What's new

Spring-Summer 2014

weedolada

Member
καλό μήνα αντάρτη!και μένα ο μάϊος είναι ό μήνας γενεθλίων μου και αγαπημένος !
αυτή η αλλοδαπή κυρία είναι μια κούκλα!ωραίο training (στα ξένα γιατί από το πρωινό τσιγαράκι δεν μου έρχεται με τίποτα η ελληνικη :biggrin:)!
το grow μέχρι πότε σκέφτεσαι να το δίνεις στα φυτά?μέχρι να σταματήσει να τεντώνει?

petougia

Member
Ωραιος ρε ανταρτη ειμαι περιεργος να δω αν θα μεινεις ευχαριστιμενος απο την αλβανα..
Φιλε ειμαι στα ορια παρακρουσης εχουνε βγει ολες με τα σορτσακια και κοντεβω να κλαταρω,
ασε που ξερεις πως παει χωριζουνε ολες καλοκαιρι κανει πακα-πακα κατω ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ TOO MUCH INFORMATION ERROR ERROR ERROR :hotbounce

orfeas

Well-known member
Veteran
Καλημέρα. Γιατί να μην προλάβουν;
Από πλέυράς θερμοκρασιών;

εντιτ: Για τα λίτρα εννοείς. οριακά είμαι, θα δείξει!!!

Θερμοκρασίες εννοώ!
Τα λίτρα δεν καθυστερούν, τουναντίον επιταχύνουν...τις σατίβες τουλάχιστον.

antartist

Member
Θερμοκρασίες εννοώ!
Τα λίτρα δεν καθυστερούν, τουναντίον επιταχύνουν...τις σατίβες τουλάχιστον.

Έλα γιατι μπερδέψαμε τα μπούτια μας!
Από θερμοκρασίες θεωρώ πως βρίσκομαι σε ευνοική τοποθεσία και θα την παλέψω. Έχω και cooltube που σύντομα θα κουμπώσω!
Σχετικά με αυτό που λες για τα λίτρα χώματος και το φούσκωμα/ωρίμανση δεν είναι κατανοητό.

Καλο μηνα και σε εσένα αντάρτη.

Η αλβανίδα καλλονή πιστεύω είναι σε λίγα λίτρα γλάστρα και δεν θα δέσει τόσο πολύ!

Από προσωπική εμπειρία σε εξωτερική καλλιέργεια,σε τενεκέ που είχα δέντρο,ναι μεν έβγαλε παπάδες αλλα δεν πρόλαβαν να δέσουν.

Όταν κόπηκε και έβγαλα να δω τι γίνεται με τις ρίζες,μονο που δεν μου φώναζαν με αυτά που τραβούσαν τόσο καιρό στον καυτό και στριμωγμένο τενεκέ!

:tiphat:

Τα έχω υπ' όψη μου Λόκο όλα αυτά και ξέρω πως είναι ρίσκο και θα με κρατάει λίγο σε αγωνία αυτό.
Όταν τα έκανα μεταφύτεψη τα έβαλα σε 4-5 φορές τον όγκο τους χώμα. Απ'ό,τι φαίνεται είχαν καλές βάσεις και άπλωσε η ρίζα γρήγορα. Τα κρατάω σε λίγα λίτρα αρκετο καιρό και εκμεταλεύομαι τον κύριο σκοπό των μεταφυτεύσεων ο οποίος είναι να προάγουν σωστή διαχείριση και εκρηκτική ανάπτυξη.
Δεν υπολόγισα φαίνεται καλά..;
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη εικονα από τις ρίζες. Απλα μια εκτίμηση έκανα! Μπορεί και να υπάρχει χώρος για να τελειώσουν.
Όπως και να έχει θα προσπαθήσω για το καλύτερο...

καλό μήνα αντάρτη!και μένα ο μάϊος είναι ό μήνας γενεθλίων μου και αγαπημένος !
αυτή η αλλοδαπή κυρία είναι μια κούκλα!ωραίο training (στα ξένα γιατί από το πρωινό τσιγαράκι δεν μου έρχεται με τίποτα η ελληνικη :biggrin:)!
το grow μέχρι πότε σκέφτεσαι να το δίνεις στα φυτά?μέχρι να σταματήσει να τεντώνει?

Weedo σε ευχαριστώ και χαίρομαι που ταυτιστήκαμε σε αυτό το κομματι!
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω σταθερό πρόγραμμα με τα λιπάσματα.
Ακόμα πειραματίζομαι. βλέποντας και κάνοντας...
Θα ενημερώνω το ημερολόγιο για τις κινήσεις μου με τα λιπάσματα.

Ωραιος ρε ανταρτη ειμαι περιεργος να δω αν θα μεινεις ευχαριστιμενος απο την αλβανα..
Φιλε ειμαι στα ορια παρακρουσης εχουνε βγει ολες με τα σορτσακια και κοντεβω να κλαταρω,
ασε που ξερεις πως παει χωριζουνε ολες καλοκαιρι κανει πακα-πακα κατω ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ TOO MUCH INFORMATION ERROR ERROR ERROR :hotbounce

Ευχαριστώ Πετούγια. Κι έγω έχω μεγάλη περιέργεια..!
Άστα φίλε, ντελίριο η φάση, αλλά κι εμείς στο ύψος μας!

antartist εισαι πολύ ωραίος keep up!
Ευχαριστώ.

Last edited:

makedon

Member
Veteran
ανταρτιστ δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις προβλημα με 20 λιτρα γλαστρες...απο τη στιγμη που ξερεισ να ποτιζεις κιολας(καθοτι σχολης τερεστριλεξτρα)απο οτι μπανισα.
μπαι δε γει μεγαλωνω μια αλβανα σε 3λιτρη γλαστρα ειμαι 4βδομαδα ανθοφοριας κ παει πριμα

antartist

Member
Δικός μας ο Μακεδών!!
Δεν ξέρω αν υπήρχε κάποια σχολή, αλλά όταν είσαι σφουγγάρι και ρουφάς, οι επιρροές από τα παλιά έχουν κάποια αξία.
Η ανησυχία, Μακεδών, κυρίως έχει να κάνει με την αλμπανα που είναι σε 10λ και γίνεται τριπλάσια.
Θέλω να είμαι θετικός!

makedon

Member
Veteran
θα σου λεγα να κανεις μεταφυτεψει..αλλα εκει ειναι που θα στρετσαρει για τα καλα.
εσυ εχεις το μαχαιρι εσυ κ το καρπουζι.

antartist

Member
Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου σαν ενδεχόμενο αυτό.
Αν και είναι ρίσκο, αν δεν έίχα να μεταφερω όλο το scrog, μπορεί και να το έκανα.
Τώρα συνεχίζουμε έτσι το κρας τεστ και για τον κλώνο της ,το καλοκαίρι, ετοιμάζω τούμπανο σπίτι!
Άσε που δεν υπάρχει και χώρος στο δωμάτιο.

Αφού τελειώσει το τέντωμα δεν απλώνει τόση ρίζα αν δεν κανω λάθος...

orfeas

Well-known member
Veteran
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία, αλλά λέγεται(από έμπειρους) ότι επιταχύνεται η ανθοφορία όταν υπάρχει περιορισμός ρίζας, το περίφημο ρούτμπάουντ...

antartist

Member
Είναι μια μορφή στρες κι αυτό, δεν είναι παράλογο.
Αλλά το αποτέλεσμα του άνθους δεν είναι τόσο δεμένο...

makedon

Member
Veteran
απο οτι εχει παρει το ματι μου(στο ιντερνατιοναλ ) κ εχω εφαρμοσει με την λιγοστη εμπειρια μου εχωντας αξιοπρεπη αποτελεσματα,ειναι τα εξεις
αλαζωντας απο βετζ σε ανθοφορια κοιτας να εχεις γεμισει της γλαστρες με ριζα,ετσι αποφευγεις το πολυ στρες(θα δεις που η αλβανα σου,εχοντασ στανταρ γεμισει την 10αρα μετα απο δυο μηνες βετζ,δεν θα τεντωσει οσω περιμενεις.
κ κατι αλλο που στο συνιστω ανεπυφιλακτα κ το εφαρμοζω παντα στην 2 εβδομαδα ανθοφοριας ειναι το αναποδο ποτισμα με λιγο σαπουνι(επαναφορα του πεχα η του χωματος αν προτιμας)

αυτο για το οτι δεν γεμιζει ο ανθος,εισαι σιγουρος?

makedon

Member
Veteran
αν θυμασε κ ο γκερτ μολις γεμισε της 5λιτρες τα γυρισε σε ανθοφωρια

antartist

Member
απο οτι εχει παρει το ματι μου(στο ιντερνατιοναλ ) κ εχω εφαρμοσει με την λιγοστη εμπειρια μου εχωντας αξιοπρεπη αποτελεσματα,ειναι τα εξεις
αλαζωντας απο βετζ σε ανθοφορια κοιτας να εχεις γεμισει της γλαστρες με ριζα,ετσι αποφευγεις το πολυ στρες(θα δεις που η αλβανα σου,εχοντασ στανταρ γεμισει την 10αρα μετα απο δυο μηνες βετζ,δεν θα τεντωσει οσω περιμενεις.

Εγώ τα έκανα μεταφύτεψη πριν τα γυρίσω όμως, επίτηδες, για να έχουν χώρο να τεντώσουν...
Αυτό που λες ισχύει, αλλά είναι άλλη προσεγγιση για όταν επιλέγεις να τα βάλεις κατευθείαν στις τελικές γλάστρες.
Άλλωστε τώρα είναι πολύ αργά για οτιδήποτε.
Η Αλμπάνα κλείνει αισίως τις 2 βδομάδες ανθοφορίας...

κ κατι αλλο που στο συνιστω ανεπυφιλακτα κ το εφαρμοζω παντα στην 2 εβδομαδα ανθοφοριας ειναι το αναποδο ποτισμα με λιγο σαπουνι(επαναφορα του πεχα η του χωματος αν προτιμας)

αυτο για το οτι δεν γεμιζει ο ανθος,εισαι σιγουρος?

Το ανάποδο πότισμα με σαπούνι έχει κάποιο νόημα όταν το χώμα είναι ταλαιπωριμένο με πολλά λιπάσματα ή βιαστικά ποτίσματα.
Όντως ξεμπλοκάρει το χώμα απο τα άλατα και λειτουργεί αποτρεπτικά για τα ''στεγνά σημεία'' στο χώμα.

Εγώ βάζω ελάχιστα λιπάσματα και βιολογικά και ποτίζω πολύ αργα, με σταγόνες, για να ποτίζω ομοιόμορφα!!
Αχρείαστο μου είναι και θα μπω τζάμπα σε μπελάδες...
Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου!

Είμαι πολύ θετικός στο ότι, αν ένα φυτό ξεμείνει από ρίζα στην ανθοφορία μόνο αρνητικό μπορεί να είναι αυτό!
Δεν θέλω να είμαι κατηγορηματικός γιατί εξαρτάται πολύ και από την ράτσα, τον φωτισμό και άλλους παράγοντες...

makedon

Member
Veteran
εχεις τη ρεγουλα σου κ πανω απο ολα ξερεις τι κανεις :tiphat:

astrix

Member
γεια σου ανταρτη μερακλη ωραιο γροου ανταξιο με τις γνωσεις σου,:biggrin:
τον αλβανο τον φοβαμαι καλη ωρα οπως και εσυ ειχα κανει σκρογκ ολα καλα μεχρι τις 30 μερες μετα αρχισανε μπανανες και σπορια εχε το νουσου τους παπαδες !!

antartist

Member
Ευχαριστώ ρε astrix για την υποστήριξη, ό,τι με κόβει κάνω...
Τα φυτά βρίσκονται σε πλήρη παρακολούθηση και ελπίζω για το καλύτερο...
Καλοπιωτα και τα δικά σου, θα κάνεις τούμπανο καλοκαιράκι...

paf-paaaaaf-pass

antartist

Member
Καλησπέρα στα παιδιά! Ακόμα μια ράθυμη βδομάδα στη μέση της, ακολουθει πιστα τις προσταγες του καιρου και με κάνει να βαριέμαι, αφήνοντας πίσω σημαντικές δουλειές!
Τα μωρά βρίσκονται στις αρχές της 3ης και αντίστοιχα 4ης βδομάδας και τα πράγματα φαίνεται πως περιπλέκονται λίγο.
Με την Αλπάνα να μην χωράει στη γλάστρα και να μου κατσουφιάζει με το πότισμα, σημάδι rootbaund και το σκανκ ξαφνικά αποφάσισε να εμφανίσει κάποιο κόλλημα με το ασβέστιο, κλασική σπαζοκεφαλιά που παραμένει άλυτη.
Τελικά καταφεύγω στις δύο προτάσεις του Μακεδών, που εξ' αρχής είχα απορρίψει και οφείλω να τον ευχαριστήσω για την ώθηση: Μακεδών, ευχαριστώ μαν για τις χρήσιμες ιδεες!

Πάμε λίγο στα κορίτσια να δούμε τι θα δούμε:

Το σκάνκ, 22 ημέρες με 12/12, τα πράγματα πήγαιναν καλά μέχρι που εμφάνισε αυτή την έλλειψη. Το σπάω το κεφάλι μου αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει και δεν κάνω άτσαλες κινήσεις. Παρόλα αυτά το άνθος είναι σε καλή φάση και η ανθοφορία συνεχίζεται κανονικά. Στο τελευταίο πότισμα που τάισα του έριξα 0,3ml grow και 0,3ml booster στο λίτρο, μαζί με λίγο heaven και epsom. Το νερό μου το μαζεύω από τρεχούμενη παροχή/πηγή και το Ph μαζι με τα λιπάσματα σίγουρα κυμαίνεται πάνω απο 7,5...
Μετά από την εμφάνιση των σημαδιων αποφάσισα να του δώσω 4 λίτρα απιονισμένο νερό με ανάποδο πότισμα για να το ξελαμπικάρω και να ρίξω το ph.
Το μυαλό μου πάει σε κάποια πράγματα. Κάθε ιδέα ή πρόταση πολύ καλοδεχούμενη για συζήτηση...

antartist

Member
Η Αλμπάνα στις 15 μέρες με 12/12, ανθεκτικό μωρό! Λατρεύει το Άζωτο και να τεντώνει! Τόσο που της το έκοψα και αναγκάστικα να της αλλάξω γλάστρα. Το φυτό πέρασε ένα μικρό στρες και θα γινόταν μεγαλύτερο το πρόβλημα αν το άφηνα στα 10 λίτρα, ίσως με αστεία αποτελέσματα. Έτσι μετά την προτροπή του φίλου Μακεδών, στην δεύτερη βδομάδα ανθοφορίας της, μπήκε σε νέο σπίτι 15 λίτρα, ελπίζοντας να της αρέσει και να φουσκώσει χωρίς προβλήματα τα άνθη της... Όπως δείχνει όλα πάνε καλά...

Πριν την μεταφύτεψη, με πεσμένα φύλλα από το πότισμα, λόγω rootbaund.

Ριζόμπαλα.

Μεταφύτεψη.

Χαρούμενη στο νέο της σπίτι.

Νομίζω βλέπω τα πρώτα κρυσταλλάκια. Άντε αλμπάνα τρέλανέ μας!