ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
15 euro, de pe la noi. Am avut unul de 20 de lei, mult mai bun, dar nu stiu pe unde l-am pus.
Mai bine imi comandam unul impreuna cu Ascent-ul. Asta e acuma, inca am vederea buna, ma uit cu lupa mea 3x...
Si nu, nu exagerez. Parea unul super profi, de fapt e "made in Germany". Germany my ass...
Nu man, e super tare. Ma rog, Cand te uiti la el, nu prin el... Eh, shit happens. Mai incerc sa vad poate e vreo chestie de nu ma prind, insa... fara lumina dupa prima secunda nu e bine.
Vezi ca is unele care nu trebuie sa ai lumina ambientala puternica ca sa vezi bine. Adica degeaba aprinzi lumina lor, trebuie sa o stingi intai pe aia din camera.
Ma gandii la asta, insa tre' sa desfac microscopul intai sa vad ce contact prost are, Acuma nu am putut merge decat pe ambientala. Adica LEDurile fetelor.
Da, cred ca depinde de lentila. Am unele cu care ma pot uita sub leduri sau lumina puternica din camera sau de la soare, iar altele care merg doar cand e aproape intuneric si e doar lumina lor aprinsa.
Un cadou numai bun de testat microdozarea. Nu, nu va ganditi la prostii, n-as baga eu iarba, e ilegal, ma refer la ulei esential de lavanda. De fapt, in special pentru din astea mi-a fost facut cadou, pentru varii chestii neuzuale. Avantajul e ca poate vapa la temperaturi foarte mici. Da, l-am pus la 100C ca si chestie, ceea ce desigur nu prezinta nici un interes pentru iarba.
Glass on glass, merge cu uleiuri esentiale, rasini, plante macinate. Nu e cel mai bun in reviewuri dar... mie cadoul asta imi trebuie: reglabil la grad, temperatura minima mica, maxima ridicata (aici se mai putea lucra, nu are decat 200 si ceva, 225 cred).
Si da, am bagat deja niste ulei esential de lavanda. Marfa!!!
Si da, pregatim un concentrat (un fel de ... dab?) din niste buruieni cu interes personal. Man, can't wait...!
Bateria se schimba ... de profesionisti. E Li-ion, incorporata. Bateria tine in functie de temperatura de utilizare, nu imi dasu seama cand as putea sa o utilizez macar o ora incontinuu, poata sa il pun asa, sa mearga de nebun.
L.E. O chestie misto la asta este senzorul de miscare. Coca e programabil. Oricum, cu setarile cu care vine, cat timp il freci de colo colo merge. Dupa ce ai lesinat/adormit, se opreste singur. Posibil ca asa sunt toate astea de top. Nu stiu, e primul, si nu m-am dezlipit de el de azinoapte.
1. Am bagat ulei esential de lavanda intr-una. Cu grija, atentie, caci uleiurile esentiale sunt puternice. M-a ajutat enorm la tusea post raceala. Pur si simplu nu mai e. 130C temperatura.
2. Ceaiul verde. Tot nu mai bausem eu cafea de decenii... Euforizant, stimulant. 180-190C temperatura.
3. Menta, musetel, sunatoare, sofran. Prea marunte, la pliculet, iti ajung in gat. Aroma misto, dar... trebe material mai putin maruntit.
De aici in jos, Kotany si Kamis.
4. Cuisoare. Hai sa-mi trag palme, e pentru maestri . 150C, cica e anestezic. E. Cel putin pentru limba si buze.
5. Rozmarin. 125C. L-am lasat la 150. Misto. Cica e bun la creier. Ma simt mai destept. Faina aroma.
Hmmm, ceva nu e in regula, nu mi se pare ca e prea eficient. Am impresia ca nu incalzeste toata planta. Ei zic sa fie bolul plin, si este. Totusi, pare ca merge cand vrea, cum vrea.
6. Coriandru. Ciudata aroma. Plus ca tot nu merge bine. Cred ca asta e facut pentru iarba. Sau trebuie macinate bobitzele?
7. Salvie. 150C. Am lasat-o la 190. Da, asta da. Iar ma simt destept. Buna pentru plamani.
8. Chimen. idem temperaturile. Pentru cui ii place. Nu mie.
9. Cardamom. Pulbere. Pe astea trebuie sa le insiri usor, ca iti umpli gura. Placut. Prefer seminte mestecate.
10. Piper boabe. Nici un carcalete, 190 C
11. iar menta. 190 C. Prea mult pentru menta, ii strica gustul.
12. Chimion. 160-200 C. Cauciuc. Uahhh! O fi bun la ceva...
13. Revenim pe menta, 160 C., Menta proasta.
14. Hai un ceai verde, gunpowder, din nou, sa nu zicem ca avem Ascent degeaba.
Poate ar fi timpul sa testam si niste Sour Amnesia, ca avem de unde...
Spre surprinderea mea (dupa ce mi-am lipit degetele cu superglue ca sa repar microscopul - in mod inutil as adauga, caci oricum trebuia schimbat doar becul), am aflat ca:
Numarul de tricomi oranj este deja mai mare decat as fi dorit (0=zero), si mai toti de pe buzii superiori sunt laptosi. Mai toti. Pe aia mai de jos nu sunt toti laptosi inca, dar aceia sunt o cantitate ... insignifianta.
Ca atare, s-a luat decizia unanima (intre mine si mine) ca in aceasta noapte va avea loc culegerea.
Urmeaza poze cu bud uscat. Acuma sau dupa watercuring, vedem.
Corect, amber.
Ai sa razi, is fan Putin.
Multumesc de indemn. Oricum, m-a luat pe neasteptate, mie mi se pare ca e mult prea repede, ma asteptam la inca vreo doua saptamani, dar... microscopul nu minte. Dupa ce l-am lipit cu superglue, l-am mai lipit si cu THC, ca am stat juma de ora sa ma ras-asigur.
Dupa ce le-am taiat, mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa tai doar jumatate, iar partea de jos sa o mai las 2-4 saptamani. Cum se si face uneori. Doar ca ... nu se mai putea din alte motive. Sfarsitul oarecum prematur al partii de sus este posibil sa fi fost dat de socul avut la overfertul din flower.
Rezultatul, modest: 360g bud ud, deci circa 70 uscat. Si Lorel scoate mai mult de 0,3 gpw...
Mai grav, imi va ajunge doar pentru urmatorii 10 ani, nu pe urmatorii 50 cum socotisem.
Asta e, mergem inainte, lectie invatata, pus la uscat pentru watercuring.