What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Pune o intrebare,primeste un raspuns

HighUp

Member
Da, m-am lamurit cu cfl , voi merge tot pe led , am cautat acum glastre pe net si voi merge cu glastre de 20l la fotoperiodice si 15l la auto , voi ce p?rere aveti ar fii bune pentru 1mp? Mi-am facut mai devreme o schita pe jos si am vazut ca ar intra perfect 6 plante dar nu stiu cum sa procedez deoarece înafara de lst care voi face ?i la foto ?i la auto ,as vrea la foto sa incerc si scrog , sau mai bine nu m? complic fiind primul grow ?

HighUp

Member
In 1 mp iti incap lejer si 9-12 plante, doar sa ai suficienti watti.

?i cam ce leduri sa iau daca as lua sa spunem 1x15w as lua cam 20 pentru 300w , dar îmi po?i explica care sunt mai recomandate pt veg ?i pt flower. As lua 10-15 pt veg ?i 10-15 flower , dar le pot pune pe toate înc? de la început ? Cred c? Philips sunt ceva mai calitative dar c? s? ajung la 300w , cam sare de bugetul meu , plus c? trebuie ?i dulie pt fiecare ?i ce mai este nevoie.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Mai bine iei mai putine dar iei philips ori osram sau ceva comparabil. 300w led oricum e la limita minima ca wattaj pentru 1 mp. Mai bine incepi cu cate ai si folosesti mai putin din metrul ala patrat si adaugi pe parcurs. Poti lua diferite spevtre insa diferenta e mica, asa ca daca prinzi o oferta buna e mai important sa le iei, chit ca is cool white ori warm white. Daca e pe alese, cel mai bine e daylight, adica alb neutru. Dupa ar fi warm white sau o combinatie intre warm si cool white.
Ce iti trebuie cred ca ti-am zis mai sus.

HighUp

Member
Am cautat de la osram ?i am gasit 4 la 30 lei , acum întrebarea mea este daca fiecare are 11w sau toate la un loc ? Pe site nu specifica...are reducere de 36% , daca are fiecare 11w o sa comand 30-34 becuri. Apropo e in regula sa leg atâtea becuri in paralel , ziua eu sunt la munca ?i nu are cine sa stea cu ochii pe ele , sa nu ia foc m? gândesc ...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Fiecare..
Si o priza poate duce 16A la 230V, asta vine undeva la peste 4000w. La priza se pune fir de 2.5 mm2, cu fir de 1.5 mm2 poti avea 10A, asta inseamna 2000W+. Cu fir de 1 mm2 fara probleme 1000W+. Iti trebuie aproape 100 becuri sa depasesti limita impusa de cablul de 1 mm2.

HighUp

Member
Am g?sit între timp o alta ofert? , îmi pute?i spune care este mai recomandat ?
Set 10 becuri LED OSRAM A100, 13W, E27, 4000K - lumina rece
Set 4x bec Led Osram, LED BASE CLASSIC A, E27, 11W (75W), 220-240 V,lumina calda

Setul de 10 becuri cu 250 lei a? ajunge cam la 360w , cu cel de 4 in jur de 300w...

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Unele dintre ele e posibil sa fie cu glob de sticla, e mai messy sa le dai jos decat la cele de plastic. Verifica treaba asta, stiu sigur ca osram are si cu glob de sticla, da nu is sigur daca A100 sau Classic A is alea. Pe site la osram ar trebui sa gasesti treaba asta.

HighUp

Member
Pamant ce sa aleg ? Are ceva daca iau compo sana palmieri ?i plante verzi ? E bun cum vine el deja sau trebuie sa mai adaug ceva ?

Pillang

Well-known member
Pamant ce sa aleg ? Are ceva daca iau compo sana palmieri ?i plante verzi ? E bun cum vine el deja sau trebuie sa mai adaug ceva ?

Pamint universal trebuie tie, poti sa iei si special, daca sti motivul, de ce alegi aia. Asta pt palmieri contine multa turba, eu nas alege, ca ma tem putin ca o sa misca phul in jos. Dar 99% ca poti sa duci pina la capat si cu pamintul asta. Perlit poti sa adaugi, chiar si atunci, daca deja contine.

dolo

Member
CompoSana e bun doar ala universal si in caz ca nu gasesti de ala poti sa incerci Composana pentru plante de balcon ...

Ce mai fac cei de la compo bun e iar pamantul de rasaduri care te ajuta dupa germinare

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Daca vopsesti cauta vopsea zero V.O.C (alb mat de preferat ca si culoare). altfel peretii tai vor emana chestii toxice pt plante si pt tine.
Eu folosesc structuri de lemn cu folie panda. Un fel de cort da complet customizabil.

HighUp

Member
Salutare , am luat semintele 3 jack auto si 3 ww xxl, becuri am luat 30x10w spectru 4000k nu am g?sit 6000k sau mai apropiat pt veg , si 10x10w , 2700k , urmeaz? p?mânt , fertilizant ?i s? v?d cum sa fac un panou ceva din atâtea becuri , ateti vre-o idee ?i cum ar trebui pozi?ionate în a?a fel c? planta sa fie luminat? maxim ? Din 6 semin?e m? a?tept sigur ca 2 sa nu iasa , cu lumina asta pot creste macar 4 plante in conditii optime ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cu lumina aia poti creste mult mai mult de 4 plante, practic cresti cate ai loc sub ele, doar sa nu le lasi sa se inalte mai mult de vreo 50-60 cm, ca nu au penetrarea asa mare becurile astea si irosesti timp de veg degeaba daca le lasi sa se inalte ca mai apoi sa aiba muguri doar in partea de sus, si jos sa nici nu ajunga lumina.
La cate becuri ai, pt un mp eu as merge pe 5 sau 9 plante. La 5 le vegetezi o luna sau o luna si ceva.. la 9 le vegetezi cam 3-4 saptamani.
Se poate si 12 plante cu vegetat 2 saptamani sau chiar si mai multe de atat daca dai 12/12 din samanta. De preferat clone daca sunt mai mult de 9, ca sa fie cat mai uniforme ca si crestere.
Panoul depinde foarte mult de ce spatiu ai, ce scule ai si ce materiale poti gasi si prelucra cu acele scule. Cel mai simplu ar fi cu baghete de lemn.
Pozitionarea trebuie sa fie cat mai uniforma, deci ceva de genul 6 x 6 grid. Dar gandeste-te poate faci mai multe panouri, ca nu o sa ai nevoie de toate becurile o data, mai ales in veg. Si sa le scoti din dulie e chinuitor si chiar riscant ramanand contactele electrificate descoperite in duliile in care nu bag bec. Daca nu vrei sa faci mai multe panouri macar sa pui intrerupatoare sau ceva sa poti aprinde pe rand din becuri. Nu ai de ce sa tii 36 bevuri in priza primele 2 saptamani pt cateva plante care incap foarte bine sub 4 becuri.
Ma rog, astea le mai descoperi si in timp, dupa ce te lovesri de ele.

HighUp

Member
La automate le pot controla timpul de vegeta?ie ?i cât de înalte se fac ? Cât despre Nr lor , merg pe ideea de a creste 4-5 in ghivece de 15l dar s? creasc? mai maricele, daca scot macar 0.1g/w la 4 plante îmi scot investi?ia lejer...

Pillang

Well-known member
Nu poti controla. Inaltimea poti cu lst de pilda si cu marimea ghivecelor. Automatele daca le ti in 20/4 cantitatea reala o sa fie mult mai mult, decit 0.1g/w.

HighUp

Member
Chiar m? gândeam s? încerc lst dar nu ?tiu dac? pe toate m? gândesc s? nu fie fail, 20/4 a? vrea sa le ?in dar nu prea am cum din cauza timpului , e mare diferen?? între 20/4 ?i 18/6? ?i la automate le pot tine tot ciclul cu acelasi interval sau in flower e bine sa o las mai pu?in ? Am mai v?zut pe neste site-uri c? începe cu 18/6 dupaia 16/8 apoi 14/10 ?i în final 12/12 , ce p?rere ave?i?