajele de la respectivii producatori. Un cunoscator in ale imprimatelor, isi da seama daca e fake sau nu, dar macar stii pe viitor daca oamenii is seriosi sau nu.
Eu nu as cumpara de la ei nici daca ar fi seriosi insa. Poate cu telefoane "de avarie", adrese false, nume de morti, etc.

P.S.: Ce mi-ai facut nenorocitule, am perdut pariul! :bashhead:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Parca nu merita bataia de cap totusi. Le iei mai ieftin si mai safe de afara. Daca ma gandesc bine, si de ar fi mai scumpe putin, parca tot ar merita diferenta aia in plus pentru pacea sufleteasca.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Mie nu mi s-au parut mai scumpe din afara. Poate plus transportul. Acuma sa gandim matematic. Exista o binecunoscuta relatie de comparatie in aritmetica elementara de cartier:

16 euro transport << de la 3 la 15 ani . Pentru cine nu stie, << inseamna "mult mai putin decat".

Corect?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Asa ziceam si eu, ca nu-s mai scumpe. Iar 16 euro transport e mult, majoritatea shopurilor au sub 10 euro tranportul.
Si da, libertatea unui om ar trebui sa merite mai mult decat pretul shippingului, oricand. :)
Exceptie fiind Herbii..

Last edited:

Hebii

Member
sal .au ajuns semintele, ambalaju imi pare foarte ok, mai ok decat cel de pe cpc.singura chestie ciudata e ca pe cutie scrie medicalseeds si am primit si un pix cadou pe care scria alta banca de seminte. as putea pune si poza dar nu stiu cum......

itsmehigh

Member
Da click pe Post Reply, sa poti raspunde la postul meu...

In chenarul in care scrii, vei observa in partea de sus niste optiuni, precum in microsoft word, paint si altele.

Ai Fonts, Sizes, A, :) si chiar dupa asta apare o iconita ca o agrafa, acelea sunt attachments, adica ce doresti sa atasezi. Da click acolo, si fa upload la poza.

Hebii

Member

ambalajul arata la fel ca cel de pe site ul original

Attachments

• 20151210_131141.jpg
    20151210_131141.jpg
    34.9 KB · Views: 22
  • 20151210_131220.jpg
    20151210_131220.jpg
    37.3 KB · Views: 21

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
In acelasi timp, o carte de vizita comandata la magazinul din colt si un tub eppendorf si l-ai facut..
Eu stiu ca producatorii vor ambalaje ieftine si usor de facut, dar sa puna niste sigilii ceva, ca ieftin si usor de facut inseamna ca e ieftin si usor de falsificat pentru toata lumea. Costa mai putin de 1 euro per bucata sa imiti perfect acel ambalaj. Iar daca ai unul original in mana cand o faci, ii pacalesti si pe ei cu ce iese dupa.

Eu as da mail la producator cu niste poze mai bune de atat ca sa iti confirme ca e ok. Spunand si de unde l-ai cumparat, evident. Nu de alta, da vad ca colegu nostru de forum te incurajeaza sa nu iti mai faci griji. :)

itsmehigh

Member
Eu inca imi sustin parerea, exploziv asta e cam extremist, pe mine personal, nu ma duce gandul atat de departe, sa te apuci sa falsifici ambalajele originale cu coduri de bare pe ele, sigil, tub eppendorf, burete pentru protectia semintelor si poate ca si silicagel pentru umiditatea din recipient? come on dude... dar nah, daca vrei sa fi 101% sigur, da-le un mail si fa-le o poza mai clara, atat la ambalaj cat si la codul de bare de pe ambalaj.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu de exemplu am acum in casa toate cele mentionate, mai ar trebui sa ma duc sa comand o carte de vizita (am un magazin la nici 1 km de mine care face carti de vizita, cred ca maxim maine as putea sa o ridic) si l-am facut ambalajul. Sunt sigur ca unii care fac bani din asta si au nevoie de sute daca nu mii de ambalaje ar fi si mai interesati sa o faca si ar iesi si mai ieftin.
Tu sustine-ti cat vrei parerea, ca nici eu nu vorbesc din filme. Ii un cacat de ambalaj din punctul asta de vedere.

Hebii

Member
eu cred ca daca ar fi false ar fi ca pe alte site uri gen tocmai olx ...............iti cumperi papuci nike cu 300 lei si cand deschizi cutia gasesti papuci de casa. sper ca ati inteles ce am vrut sa zic

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Dar tu chiar crezi ca sunt originale cele de le cumperi pe net? Sunt site-uri cu fake-uri in ro care vand de 10000 lei pe zi. Probabil ca si pe olx sunt fake-uri..

Dar aici vorbim de ceva diferit, un fake la un adidas trebuie sa il cumperi din china. Fake-ul + ambalaj te duce undeva la un sfert din pretul produsului.
Un ambalaj pt niste seminte il poti produce in tara. Ambalaj face cu seminte cine stie de care te duce 10% din pretul produsului. Parca merita mai mult, nu?

Hebii

Member
sunt constient ca sunt sanse sa fie teapa, dar pana acum sunt multumit de produs, pana si scociul de pe marginea ambalajului e lipit la fel ca pe site-ul original, o sa vedem cand o sa le plantez.....

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@explo: Ce falsuri am mai vazut eu aratau mult mai rau ca asta. Daca o iau asa, semintele de la SOA arata mult mai rau (plicurile vreau sa spun). Acuma, nu or fi facand toti romanashii falsuri... Eu m-as ingrijora mai mult de baza de date decat de pachet. Ca test, e simplu: poti vedea daca au seminte de la furnizori cu ambalaje greu falsificabile. Na ca nu mai stiu care mi-au venit, dar parca DinaFem-ul avea niste cutii de tabla din alea cu capac elastic. Acuma, eu stiu ca se poate falsifica orice, insa chiar orice nu face nimeni. Mai degraba falsifica doar producatorii usor de falsificat, si restul ... "n-avem domne', nu se gaseste".

Latest posts

Latest posts