What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Temple of Boom

אבל אשמח לשמוע את דעתך - מה היית ממליץ במצב כזה לתנאים כאלה?

עד עכשיו הייתי משתמש בשמן נים באופן מניעתי אבל הפעם הכל התנהל שונה

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
זה רעל עצבים, אני לא מכניס את זה למוצר שלי גם שנה לפני הקציר.

בתנאים מוקפדים ומערכת נקייה הלחץ של החרקים על הצמח מינימלי. אני לא מטפל בחרקים כי הם פשוט לא מפריעים לצמחים. תמיד יש קצת.
לפעמים יש יותר מידי זבובונים אז שמים מדבקות צהובות.
לפעמים יש אקרית הקורים אז מביאים הדברה ביולוגיה - צרעות אפידיוס.

ובאופן כללי, אם הצמח בריא לרוב אין בעיה. ברגע שיש צמחים ככה ככה הסיכון לחרקים עולה פי כמה.

וכמובן לעבוד רק עם בגדים נקיים ולשים גרביון על הכניסת אויר.

רעל עצבים שמתפרק אחרי 3 שבועות ויש לו 7 שבועות בחדר סופר מאוורר - אני ישן עם זה טוב מאוד וגם לא ארגיש רע כשאעשן את זה.

כשבצ׳ של קלונים מגיע נגוע - זה לא משנה באיזה מצב הצמחים (והם בריאים לגמרי במקרה הזה) - תהיה לך אוכלוסיה גדולה של חרקים. בהתחלה הם לא מזיקים. גם באמצע לא רואים הרבה. אבל כשהצמח בשיא הרגישות בשבוע 9-11 הם יכולים להתחיל לגרום לנזק משמעותי ואת זה אני מונע מראש.
יש גם הבדל בין זן לזן ואיך שהוא מגיב לחרקים שונים - ויש הבדל (מניסיון) בין מייטס בארצות שונות - מייטס שדורות שלהם חיים בחדרים כבר 15 שנה לפחות יתנהגו שונה מזה שנדבקת כי נכנסו לך מעט עכבישים דרך המערכת איוורר.

לא כל כך ברור לי למה בחרת להסביר לי על בריאות צמחים, שמירה על סביבת עבודה נקייה ופגיעות חרקים באופן מתנשא. כמו שאתה רואה אני יודע מה אני עושה וכנראה לא פחות מהטובים בפורום הזה.

אני פה כי אני מאמין שחשוב לחלוק ידע בתחום (עד כמה שאפשר) ומאמין שלכל אחד יש מה ללמוד ו(כמעט)לכל אחד יש מה ללמד.

אם יש לך פתרון פרקטי למצב הנתון אשמח לשמוע - יש לך המון ידע ואני בטוח שיש לך שיטות שאני לא מכיר.

תודה מראש והמשך שבוע מעולה

ואם הבנתי אותך לא נכון אני מתנצל - אבל כשקראתי את ההודעה שלך הרגשתי התנשאות וזלזול

מקווה שפשוט הבנתי אותך לא נכון...
[YOUTUBEIF]bCcLaSM4cM0[/YOUTUBEIF]

samisomo

Member
אז אתה סומך על החברות הכימיות שהרעלים האלה נידפים ככה ברוח ולא נשאר שום זכר נכון?

אני סומך על החבר עם הניסיון של למעלה מ-20 שנה בסביבות שונות כולל מקצועיות בגידול שהמליץ לי על זה.

יש סיכוי שהוא טעה ויש סיכוי שאתם לא מכירים את החומר בפועל ואופן הפירוק שלו.
אני אתחיל בלהודות - אני לא מכיר אותו ולא מבין בפירוק של חומרי הדברה כימיים.

אם למישהו פה יש ידע בנושא או ניסיון אשמח ללמוד.

ganesh5000

Member
הדברה ביולוגית. יש חברה בארץ שמתמחה בזה, ואם יש לך חדר גידול גדול אולי שווה לבדוק את זה, למרות שזה לא זול ביחס להדברות אחרות.
לזבובונים במצע אתה יכול להשתמש בתמיסת מי חמצן, אני לא המומחה יש אחרים שיודעים להסביר יותר טוב ממני לגבי זה.

samisomo

Member
אין פיתרון קסם כבר הסבירו לך אילו דברים אפשר לעשות.
כמובן שמניעה זה הכי חשוב במיוחד כשיש לך יער כזה גדול שכל צמח דומה לשכנו כך שזה גן עדן למזיקים,
שלא צריכים לזוז יותר מידי למצוא צמח דומה להיטפל אליו.
כל אחד גם צריך לשאול את עצמו איך הוא ימנע את פעם הבאה, לומדים אחי.

אני למשל במקומך הייתי מעדיף להילחם בהם כל יום ולא להשתמש ברעלים.
אני גם כן אוכל את העלים הטובים יותר שאני גוזם, בגלל שזה ירק מאוד בריא, אבל עוד פעם כל אחד יעשה מה שטוב לו.
רק רציתי לגרום לך לחשוב על זה.

תגיד אחי אתה רציני?
נראה לך פשוט החלטתי יום אחד לפתוח חדר 6000 וואט?

אם לא הבנת עד עכשיו - אני יודע לגדל. אני מכיר את רוב הפתרונות הרגילים ואני מודע למגבלות שלהם. לכן בחרתי בפתרון שבחרתי.

אני לא משתמש שנכנס ושואל ״כמה אני מוציא אם אני שם מנורה 400 ו3 זרעים שמצאתי בשקית״.

אם יש פתרונות יצירתיים שאפקטיביים לחדר הנתון (כמו שגנש הציע) אני תמיד שמח לשמוע.

פתרונות אבסטרקטיים כמו ״להלחם בהם יום יום״ עד להצעות לאכול עלים (לא מבין את הקשר לבעיה הנתונה - ולא מבין למה אני צריך להוריד עלים שתורמים לצמח) לא ממש רלוונטיים או מעשירים מישהו פה בידע.

בלי להעליב - אתה מגדל בארון 150 וואט ומוציא 80 גרם.

האם השיטות שנקטת בהם כדי להגן על צמחים בארון כזה נראות לך רלוונטיות לחדר 6000 שאמור להוציא 5-6 קילו?

ganesh5000

Member
אחינו לא צריך להתעצבן, כל אחד תורם מהמקום ומהידע שלו. אני אמנם מגדל בארון קטן, אבל עבדתי קצת בחקלאות אז יש קצת ידע מסביב, וגם חפרתי פה לחברים בשכל עד שלמדתי דברים חדשים.
במקרה שלך, עם ההשקעה העצומה וגודל הסטאפ, אני ללא ספק הייתי משקיע בהדברה ביולוגית אם אני דואג לכימיקלים רעילים בצמח שלי.
פעם אחת, עם איטום טוב של החדר מכל הכניסות, תפתור לך את הבעיה כמעט בוודאות בצורה מושלמת.
אם אני לא טועה אתה יכול לדבר עם הידרוגרו לגבי זה, או לפנות ישירות לחברה
גוגל ידידנו הטוב יסייע לך.. הדברה ביולוגית..
חג שמח :) ובלי עצבים

אתה צודק.

ואין לי בעיה לקבל עצה מכל אדם - אבל אותו אדם צריך טיפה לחשוב לפני שהוא עונה - האם הוא מציע שיטות פרודוקטיביות וידע או פשוט מציע דברים לא רלוונטיים.

את הגישה של ״כל כימיקל הוא רע וכל החברות משקרות״ אני מכיר טוב.
אני מחפש ידע אמיתי ואני בטוח שיש פה המון ממנו.

לגבי מה שהצעת - הלוואי והייתי יכול לעשות בחברה הזאת שימוש אבל אני גר מחוץ לישראל ואיפה שאני גר לא מצאתי שירות כזה.

kamikaza

Active member
הי באד בודהה מונק

יופי של חדר יש לך שם - בהחלט מרשים

היו לי מייטים פעם אחת, אבל אנסה לתרום מעט

זה היה כשגידלתי 18 צמחים, והם עוד היו ממש שבועיים מייחור, אז לא ממש גדולים

קודם כל ניגבתי את כל העלים עם צמר גפן רטוב - מלמעלה ומלמטה

זה הוריד הרבה מהם. אח"כ ריססתי אקרימייט - אני חושב שזה מה שחיסל אותם סופית

בכל מקרה נקטתי עוד צעדים. כל יום בשעות החושך, הייתי נכנס לחדר, מכבה את המפוח שמוציא אוויר, ומרסס את הצמחים במים, מלמעלה ומלמטה

במקביל פותח את המכשירי אדים קרים ומעלה את הלחות בחדר לכמעט מאה אחוז, ומחזיק אותה שם כמה שעות

אני כבר לא זוכר אם הם מעדיפים קור או חום, אבל מה שבטוח עשיתי ההיפך ממה שהם אוהבים

בשעות של החושך והלחות, אני מתכוון

לא ראיתי שום סימן לאקריות מאז הטיפולים הנ"ל, אבל שבוע אח"כ שיחררתי שם את העכבישים הטורפים מביו-בי שדה אליהו

כמובן שהמקרה שלך שונה, כי אתה בפריחה, אבל אולי אפשר לנסות חלק מהשיטות

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
רעל עצבים שמתפרק אחרי 3 שבועות ויש לו 7 שבועות בחדר סופר מאוורר - אני ישן עם זה טוב מאוד וגם לא ארגיש רע כשאעשן את זה.

כשבצ׳ של קלונים מגיע נגוע - זה לא משנה באיזה מצב הצמחים (והם בריאים לגמרי במקרה הזה) - תהיה לך אוכלוסיה גדולה של חרקים. בהתחלה הם לא מזיקים. גם באמצע לא רואים הרבה. אבל כשהצמח בשיא הרגישות בשבוע 9-11 הם יכולים להתחיל לגרום לנזק משמעותי ואת זה אני מונע מראש.
יש גם הבדל בין זן לזן ואיך שהוא מגיב לחרקים שונים - ויש הבדל (מניסיון) בין מייטס בארצות שונות - מייטס שדורות שלהם חיים בחדרים כבר 15 שנה לפחות יתנהגו שונה מזה שנדבקת כי נכנסו לך מעט עכבישים דרך המערכת איוורר.

לא כל כך ברור לי למה בחרת להסביר לי על בריאות צמחים, שמירה על סביבת עבודה נקייה ופגיעות חרקים באופן מתנשא. כמו שאתה רואה אני יודע מה אני עושה וכנראה לא פחות מהטובים בפורום הזה.

אני פה כי אני מאמין שחשוב לחלוק ידע בתחום (עד כמה שאפשר) ומאמין שלכל אחד יש מה ללמוד ו(כמעט)לכל אחד יש מה ללמד.

אם יש לך פתרון פרקטי למצב הנתון אשמח לשמוע - יש לך המון ידע ואני בטוח שיש לך שיטות שאני לא מכיר.

תודה מראש והמשך שבוע מעולה
אין לי כוונה להתנשא, זה לא עוזר לי בכלום.
בלימודי אגרונומיה למדתי כימיה, כימיה אורגנית, הדברה וכל המסביב.

אני לא מרגיש עם ריסוסים כאלה טוב. ואם הייתי עושה משהו כזה הייתי מודיע למי שקונה במה המוצר רוסס.
לא כל החומר מפתרק אחרי 3 שבועות, 99.9 אחוז ממנו מתפרק. וקצב הפירוק דועך עם הזמן אקפוננציאלית.
אני לא רוצה לעשן שום שאריות רעל עצבים בלי לדעת על זה.

הפתרון שהצאתי לך של לשמור על צמחים בריאים וסביבה נקייה הוא הפתרון הבסיסי לבעיה. אני עם הפתרון הזה בלבד נמנע מחרקים כבר 4 מחזורים.
יש קצת והם לא נתפסים בשום שלב.

יש הדברה ביולגית, אקרית הקורים נטרפת ע"י מושית השבע (פרת מושה רבינו) ויש לה צרעה פרזיטית בשם צרעת אפידיוס שביובי מוכרים.

אם אתה מרסס במערכת עובדת אתה דוחה את החרקים בחודש ואז הם חוזרים חזקים יותר ועם עמידות לרעל שלך. זה לא עוזר לאורך זמן, וניסיתי את זה.

אני עובד בלי ריסוסים כבר כמה שנים ואני יכול להעיד שאפשר לפתור את העניין בלי הדברה כימית. לפחות בסטאפ שמוציא 1.8 קילו כל 3 חודשים.
נראה אם בסטאפ שמוציא קצת יותר אפשר גם כן שאני אסיים איתו, בינתיים הכל דבש.

עוד פתרון שהציעו לך ומשום מה החלטת לזלזל בו הוא להלחם בהם - פיזית.
להרוג אותם אחד אחד. אם יושבים על זה כמה שעות ביום זה בהחלט עוזר להפחית את הבעיה.
לנגב אותם עם צמר גפן או למעוך אותם גם כן.

מה הטמפ' והלחות שלך וכמה הן קבועות?
כמה תחלופת אויר יש אצלך?

אלו לרוב הגורמים העיקריים לחרקים.

תודה רבה פונזי וקמיקזה.

נתחיל בפרטים - הטמפ׳ 26-28 כשהאור דולק 18 כשהוא מכובה כמעט ללא חריגות.
הלחות כמעט תמיד 40-50%.

אני מכניס אוויר עם וונטה של 1000 מק״ש ומוציא באחת של 3250.

אולי תנאים לקויים הם הגורמים העיקריים לחרקים אבל כמו שכתבתי פה זה לא המקרה - הם הגיעו נגועים. התנאים בסדר גמור.

אני יודע איך לשמור על מחזורים נקיים כשאני עושה הכל בעצמי. בעזרת טיפול מניעתי בשמן נים הצלחתי לשמור על כל המחזורים שלי נקיים בלי שימוש בריסוסים כימיים (זו פעם ראשונה שאני נאלץ להשתמש בכזה חומר). לכן עצות על לשמור את החדר נקי וכו׳ לא רלוונטיות פה. אולי אני לא מצלם הרבה אבל אפשר לראות בתמונות שהחדר מסודר ונקי לגמרי.

לגבי הזלזול שלי בשיטה של להלחם בהם יום יום - עשיתי את זה בסט-אפים קטנים בעבר וזה באמת עובד - אבל הנה הסיבה למה זה לא פרקטי פה:

ישנם 84 צמחים בחדר - לצמחים יש בממוצע 5 קולות - על כל קולה יש עשרות עלים.

תכפיל את החדר הזה בחדר זהה ותוסיף לו חדר אמהות.

מעבר לזה שהמשימה הזאת בלתי אפשרית מבחינת זמן (בטח לבנאדם שעובד במשרה מלאה) היא גם לא אפשרית מבחינה פיזית - בשטח כזה יש נקודות שאי אפשר להגיע אליהן. המערכת מיועדת לצמחים בריאים ומחוסנים שלא אמורה להיות איתם התעסקות רבה.
לכן אני אוהב לעשות הכל בעצמי ולדאוג שהייחורים שלי נקיים והמחזור הבא אני בטוח שכך יהיה.

לבי חיפושיות או צרעות - כמו שכתבתי אני לא בארץ - שאלתי מסביב ולא מצאתי מידע אצל גננים אחרים באיזור אבל אשאל עוד קצת.

ברמה המעשית - כמה צרעות/חיפושיות אני צריך להכניס כדי להגן על שטח כמו שלי וכמה זמן לוקח להן להתחיל לפעול?

לפי מידע שקראתי הממוצע של טורפים רלוונטיים הוא בין 20 ביצים ל-5 עכבישים מבוגרים ליום עבור כל טורף.

כל נקבה של ספיידר מייטס מטילה 100 ביצים ו75% מהביצים יהפכו לנקבות מטילות.

איזה טורף מסוגל להתמודד עם הקצב המהיר הזה בצורה היעילה ביותר?

תודה רבה על העזרה

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
ההפרש טמפ' שיש לך בין האור לחושך מלחיץ את הצמחים, אני הייתי עושה מאמץ ומכוון לטמפ' יותר אחידה קצת.
איך הסירקולציה של האויר בחדר?

עבודה ידנית לא מורידה את כולם, היא פשוט מורידה את הכמות. בהתחשב בזה שאתה מתחיל במקומות שנגועים הכי קשה זה יוצא דיי יעיל.

1000 מושיות או צרעות אפידיוס יספיקו.
שתיהן מצליחות למגר תופעות כאלו.
צריך לבדוק עם חקלאים אורגנים באזור, לרוב הם יודעים.

קח בחשבון שמומלץ לפני יישום של הדברה ביולוגית לרסס עם תה קומפוסט מאורר וגם צריך לדאוג שלא יצאו מהחדר דרך האיורור.

אה, וצרעות אפידיוס עוקצות בני אדם וזה אחד המציקים. עקיצות קטנטנות ומלא מהן.
אבל עובדות.

אגב פונזי - אשמח אם תוכל לפרט קצת על החומר.

קריאה מהירה גילתה שהחומר הפעיל הורקוטל הוא אבמקטין. על פי הספר של חורחה סרבנטס החומר בטוח לשימוש בקנאביס (למרות שעדיף פתרון טבעי כמובן).

מה הסכנות בחומר כזה ומה הפירוק המדויק שלו?

http://pmep.cce.cornell.edu/profiles/extoxnet/24d-captan/abamectin-ext.html

באמת שאשמח לעזרתך - אם אני מבין נכון במינונים הבטוחים אין כמעט השפעה על בני אדם ויש פירוק תוך זמן קצר.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
חורחה הזה עשה \ בדק מבחנים אנליטיים לדוגמאות ולרמות הרעילות בבני אדם?

אני לא נוירולוג, אני לא מבין מה המילים שם בכלל אומרות.
לפי המבנה הכימי שלו הוא ממש לא נראה קל לפירוק.

בשביל למצוא רעילות לאורך זמן צריך לברר איזה מחקרים נעשו בנושא ולראות את התוצאות שלהם.
אתה יכול לחפש ב
Google Scholar
משהו ברמת ה
Abamectin toxicity
או
Abamectin בכללי ולראות מה צץ

קראתי יותר מידי מאמרים לאחרונה, סלח לי, אבל אין לי כח לעוד עכשיו...

Latest posts

Latest posts