What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Ulkokasvatus -07

OutoPisara

Member
Thule said:
Pohjautuu vuoden 1979 "Frangelandin indicaan". Sen jälkeen se on risteytetty mm. afghaniin, chitraliin ja hindu kushiin. Tämä tarkoittaa että tämä tanskalainen super lajike on 50 vuoden jalostuksen tulos.

Kukinta alkaa heinäkuun alusta ja kestää n. 8-10 viikkoa. Vähitellen kukinnan edistyessä lajike kehittää turpeat hartsipeitteiset kukinnot ja loppua kohden vaihtaa värinsä hartsisen tummaksi.


:woohoo:

Hitto pitää vielä pölyttää tuon yhden Royalin alaoksat.

Hei Bad oliko sitä stuporsonickin pölyä? noista tulisi varmaan hyvä pari.
 
Last edited:

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Heihei lue privat.. Oli liian märkä koko viikonlopun niin LR irtopökyt oli aika kortilla. Valu vaan vesi noroina lehtiä pitkin ja huuhteli ne.. Ja stupori ei ole vielä puskenut ilmoille love juicea.. Toivottavasti se alkais kohta tosiaan puskemaan pölyjä, pusseja oli jo mukavasti.

Mut pari kuvaa nappasin sateiden lomassa :smile:



Purppurainen LR ukko. Hitusen outta focus, mut elämäki on.

18514IMG_1640-med.jpg


Vasemmalla hitusen onneton, turhaa pituuttaa ottanut LR. Oikealla semmonen mitä tilauksessa luki. Ei turhaa pituutta ja näyttäs jopa tulevan jonkun verran kukkasta :smile: Vaan eipä noi paskaphenot tuolla ulkona paljoa tilaa vie.

18514IMG_1638-med.jpg

LR x LR pölytetty toppi. Eipä tuolla paljon juhlita, huono kuvakin, mutta aika pornoja noi läheltä on IMO :muahaha:
 
Last edited:

Yellowmoon

Active member
Thule said:
Äshhh, taas on kylmää ja kosteeta. Viime viikkokaan ei tuonut kasvua kun siirsin juuri silloin kasvit uusiin ruukkuihin. Ei ollut mahdollisuutta esikasvattaa joten käytän vain autoflowereita tänä vuonna. Mutta kun ne eivät kasva! Eivät ole edes sukupuoliaan näyttäneet vaikka kylvöstä on kohta kuukausi. Multa on koko ajan litimärkää ja kirvat maiskuttelevat nesteet niistä vähistäkin lehdistä. Näin siis Oulunläänissä.

Sama probleema täällä hiukka etelämpänä. Siitä on nyt noin kuukausi kun mun lr2:set upposi multiin ja nyt viikonloppuna pari urkkia tuli kaapista ulos, mutta ei tietenkään mitään merkkejä nartuista ja lisäksi osa on vain sormen pituisia. Viikkoa myöhemmin pistin esikasvatukseen jokusen lisää, ja katso, nämä neljä kuningatarta on puskeneet kukkaa jo kauan ja hyvältä näyttää muutenki. Lämmintähän ne ei nyt lupaa pitkään aikaan mutta eihän nuo ennusteet koskaan mee oikein, joten :joint:


Hidastaako latvonta pahasti kukan valmistumista??
 
Last edited:

cactaceae

New member
Terve taas kaikille.

Bad Ticket, kyselit mitä se mun kuvassa ollut oli.

Kyseessä on risteymäkompleksi, jonka nimeksi on annettu iskevästi GOD-M06. Kyseisiä juttuja on monilla geeneillä, tämä taitanee olla kasvutavan ja tuoksun ja maun ja vaikutustenkin puolesta ovela olema f2 x himalayan gold, voi olla tietysti melkein mitä vain muutakin ovela pohjaista. Ovela olema, lowryder, himalayan gold, pekin pehku, stuporsonic, white widow, whiteryder ovat geenejä mitä tuossa voi olla. Kolmen henkilön viimekesän muutaman ulkokasvatuspaikan siementuotoksia siis. Näitä jaettiin mm. turun marssilla tänä vuonna.



Upeaa settiä tulossa tältä kesältä täällä ic-magissa ihmisillä. Mahtavaa. Ei ole ollut ikinä näin paljon kukkakuvia ulkoota suomesta, kuin nyt tänä kesänä.


Tuosta GOD-M06:sta käytiin tänään hakemassa taas hieman maistiaisia. Ei ole muuten annettu minkäänlaisia lisäravinteita tai mitään, ei edes koskaan vettä, tuolle kasville, on vain hyvä paikka.

Kuvia:
















:joint: Toimii


Ja tuollainen pussillinen saatiin samalla kerättyä Pietaryrttiä samalla
.


:wave:
 

OutoPisara

Member
cactaceae said:
Ei ole muuten annettu minkäänlaisia lisäravinteita tai mitään, ei edes koskaan vettä, tuolle kasville, on vain hyvä paikka.

Kerros vähän paikasta jos ei kastella tarvii? Ei sitten ihan suorassa paahteessa ole?

Sankka maanpeitekasvillisuus, siis sellainen mikä ei varjosta puskia ylempää, uskoakseni vähentäisi kastelun tarvetta?

Ihan hemmetin tärkeä tuo paikanvalinta.

Joo, mitä te pietaryrtillä teette?
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Yellowmoon said:
Hidastaako latvonta pahasti kukan valmistumista??

Eikös latvominen periaatteessa nopeuta, kun ei sitten tuu niin paksuja toppeja..
Pitää vaan mielessä että kaikille kasveille se ei sovi ja muutama päivä menee että ne selvii siitä shokista.. Justiinsa toppasin pari sisäkasvia.. Ihan testimielessä.. En oikein luota toppaukseen / omiin toppaustaitoihin kun aina tuntuu tyrivän :smile: Mut pakkohan sitä on testailla, ei muuten ikinä opi :jump:
 

Yellowmoon

Active member
BadTicket said:
Mut pakkohan sitä on testailla, ei muuten ikinä opi :jump:

Itellä katkes viime kesänä ulkona vahingossa yksi lowryderi, mutta meni poikki juuri oikeasta kohtaa, eli se latvoutu ja teki hienon sadon. :biglaugh:
Aion kokeilla onneani nyt tulevilla sisäkasveilla -- jos ovat oikeaa sukupuolta .
 
Last edited:

Underground

Active member
Minunkaan ei ole tarvinnut kastella kuin kerran istutuksen jälkeen. Lannoittanut en ole ollenkaan ja kauniin vihreitä ovat. Pari Lowryder urosta pölisee kunnolla, mutta nartut ei vielä kuki. Toivottavasti elo-syyskuussa on kuivempaa, jos ja kun sitä kukua alkaa puskea.
 
Last edited:

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Mihis aikaa nytten aurinko nousee ja laskee?
Kun sisällä on niin vähän tilaa ni aattelin puskee pari sisäplanttua ulos, mutta vois pitää niitä viikon verran sisällä 12/12 että saavat gugun päälle. Ulkona varmaan on vielä enemmän valoa, mutta hermahtavat sitte tai kukkivat. Eipä tuo oo niin nuukaa. Ehtis vielä elokuun ainaki tehokkaasti kukkia.. Ehkä jopa syyskuuhun, sillein jossei turhan kosteeta tuu..

Kssssss.. Eipä taida natsaa..

Aurinko nousee 4:14 ja laskee 22:37. Päivän pituus on 18 h 23 min.
 

wallu

Member
Nyt sitä kukkaa odotellaan. Tuntuu aivan kuin tuo lowryder olisi muutaman vuoden jatkamisen tuloksena liian sisäsiittoinen ja alkaisi menettää kukkimis intoaan. On nimittäin vähän eri muistikuva tokan ja kolmannen polven rydereistä, kuin näistä kymmenennen polven sisäsiittoon vaipuneista.
Olen aikain saatossa kuumotusten vallassa poistanut vanhat fotot kovolta, joten en voi tehdä vertailuakaan =(
 

OutoPisara

Member
Tää on mun kasvi:


ja tää on mun puutarha:


--------------------------------------------------------------
Royal Dane urkki:


ja Arvon Rouva:


Ei näytä minusta samalta lajikkeelta???
 

OutoPisara

Member
Edelliseen vielä, että yritin kyllä pitää nuo Royal Danet omaissa purkeissaan ja en millään uskoisi että ovat menneet sekaisin. Ja näkyy ton urkinkin alaoksat olevan saman näköisiä kuin noi daamin lehdet. (Mut oli mitä oli niin hyvä lajike). Kotimaisiin ne kyllä ei sekaantunut, en usko. Eikä meillä nyt edes ole muita lajikkeita jotka ei kuki kuin noi afrikan sativat (joilta ei kukkaa odotetakkaan) ja ugla*bugla.

Löytyykö siitä Royal Danesta kuvia muualta?
 
Last edited:

OutoPisara

Member
Joo, sen pitää olla tosi aurinkoinen sen paikan ja sivuille joka suuntaan tilaa niin mahtuu haaromaan oikein. Aurinkoa siis valoa ja vettä kasvi tarvii ja ravinteikkaan maaperän. Valoa ja tilaa.
 
Niijoo..Rouvassa ei taija olla yhtään rosvo(aurinko)lehtee jälellä...autatko OPee jos yrittäsin tänää laittaa näköalapaikalta kuvia tänne. Lähen koht pölyjen kanssa, sen aikaa pitää oottaa et se metsien konemiesmään lopettaa hommat..
 

Latest posts

Latest posts

Top