What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

WeedTime Hydro grow

WeedTime

Member
week 4

week 4

dzieki za odp.

fisz dzieki za linki, to urzadzenie wyglada ciekawie ale jest tam napisane ze usuwa wigoc do poziomu 55-65% i automatycznie sie wylacza a taka wilgotnosc jest u mnie caly czas wiec to wiele nie pomoze.

Sprobuje dodac jeszcze jakis wentylator albo kupie jeden duzy ale nie moze byc za glosno a te duze wentylatory promieniowe/kanalowe halasuja.

System Ebb & Flood

Rosliny sa w czwartym tygodniu, wode wymieniam co 2 tygodnie. Dostaja juz pelna dawke nawozow na veg. - EC 1.0

Zauwazylem ze coraz wiecej jedza i co ok. 5 dni musze dolewac ok. 10 litrow.
Poza tym wszysko ok, ladnie gesto rosna, nie widze zadnych niedoborowczy przypalen.

Hydro naprawde moze byc proste, polecam kazdemu sie w to pobawic. Oczywiscie nie wszystko jest takie piekne jak sie wydaje - do roslin trzeba zagladac tak czesto jak to mozliwe, raz przyszedlem i zobaczylem kilka malych gasiennic ktore wpieprzaja liscie ale wystarzylo jedno spryskanie srodkiem z ogrodniczego i po problemie.

Teraz tylko mam nadzieje ze nie dopadna mnie pajaki :)

4376IMGP2377.jpg

Termostat do wilgotnosci
4376IMGP2378.jpg

4376IMGP2365.jpg

4376IMGP2367.jpg

4376IMGP2368.jpg

4376IMGP2369.jpg

4376IMGP2370.jpg

4376IMGP2375.jpg

System Wilma

Rosliny maja ok 1,5 tygodnia. Od poczatku dostaja polowe dawki nawozow Canna EC 0.6 i widac ze swietnie sie z tym czuja, nie widac zadnych poparzen.

Mozna zaobserwowac spora roznica we wzroscie, sa wieksze niz rosliny w 1.5 tygodniowe rosliny w ebb & flood ktore dostawaly EC 0.2 w pierwszym tygodniu.

pH 5.8

podlewanie 2x na dzien.

4376IMGP2390.jpg

4376IMGP2389.jpg

4376IMGP2380.jpg

4376IMGP2382.jpg

4376IMGP2384.jpg

4376IMGP2386.jpg

4376IMGP2391.jpg

pozdrawiam.

szok

Member
WeedTime said:
dzieki za odp.

Hydro naprawde moze byc proste, polecam kazdemu sie w to pobawic. Oczywiscie nie wszystko jest takie piekne jak sie wydaje - do roslin trzeba zagladac tak czesto jak to mozliwe, raz przyszedlem i zobaczylem kilka malych gasiennic ktore wpieprzaja liscie ale wystarzylo jedno spryskanie srodkiem z ogrodniczego i po problemie.
pozdrawiam.

dobra weed ja podejmuje wyzwanie odnosnie hydro ale powiedz mi skad bierzesz wodę? czy uzywasz jakiegos filtru odwroconej osmozy ? jak to jest?
fajny masz regulator i to polski(chyba) ale do czego ty go podaczyles? do wentylatorów?

T

technoMAXgrower

Szok jak chcesz sie bawic w hydro to nie ma innej mozliwosci jesli nie destylka albo RO. Bez dobrej wody duzo nie zwojujesz. Chyba nie chcesz na kranowie walczyc z twardoscia, ph itp. Destylke najtaniej mozna dostac popytaj sie w elektrociepowniach maja tego opór ja jak biore to place 15 gr za litr to prawie za darmo wystarczy poszukac.

Last edited:

szok

Member
mam niedaleko elektrociepłowie wiec moze beda szanse zdobyc, a czy ty kupujesz to legal czy "po znajomosci"?

WeedTime

Member
4 tyg, 12/12

4 tyg, 12/12

witam po przerwie, chyba juz najwyzszy czas na update ;]

w sumie to sporo sie tu dzialo bo od ostatnich zdjec rosliny sporo urosly i sa juz 6 tygodni na kwitnieniu.

Sporo sie wyciagnely przez pierwsze 3 tyg kwitnienia, myslalem ze moze z tym byc problem ale na szczescie szybko przestaly rosnac.
Przestraszylem sie troche bo kiedys ktos napisal ze Jock Horror z Nirvany wyciagal mu sie przez cale kwitnienie a dojrzewal przez 12 tygodni, ale naszczescie pestki z FF ;]

@Szok, uzywam wody demineralizowanej EC 0,00 pH 5.2 niestery musze ja kupowac, wymiana wody w 2och systemach wynosi mnie ok. 50zl. Wode wymieniam co 2 tygodnie.

Rosliny w sys. Wilma dostawaly od poczatku troche wieksze EC i teraz sa na rowni z tymi ktore byly posadzone wczesniej.

Przez pierwszy miesiac kwitnienia dostawaly EC ok. 1.3 potem dostaly 1.6 i tak bedzie juz do konca. Ostatni 1-2 tyg planuje dawac im sama wode.

Na zdjeciach rosliny maja 30dni na 12/12h:

welcome to my crib ;]

4376IMGP2717.jpg

4376IMGP2726.jpg

4376IMGP2729.jpg

4376IMGP2730.jpg

4376IMGP2732.jpg

4376IMGP2721.jpg

4376IMGP2734.jpg

4376IMGP2727.jpg

peace.

G

gelowas

Z 1 strony nie wiem co powiedziec, nie znam sie na hydroponice, ale z 2 strony nie wypada pozostac obojetny na wyczyny polskiego rolnika z takimi posymi krzokami, jedynie - pieknie, rob tak dalej, update za miesiac to dopiero bedzie cos, b.fajna uprawa.
pzdr

kaczy

Active member
Veteran
oj tak pieknie pieknie, moze po przeprowadzce sobie sprobuje w hydro sie pobawic, poki co soil. Wileki szacunek WeedTime

WeedTime

Member
dzieki za dobre slowo, hehe

U mnie tez u kilku roslin widac sativa pheno. Jestem na poczatku 7 tyg flo. i niektore rosliny maja juz 80% brazowych wloskow a u innych dopiero zaczynaja zmieniac kolor. kov myslisz ze te kore maja 80% juz scinac czy czejac z nimi do konca 9 tyg ? niechce zeby przekwitly.

kaliber kiedy Ty sciales swoje WW ?

pozdro

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
^^^brazowe wloski nie maja tu nic do rzeczy. Jezeli chcesz dokladnie skontrolowac stan dojrzenia, musisz kupic lupe, tak z 30x powiekszenie i przygladac sie slupkom zywicznym.

Przezroczyste - jeszcze nie
Mlecznobiale - juz jest niezle
brazowe - za pozno

Ja tam lubie kiedy sa mlecznobiale i troche brazowych sie pokazuje, wtedy mi najbardziej smakuje.

bo:

mlecznobiale slupki zywiczne - produkcja THC u szczytu, trippy high.

zaczynaja sie robic brazowe - THC sie degraduje na takie cos (m.in. CBD) co powoduje wieksza zwalke.

pozdr, kov

G

Guest

wt bardzo kozacka dzungla ciekawe jak to wyglada teraz, z checia bym zobacyzl fotki

kov tak z ciekawosci gdzie dostac taka lupe?

WeedTime

Member
dzieki za odp. kov, wiem o co chodzi z trichomami ale nie mam mikroskopu ;]
wloski maja to do rzeczy ze daja Ci sygnal ze roslina zaczyna dojrzewac :)
czyli ta ktora juz ma wiekszosc brazowych bedzie szybsza niz inne ale musze trzymac je razem bo chce zrobic wszystkim flush a w systemie niestety nie da rady osobno....

hey madixx, dzieki, dla ciebie nowe zdjecia hehe ;]

taka lupe mozesz kupic na allegro albo w sklepach z monetami. ok 50zl albo jak masz aparat z dobrym trybem macro to nie potrzebujesz. ja niestety jeszcze nie mam ale zamierzam kupic niebawem ;]

WW:

437612_1_.jpg

437612_44_.jpg

437612_25_.jpg

437612_11_.jpg

437612_24_.jpg

niestety reszta zdjec HPS ;[

437612_39_.jpg

437612_40_.jpg

437612_42_.jpg

437612_33_.jpg

437612_29_.jpg

437612_28_.jpg

437612_27_.jpg

437612_12_.jpg

437612_7_.jpg

437612_6_.JPG

437612_3_.jpg

peace

k_kaliber

Member
Tak ale nie wszystkie.
te satiwowate jeszcze rosna.
Moja rada lepiej zapodaj flusza wszystkim niz masz palic swinstwo.
Ale zrobisz jak chcesz slyszalem na filmie z THsedds ze niekture substancje wedruja 3 tygodnie!!`??
Co do lupy to 30x jest troche za slabe jak bym qpowal jeszcze raz to 40x min.

mario_PL

Active member
tez mam lupe 30x, jeszcze nietestowana bo kupiona niedawno, na allegro za 30 zl znalazlem wiec to nieduzy wydatek a chyba sie oplaca:)

kaczy

Active member
Veteran
@k_kaliber haha mam dokladnie taki sam mini mikroskop od naszych braci zza wschodniej granicy:)
@weedtime co tu mowic po prostu wypas:)))))

k_kaliber

Member
Hello.
Nigty tego nie probowalem ale na filmie od THseed pewien wolontariusz mowi, ze 2 ostatnie tygodnie mozna zwiekszyc naswietlanie do 14h(dzien) 10(noc). Mowi, ze ma fantastyczne zbiory i jest to dopuszczalne.
Do tej pory myslalem zeby zmniejszyc dzien do 10h.

WeedTime

Member
8 weeks

8 weeks

dzieki za pozytywne komentarze wszystkim,

....po krotkiej przerwie chce przedstawic Wam moje kolezanki w 8 tygodniu kwitnienia (dokladnie 58dzien).

od 4 dni dostaja czysta wode.

niektore byly szybsze i sa juz wydaje mi sie gotowe do sciecia a inne potrzebuja jeszcze kilku dni.

enjoy !

to moja ulubiona panienka ;]
4376IMGP3256.jpg

4376IMGP3257.jpg

ta tez jest sexy...
4376IMGP3251.jpg

tej jeszcze troche brakuje ale tez ma niezle ksztalty .. hehe
4376IMGP3250.jpg

biala dama
4376IMGP3191.jpg

inne laski w haremie
4376IMGP3178.jpg

4376IMGP3245.jpg

4376IMGP3179.jpg

MACRO
4376IMGP3183.jpg

4376IMGP3184.jpg

czekam na Wasze opinie, komentarze, sugestje, pytania ....

Pozdrawiam

Latest posts

Latest posts