What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

W plenerze z polak(ami) :D

Zathir

Member
Czesc :wave:
Nie wedkowałem tam juz pare lat poniewaz jest to rzeczka zaliczana do wód górskich na które nie kupuje pozwolenia (jak ktos jest w temacie to wie o co chodzi ;d). Łowiłem w niej gównie pstrągi potokowe, czasem trafił sie jakis tęczowy uciekinier z hodowli, lipienie i okonie. Ja osobiscie preferuje jeziora, jutro rano sie wybieram na rybki wiec jak zrobie jakies fajne foty to pokaze.

E:orangin za kazdym razem jak tu zaglądam to mi sie nóz w kieszeni otwiera jak widze tego pana w zółtej kamizelce...

Lamium purpureum w walce o przezycie z mrozem:

30389IMG_7830-med.JPG

30389IMG_7828-med.JPG

i resztki zieleni:

pozdrawiam ;)

Last edited:

cannamaster

Member
Zathir tez kocham WEDKOWAC:) uwielbiam szegolnie na muche!;) ehhh ja chce juz wiosne .... :))

btw nie ma to jak JOINT I RYBKI:DDDDDDDDD

Giet

Member
popieram nie ma to jak wedkowanie z blantem, szkoda ze nie umie na muche ale spinning narazie mi wystarcza

G

Guest

:wave:
Jasne i popieram w 100%, ten klimat, rzeka, natura, blant daja niesamowite wrazenia jak nie wraca sie o kijuhhehe. Nie chwalac sie do PZW naleze od 1991 r hehehe.

A tu jakies random pics:
Leszczyk:

Moja ulubiona miejscowka:

Tu tez czasem bywam :)

Pozdrawiam!

Last edited:

Zathir

Member
Ha jeszcze chwila i bedzimy mogli załorzyc ICMAG Fishing Club :D Juz to widzie "mistrzoswa klubu czyli wesoły weekend pod namiotem zdala od cywilizacji"
Oczywiscie nie ma nic lepszego od jointa na rybkach nad woda, ja sam do PZW nalerze juz jakies 10 lat, swojego czasu jezdziłem sporo po zawodach (głownie spiningowych) ale przez mature i studia jakos zaprzestałem. Od stycznia planuje zapisac sie spowrotem do klubu. Teraz co roku mam zajawke na inna rybe, w tym roku łowiłem leszcze, w zeszłym liny i karpie a wczesniej nocki, węgorze i sandacze. Oczywiscie cały czas jeszcze spinning. Dzis juz 18 grudnia a ladu jak nie bylo tak nie ma, teraz tylko na to czekam. W zeszłym roku nie byłem na lodzie ani razu przez tą pogode... mam nadzieje ze w tym bedzie lepiej.
Tak ze pokazujcie swoje ulubione miejsca!
Pozdrawiam. Mix ha z pp za wasze zdrowie :joint:

fotki nie bardzo z rybami zwiazane ale na tym kompie nic nie mogłem znalesc ;d
30389IMG_7265-med.JPG

30389IMG_7219-med.JPG

30389IMG_7214-med.JPG

30389IMG_7211-med.JPG

ps dzieki alijah za pomoc, jak widzisz juz wiem co i jak :rasta:

E: o jednak cos znalazłem, to pstrągi z tej rzeczki którą pokazywałem wczesniej, tyle ze nie moje tylko mojego ojca ;p
30389IMG_5095-med.JPG

30389IMG_5096-med.JPG

Last edited:

jaca30z

Member
Ja tez należe do PZW. Jestem zaszczepiony od spiningu i często bywam na dzikej rzece....Mam nawet brązowy medal za jazia.
Od dłuzszego czasu jara sie fotografią ale nie mam aparatu :( zamiezam kupić se jakiś sprzęt czym mam się kierować?Jakich wy używacie aparatów?
ICMAG FISHING CLUB.....czemu nie ;)

POZDRO!!

1337grower

Active member
No to ja sie też pochwale , naleze do PZW 14 lat ,,,i specjalizuje sie w wedkarstwie muchowym=od 8 roku zycia na muche lapalem i doszedlem do perfekcji juz:D wedka+blancik+ piekny kweitniowo/mjowo/czerwcowy poranek,,,cos pieknego , niczego od zycia wiecej nie chce jak jestem posrod tej ciszy poranka i wody;p lapie jeszcze na grunt na splawik mniej a spining jakos w ogole mnie nie pociaga:)) pozdrawiam rybakow hehe:D

Last edited:
C

Ca2

1337grower: ja nie jestem członkiem PZW ale też trochę wędkowałem. Jednak nie jestem z rejonów zajawek móchowych ;p spining i grunt to jest to... choć cicha przyczajka z wagglerem na porannego lina też kusząca opcja.

cannamaster

Member
no to pieknie sie widze zgralismy:))) ja zapraszam nad JEZIORO ŻYWIECKIE:)) piekne okolice nie tylko do wedkowania:)) a na razie pstrag ma okres ochronny do stycznia:(( a co powiecie o lipieniach? dla mnie sa ekstra pyszne!:)) miodzio...

jaca30z

Member
No niestety niemiałem przyjemności powalczyć z lipieniem,ponieważ mieszkam w dolinie górnej narwii.Super rzeka bogata w drapieżniki i typowo rzeczne ryby.
Jak w piwnicy przechodze obok mojego kijka to mi łapy chodzą ,że nie moge go użyć hehe
czekam do maja....ale wczesniej na płoć w moim rejonie taką wczesno-wiosenną płoc nazywa się "grochówa" lub "Zegrzynianka" ;).
Najlepsze są nocne zasiadki na suma ah.......
ale off'a zajebałem he

POZDRO!

1337grower

Active member
Ca2 no fakt, trzeba mieszkac w rejonach sprzynajacych wyprawa z muchowka tzn, gorskie piekne rzeczki:) pewnie gdybym zaczynal od jeziora to tez bym nie lapal na muche-poczatki z mucha sa bardzo ciezkie , a co much sie urwie zle machajac kijem,ze juz nie wspomne od odciskach ktore ma mna rekach po muchowce:D ale to tylko jak sie lapie od 6 rano do 18 wieczor non stop jak ja hehe, no i grunt tez kocham grunt+lezaczek+blancik czegoz mozna wiecej chciec:D
cannamaster - jezioro Zywieckie powiadasz , widze ze wychowujemy sie w tych samych okolicach:D:D rowniez polecam jezioro Zywieckie hehehe
Co do lipienia , to jedna z moich ulubionych ryb ,kocham je lapac:D kocham ich piekny wyglad,taki delikatny:D moj najwiekszy lipien jakiego zlapalem mial 45 cm,,,od dluzszego czasu lapie same po 30-36, malo duzych lipieni jest:))) pstragow zazwyczaj nie biore,,,biore od 40 w gore albo jak sa jakies naprawde okazale grube , tak to wypuszczam , klenie tak samo lipienie to od 35 biore:D hehe nie mam serca jakos brac takich 30-35 sptragow i kleni i sobie ustalilem taka wlasna miare:Dwole wypuscic niech sobie zyje:D czasami mam tez takie okresy ze w ogole nie biore zadnych ryb tylko fotografuje daje buzi i wypuszczam,mozecie sie smiac lub nie ,ale wypuscilem duzo pstragow powyzej 40, nie mialem serca zeby je zabierac,,,tak patrze na ta rybke jak lezy, juz zmierzona i wyogladana i odruchowo biore kamien zeby ja w leb uderzyc i cos mnie natchnelo, popatrzylem na ta piekna wode ,na las, jeszcze raz na wode, pozniej na rybe i wypuszczam - zreszta juz tak dlugo lapie na muche ,ze mozna powiedziec ze w 100% dla przyjemnosci to robie, nie liczy sie dla mnie miesko itp:)))

Last edited:

cannamaster

Member
heh a wedkujesz moze czasem na rzece koszarawie? ja tam zawsze spedzam swoj fly time:) a co do jeziorka.... nocka pod golym niebem z grilem piwkiem i blantem --- pieknie qrwa!:) wiosna..

Zathir

Member
No super panowie widze ze jest nas naprawde sporo :D Ja również nie zabieram ryb do domu, łowie je tak jak 1337grower dla przyjemnosci a nie dla mięcha.
Tak wogle to moze załozymy nowy temat ze zdjeciami ryb i klimatów typowo jointowo-wędkarskich aby tu nie robic przesadnej mieszaniny tematów. A tak przy okazji to okreg nadnotecki sie klania.
ICMAG POLISH FISHING TEAM! :pimp3:

cardiel

Member
nie mam niczego do powiedzenia w temacie wedkarstwa, wiec wklejam wakacyjne foty

AMSTERDAM 2007

Jak sie podobaja to pozniejsz wkleje jeszcze pare

pozdr dla wszystkich zapalonych wedkarzy :smile: :wave:

bogusik2

Member
A co zlapales moze ta rybke z drugiego? :) moze foczka bardziej by pasowało mm :D
Wzucaj wiecej hehehe :) zajebiscie mi sie oglada takie klimaty ^_^ pzdr

G

Guest

UUh Amsterdam piekne miasto...ehhh...

Cd...wedkarstwo :D isk piekny lin, ladny leszcz i niezly pasiak!:yes:
Ja w tym roku niestety nie moglem za bardzo poszalec na kiju...szczegolnie szkoda mi pazdziernika i listopada...:D

A jak mowa o rybach to nie zapomnijmy o grzybach!heheh! :joint:

Pozdrawiam!

Latest posts

Latest posts