Trakia seed
Member
С 1000 е добреСамо 1 крушка е и е по-рентабилно от др.варианти
Още не съм го започнал защото чакам клонингите да се вкоренят иначе всичко е скицирано и през това време сглобявам нещата мисля че ще е доста интересно вертикал ще е и сега се замислям дали да не пробвам с 4иста органика без течни торове или половината с органика половината с течни торове???
за вертикално отглеждане на три реда кое е по добре 2х600, 3х400 или 1х1000?
...1000 ватовите крушки отдават по-малко лумени от ват ,трябва им охлаждане , светлиния поток е силно неравномерен по-бързо губят червения спектър и баластите им греят като реотани .Общо взето не се използват от прецизни гроари.С 1000 е добреСамо 1 крушка е и е по-рентабилно от др.варианти
От клонинги до глави,да,ама от семе не ти препоръчвам(без значение сорта),защото ще се издължат много.Ще имаш пръчки с листа и тъй като от издължаването разстоянието между връзките(или възелите) ще е по-голямо,следователно реколтата ще е по-слаба и рехава(тип сатива IBL).24 часовия режим не е за препор.за повече от седмица преди цъфтежа(ти спиш,макар и малко,нали).Ако искаш да си играеш със светлината,пробвай 10ч светло и 14 тъмно в цъфтеж(забавя се малко,обаче избиваш от брутална реколта и откъм разход на ел. енергия е почти същото).Късмет с експриментитепозволих си,един експеримент със светлинния режим на копривките
оборудване
почва-'от магазин-готова'
тор-'главно;Водораслов микс' ;пестеливо;
осветление-'CFL' ;аматьорско;
това не е представителна извадка,а лични наблюдения
една част от цветята бяха на 18/6 ,а другата на 24/0 ,първите 2,5 седмици тези на 18/6 се развиваха много по добре и по бързо,но след това тези на 24/0 избуяха като мертеци ,затова и по рано преминаха в цъфтеж,след вегитацията,тези на 18/6 започнаха да цъфтят много по късно от тези на 24/0 но имаха повече матрял,мисля че ако целите скорост,варианта 24/0 е удачния,поне при мен сработи.чудя се какво ли би станало,ако от семе до глави е на режим 12/12 , по респектиращо логичния метод на 'индакшън ламп' мерси човеко ,това ще е следващия експеримент и пак ще докладвам.