καλημέρα αντάρτη!μια απορία-διευκρίνιση-τοποθέτηση θέλω να κάνω χωρίς φυσικά ίχνος παρέμβασης στο πρόγραμμά σου..θυμάμαι από το παλιό φόρουμ,όταν μιλούσαμε για το ανάποδο πότισμα λέγαμε ότι,το θέμα είναι να βυθιστεί όλη η γάστρα μέσα στο νερό μέχρι να δεις να βγάζει νερό στην επιφάνεια του χώματος(λίγο νερό απόδειξη ότι βράχηκε όλο το χώμα)..αυτό βοηθάει επίσης στην εξάλειψη των τυχών dry spots ή pots (δεν θυμάμαι πια λέξη χρησιμοποιείται)..αλλά ξέρω πώς η γλάστρα πρέπει να βυθιστεί όλη μέσα στο νερό..δεν ξέρω αν ακολούθησες αυτόν τον τρόπο,αλλά αν θέλεις ψάξτο λίγο..πολύ όμορφα δέντρα φίλε πολύ ωραία δουλειά..!
Αλάνια μου σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Πειραματίζομαι συνέχεια και το αισθητικό κομμάτι είναι σημαντικό για μένα. Άλλωστε κυρίως είμαι artist, παρά αντάρτης! (Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα)
δεν έχεις καθόλου άδικο..την τελευταία φορά και εγώ είχα ποτίσει ανάποδα με νερό σε πλαστικό "τάπερ" biggrin,την ποσότητα που ποτίζω έτσι κι αλλιώς στο φυτό..απλά για προβλήματα defs και άλλα τέτοια πιστεύω ότι το "βάπτισμα" βοηθάει..keep walking!Αλάνια μου σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Πειραματίζομαι συνέχεια και το αισθητικό κομμάτι είναι σημαντικό για μένα. Άλλωστε κυρίως είμαι artist, παρά αντάρτης! (Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα)
Weedo φίλε μου οι συνειρμοί που κάνεις είναι απολύτως φυσιολογικοί και είναι θέματα που αντιμετώπισα κι εγώ! Πέρα απο το ότι είναι δυσκολότερο πρακτικά να πάρεις μια μεγάλη γλάστρα και να την βυθίσεις σε μια μεγαλη λεκάνη με νερό, το χώμα είναι πολύ δύσκαμπτο υπόστρωμα και αντιδράει πολύ ετεροχρονισμένα, όχι μόνο στον χρόνο που ρουφάει το νερό, αλλά και στην μετέπειτα ανάρρωσή του. Δεν έχει κανενα νόημα να γίνονται άγαρμπες κινήσεις, με μεγάλες ποσότητες νερού, που προκαλούν στρες. Δεν ήθελα καθόλου σε αυτή τη φάση το πολύ νερό! Προτίμησα μια μέση λύση, να αλλάξω για αρχή νερό και τρόπο ποτίσματος και σταδιακά με εφαρμογές ανάποδου ποτίσματος να πετύχω αυτό θα έκανε και η πλήρης βύθιση, να αλλάξω λίγο την ισορροπία στο χώμα, απλά πιο αργα και σταθερά και με λιγότερο στρες...
Ελπίζω το σκεπτικό μου να δίνει κάποιο νόημα στην τεχνική...