What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

WESOLY POKOJ

capta

Member
orangin said:
Smiejcie sie, smiejcie, a kto ma uszy do sluchania, niech slucha. Ja nie wierze w przypadki i wypadki. Wszystkim zawiaduje Bog, choc moze to wywolac oburzenie w stylu: "Skoro Bog jest dobry, to dlaczego na to wszystko pozwala?". Chcialbym tylko zwrocic uwage na to, ze ostatnie wielkie trzesienia ziemi na Oceanie Indyjskim dotknely ludzkosc w:
1. drugi dzien Bozego Narodzenia (26 XII 2004),
2. drugi dzien Wielkanocy (28 III 2005).
Dziekuje za uwage.

co chcesz powiedzec przez te swoje wypociny?

polecam abyś dowiedział sie skad biora sie te trzesienia, tajfuny i w jaki skutek
powstaja,
haha, i co Ty naprawde dopatrujesz sie tu ingerencji "boga"? niesamowite

prosze rozwińmy ten temat
Cześć;)

G

Guest

Nie ma tu nic do rozwijania. A poza tym co dziwnego w tym, ze "dopatruje sie ingerencji Boga"? Kazdy wierzy w to co chce. Hej! A moze jestes szatanem capta? :mad:

E.: Nie to ze jestem jakis religijny. Prawde mowiac to nie bylem w kosciele juz od jakis 5 lat, ale wkurwia mnie w tym kraju, ze tak wszyscy jada na katolikow. Dzisiaj aktem odwagi jest jak sie nie wstydzi/nie ukrywa swojego wyznania. Poza tym 3ba pamietac, ze kosciol wiele dobrego zrobil szczegolnie za PRL'u. No i dzisiaj tez wiele dobrego robi... pomijajac dzialalnosc mafijna ojca Rydzyka, hyhyhy.. :laughing:

Last edited:

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
Sam nie wiem jak zaczac sie tu pocic , hehehehe

wczoraj pisalem kawal i napisalem p.s. ble ble ble o trzesieniach i Bogu - post jest u gory. Awiec ja sznuje wszystkie Religie i ich Bogow jestem otwarty na tematy , ale zawsze jak gdzies co chlapne jezorem o Bogu to nie musze dlugo czekac , na ........
Tak zawsze mialem , mam i bede mial , ale do rzeczy .
Wczoraj szedlem spac okolo 12:30 , zasnalem szybciutko , a tu nagle jak by MNIE REKA BOSKA SZARPALA , wyskoczylem z wyra i lece patrzec na dziecko (caly w szoku a to byl ojcowski odruch) zona mowi domnie czy tez to poczulem , mi szczena opadla i pytam kobiety , bo kobiety wiedza wszystko hehehehehe co to bylo ??? zona mowi jak to co pisales o trzesieniach i Bogu to masz ...... wlaczylismy telewizor a tam na calego ze takiego trzesienia ziemi w Angli nie bylo od 20lat i cale Northamptonshire zdrzalo .......narazie ogladamy to w TV bo w gazetach nic jeszcze niema -wieczorem - ale wiem ze siedza tutaj tegie glowy to znajda to oczym mowie ,

P.s. tak naprawde to zbieg okolicznosci , ale ja juz znam NASZE uklady i wiem ,ze nic sie niedzieje bez przyczyny hehehehehehehe.Wyjasni mi to ...

G

Guest

ziel-zielona said:
witam
Sam nie wiem jak zaczac sie tu pocic , hehehehe

wczoraj pisalem kawal i napisalem p.s. ble ble ble o trzesieniach i Bogu - post jest u gory. Awiec ja sznuje wszystkie Religie i ich Bogow jestem otwarty na tematy , ale zawsze jak gdzies co chlapne jezorem o Bogu to nie musze dlugo czekac , na ........
Tak zawsze mialem , mam i bede mial , ale do rzeczy .
Wczoraj szedlem spac okolo 12:30 , zasnalem szybciutko , a tu nagle jak by MNIE REKA BOSKA SZARPALA , wyskoczylem z wyra i lece patrzec na dziecko (caly w szoku a to byl ojcowski odruch) zona mowi domnie czy tez to poczulem , mi szczena opadla i pytam kobiety , bo kobiety wiedza wszystko hehehehehe co to bylo ??? zona mowi jak to co pisales o trzesieniach i Bogu to masz ...... wlaczylismy telewizor a tam na calego ze takiego trzesienia ziemi w Angli nie bylo od 20lat i cale Northamptonshire zdrzalo .......narazie ogladamy to w TV bo w gazetach nic jeszcze niema -wieczorem - ale wiem ze siedza tutaj tegie glowy to znajda to oczym mowie ,

P.s. tak naprawde to zbieg okolicznosci , ale ja juz znam NASZE uklady i wiem ,ze nic sie niedzieje bez przyczyny hehehehehehehe.Wyjasni mi to ...

:wave:
Pare razy w zyciu doswiadczylem kilku podobnych sytuacji...i tez wiem...wiemy, ze to wszystko nie dzieje sie bez jakiejs przyczyny...
Dobrze, ze to skonczylo sie dla Ciebie i Twoich bliskich dobrze!!! I niech 'TO' co czuwa nad nami robi to dalej...:D:wave:

a teraz cos wesolego!:D WIOSNA!!! heh.

Last edited:

green.smoke

Member
chlopaki, wyluzujcie, kazdy ma prawo wierzyc w co chce i nikt nie ma prawa go za to obrazac, bo wtedy jak dla mnie jest zwyklym smieciem...
tak wiec 1 wierza ze Bog istnieje inni wierza ze nie, jak jest naprawde kiedys sie dowiemy ;)
wydaje mi sie ze kazdy mial w zyciu takie zdarzenia, ze moglby powiazac to z jakimis duchami, opatrznoscia czy czym tam jeszcze chce, to czy traktujemy to jako przypadek czy nie to juz zalezy od nas...
jednego jestem pewien, swiat ten jest pelen sprzecznosci, ale tez jest zajebiscie poukladany, mozna powiedziec ze wszystko jest ze soba powiazane, od najmniejszych czastek po zlozone organizmy, niektorzy zyja, zeby ktos ich wpierdolil, inni zeby wydac potomstwo i tak w kolko, jakby sie glebiej zastanowic to 'z dystansu' (szczegolnie po kilku buchach) zajebiscie to wyglada... ciezko uwierzyc, ze to wszystko powstalo samo, co nie?
z drugiej strony mysle ze wszelkie kurestwo z jakim sie spotykamy to przeciez nasza wina (ludzi) i nigdy nie bedzie lepiej jesli ludzie nie beda lepsi, to juz wyglada troche przygnebiajaco...
wlasnie doszedlem do wniosku, ze zycie to ciekawa sprawa :] tak wiec zyjmy i dajmy zyc innym...
pozdro! :joint:

capta

Member
Shaman Trip said:
A moze jestes szatanem capta? :mad:
szatan to taki sam wymysł jak bóg, bogowie hehe

Shaman Trip said:
E.: Nie to ze jestem jakis religijny. Prawde mowiac to nie bylem w kosciele juz od jakis 5 lat, ale wkurwia mnie w tym kraju, ze tak wszyscy jada na katolikow. Dzisiaj aktem odwagi jest jak sie nie wstydzi/nie ukrywa swojego wyznania.

HA-HA-HA
śmieszy mnie, że wierzycie (Wy "wyznawcy") w mit o którym nie macie pojęcia, nie wiecie nawet po co został ułożony...

drugie primo , nie ukrywam nigdy tego ze jestem ateista(nie lubie tego określenia- jak mozna NIE wierzyc w cos czego nie ma?)powiedzmy wolnomyślicielem,

ogólnie irytują mnie rozmowy z wierzącymi na te tematy bo w wiekszosci sa żenujące,
to jak rozmowa ze ściana, która wie lepiej, naprawde żenujące

szczerze to żal mi was, żyjecie w złudzenu, a żeby było śmieszniej korzystacie z tej religii w zły sposób hehehe

UNILITE

Member
15_pics.jpg

63_pics.jpg

:laughing:

62_pics_102656.jpg

Last edited:

hodowca85

Member
Miałem jakis czas temu ciezki wypadek (niebede o tym gadał) .
Pozniej będąc na grobach u Bliskich(1.11)zauważyłem ,ze:
1.figurka Jezusa na grobie mojego ś.p. dziadka jest "uszczerbiona" w tym samym miejscu w którym ja doznałem obrażeń Ciała.
2.data smierci na grobie mojej ś.p.prababci (inny grób) - to ten sam dzien ,miesiąc w ktorym ja miałem wypadek -tylko ,ze 20 lat wczesniej......

Przypadek? Nie myślcie sobie ,ze śmiem żartowac z umarłych gdyby To była NIEPRAWDA!
Sprawe naszej wiary, Boga i rzeczy z tym związanych proponuje zostawic.To indywidualna sprawa każdego z nas....

Capta smiej sie dalej ,ze wierzymy ...

Last edited:
O

oddworldDormé

"kilogram gotowego suszu z liści konopi i ok. 250 gramów suszu z kwiatostanu(...)" toć to zbiór z jednego krzaka jeżeli ta uprawa była tak profesjonalna jak tam piszą

lampy kwarcowe ... :chin:

b_6845888311.jpg

Latest posts

Latest posts