What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Старият спор: навън или вътре!

@ dr Tre
Колега, знам какви добиви можеш да имаш аутдор. Но фактора време смяташ ли го???
Аз твърдя, че за същото време на същата площ при индор ще изкарам по-голямо количество.
Много по-голямо

C

coco fknbrice

:tiphat: мастъре така е това което казваш е абсолютно вярно но растенията са създадени да се развиват в много повече от това. незнам дали знаеш но в някои държави неизменна част от науката за растенията е именно фактори които влияят толкова много че не можеш да си представиш даже. водата ...чувал ли си за слънчева вода ...водата не е само хим. формула тя носи много повече в себе си както и фазите на луната положението на звездите и т. н. много фактори които в лабораторни условия не се пресъздават така е с всичко не само с тревата разбираш ли. и не е само това много много фактори които няма как да пресъздадем. стреса навън по скоро помага на растенията те стават по силни с този стрес и тези които не издържат отпадат или обръщат резбата. аз обичам да хапвам селски зарзават а не китайски от хипермаркета примерно. единственото което ме кара да гледам индор е забраната заради която не мога да си правя каквото искам навън

_Ina_

Active member
Veteran
От друга страна една риба също може да живее в перфектен аквариум с вси4ко необходимо по у4ебник,но в морето ще и е по добре:) Може в краина сметка да се 4увстват по добре навън. Даже може да имат нужда да не им е толкова перфектно и стерилно,кои знае. Но това са ве4е глупости:)

C

coco fknbrice

като за яйцата от щастливи кокошки напоследък хаха ами да ти кажа аз вярвам на тези неща инче. вярвам че растението има нужда от природа а не от шкаф

мастъре зависи от приоритетите ако имаш 30 семки и от тях изкараш определено количество за близо 3 месеца цъвтеж ако е хейз за 4 месеца /3+1вегетация/ от 1 семка ще изкараш пак толкова

Astral

Member
Намесата на човек в природата досега не е довела до нищо хубаво...с джоджена според мен също.Вярно е че не може да се сравнят вкусовите качества на домат гледан в оранжерия и такъв навън...това всеки от нас ще го потвърди.Вади се стока на конвейр,а качеството е колнящо към нула...какъв е смисъла - добив?

C

coco fknbrice

има много причини да се гледа вътре и индустрията е една от тях както и синсемила също и много други неща

От друга страна една риба също може да живее в перфектен аквариум с вси4ко необходимо по у4ебник,но в морето ще и е по добре:) Може в краина сметка да се 4увстват по добре навън. Даже може да имат нужда да не им е толкова перфектно и стерилно,кои знае. Но това са ве4е глупости:)

Примера с рибата е супер неуместен

От къде тръгнахме, къде стигнахме.
@coco brice
тва със слънчевата вода нещо неразбрах в каква връзка го казваш. Къде в природата растенията пият слънчева вода??? Ако ти специално си правиш слънчева вода е друго, но тогава можеш и за индор да я ползваш със същия успех.
А за лунните фази. Да не мислиш че има разлика между аутдор и индор. Хахаха. Растението си усеща лунните цикли винаги, без значение дали ти е в гардероба в мазето или на поляната отвън. Влиянието на луната е толкова силно, че няколко метра бетон са пренебрежимо малка пречка. :thank you:

Astral

Member
Според мен Master по някакъв начин се опитваш да докажеш,че едно растение не е нищо повече от фотосинтеза.Аз съм много далеч от тази идея и само за пример ще дам примера на Jorge Cervantes за музиката и как тя въздейства върху цветята...какво ли чуват сред природата???

тук сме на едно мнение. Съгласен съм, че при музика има по-добри резултати, но това какво общо има с темата. Даже навън ще ти е трудно радио да им пуснеш. вътре е по-удобно за целта.
Искам да кажа, че фотосинтезата е химичен процес, който може да се ускорява и вие можете да контролирате това при индора

Astral

Member
Често ли излизаш сред природата?Ако ли не няма как да ти кажа какво е общото с темата...
Примерно 4-те сезона...според теб защо се казват така...да не би автора да се е опитал по някакъв начин да пресъздаде нещо съществуващо?

_Ina_

Active member
Veteran
Добре,неуместен е.Исках да кажа 4е може да искат някоя калинка да кацне на тях,да ги полъхне ветрец с дъх на пролет,такива неща. Някои твърдят 4е оби4ат музика:) Ти пък веднага да ме отрежеш хаха А ето,даже ве4е сте написали за музиката

Често ли излизаш сред природата?Ако ли не няма как да ти кажа какво е общото с темата...
Примерно 4-те сезона...според теб защо се казват така...да не би автора да се е опитал по някакъв начин да пресъздаде нещо съществуващо?
Тогава им пусни Вивалди и се наслаждавай:artist:

Astral

Member
ПРИРОДАТА свири Вивалди,Бах,Моцарт едновременно...друг е въпроса,че за разлика от растенията човек не ги "чува"...

Фен си на индора и нямам намерения да разколебавам по някакъв начин натрупаните впечатления.Не това е целта на темата която дискутираме.Споделям мнението,че колкото и перфектни да са условията и колкото и повече добив да получим вътре с перфектно подготвена среда и грижи,само можем да мечтаем за изкуството наречено Природа.

Ако с нещо съм засегнал някого с изказаното мнение - Съжалявам

Респект!

Astral

Member
Само да добавя нещо относно Слънцето - то не излъчва само фотони.Електромагнитните влияния са слабо изследвани или поне разпространената информация е малко.Електромагнитните вибрации въздействат на всичко живо...така както примера с луната...лунния цикъл не може да се отдели от слънчевия,така както слънцето не залязва точно в 12 защото някой е цъкнал таймера...

@Ина хаха всички чуваме,ама някои само слушат!

_Ina_

Active member
Veteran
Добре,зна4и като не сме сигурни или не знаем,да не отри4аме нито единия вид гледане,нито другия. Но съм сигурна 4е на Dr Tre ще му хареса и индора само да изпие една 4аша бира пред шкафа с цъфнали растения,когато навън вали сняг и наближава нова година:) Просто самото отглеждане на тези растения където и както и да е доставя голямо удоволствие.

Само да добавя нещо относно Слънцето - то не излъчва само фотони.Електромагнитните влияния са слабо изследвани или поне разпространената информация е малко.Електромагнитните вибрации въздействат на всичко живо...така както примера с луната...лунния цикъл не може да се отдели от слънчевия,така както слънцето не залязва точно в 12 защото някой е цъкнал таймера...

Съгласен съм за електромагнитното излъчване, но пак казвам, покрива на къщата или стените на килера не могат да ги спрат, както и лунното влияние. Електромагнитните вълни влияят еднакво силно на растенията, независимо дали са вътре или вън. Виждам че ти си фен на аутдора, няма лошо! Но всичко е химия и физика приятелю. При температура 24-26 градуса протичат перфектните химични реакции в растенията. Предполагам на всички е известно, че при по ниска температура, тези процеси се забавят. Има и още куп примери които мога да дам в тази посока. Предполагам няма смисъл вече. :gday:
А относно чуването................ аз съм аудиофил...... и то голям. Ама друг път ще си говорим за Hi-Fi, не и в този форум

_Ina_

Active member
Veteran
Master of plant ти си много убедителен:) Но да минеш през сто коприви и храсталаци и да видиш как растенията се веят и са станали по4ти колкото теб не е за изпускане:) А като цъфнат... Аутдора е вълнуващ! Индора е сигурен!

Latest posts

Latest posts