What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Zeptejte se na cokoliv, - konopné i nekonopné otázky

simor

Member
Veteran
60000 litru pokutu k podmínce?
To se mi nezdá čeče.
Mám známýho co ho píchl soused, takovej ten týpek kterýmu vadí všechno.
Našli mu tam 4 kytky pod 250W před koncem, nějakých 10g suchýho k tomu a měl být bud s pokutou 15000 nebo v horším případě podmínku.
Tu nakonec dostal, že prej tam toho bylo nějak víc nebo co, ale už bez pokuty. Jen platil cca 9500 za soud a pravnika.
Rok stará věc.
Tak čert ví, jak kdy jeden dopadne.

Darius5

Member
Je to dost, taky jsem se divil. Mluvil jsem přímo s ním a on není člověk co si rád něco přibarvuje nebo tak podobně. Mluví narovinu.

Box měl 240x120x200 a svitil v něm třema 400W výbojkama, nejspíš i to hrálo nějákou roli u soudu. Je už to dlouho co k němu vpadli, šest sedum let zpět, přesně nevím.

Ka-rel

Member
má někdo zkušenosti s digi nanolux 600w ? případně mě zajímá , jak si odhlučnujete odtah ? rw a dřevo ?

odhlučnění řeším rozbočkou na 2 hadice klesne rychlost proudění vzduchu klesne hluk, samozřejmě sono trubka. Trošku problém je ze potřebuješ dvě díry ve zdi nebo zvětšit průměr staré.... mam asi o 1/3 predimenzované větráky takže nejedou na plno ale 100-80cm od vyustění nic není slyšet, což pro mne je ok

Phuuu Ad: pro mikropěstirny mně zaujalo tohle ale budeto topit http://www.osram.cz/osram_cz/produk...chnologii/powerball-hci-tt-super-4y/index.jsp

spill it

New member
Zdar chlapi.
Mam takovej nee zrovna velkej problem, ale proste potrebuju radu. Mam pseudo aero systemek a jedu v nem uz treti kolo. Rust neni tak rychlej jako tady u vsech a asi vim cim to je. Nemam spravnou teplotu vody. Proste ji nehlidam a myslim si ze kvuli tomu nerostou. Po prepnuti vubec nevyleti a zustanou stejny. Myslel jsem ze to je genetikou. Poprve to tak bylo rikal mi to i matkar ze ve vode nejedou. Ale dalsi modely uz byly vpohode a stejne mi po prepnuti nejedou.
Muze to bejt tou teplotou.
A jeste dalsi vec. Potrebuju doporucit model s kterym mate ve vode dobry zkusenosti. Peace

S

smallgardener

tak teplota roztoku se dá uhlídat , v akvaristice bo jinde koupíš prostě topítko :) model nejede ve vodě spíš model nemá rád studenou vodu , ale je možný že nejede ve vodě ale nezdá se mi to moc . nemám teda moc zkušeností nechcu honit vodu :D

benjichaouat1

Active member
Veteran
Jak vyresit podtlak v boxu zpusobeny odtahem? Primaklima 2 rychlosti, momentalne bezi na 1(400m3/h). Ventilacni okynko(je jen jedno, nevim proc) je otevreno, pritahovej rukav taky otevrenej. I tak to netaci a prohnutim latky dovnitř se zmensi plocha o 15cm na kazde strane, coz je docela dost. Pritahovej vetrak se mi resit nechce. Muzu rozepnout zip stanu, ale to bych musel zatemnit celou mistnost. Taky by pomohlo dat napric nosnym tycim ještě další pridavny, ale ty nemam a kupovat nechci. Muzu tam dat nejaky latky, ale nevim, jestli by to pomohlo.
Jsem z toho docela zaskocenej. Koupil jsem dark street a myslel, ze ventilacni okna jsou tradicne 2, ale je jen 1. Snizit vykon odtahu nemam cim a v kvetu bych ho stejne nejradši pustil na plno. Jak byste tohle nejak snadno resili?

GertRooT

Member
Jak vyresit podtlak v boxu zpusobeny odtahem? Primaklima 2 rychlosti, momentalne bezi na 1(400m3/h). Ventilacni okynko(je jen jedno, nevim proc) je otevreno, pritahovej rukav taky otevrenej. I tak to netaci a prohnutim latky dovnitř se zmensi plocha o 15cm na kazde strane, coz je docela dost. Pritahovej vetrak se mi resit nechce. Muzu rozepnout zip stanu, ale to bych musel zatemnit celou mistnost. Taky by pomohlo dat napric nosnym tycim ještě další pridavny, ale ty nemam a kupovat nechci. Muzu tam dat nejaky latky, ale nevim, jestli by to pomohlo.
Jsem z toho docela zaskocenej. Koupil jsem dark street a myslel, ze ventilacni okna jsou tradicne 2, ale je jen 1. Snizit vykon odtahu nemam cim a v kvetu bych ho stejne nejradši pustil na plno. Jak byste tohle nejak snadno resili?

hele já mám dvě, obě otevřený a podtlak mi dělal i 80m/h větráček, takže buď přítah nebo tam napnout nějaký lanko aby se látka nemohla tolik prohýbat..ale komu se chtělo vždycky rozepínat lanko, když polezeš dovnitř

GertRooT

Member
hele já mám dvě, obě otevřený a podtlak mi dělal i 80m/h větráček, takže buď přítah nebo tam napnout nějaký lanko aby se látka nemohla tolik prohýbat..ale komu se chtělo vždycky rozepínat lanko, když polezeš dovnitř

nebo prkna jako jsou bočnice u kamiónu :D

metracek

Well-known member
Veteran
Mel sem stejnej problém u DS, respektive mam :) Dal sem tam pritah 150m3/h (odtah TD500) nulova účinnost. Tak prislo na radu lanko, to nemelo téměř zadnou účinnost :D Pak sem pridal 2 latky do krize na kazdou stenu boxu. Stan se ale stejne hodne vydul kolem nich, takze nic moc. Jedine me napadlo ze bych pouzil nejake siroke, a vicero vedle sebe. Ale to bych myslim mohl rovnou udelat box ze dreva :D Regulovat odtah sem se uz bal, jelikož si myslim ze sem regulovanim odjebal moje prvni TTcko :D Nezbylo mi nez nechavat pootevreny dolni zip u dveri do boxu, jinak by se tam ty kytky koncem kvetu nevlezly. Taky bych si s tim chtěl na priste nejak poradit noo..

Mightyka

Well-known member
Veteran
Já mám DS na 250ku a ten má krom klasický "díry" na přítah ještě okýnko s takovou záplatou na sucháč, takže nemám problém...
Nicméně trochu se mi to taky vcucává, kdybych nebyl línej, tak to vyřešim tim, že to co nejvíc vypnu. Nedávno jsem to sestavoval a všimnul jsem si, že kdyby se do těch spojů dovnitř nacpal nějakej předmět, aby tam ta tyč nemohla zajet uplně naplno, tak by byl ten stan daleko víc vypnutej a ten podtlak by to nemohl takhle zdeformovat.
Je to jen teorie, ale myslim, že by to mohlo hodně pomoc! A bylo by to jednoduší než tam cpát nějaký prkna atd.

spachal

Well-known member
Veteran
Nejlepsi je si box postavit sam, pokud pouzijete kvalitni tramky a ORCA folii, kterou pevne vypnete (sponkovackou), je i pri silnejsim odtahu prohnuti max 3-4cm. Resenim je samozrejme vhodne dimenzovany pasivni pritah, vzduch pak pujde do boxu "cestou nejmensiho odporu" :] ..

benjichaouat1

Active member
Veteran
Já mám DS na 250ku a ten má krom klasický "díry" na přítah ještě okýnko s takovou záplatou na sucháč, takže nemám problém...
Nicméně trochu se mi to taky vcucává, kdybych nebyl línej, tak to vyřešim tim, že to co nejvíc vypnu. Nedávno jsem to sestavoval a všimnul jsem si, že kdyby se do těch spojů dovnitř nacpal nějakej předmět, aby tam ta tyč nemohla zajet uplně naplno, tak by byl ten stan daleko víc vypnutej a ten podtlak by to nemohl takhle zdeformovat.
Je to jen teorie, ale myslim, že by to mohlo hodně pomoc! A bylo by to jednoduší než tam cpát nějaký prkna atd.

To okno na suchac tam mam, ale je oproti homeboxu, kterej ma 2 jen jedno. Taky rukavy na pritah jsem mel vzdycky 2.
Jinak vypnout vic to nedokazu, mel jsem co delat, abych tu plachtu na konstrukci narval. chvilema jsem myslel, ze povoli svy. Podle navodu, kde doporucuji navlekat od shora bych to swkladal doted. Zacal jsem od zakladny. Ono tezko si to predstavit, podtlak u latkovych boxu je vzdycky, ale tohle je extrem. Z boxu 150 se to stahne na 100. Vcera jsem v nem hodku sedel a ohybal kytky a normalne se o stenu opiral, bylo to jak opirat se o nafukovaci matraci.
Poresim to tenkyma latkama ve stredu boxu na kazde strane a mirne rozepnutym boxem. Budu muset koupit bilou reflexku a zatemnit okno a dvere, protoze jedu nocni rezim. Tolik prace kvuli 14 dnum jsem si nepredstavoval, asi si v nem odjedu full kolo. Chtel jsem az na podzim, ale s teplotou nebude problem, takze to dam uz ted v lete.
Namrdam to rockwoolem, protoze chci cistou praci a ne se mrdat z hlinou a kokosem. Hnojky JIDB 3 tydny proplach a nemel by byt problem s chuti.

benjichaouat1

Active member
Veteran
Nejlepsi je si box postavit sam, pokud pouzijete kvalitni tramky a ORCA folii, kterou pevne vypnete (sponkovackou), je i pri silnejsim odtahu prohnuti max 3-4cm. Resenim je samozrejme vhodne dimenzovany pasivni pritah, vzduch pak pujde do boxu "cestou nejmensiho odporu" :] ..
Jenze ja potrebuju docasnej prenosnej.
A kdyz jsi zacal tu domaci kutilskou vyrobu, tak prihodim vlastni zkusenost.
Asi moje 4 kolo pod sodikem, prvnich 600w jsem si postavil box 130/130/200....kostra z tramku, OSB desky skelna vata, na to bila reflexka, dospodu jsem udelal vanu z tkane plachty. Naprosto odhlucnenej box, nebylo sliset vubec nic. Dvirka na panty. Z venku jsem to pekne natrel emajlem. Krasna skrin, ktera zapadla mezi ostatni nabytek a nikdo by nic nepoznal.
Problem byl, ze jsem jel 9x bubbler. A jak se obcas neco vyleje, tak se do mesice plachta nejak rozleptala a pomalinku tam zacalo zatikat. ja to na pohlded nepoznal slo jen o minimalni mnozstvi vody. A skelna vata cucala a box zacal pod plachtou plesnivet. Kytky najednou zacaly vadnout, ja jim denne proplachoval koreny previcurem, denne menil roztok, kterej hned zasmradl a myslel si, ze je neco na korenech a jeste je zachranim. Mrdal jsem se s tim tyden, pak mi to teprve doslo. Kytky dal na 2 dny do tmy, box rozebral a byl totalne plesnivej. stal me majlant a k hovnu. kytky jsem pak dojel v kupovanym.

Darius5

Member
Já mám homebox 120x120x200 linej sem nebyl :biggrin: a jak říká Mightika do každého spoje jsem vsunul centimetr železné trubky navíc. Box se o poznání vypnul, ale stejně to nepomohlo. Sice to o poznání lepšejší bylo, ale pořád to těch 5 cm vtahovalo stěny dovnitř. Pak přišly na řadu dřevěné laťky, dal jsem na jednu stěnu čtyři, ale zase byl problém s přichycením k bočním tyčím, izolačka moc dlouho nevydržela, ale určo to jde přichytit i něčím jiným než izolačkou. Dost jem se nasral a koupil další ventilátor a k tomu regulaci od Malapy. Od té doby nemám problém s podtlakem ani přetlakem, Malapa to má dobře vyřešený, jde to regulovat po procentech.

No fotos níže jde vidět jak pomohly laťky s mezikusy ve spojích. V té době jsem ještě hodně řešil odraz světla od čehokoliv, tak se mi moc nesmějte :biggrin:

Attachments

• CIMG9021.jpg
    CIMG9021.jpg
    90.9 KB · Views: 17

benjichaouat1

Active member
Veteran
Hlina je dobra na kvet, na matky bych dal radsi kokos, zalezi, jak dlouho je chces drzet, pokud je to otázka par mesicu, tak klidne hlina, pokud delší dobu, tak kokos. Lip se s nim pracuje, je sterilni, min skudcu a lip se davkuje hnojivo, lepsi proplach, proste 100 duvodu pro kokos, oproti hline.