What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Baraca refugiatilor

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Aceeasi problema o am si eu si am sesizat abia acum 2 zile. Ma gandeam sa ud o vreme cu pH 7,5-8. pH 7,5 are AquaCarpatica, pH 8 are Devin (or mai fi si altele). Problema e ca atunci cand bag nutrientul, organic, imi scade pHul mult. Ma gandeam sa bag cateva picaturi de KOH, gata diluat, desigur, si sa ii fac pHul 7,5 pana se mai indreapta treaba.
Ar merge cu CaCO3, dar nu am prin zona. Bicarbonatul de sodiu e si el o optiune, insa are mult sodiu.

Tre sa ma hotarasc caci in 2-3 zile ud din nou. Cand am vazut runoff-ul i-am dat o mica spalare cu apa pH 7,5, si i-am dat foliar pe moment. Oricum, tre sa verific si eu pH-metrul.

lovepotion

Member
salutare din nou.
voi cum urcati ph din sol ?
am pamant canna terra si runoff ul este la 5.8 mereu....foarte rar ajung la 6.0
ce pot face in cazul asta ? am asteptat destule udari ca sa isi revina dar e din ce in ce mai rau si din pacate nu am avut timp sa fac poza dar am luat cateva poze informative de aici de pe forum si goagle.asa arata si a mea numai ca nu este in flower.
cum pot sa o "vindec" ? o sa-i ia foarte mult timp pana isi revine ?

Salut,

Eu in situatia ta as face un transplant si as uda doar cu apa simpla pana isi revine. Daca adaugi nutrienti cand ai PH dereglat o sa faci acumulare de saruri in sol si dai din lac in put, pana isi revine poti sa o hranesti foliar.
Incearca sa gasesti dolomita si sa o integrezi in sol, e un bun buffer pe termen lung :)
De ce folosesti Canna Flores daca esti in vegetatie?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
dolomita se gaseste peste tot. greu de dozat totusi in ghivece.. cel mai bine este sa fie incorporata dinainte de plantare cu cateva saptamani si sa fie lasat mix-ul o vreme sa lucreze fara plante in el.

lovepotion

Member
dolomita se gaseste peste tot. greu de dozat totusi in ghivece.. cel mai bine este sa fie incorporata dinainte de plantare cu cateva saptamani si sa fie lasat mix-ul o vreme sa lucreze fara plante in el.

Eu am mers pe varianta mai safe, 4 linguri la 40l de pamant :) Si da.. am incorporat-o inainte cu 2 saptamani, dar ma gandesc ca l-ar putea ajuta si pe el daca face un transplat intr-un sol cu dolomita.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
daca chiar arata ca in pozelele alea plantele poate l-ar ajuta mai mult sa inceapa cu alte plante in alt pamant..
si nush de ce, 4 linguri la 40 l de pamant mi se pare mult. eu am mers dupa forumula care se foloseste in agricultura si la vreo 90 l de pamant a venit 35 grame. nush cat vine in linguri, dar cred ca mai putin de 4 linguri, oricum.
De cand e lingura un instrument valid de masura? Puneti fratilor pe cantar..
Apropo, tratamentul a fost facut pentru un an intreg, nu doar un grow.

lovepotion

Member
daca chiar arata ca in pozelele alea plantele poate l-ar ajuta mai mult sa inceapa cu alte plante in alt pamant..
si nush de ce, 4 linguri la 40 l de pamant mi se pare mult. eu am mers dupa forumula care se foloseste in agricultura si la vreo 90 l de pamant a venit 35 grame. nush cat vine in linguri, dar cred ca mai putin de 4 linguri, oricum.
De cand e lingura un instrument valid de masura? Puneti fratilor pe cantar..
Apropo, tratamentul a fost facut pentru un an intreg, nu doar un grow.

Depinde ce linguri ai :)) la un search pe google legat de cantitati majoritatea spun ca o 1 tbsp per gallon. Eu am mers cum spuneam pe varianta safe .. mai putin de jumate din doza "recomandata" .

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Depinde ce linguri ai :)) la un search pe google legat de cantitati majoritatea spun ca o 1 tbsp per gallon. Eu am mers cum spuneam pe varianta safe .. mai putin de jumate din doza "recomandata" .

daca depinde de lingura.. si mai depinde si de cat o umplii, atunci de ce mai masori cu lingura? varsa direct la intamplare. :tiphat:

lovepotion

Member
daca depinde de lingura.. si mai depinde si de cat o umplii, atunci de ce mai masori cu lingura? varsa direct la intamplare. :tiphat:

Nu eu am inventat masuratoarea cu lingura.

The unit of measurement varies by region: a United States tablespoon is approximately 14.7 ml, a United Kingdom tablespoon is exactly 15 ml, and an Australian tablespoon is 20 ml.[1] The capacity of the utensil (as opposed to the measurement) is not defined by law or custom and bears no particular relation to the measurement.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
mie mi se pare mult mai practic cantarul. asa elimin variatiile. sau daca masura e data in ml, mai bine folosesti un cilindru gradat, decat o lingura.
ii clar ca daca pui 10 persoane sa iti puna 4 linguri din ceva o sa ai variantii mari intre masuratori, dupa parerea mea. si chiar si aceeasi persoana poate sa aiba variantii de cateva grame intre ce pune azi si ce pune data viitoare, chiar si cu aceeasi lingura.

acum na, fiecare face cum stie. mie imi place sa pot recreea o reteta daca imi place, sau sa stiu ce si cat trebuie sa schimb, daca nu imi place inca ce a iesit.

:joint:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Eu zic ca eroarea de la 4 linguri raportata la 40 de litri nu e semnificativa, mai ales ca vorbim de dolomita. Zic eu. Nu de alta, poate nu are omul cantar... de obicei insa se specifica: linguri rase. Nu sunt variatii mari, poate 20-30%. Maxim 100% :D

mai am timp pana o trec in floare , are vreo 40 de zile de veg.sa fac direct transplantul in mixul cu dolomita si poate se remediaza sau sa astept cateva zile fara s-o pun in ghiveci?
ar ajuta niste calciu,fosfor,magneziu de la Ghe,Canna sau cine mai face.. ? sau las doar mixul ? nu este si def de fosfor?
dolomita sau delcamag este una si aceeasi chestie,nu ?
multumesc de raspunsuri.

jtm

Some kind of shaman
Veteran

iashte tot un crastavete...

@ganja: pai cum e mai bine, imediat la o tipa asa si asa, sau sa astepti oleaca pentru cea mai tare :p ? Admitand ca ai avea dreptul la o varianta doar, si nu ai avea (precum unii, nu dam nume), ambele variante la-ndemana...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cand o sa descoperi si tu sativele.. o sa iti para rau ca nu le-ai bagat in seama. foarte rau. macar una acolo in coltul growroomului si e de ajuns sa te convinga.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
mai am timp pana o trec in floare , are vreo 40 de zile de veg.sa fac direct transplantul in mixul cu dolomita si poate se remediaza sau sa astept cateva zile fara s-o pun in ghiveci?
ar ajuta niste calciu,fosfor,magneziu de la Ghe,Canna sau cine mai face.. ? sau las doar mixul ? nu este si def de fosfor?
multumesc de raspunsuri.

nu inteleg exact unde vrei sa pui micronutrientii aia.. daca vrei sa ii pui in pamantul vechi si apoi sa incerci sa reglezi ph-ul poti da in overfert dupa aceea. daca vrei sa le pui in cel nou.. pune-le decat daca nu e prefertilizat. sau mai corect, daca cer plantele dupa ce le pui in acel pamant.

nu inteleg exact unde vrei sa pui micronutrientii aia.. daca vrei sa ii pui in pamantul vechi si apoi sa incerci sa reglezi ph-ul poti da in overfert dupa aceea. daca vrei sa le pui in cel nou.. pune-le decat daca nu e prefertilizat. sau mai corect, daca cer plantele dupa ce le pui in acel pamant.

ma gandeam sa fac cum a zis jtm sau lovepotion.sa ud 1 saptamana cu apa simpla cu ph 7,5 - 8.0 dar intre timp sa adaug si micronutrientii,pana o schimb in cel cu dolomita.dar poate deja este acumulare de saruri pentru ca i-am dat nutrienti mereu(in doze mici),dupa 10 de zile de viata nu a mai gustat apa simpla.
am gasit dolomita(del-ca-mag) doar la sac de 10kg,20kg,40kg etc... :wallbash:
voi cei care ati folosit tot la fel ati cumparat?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
eu am luat la palet, ca era mai ieftin. saci de 40.

si mi se pare mult prea mare diferenta intre ph-ul solului si cel al apei cu care vrei sa uzi. nu uita ca vorbim de o scara logaritmica.

Latest posts

Latest posts