What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

ЗА СВЕТЛИНАТА

Много интересно! Дано навлезе по скоро тази технология, да става и за фотосинтеза

Astral

Member
Ами спектъра не е перфектен,но мисля,че има какво още да се направи по въпроса...бтв вече има на пазара някои продукти,но са доста скъпи

spectrum-comp.jpg

ако тези диаграми са верни, мисля че плазмата има най добрия спектър за фотосинтеза от всички останали. Дай някво инфо как може да се сдобие човек с такава.Веднага ще направя тест. Със сигурност ще има много добър ефект във вегетацията

Все още има много бъдеще за тази технология(яко кинти и смущенията,които предизвикват различните вълни<електромагнитни,wi fi >) ,предпочитам да изчакам няколко години,когато жълтите ще я продават за жълти стотинки.:tiphat:

мен не ме интересува цената, обичам да пробвам всички новости. Искам да имам всички източници на светлина и да правя експерименти с растенията:tiphat:

Ами че давай тогава има ги от 2007г.(като индукционните гомна)(Испания,700в-1380 евро,ако не се лъжа-sulphur plasma light).За 2760лв. ще ти засадя Тракия и Добруджа и част от жълтите павета(за софиянци,нищо че е столица,да имат да си харчат истински джойнт<това последното с разрешението на Бате Гойко,размислих бързо,даже няма да го питам,да идва Румен Вълка и да ги чисти с неговите машини>).Ако ти изкарам истински фем. семена и видиш колко струват,гаранция че няма да си толкова ентусиазиран със светлината и всякакви опити с нея.Не го взимай навътре:comfort:,ама тия безработни в последно време гъзари от Силиконовата долина си мислят,че всички останали живи човешки същества освен тях са пълни лешпери(пингвини и папагали,а можеби?) и трябва да им се подлагат на куп.Тъй като сме в темата на светлината,предлагам който го интересува да хвърли едно око на откъде започва цялата цигания с индор отглеждането на растения от какъвто и да е вид(флора),(хидрото май е тяхно също-еврейски занаят,не им стигна откраднатата земя:laughing:,та се навряха под нея) и искам за себе си да прецени според каквото е прочел,дали тоя жив ташак(спонтанен)е рентабилен(1000ди в пари за момента).Единствено съжалявам,че владетеля на индукцията в последно време не взима никакво участие за да обясни по-подробно(искрено се надявам,че хората,които му купуват са в час<гибералини и индук.лампи>,Ха,Ха,Ха).Респект и заповядайте в новата тема!:tiphat:

добре бе пич, ти пробва ли ги или си говорил с човек който ги е пробвал тия плазми. Ти реагираш като всеки човек със скромни доходи (не искам да те обидя). Нещо което неможеш да си позволиш и го отричаш напълно. :tiphat:
Имаше една басня на Лафонтен, за лисицата и гроздето:laughing:

btw: мисля и аз вече да не взимам участие вече в тоя форум, нещо много изпростя всичко. Влизаме в некви тъпи безмислени спорове и крайния резултат е размяна на обиди, ругатни и псувни. Никой не успява да убеди другия , а околните лапат лайна.

Успех на всички с жълти стотинки в джоба:gday:

Ами виж,много е просто,тревата има някакви светлинни нужди,които с натрия горе-долу се покриват и от години нещата функционират добре.Мислиш ли че с повече светлина ще има по-голям добив?Не можеш да очакваш глави като дини от половин метрови растения,само защото е по-силен и спектрово по-добър източник,ами какво става с тия дето гледат на вън(слънце,най-доброто),те защо не изкарват глави като дини?Колко натрийки ще се купят с тия пари?(за момента).И какво ще стане,ако системката се прецака на 2ия месец?Между другото в Бг има вече много wi-fi и какви ли не електромагнитни вълни,което прави проблема да набъбва.Сигурен съм,че не искаш да направиш пожар вкъщи,а също и че тревата трябва да излиза почти без пари(поради ред причини сме принудени да отглеждаме вкъщи без значение колко сме богати).Харесва ми идеята за плазмата,ама й трябва време да узрее.Аааа,хич не е трудно да се врътне едно монтажче и да ти го представят за върха,но тук всеки сам за себе си и с мнго четене и търсене,научава нещо или не.:tiphat:

Виж добре спектралните диаграми и направи един анализ, не е толкова сложно.
За цената, пак зависи пак от гледната точка. Съществуват хора, които се занимават с комерсиално отглеждане и с един кг суха маса ще си купят цялото оборудване по две дори. Разбирам от постовете ти си бил в Испания, значи запознат си с пазара, няма какво да ти обяснявам.
Колкото повече светлина, толкова по добре. Виж разтърси се в нета и ще видиш че комерсиалните гроуъри гледат с 1000W HPS, само и само да вкарат повече фотони, не ги интересува разхода на ел енергия, ама изобщо. Топлинния проблем им е слабото място обаче и гасят лампите за три месеца в годината. А три месеца са още една реколта все пак, тоест излиза сметката.

Това казвам,че спектъра е върха,ама цената е убийствена за един некомерсиален гроуър,каквито виждам че не всички сме.За това си има друга дума -трафикант,дилър и др.Целта на форума и др.подобни е да се популиаризира отгл.на трева за сметка на тия първите(влизат и повечето сийд банки,според мен),тук мненията ни напълно се разминават и не съм съгласен да помагам в такова начинание.Големите плантации и многото килограми ги оставям на хора като теб с предприемачески опит(150гр на всеки 2-3 месеца ми стигат от години).Съжалявам,ако греша.:tiphat:

yoss33

Well-known member
Veteran
Ами виж,много е просто,тревата има някакви светлинни нужди,които с натрия горе-долу се покриват и от години нещата функционират добре.Мислиш ли че с повече светлина ще има по-голям добив?Не можеш да очакваш глави като дини от половин метрови растения,само защото е по-силен и спектрово по-добър източник,ами какво става с тия дето гледат на вън(слънце,най-доброто),те защо не изкарват глави като дини?...

Като дини може и да не станат от по-хубава светлина, но със сигурност натрия се разминава с идеалната светлина. Резултатите на слънце и лампа го показват ясно. Особено ако говорим за сативи, натрия не им покрива нуждите дори и "горе-долу".
Аз също смятам, че цената на тия нови лампи е висока за българските стандарти, и че написаното на сайта на производителя е чист маркетинг, чиято цел е да издои маниаците преди да са се появили по-евтини варианти, но това не означава, че технологията не е обещаваща.
Ако има ентусиаст, който да му се дават 2000е в името на експеримента, браво! Само бих се радвал да видя резултата.

Astral

Member
Четейки нагоре отбелязвам 2 посоки на разговора за които ще вметна по нещо за всяка.
Първо - въпрсната "новост" наистина изглежда доста обещаваща и ако наистина има хора с възможности и желание да направят паралелен тест с други източници,ще е супер (макар,че дори и да покрие написаното от производителя са хипер скъпи за бай мангал Булгар)
Второ - относно комерсиалното отглеждане...хммм направо не виждам какво може да се каже освен.....:beat-dead,както и заставам твърдо зад идеята по никакъв начин да не се насърчава подобно поведение тук...все пак сме градинари,а не дилъри (поне се надявам)!!!:wave:

аз не съм комерсиален гроуър, само казвам че има такива хора и какви са техните интереси. Вие пак почнахте с фантазиите, чак дилъри ви се привидяха. Хахахах

Astral

Member
Мастъре да си видял да визирам някой...в частност теб?Прави ми впечатление, че доста наблягаш на добивите и на няколко пъти говориш за цифри...мисля изяснихме недоразумението:tiphat:

btw Ще се радвам ако направиш теста с плазмата...любопитно ми е:thank you: