ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
@Finger
to sa foty z ostatniego weekendu, niestety dostalem cynk ze od dzis nawet i tam sypie jak cholera, ale wczoraj znajomy mial tam na wedce lososia tak na oko 20kg(!!!!!) niestety nie dal sie wyjac z wody, wyciagnal 90metrow zylki i ja urwal.
Milo wiedziec ze nie tylko ja utaj mam takie hobby.
pozdro
pozazdroscic kaczy uwielbiam wedkarstwo spinningowe ale raczej w nizinnych odcinkach rzek tu gdzie mieszkam. Nie ma to jak zapolowac z malutka obrotoweczka na kilogramowego okonka a czesto na takie malenstwo i sczupak spory sie uczepi. Juz niedlugo wiosna, bolonka ze delikatnym splawiczkiem i na grube plocie bede zasowal pozdro dla wedkarzy i nie tylko
@cheech and bong ja w tej chwili mocno sie angazuje w trociowanie staram sie 2 razy w miesiacu wyjechac na weekend na pomorze (zwlaszcza Lupawa, ale i Slupia). Ze spinerkiem lubie poganiac za szczupakiem po jeziorach i starorzeczach. Z braku laku i na rzece spininguje ale raczej za sandaczem i boleniem. Na splawiczek uwielbiam zaczaic sie na lina i karasia, ostatnio zrobilem sobie kladke i wsrod oczxeretow necilem gotowana kukurydza pastewna no i efekty byly
dobra starczy tego ot;-)
pozdro
Siema dawno tu nie bylem, Flo jak nie byles na Rysach to polecam strona Slowacka i widok na Gerlach i gleboka doline z jeziorkami robi wrazenie, naprawde jest na czym oko zawiesic. Bylem tylko raz w Tatrach bedac tam zaliczyłem Czerwone Wierchy, Giewont - wszedlem na ten krzyz na jakies 3 m neogar uczucie jak wiatr mocniej zawial to myslalem ze sie zesram ze strachu, po czym z niego zszedlem. Jak szukasz adrenaliny i chcesz przezyc niezapomniana przygode to sprobuj sie wbic na Orla Perc wchodzac tam dotarlo do mnie ze dwie poprzednie górki w tym Giewont) to byla rozgrzewka, szlak jest dlugi trudny, duzo motywów że idziesz i z dwoch stron masz niemal kilometrową przepasc, łancuchy i drabinki to standard na tym szlaku. Pierwszy i ostatni raz tamtedy szedłem, teraz nie poszedlbym tam za zadne skarby.
Na Rysy tym szlakiem sie wbijalem - prawie 4 godziny zajela mi wedrowka od schroniska Morskie Oko na sam czubek
Jak ktoś lubi widoki to polecam trase dolina 5 stawów - Szpiglasowa przełęcz- czarny staw (ten powyżje morskiego, bo są jeszcze 2 inne czarne stawy) i morskie oko. Zajebiste widoki na doline pięciu stawów, morskie oko i czarny staw jest z szpiglasowej przełęczy, mozna też wejśc na szpiglasowy szczyt bo tam są (jeśli dobrze pamiętam) jeszcze lepsze widoki. A tak w ogóle to słowacja ma ładniejsze tatry od nas i mniej truystów, więc warto się wybrać na ich stronke. Wołowiec od strony słowackiej jest fajny.
nie ma to jak sie zjarac i chodzic po gorach w lecie hehe , brechta byla jak weszlismy na Slowacji na szczyt 1968m n.p.m i sie rozpadalo, czekalismy pare godz wydygani na gorze, bo zejsc nie bylo jak, ryzykownie zdeczka.
Kaczy, piery raz slysze, zeby na bolenia rapa mowic hmmm a troc kozacka rybka trza przyznac. Spostrzeglem tez, ze piekne rzeczki tam masz, dawaj cos zasadz opodal, chyba sprzyjajace warunki beda.
Cheech, to z moim starym na rybki cie kiedys ustawie hehehe, to dopiero spinningista jest nie powiem, nic wiecej nie robi tylko w gumofilcach i moro po rzekach lazi z muchowka. Nawet sam muchy i koguty w domu robi (na imadelku z jakis piorek marabuta, siersci, plecionek itp cudactw), ps. jak chce ktos wyprobowac to moge kilka zakrasc, na samorobke zlowil swojego pstragowego rekorda 64cm, w gazetach to opublikowali, a oto trofeum dla niedowiarkow np kobajashiego
srebrne medale nie wiem gdzie leza.
Rodzaj, to nie jest jakas nazwana nadana przez kogos na jakas mieszanke genow, tylko wpsoolny zapach, kolor, budowa, wyglad. np. Z kupionej "odmiany" na 10 nasion byly dwie zneskie o calkiem ciemnych kwiatach a 2 jasne. To to sa dwa rodzaje.
rodzaj to wszystko i nic, ciezko sklasyfikowac, po zapachu to ze zdjecia ci nikt nie powie, jak juz to trzeba bylo napisac fenotyp ale odmiana jest tylko jedna rodzaj palenia rownie dobrze moze oznaczac typ palenia, sativa albo indica (ktora moze byc rozna w odmianie)