What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Temple of Boom

יש 2 מאווררים גדולים בחדר שדואגים לסירקולציה מתמדת.

אני מכיר את התאוריה לגבי ההפרשים - בפועל התנהלתי עם הפרשים כאלה שנים בלי שום בעיות. הצמחים בריאים וקצב ההפתחות מהיר ביותר. זה לא זן רגיש במיוחד והוא יסחוב גם טמפ׳ יותר נמוכות.

בנוסף - הטמפ׳ הקרה בלילה היא אחד הדברים שהכי פוגעים באקריות ועוזרות לי להתמודד איתן.

כך או כך אנסה למצוא קצה חוט למושיות. החבר שהמליץ לי על הורקוטל אמר לי בפירוש שאם אני רוצה להשתמש בחיפושיות אני צריך להתחיל מעט לפני הפריחה אבל אנסה לקרוא עוד על הנושא ולהבין את האפקטיביות שלהן.

בקשר לחורחה - הוא כנראה אחד הגננים הכי משפיעים ובעלי ידע בתחום. לא קראתי מאמר או ספר אחד שלו שלא היה מדוייק ונכון בפועל.

בקשר למאמר - התשובה ״אני לא נוירולוג, אני לא מבין מה המילים שם בכלל אומרות.
לפי המבנה הכימי שלו הוא ממש לא נראה קל לפירוק.״ היא בדיוק הנקודה שלי.

גם אני לא נוירולוג ואני לא מתיימר להיות אחד.
לכן כשאני מוצא מאמר של אוניברסיטת קורנל שמפרט את ההשפעות והפירוק של החומר הזה שהוסקו לאחר מחקר מעשי - אני נוטה לקחת אותו ברצינות.

כמו ששאלת על חורחה - האם עשה מחקרים אנליטיים על בני אדם? אין לי תשובה.
כנראה שגם אתה לא עשית.
אבל קורנל עשו והנה התוצאות.

לכן כל כך קשה לי עם הגישה של ״כל כימיקל הוא רע וחברות הכימיקלים רעות״ - אני מסכים שיש הרבה רוע בעולם ההדברה - אבל זה לא אומר שצריכים להיות טוטאליים.

מה שכן - אם למדת את הנושא במוסד אקדמי אתה בטוח יכול להבין אותו הרבה יותר טוב ממני.

אני מכבד את זה שאתה עייף וגם ככה אף אחד לא מחייב אף אחד לעשות שום דבר - אבל אם יוצא לך מתישהו לרפרף במאמר אשמח לשמוע מה אתה חושב.

תודה וחג שמח לכולם.

כדי לסיים את הדיון ברוח טובה אעלה קצת תמונות.

יום 32

Attachments

• IMG_9361.jpg
    IMG_9361.jpg
    105.7 KB · Views: 23
  • IMG_9368.jpg
    IMG_9368.jpg
    127.8 KB · Views: 27
  • IMG_9367.jpg
    IMG_9367.jpg
    88.9 KB · Views: 25
  • IMG_9369.jpg
    IMG_9369.jpg
    96.2 KB · Views: 30

Scroggy B

Active member
גם אני שונא את הגישה המטופשת הכוללנית של "כימיקלים". מה זה אומר בכלל, "כימיקלים"? כל דבר מורכב מיסודות כימיים כאלו ואחרים, למה בדיוק מתכוונים כשאומרים כימיקלים? חומרים סינטטיים? ממסים אורגניים או מינרליים? לא ברור..
בכל מקרה, לפי המחקר, אבמקטין מופק מפרמנטציה של בקטריה מסויימת, משמע לפי גישות מסויימות הוא בכלל לא "כימיקל"... איך אני שונא את המילה הזאת.
לא עושה רושם של משהו *יותר מדי* רעיל, ראיתי מחקרים על חומרים יותר גרועים מזה, בין היתר כאלו שאני בא איתם במגע יומיומי, סעמק.
קראת את גליון הבטיחות בשימוש בחומר הנ"ל?
MSDS?
http://www.bartlett.com/productlabels/pdfs/New%20York/Product%20Labels/ABAMECTIN%20MSDS.pdf
מפרט את הסכנות בשימוש ומגע עם החומר.

בלי קשר לזה, אחלה תמונות =)

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
יש 2 מאווררים גדולים בחדר שדואגים לסירקולציה מתמדת.

אני מכיר את התאוריה לגבי ההפרשים - בפועל התנהלתי עם הפרשים כאלה שנים בלי שום בעיות. הצמחים בריאים וקצב ההפתחות מהיר ביותר. זה לא זן רגיש במיוחד והוא יסחוב גם טמפ׳ יותר נמוכות.

בנוסף - הטמפ׳ הקרה בלילה היא אחד הדברים שהכי פוגעים באקריות ועוזרות לי להתמודד איתן.

כך או כך אנסה למצוא קצה חוט למושיות. החבר שהמליץ לי על הורקוטל אמר לי בפירוש שאם אני רוצה להשתמש בחיפושיות אני צריך להתחיל מעט לפני הפריחה אבל אנסה לקרוא עוד על הנושא ולהבין את האפקטיביות שלהן.
אני הייתי מתחיל בלהוסיף מאוררים.
עוד 5 מאוררים קטנים יתנו לך סירקולציה הרבה יותר אחידה.

ההפרש טמפ' פוגע בניפוח של הצמח, חכה שבועיים ותראה על מה אני מדבר.

אין בעיה לשים מושיות בכל שלב בגידול.

בקשר לחורחה - הוא כנראה אחד הגננים הכי משפיעים ובעלי ידע בתחום. לא קראתי מאמר או ספר אחד שלו שלא היה מדוייק ונכון בפועל.

בקשר למאמר - התשובה ״אני לא נוירולוג, אני לא מבין מה המילים שם בכלל אומרות.
לפי המבנה הכימי שלו הוא ממש לא נראה קל לפירוק.״ היא בדיוק הנקודה שלי.

גם אני לא נוירולוג ואני לא מתיימר להיות אחד.
לכן כשאני מוצא מאמר של אוניברסיטת קורנל שמפרט את ההשפעות והפירוק של החומר הזה שהוסקו לאחר מחקר מעשי - אני נוטה לקחת אותו ברצינות.

כמו ששאלת על חורחה - האם עשה מחקרים אנליטיים על בני אדם? אין לי תשובה.
כנראה שגם אתה לא עשית.
אבל קורנל עשו והנה התוצאות.

לכן כל כך קשה לי עם הגישה של ״כל כימיקל הוא רע וחברות הכימיקלים רעות״ - אני מסכים שיש הרבה רוע בעולם ההדברה - אבל זה לא אומר שצריכים להיות טוטאליים.

מה שכן - אם למדת את הנושא במוסד אקדמי אתה בטוח יכול להבין אותו הרבה יותר טוב ממני.

אני מכבד את זה שאתה עייף וגם ככה אף אחד לא מחייב אף אחד לעשות שום דבר - אבל אם יוצא לך מתישהו לרפרף במאמר אשמח לשמוע מה אתה חושב.

תודה וחג שמח לכולם.
איפה המאמר הזה?

אני לא מסכים עם חורחה לגבי המון דברים.

גם אני שונא את הגישה המטופשת הכוללנית של "כימיקלים". מה זה אומר בכלל, "כימיקלים"? כל דבר מורכב מיסודות כימיים כאלו ואחרים, למה בדיוק מתכוונים כשאומרים כימיקלים? חומרים סינטטיים? ממסים אורגניים או מינרליים? לא ברור..
בכל מקרה, לפי המחקר, אבמקטין מופק מפרמנטציה של בקטריה מסויימת, משמע לפי גישות מסויימות הוא בכלל לא "כימיקל"... איך אני שונא את המילה הזאת.
לא עושה רושם של משהו *יותר מדי* רעיל, ראיתי מחקרים על חומרים יותר גרועים מזה, בין היתר כאלו שאני בא איתם במגע יומיומי, סעמק.
קראת את גליון הבטיחות בשימוש בחומר הנ"ל?
MSDS?
http://www.bartlett.com/productlabels/pdfs/New%20York/Product%20Labels/ABAMECTIN%20MSDS.pdf
מפרט את הסכנות בשימוש ומגע עם החומר.

בלי קשר לזה, אחלה תמונות =)

תודה רבה סקרוגי
אני באותה גישה שלך. אולי בגלל זה השימוש ב״כימיקל״ פחות מלחיץ אותי.

פונזי - לדעתי אין שום סיבה להוסיף מאווררים - מעבר ל-2 מאווררים והכנסת אוויר של ה-1000 מק״ש מלמעלה - יש גם את השתי נקודות שאיבה של ה-3250 במקומות שונים בחדר. האוויר מסתובב שם יפה.

לגבי הטמפ׳ - כמו שאמרתי עבדתי בתנאים כאלה בעבר והייבול היה באיכות ובכמות שאני מצפה לה.

אני מכיר את ההגבלות התאורתיות - אני גם מכיר חבר שמגדל כבר 3 שנים עם אותה אדמה (בלי להחליף בכלל) ולא שוטף לפני הקציר בכלל והוא מוציא גם כמות מכובדת (6 קילו למחזור) וגם פרחים באיכות שבחיים לא הייתי יכול לנחש שלא עברו שטיפה או שגודלו בצורה שונה...
זה הפתיע גם אותי אבל הצמח הזה חזק ומסוגל להמון ושילוב של תנאים מסויימים יכול לגרום לו לשגשג גם בסביבות שהן לא האופטימליות בשבילו בתיאוריה.

כך או כך אני פתוח לביקורת ואם בעוד שבועיים אראה שהנפח נפגע אדע שזה בגלל זה ואוסיף מערכת חימום אוטומטית כדי לשמור על טמפ׳ נכונה.

יום 33

Attachments

• IMG_9373.jpg
    IMG_9373.jpg
    141.3 KB · Views: 28
  • IMG_9377.jpg
    IMG_9377.jpg
    105.1 KB · Views: 24

kamikaza

Active member
אם אתה רוצה לחמם את החדר בשעות החושך, תנסה להפחית את האיוורור. בהנחה שהחושך שהצמחים הוא היום של הבחוץ

אני כרגע עובד עם מפוח קטן שמכניס וגדול שמוציא. הקטן שמכניס על טיימר, ועובד רק כשהאור דולק. הגדול שמוציא עובד כל הזמן

ואולי עדיף להפחית את הטמפ בשעות האור, זה גם יעזור קצת נגד האקריות

וההצעה שלי במקרה שלך, זה לנסות את מה שאני עשיתי - נכנס לחדר בשעות החושך, מכבה את המפוחי כניסה ויציאה, מפעיל מכשירי אדים קרים ומרסס מים על הצמחים

משאיר את המצב ככה כמה שעות, ואח"כ ממשיך רגיל. יש לי בחדר פרוז'קטורים ירוקים, לעבודה בשעות החושך

אתה בשלב בפריחה שעדיין אפשר לעשות את זה. אני לא חושב שזה יחסל את המייטים באופן מוחלט, אבל יכול אולי לעצור את ההתפשטות שלהם

היי קמיקזה -
תודה על התשובות קודם כל.

אני בדיוק עושה את אותו דבר כשהאוהל סגור רק עם טיימר - אני צריך להזהר - כשהמפוח המכניס מכובה ליותר מדי זמן יש יותר מדי לחץ שלילי על האוהל והוא נמעך לתוך עצמו. בתוך האוהל יש מסגרת עץ שמחזיקה את הכל מעבר למסגרת הבסיסית שלו אבל עדיין אני מעדיף שלא להפעיל על האוהל יותר מדי לחץ.
לגבי שעות האור - אין לי איך להפחית את הטמפ שלהן כרגע - או יותר נכון - אני אצטרך להפחית במספר המנורות כדי לעשות את זה ובינתיים המצב לא עד כדי כך חמור.

בדיקה נוספת היום הראתה שכמעט כולם מתו חוץ מאזורים ספציפיים בעייתיים.

פרוז׳קטורים ירוקים זה מעולה - תמיד רציתי להביא כאלה אבל אף פעם לא עשיתי את זה.

לגבי אדים קרים - זה רעיון טוב - אבל אני מפחד שזה קצת מסוכן עכשיו. אני בסוף שבוע חמישי וכבר מתחילה להיות מאסה רצינית.

אני אעקוב מקרוב אחרי ההתקדמות של האקריות ואם אראה שהמצב מחמיר אתן טיפול כזה בסופ״ש הקרוב.

יום 36

אני מבסוט בינתיים הקצב נראה בסדר גמור

Attachments

• IMG_5890.jpg
    IMG_5890.jpg
    103.1 KB · Views: 32
  • IMG_5891.jpg
    IMG_5891.jpg
    109.5 KB · Views: 32
סורי שלא עדכנתי השבוע. הייתי קצת עסוק אבל מבטיח לעדכן בקרוב יותר.

תמונה אחת - נלקחה לפני יומיים - יום 45.

הכל בינתיים הולך לפי התכנון - כנראה שטיפה עוד שבוע ויומיים ואז שבועיים רק מים.

אני מרגיש שזה עוול לא לצלם את זה כמו שצריך. מישהו יכול להמליץ על מצלמה זולה שיכולה לעשות את העבודה בתנאי אור כאלה? עד 100 דולר זה מעולה.

תודה רבה

Attachments

• IMG_6006.jpg
    IMG_6006.jpg
    121.7 KB · Views: 25

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אפשר תמונה עם קנה מידה? בקבוק, מצת וכו'

שבועיים רק מים? בשביל מה?

לגבי מצלמה. ב100 דולר אתה קונה את המצלמה הכי פשוטה שיש מחברה ידועה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=880802
הרמה אמורה להיות בערך כמו של פלאפון מתקדם.

אני שוטף ממש בקטנה (אם בכלל) ואז באדמה ובצמח עצמו יש מספיק כדי לסחוב את השבועיים האחרונים.

אני אוהב שהצמח משתמש בכל מה שיש לו לקראת הקציר.
לא אוהב כשהעלים ירוקים כשאני מוריד ומבחינתי גם אין בכלל מה להשוות מבחינת הטעם.

Attachments

• IMG_6035.jpg
    IMG_6035.jpg
    65.4 KB · Views: 20
אני לא פוסל את הניסיון שלך - הוא נכון לשיטת גידול ודישון שלך.

אבל כמו שאמרת לי שתהיה לי פגיעה רצינית בנפח ועברו שבועיים והכל נראה מעולה - גם פה אני בטוח שמה שאני עושה נכון לשיטה שלי - פשוט כי גם התנסתי בשיטות אחרות ואת זאת בחרתי כי היא עובדת מעולה עם איך שאני עובד.

יום 50

גם בשכבה התחתונה שבקושי מקבלת אור הקאליקסים מתנפחים יפה.

נראה לי שאוריד אותן איפשהו בין יום 65-70 בהתאם לקצב ההתפתחות בימים הקרובים.

Attachments

• IMG_6051.jpg
    IMG_6051.jpg
    123.3 KB · Views: 20
  • IMG_6053.jpg
    IMG_6053.jpg
    85.7 KB · Views: 23
יום 53

הן מתקרבות לבשלות ומעכשיו הן מקבלות רק מים. התכנון להוריד אותן עוד 12 יום

עדיין אין מצלמה חדשה אבל לצלם דרך משקפי שמש עושה פלאים.

צירפתי תמונה של הסיבוב הבא שכבר מוכן ומושרש ומחכה לשתילה שתתבצע ביום חמישי.

בגדול אני מרוצה מאיך שהסיבוב הזה התפתח - יש שיפורים ודברים שצריך לתחזק לקראת הסיבוב הבא אבל נראה לי שיהיה ייבול מוצלח.
בעיקר למידה של החדר החדש והתנאים שלו.

אחלה שבוע

Attachments

• IMG_6072.jpg
    IMG_6072.jpg
    71.5 KB · Views: 23
  • IMG_6077.jpg
    IMG_6077.jpg
    115.4 KB · Views: 28
  • IMG_6087.jpg
    IMG_6087.jpg
    91.7 KB · Views: 21
  • IMG_6090.jpg
    IMG_6090.jpg
    100.9 KB · Views: 23
  • IMG_6066.jpg
    IMG_6066.jpg
    63.6 KB · Views: 33

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
נראה אש, תצליח :)

לא אמרתי פגיעה משמעותית, אבל יש פגיעה של כמה אחוזים.
אני הפסקתי לשטוף שבועיים (אפילו שלושה בעציצים גדולים) מראש כשעשיתי השוואה בכמה וכמה מחזורים לשטיפה שבועיים- שלוש מראש ושטיפה, באדמה, של שבוע מראש (בקוקוס 4 ימים). לא יצא שהזה השטוף יותר היה טעים יותר באיזה שהיא צורה לדעתי ולדעת קבוצת ביקורת ויצא בו סיסטמטית פרחים קצת פחות נפוחים.
שזה הגיוני כי היה פחות זמן להפגיז אותם בפיקיי.
ולמען האמת, עוד סיבה שעשיתי את זה היא שלא רציתי פרחים מפוצצים במים בקטיף (לחץ אוסמוטי נמוך, הצמח מתנפח מים) כי לוקח להם משמעותית יותר זמן להתייבש וגם לא היה לי איורור טוב כמו עכשיו בחדר ייבוש אז זה לא התאים.

שמתי היום גם את האמנזיה קור קאט באדמה, בעציץ 30 עם דשן בשחרור איטי.
יש לך טיפים ספציפיים לגביה?
אני מנחש שקיטומים היא תאהב בגדילה

Last edited:

Latest posts

Latest posts