What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

АЕРОПОНИКА!!! 12-12 ОТ КЛОНИНГИ!!!

от 3 дена имам климатик и нещата се оправиха :)
за сега китките са в прекрасно здраве макар4е беше ужасна жега !
от топлата вода да се появиха кафеви налепи по корените ама снощи смених р-ра и ги промих здравата и корените са си пак белички и свежи:)
Кислородната вода,ако я ползваш за тези цели често,трябва да е разредена и слагай си ръкавици от латекс,като манипулираш отдолу.Късмет,вървят добре.:tiphat:

jhook

Member
Кислородната вода,ако я ползваш за тези цели често,трябва да е разредена и слагай си ръкавици от латекс,като манипулираш отдолу.Късмет,вървят добре.:tiphat:
да ползвам! но не съм ползвал ракавици до сега
10х за съвета :thank you:

За по-голяма асепсия е,ако можеш да ги миеш със спирт от 70-72 градуса(ръцете с ръкавици)...избягваш самозаразяването после с каквото и да е.:tiphat:Добре е да имаш още едно корито(дезинфекцирано) за да ги слагаш там,докато чистиш първото или направо разменяш,ако тръбната констр.позволява.Чаткаш нали?:tiphat:

jhook

Member
аз имам 2 и ги менкам:)
хахахах
да ве щото бая лаина се образуват от тая топла вода :(

jhook

Member
trakia seed защо трябва да разреждам к.вода?
аз слагам всеки ден по-20мл. която е 17.5%
а като правя промивка на корените слагам двойно

trakia seed защо трябва да разреждам к.вода?
аз слагам всеки ден по-20мл. която е 17.5%
а като правя промивка на корените слагам двойно
Предполагам,че е някаква от типа окси-плюс от гроу,нали?Нормалната от аптека мисля че е около 10%.Давам ти го смляно---за ежедн.доливане в разтвора-4,4мл от 10%а на 10л,за 2-3 пъти в седмицата-8,75мл,(което трябва да е твоя вариант )и за промиване на системата без растения-87,5мл на10л.Изтребва и малкото полезни орган.които се генерират около(арлита или каквото се ползва)и корените загубват всякакви свойства за борба срещу лошите,което ги прави(мързеливи).Добре е да се смесва първо с 1л прясна вода и после вече остатъка от разтвора.:tiphat:

Да, за 17,5% трябва да се изчисли,горе- долу с малко повече или по-малко няма фатални последици:tiphat:

jhook

Member
10х бро:)
мастара ми пдсказа да сложа другото корито отдоло и да го напълня с р-ор,а корените да се обливат само с дюзите ида се оти4а пак в долното корито .
какво мислиш по въпроса ?
това се прави с цел, по-добро охлаждане на корените.

По принцип е най-правилният вариант да се работи с 2 съда,но ще продължаваш да имаш проблеми,сигурен ли си че корените не обгръщат дюзите?Защото това вече ще е аеро наистина и ти трябват от добрите.Според мен най-правилното е да напълниш новот празно корито с добре измит(стабилизиран) арлит(киснат и изплакван с вода 5.5 пх) с пробити няколко големи дупки и ситна мрежа в/у тях,да изкараш всичко и да го монтираш отвън като капково.Представи си помпата качва водата от резервоара(долното корито) и през капковото мокрейки арлита се изтича обратно през дупката(и),няма да ти трябва кислород(помпа),защото водата ще го увлича от повърхността и после като пада ще ти движи разтвора и ще го вкарва във нея(можеш да използваш за дупките фунии за вино и ракия има ги с мрежички,изрязваш дупка на дъното и пускаш вътре след като си залепил със силикон(за аквариуми).Пък вече със замразена бутилка вода в долното си нагласяш темп.на водата.Просто и ефективно,само трябва да настроиш поливанията.Корените ще заемат спокойно арлита без да са обезпокоявани от отваряния и чистения,единствено трябва да се ползва някакъв клийн на всеки 7-10дни за натрупването на соли в него.:tiphat:

Ако имаш същият размер корито,обаче по-плитко за да могат да влезат едно в друго,направо ще прилича на купено(спестяваш височина).Трябва да е не по-дълбоко от 15-25см,защото иначе се губи много вода(торове,пари).Между другото това е идеята ми за хидро,която няма да осъществя поради ред причини(не свързани с констр.и ефикасност,по-скоро с макар и малкия разход<помпа,мъркучи,арлит...>) и най-важната-шума от помпата.:tiphat:

jhook

Member
eto malko snimki:tiphat:

Attachments

• 17082010(002).jpg
    17082010(002).jpg
    96.9 KB · Views: 31
  • 17082010(003).jpg
    17082010(003).jpg
    95.8 KB · Views: 34
  • 17082010(001).jpg
    17082010(001).jpg
    103.7 KB · Views: 23
  • 17082010.jpg
    17082010.jpg
    93.4 KB · Views: 23

rqpa

New member
jhook виждам някои листа са извити на горе много им е горещо на животните. Ще ти предложа да вдигнеш малко лампата иначе добре се развиват. В коя седмица са?

jhook

Member
jhook виждам някои листа са извити на горе много им е горещо на животните. Ще ти предложа да вдигнеш малко лампата иначе добре се развиват. В коя седмица са?
ами брат то си тия жеги 40+ :( чак и климатика не сварва да охлади достатачно, за лампата снощи я вдигнах поради тази при4ина, ина4е сега излизат от 3тата седмица:tiphat:

rqpa

New member
jhook наблюдаваш ли при твоите растения забавен растеж на главите от жегите. Моите растения растам добре ,но нещо не оформят хубави и плътни глави в 4.5 седмица са но като растеж на глави са във 2 седмица.

Makiaveli

Member
jhook наблюдаваш ли при твоите растения забавен растеж на главите от жегите. Моите растения растам добре ,но нещо не оформят хубави и плътни глави в 4.5 седмица са но като растеж на глави са във 2 седмица.

може също така, да се дължи на опрашване, провери си китката да няма семки по нея, това доста забавя пълненето на пъпките!:tiphat:

jhook

Member
да ве, то е нормално ! от тези жеги:blowbubbles:

jhook

Member
може също така, да се дължи на опрашване, провери си китката да няма семки по нея, това доста забавя пълненето на пъпките!:tiphat:
човек какви семки какви 4удеса хахаха
от жегата става забавяне на растежа:laughing:
при нас е яко жега :(

focktor

Member
Аз,не съм съгласен с това господа :)
От жегата забавяне? Споделете защо , така.Път ,аз ще си кажа мойто ,квото си мисля ;)

Latest posts

Latest posts