What's new
  • Seeds Mafia is running a TURBO contest with great prizes! You can check it here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

• Thread starter Thread starter MJMJ
  • Start date Start date

Andrei47

New member
Daca s-a folosit doar pamant simplu de slaba calitate si nu retine apa aveti vre-o idee ce s-ar putea improviza intr-un ghiveci de 7l cu o planta de o saptamana in el ? fara sa fie nevoie de transferat planta in alt ghiveci cu alt pamant... oare exista ceva variante de improvizatii sa fie salvata cat de cat situatia ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Se poate uda prin scufundare in o caldare cu apa.. poate suge apa si incepe sa se descurge sa absoarba apa.

Andrei47

New member
Adica sa scufund ghiveciul intr-un recipient mai mare si sa il las acolo cateva minute pana pamantul absoarbe apa prin gaurile ghiveciului si dupa sa il scot ? sau sa las ghiveciul in acel recipient pana se consuma toata apa ? un fel de crestere hidroponica combinata cu pamant ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Il lasi acolo 5-10 minute si eventual uzi si pe sus daca chiar nu suge apa. Dar cu plantute mici o sa fie greu de gestionat daca ai ghiveci mare si foarte ud.. nu ii va placea. Cea mai buna solutie era pamant mai bun si inceput in ghivecel mic pana e planta pe picioare.

ZOnaVerde

Trenulețul!
Veteran
Pentru autopot ce tip de nutrienti recomandati?
Ce tds ec temp etc meter recomandati pana in 150€? Unul care sa se calibreze rapid.
Se recomanda in general un amestec de sol cu perlit 50/50. Plagron batmix se incadreaza?

Le terreau Plagron Bat-Mix est constitué des éléments suivants :

- 20% de tourbe de mousse de sphaigne,
- 35% de tourbe jardin,
- 10% de lombricompost de haute qualité,
- 30% de perlite,
- 5% de Pre-Mix.
- pH de 6 à 7,5
- EC de 1,8 à 2,2 mS/cm

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
Daca recomandarea e de 50/50, pui ce sol vre mushkiu' tau si adaugi pana la 50% perlit sau vermiculita, ce ai la indemana si ce-ti convine. :tiphat:
Pe cand foloseam aquavalve - "inima" lui autopot - foloseam amestec standard turba cu 25-30% perlit iar pe fundul ghivecelor un 3-5 cm de perlit, pietris sau bile de argila.
Trebe sa le asiguri atat absorbtia apei din tava cat si drenajul, deci jonglezi cu elementele...

Last edited:

ZOnaVerde

Trenulețul!
Veteran
Pot sa exclud bilele de argila pentru ca am tava si sub ea o sa folosesc airdome.
Multi incep cu biobizz lightmix. Inca nu sunt sigur ce nutrienti o sa folosesc :joint:

Am luat cateva accesorii cum ar fi partile din silicon, un filtru in plus plus sistemul pana la primul robinet din interiorul rezervorului spre exterior, cateva prinderi pentru valva pe 9mm in caz ca strang mai tare.
Cand vine vorba de siguranta, iti poti taia degetele in aproape orice margine, de asta o sa folosesc manusi de material cand le manipulez.

Am 2 pompe pentru airdome (una o sa mearga retur), 7W pentru 10 plante cu 2 iesiri si una care consuma 10-15W cu reglaj cu 4 iesiri pentru 16 plante.

Pompa care va mentine amestecul stabil in rezervor, ce putere este necesara? Pentru a functiona 15-20min la fiecare 2 ore (recomandarea producatorului). Pana acum am folosit una de 300l cu un consum de 4-7W aprox.

Urmeaza sa achizitionez un tds, ec etc p160 care necesita o calibrare la aproximativ o luna (recomandarea producatorului doar pe anumite website-uri). Bluelab pro daca gasesc 1.000€ pe jos sau intellilink cu tot ce trebuie si 6 pompe daca castig la loto..

Pentru urmatorul sezon am pregatit (in curs) 120x120x200 sanlight+gardena+plagron 11l
Q120x120x220 blackdog 750W+blumat carrot+biohanf sol 20l
Q120x120x200 sanlight+autopot 15l+biotabs posibil
120x80x200 COB+sol reutilizat
40x40x120 ??