What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

WeedTime Hydro grow

G

Guest

Co tu dużo mowić WeedTime światna robota!!! I oby na tym sie nie zakończyło czekamy na nastepne Hydro by WeedTime :D

Mam nadzieje że przez ten flusz przepłuczesc wszystkie zwiazki.(ile masz zamiar jeszcze je trzymać?)
Oczywiście teraz czekamy na wynik i relacje z degustacji Białej Damy ;)

Pozdrawiam

Last edited:

Leptosoma

sɔıʇǝuǝ⅁ ʞuoW
ICMag Donor
Veteran
WT super profesjonalna uprawa, bardzo mi się podoba i wiele wnosi bo niewielu z nas uprawia w hydro, możesz śmiało ogłosić się jednym z pionierów polskiej hydroponiki :wink: :pointlaug

Co do WW to kiedyś wpadł mi worek z importu i męczyłem go ze znajomym przez tydzień podczas urlopu na działce i tydzień w hamaku przeleżałem, high bardzo mocny ale kanapowy, typowa indica. Nie wiem jak ma się WW z femaleseeds do tego co ja paliłem i nie jestem pewien czy to była oryginalna WW...

Czytałem też gdzieś o 'średnim' plonie WW z femaleseeds, jak u Ciebie to wygląda? Jak byś miał porównać stabilność i plon do innych odmian ?

Czekam na wyczerpujący raport końcowy po curringu :yummy: :woohoo:

peace :wave:

T

technoMAXgrower

Weed przyjemnie sie oglada obrazki na tym threadzie szybko sie uczysz pierwsza uprawa hydro i tak piekny wynik. Na pierwszy rzyt oka widac ze topy sa max klejace co swietnie zostalo ukazane na twoich zdjeciach.

pozdro

:wave:

G

Guest

Bardzo ładnie to wszystko wyglada u Ciebie WeedTime :respect:
Zastanawiam sie nad zautomatyzowaniem podawania wody na kilkadziesiat krzakow i w zwiazku z tym mam pytanie o system ktory u Ciebie chodzi hmm czy mozna takie cos wykorzystac w uprawie w ziemi...jak ten sprzet podlaczyles w Twoim inkubatorze? I co to za wynalazek ? Zastanawiam sie nad czyms takim "Automatyczna konewka" http://www.iglak.pl/sklep/sklep.php co o tym myslisz? moze jakies wskazowki.....
Pozdro

Last edited:
dr.greenthu moim zdaniem taka pompa do źródełka pokojowego RP24 24l/h podlaczona do rurki z kroplownikami by Ci wystarczyla i kosztuje jakies 41zl + koszt przesylki ale ostanio jak bylem w m1 w praktiker to tez takie byly takze jak masz gdzies niedaleko m1 to mozesz sie w takie cos zaopatrzyc i podlaczac sytem :D i nie 300zl jak konewka automatyczna :D
Zarbisty grow WeedTime wszystko dopiete na ostatni guziczek :p Zobaczymy co mi wyjdzie z tego sytemu wilma :D

Pozdro 600

Last edited:
G

Guest

@WeedTime jestem pod dużym wrażeniem - pierwsze podejście i już takie efekty - najs

baryl89

Member
weedtime mam pytanie klepie boxa 150/150/200 mam zamiar tam wrzucić system ebb&flood 112na112 dwie lampy hps 600, mam takrze filtr RO(30l na bobe),kontrola klimatu to skraplacz podłączony pod higrometr na flov. Chcę zastosować scroga+lst i posadzić 8pestek femmaleseeds ice (veg ok 6tyg, zobaczymy w jak wyjdzie w praniu)
a pytanie brzmi:czy dam radę wyciągnąć 800g

WeedTime

Member
czesc, ja swojego nie wazylem, ale tak, mysle ze przy 1200W na jeden system to mozliwe, to wychodzi ok. 0.7g/1W - wiem ze jest to realne ale ciezko osiagnac taki wynik. przy czym temp. 26-28C ; RH 60% caly czas, wentylacja z 300m3/h, polecam taki: http://www.allegro.pl/item131713687_wentylator_dospel_wk100_nierdzewny_transport_0zl.html
dobre nawozy do hydro to podstawa, koniecznie musisz kupic pH i EC mert, pH 5.8 caly czas
ja bym nie robil scorga, tylko w tym systemie nie ma sensu sie bawic w dlugiego vega, ja teraz zrobilem troche za dlugo, mysle ze 2-3tyg. z nasiona to jest max.
no i musisz dobrze podlewac. jak przeczytasz caly thread to bedziesz wiedzial jak ja podlewalem. Mozesz podlewac tak jak ja, napewno bedzie dobrze, ja mialem wrazliwa odmiane i wszystko bylo ok. ale zawsze mozesz tez cos poeksperymentowac samemu, kazdy ma swoje sposoby. Masz tu moja tabele moze troche ci to ulatwi:

---week--12/12--------EC------G---B--M-------PH---
........1.................. .. 1.0........150/75/75.........5.8
........2......................1.2........150/75/75.........5.8
........3......................1.4........80/160/80.........5.8
........4......................1.6........80/160/80.........5.8
........5......................1.6........00/300/100.......5.8
........6......................1.6........00/300/100.......5.8
........7......................1.6........00/300/100.......5.8
........8......................1.6........00/300/100.......5.8
........9...................FLUSH........00/00/00.........5.8

powodzenia.

baryl89

Member
Dzięki o Wielki ,nawozy to GHE do wody miękkiej, do klimatu mam humi i dehumidifer czekam jeszcze na kontroler co2(kure*sko droga zabawka)
Dlaczego sądzisz że przy TYM SYSTEMIE nie ma sensu robić scroga a co za tym idzie długiego vegu?????????

stryju

Member
sorki za odświerzanie, ale czy można zrobić coś takiego z wodą kranową? mam nawozy GHE do wody twardej ( to chyba kranówa)

Pikpok

New member
ja tak jade i mówie ci że można tylko koniecznie przegotuj wode a potem niech stoi ze 2 dni pozdro.

Pikpok

New member
nie mierze EC bo niemam przyrządu, a w czasie gotowania w wodzie zachodzi reakcja w skutek której niektóre cząstki zostaja wytrącone w postaci osadu. Mówie z doświadczenia bo stosowałem wode prosto z kranu i PH po obniżeniu do powiedzmy 5.5 potrafiło w ciągu 2 godzin skoczyć do 7.5 teraz praktycznie jest stabilne, plant rośnie zdrowo i z moich obserwacji o jakieś 30% szybciej niż w ziemi.

PS. Uprawiam w bubblerku zbiornik 10 lirtów.
PS2. Jak masz flora-series od GHE to stosuj według tabeli poprostu.
Pierwszy tydzień dałem po 2ml
Drugi tydzień po 6ml
Na 10 litrów mieszanki.

Last edited:

stryju

Member
a z kąd mam wiedzieś którego składnika dodać, czy mogę wlać tak jak w tabeli 5ml gro 10ml bloom 15ml flo ( ilość na 10l) do kieliszka, wymieszać i dolewać po trochu do roztworu aż osiągnę pożądany wynik np. 1,4 ec

Flo

Member
weedtime roślinki z pod twojej rączki są po prostu zajeśliczne. co tu dużo pisać mistrzostwo.

stryju nawozy dawkujesz tak jak w tabeli. dodajesz poszczególne skladniki odpowiednio do okresu rozwoju plant. trzeba je koniecznie mieszac w wodzie. więc rozrabiasz nawóz w odpowiedniej ilości wody a dopiero potem wyrównujesz wartość ec pożywki dodając więcej nawozów bąź też wody. w zasadzie to dawkując wedlug tabeli nie jest konieczna regulacja ec ponieważ tabela jest tak opracowana aby odmierzajac dokladnie wielkości z tabeli wartośc ec rozrobionej pożywki byla mniej więcej taka jak być powinna. natomiast na upartego zawsze można jeszcze dokladniej te wartość ustawić.

Last edited: