What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Stealth Mini Grows :)))

OUTLAWZ

Member
lol . get dictionary bro.... :D
no to niedlugo zaloncze tu fotki ;) growloga w serwerze i moze growa w glosnikach ktory planuje ;) mam 3 lowrydery od Gelowas'a i swoich jeszcze kilka seedow kalichakry z mandala seedz.
Do uslyszenia
Pozdro Ludzie
Bless

G

Guest

znajomy chce kupic 250W, jaki kindensator ma kupic, sprzedawca doradzil mu 16uF, czy to nie za malo? jaki to moze miec wplyw na pobor pradu? gdzies wyczytalem ze potrzebny jest 32-35uF

G

Guest

tak znam ta strone ^^

ale nie ma tam odpowiedzi na pytanie, jaki wplyw na pobor pradu moze miec zbyt maly kondensator? czy zwiekszy sie pobor pradu? bo w koncu jakis konensator jest, czy ziweksza sie tylko zaklucenia sprzetu elekrycznego podlaczonego do sieci?

G

Guest

Lol nie widziałem wcześniej tej stronki - dzięki Fish'u :].

@SHAMROCK - masz tam tabetę - 250 W - 32 mF ;-)

C

Ca2

Pesfan zmienił bym tą pompkę. Wrzucił byś tam jakiś filterek Fan-mini od aquael'a bo na te kilka litrów wystarczy. Zapewni ruch wody, znakomite napowietrzenie, cichą i wydajną pracę. Jednak nieco wiedzy akwarystycznej znajduje przełożenie w Hydroponice.

R

retbatler

Witam

Zachęcony wstępem, chciałbym zaprezentować swoją "śmierdzącą tajemnicę"

Nieużywane biurko zaadaptowałem w miarę tanim kosztem na grow box - pod 6 świetlówkami kompaktowymi Tesla 21W siedzą 2 x white widow z Female Seeds - od nasionka do zbioru. Trzymają się zdrowo, tylko trzeba je hamować żeby szyby nie wybiły :jump: :jump:

Jest 4 tydzień flo

Pozdrawiam wszystkich growerow na IC :joint:

Last edited:
G

Guest

Świetne podoba mi się, jestem ciekaw jak to wyjdzie pod świetlówkami :chin:
Nikt o tym nie wie? Sam z chęcią bym tak zrobił, aby nikt o tym nie wiedział :)

polak

Active member
Bardzo ladny grow :D jestem pod wraazeniem, mam sentyment do stealth boksow hehe, mogl bys porobic zdjecia boksa od srodka ciekawi mnie jak tam poupychales w srodku ;)

Mozesz miec problem z tym jak zmiescic ta WW bo juz malo miejsca, pewnie hst bedzie wskazane

pozdro,

polak

R

retbatler

Dzieki Panowie.

Klusek - tak całkiem nikt to się chyba da tylko jak sam mieszkasz. Ale mieliśmy gości wiele razy i nikt się nie kapnął, a chodzili po tym pokoju. Nic nie świeci, trochę szumi, ale jak są goście to włączam tam cicho radio i nic nie słychać. Zamykam szafkę na klucz i szlus :joint:

Polak - pyknąłem fotki i są w aparacie, ale prądu brakło żeby do kompa wrzucić :)
Jutro nadrobię.
btw co to jest hst? high stress training?
jak to się robi?
ja na razie wiążę jak któryś szczyt dochodzi do pleksy, to ciągnę go w dół, co 2-3 dni trzeba tak robić.

Pozdr
ret

Last edited:

polak

Active member
hst o ile dobrze pamietam to lamanie lodyg, ale nie zeby ja urwac ;)

sciskasz miedzy palcami lodyge, az peknie ja zawsze troche :turlalem: lodyge miedzy palcami az dawalasie lawo wyginac, niech szczyt sobie spokojnie wisi na wszelki wypadek mozeszesz przywiazac jakims drutem lodyge zeby przypadkiem jej nie urwac, po paru dniach miejsce scisniecia powinno sie zagoic i stwardniec ;]

stosowane na outdoore, ale w indoor nie powinno byc zadnej roznicy ;)

R

retbatler

HC, Kiler dzięki :)

Polak, Sairu za bardzo się przywiązałem do tych roślin żeby je tak skrzywdzić :)
pozostanę raczej przy podwiązywaniu, coś się we mnie burzy przeciw łamaniu kwitnącego szczytu

Zdjęcia boksa:

te paskudztwa na dole to po to żeby nie świeciło pod biurkiem - w dnie szafki mam wywiercone 4 dziury 5 cm średnicy i zbudowałem takie korytarze z tektury zakręcające o 180 stopni

Blacha do pieczenia służy za odbłyśnik - pomysł znaleziony na hyperreal
jest przykręcona do sklejki, kable wyprowadzone na górę i tam połączone w kostce, zrobiłbym zdjęcie ale ciężko to wszystko teraz wyciągnąć

Najpierw dałem 1 wentylator ale temperatura w boksie była 33 stopnie, musiałem dać pleksę i drugi wentylator nad nią żeby wyciągał gorąco
teraz jest 26 stopni w dzień

Z tyłu w dziury na wentylatory wciskam takie kolanka żeby nie świeciło:

No i to tyle. Trochę to obskurnie wygląda ale spełnia swoje zadanie.

Pozdrawiam
batler

Last edited:
G

Guest

Mi sie bardzo podoba, tak trzymaj, krzaczki wyglądają bardzo fajnie
Pozdro

G

Guest

na potrzeby własne te panienki idealnie się nadają , a i po wyglądzie mówią ze i pewnie nie tylko wyglądają (moja intuicja ) :yummy:

G

gelowas

ooo jak smacznie wygladaja, gdybys zamiescil foto na glownym to watpie, zeby sie ktos sczail ze to micro grow :D congratulations

aha czy kilka takich swietlowek daje mniej ciepla niz 1 hps np 150w?

EDIT: juz wiem - rozpoczynam drugie micro grow, tym razem nie w kompie, tylko jakos w szafce/pudelku i zamiast hps wlasnie kilka takich swietloweczek jak ma ten pan, co mu tak ladnie wyszlo... :D
ale siem przypalil, jeszcze nie wiem co zasadze, ale bankowo regular seed, najwyzej jakis dobry pylek sie komu odda ;)

Last edited: