What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

SunnyDays

Member
da , cu cojile de banane am avut si eu o experienta , cica au auzit niste prieteni un pont , si se ascundeau de mine sa nu le fur tehnica :)) apoi m-au chemat sa fumez banana ... efect 0 ..

awy

Member
ba baieti..... in cazul in care mai cautati pe goole ,,retete de legale `` sa chestii de genu, va rog sa nu le mai verificati rata de succes pe aici :tiphat:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Am auzit ca si patrunjelul are ceva efecte interesante, daca esti suficient de idiot incat sa incerci..

vladbranco

New member
Salut din nou!

Se poate determina sexul din pozele astea?

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    47.7 KB · Views: 21
  • 2.jpg
    2.jpg
    25.9 KB · Views: 21
  • 3.jpg
    3.jpg
    30.3 KB · Views: 24
  • 4.jpg
    4.jpg
    17.5 KB · Views: 21

coolbud

puffin' the herb
e prea devreme , unele specii nu fac preflowers pana nu le dai switch in flower.tine minte ,graba strica treaba.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu se poate nici cu ochiul liber pe acele plante, d-apai din poze. te-ai gandit si tu ca vedem noi in pozele astea mai mult decat vezi tu la fata locului, nu?

smokebla

New member
Noroc

Noroc

Imi trebuie si mie un cooltube, si ma gandeam sa fac o comanda. Sunt putin panicat si ma gandeam sa nu fac comanda la adresa unde stau, dar nici sa pun pe altcineva. putin ajutor , va rog ?

graphblue

New member
salut baieti, vreau sa ma apuc de un proiect si am un dulap cu dimensiunile:
Lungime:80cm
Latime:50cm
Inaltime:54cm
As vrea sa stiu din parerile voastre daca pot face ceva in el, inca sunt in perioada de learning, vreau sa invat de pe acest forum cat se poate de mult si sa duc proiectul pana la capat(btw pentru inceput as vrea sa incerc ceva autoflowering)
Va multumesc mult si o seara buna !

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ce lumina vrei sa bagi in acel spatiu? ai posibilitatea de a da gaurile necesare de intake / exhaust?

graphblue

New member
Salut explosiv, eram pe punctul de inceta sa mai sper un raspuns normal. Pai am posibilitatea sa il gauresc pentru intake/exhaust ma gandeam sa ii adaptez si un filtru de carbon(neaparat-> nu locuiesc singur) cu lumina sunt inca indecis si neinformat, nu pot sa zic ca dispun de un buget mare.Fac asta pentru a-mi scade cheltuielile si m-am gandit la o iluminare cu becuri CFL ( pe un site am gasit unele acesibile, pe altul unele la 100-200ron, adevarul este ca sunt de 100W+) si am mai gasit un kit CFL de 125W la 185 ron iar ca seminte am gasit unele autoflowering care cresc pana in 60cm. Din punctul meu de vedere nu prea incap toate acolo dar acum 10 min eram pe youtube si am auzit de o tehnica scrog dar nu am idee daca merge si cu cele autoflowering. Mersi

coolbud

puffin' the herb
merge sa faci scrog cu autoflower dar trebuie sa sti exact cand sa pui screenul si cand sa te opresti din bagatul inapoi sub screen al topurilor.daca tu spui ca iei autoflower te sfatuiesc sa pui acel screen cand au 15 cm inaltime.nu le fa topping si incearca sa faci cat mai putine greseli.poti sa continui sa le bagi sub screen pana prin saptamana 5 a plantei si daca iei autoflower le poti tine 24/7.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Avand in vedere spatiul mic de care dispui (mai ales pe verticala), trebuie sa optimizezi pe cat se poate fiecare aspect al acestui grow box.

In primul rand va trebui sa folosesti un ghiveci mic de inaltime (cel mult 20cm). Nu te orienta catre ghivece din comert pentru ca sunt sanse mici sa gasesti ceea ce iti trebuie tie.

Recomandarea mea ar fi sa folosesti o cutie de plastic cat mai mare in suprafata (poate fi cat toata suprafata dulapului - cu cat mai mare, cu atat mai bine), cu fundul gaurit. Neaparat iti va trebui si o tavita in care sa se adune apa in surplus. Peretii cutiei trebuie sa fie opaci, cat mai inchisi la culoare. Daca nu gasesti asa, va trebui sa folosesti ceva folie de plastic neagra sa blochezi accesul luminii la radacini.

Foloseste un pamant bun si incearca sa nu faci economie pentru ca se va vedea in rezultatul final. Un sac de 20L de pamant Composana Universal nu te va aduce la sapa de lemn.

Nu te orienta spre becuri CFL de putere - cu cat sunt mai puternice, cu atat sunt mai ineficiente si produc mai multa lumina. In spatiul respectiv, daca reusesti sa asiguri ventilatie buna poti baga 6 becuri de 20W ce iti vor asigura tot necesarul de lumina pentru flower. Cand alegi becurile criteriile cele mai importate de selectie sunt (in ordinea enumerata):

- cantitatea de lumina produsa (exprimata in lumeni) ;
- temperatura de culoare ( cu cat mai mica , cu atat mai bine - 2700K e cea mai potrivita pt flower) ;
- pretul ;

Recomandarea mea penru becuri CFL alb cald , in ordinea 'accesibilitatii' ar fi :

- becuri CFL de 20W IKEA (15RON, 1200lumeni, 2700K) ;
- becuri CFL de 20W Phillips (2700k);
- becuri CFL de 20W OSRAM (2700K);

Daca iti prisosesc niste bani ai putea cumpara si 4 becuri de 18W sau 20W pe care sa le folosesti in perioada de vegetatie (adica pana apar primele flori).

Pentru a fi cat mai stealth, iti recomand sa faci un filtru de carbon de o suprafata cat mai mare (cat tot 'tavanu' dulapului spre exemplu), de tip 'rama' (ca sa fie si low-profile).

Inainte de a te apuca de treaba iti recomand sa parcurgi acest thread : https://www.icmag.com/ic/showthread.php?threadid=190726 . O sa iti ofere foarte multe informatii legate de growurile in spatii mici.

Pune si tu niste imagini cu dulapul ca sa ne putem da mai mult cu parerea.

Succes !

graphblue

New member
Iti multumesc mult pentru aceste informatii importante pentru mine!

Am inteles ideea ghiveciului,voi face ceva custom.

In legatura cu becurile pot sa zic ca m-ai linistit.In principiu as vrea sa folosesc 2 tipuri de becuri pentru vegetatie si flowering.

Pentru ventilatie vreau sa folosesc cateva ventilatoare de PC de 120mm , am gasit unele la 10 lei bucata, nu stiu cat de eficiente sunt, am si o sursa de 450w

Iar pentru filtrul de carbon eu m-am gandit in felul urmator: Vezi poza atasata(bineinteles mai lowprofile). Nu stiu daca ar fi eficienta ideea, astept parerea voastra.

Filtrul care l-am gasit pe internet se numeste asa :
Set 2 filtre din carbon activ (anti-grasime + anti-miros) pentru hote 24 ron la altex dimensiune 470 x 570 mm . Ar fi ok acesta?

Si m-am gandit si la entansarea usilor. Am vazut mai demult prin piata sau diferite magazine gen practiker, un fel de banda adeziva care este dintr-un buretel. se merita ? sau filtrul de carbon isi face treaba de ajuns ?

Si intrebarea care ma preocupa, cate ghivece imi recomandati sa bag acolo ?

Multumesc mult !

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Filtrul care l-ai gasit la Altex nu este chiar cea mai buna alegere pentru un growbox. Cel mai bine il construiesti tu din carbune activ granulat (nu peleti, pentru ca ala are eficienta mai mica) , sub forma de rama. Ideal ar fi ca stratul de carbune sa aiba o grosime de minim 20mm. Nu uita : suprafata lui trebuie sa fie cat mai mare pentru a reduce cat mai putin fluxul de aer (este ffff important !!!).

Din threadul asta te poti inspira in vederea construirii filtrului : https://www.icmag.com/ic/showthread.php?p=4979391#post4979391

In ceea ce priveste ventilatoarele, cele de PC de 120mm le poti folosi doar pentru a misca aerul inauntrul cutiei. Sunt mult prea slabe pentru a asigura un flux de aer suficient pentru a raci cutia.

Cel mai bine folosesti un extractor de baie de 100mm , dar ai grija sa alegi unul cat mai silentios.

Inca un mic sfat : decat sa racesti tot volumul cutiei, mai bine separi partea de sus (unde vor fi becurile) cu ajutorul unei bucati de geam de 3mm, pe toata suprafata cutiei. Pentru racire ti-ar fi de ajuns 2-3 ventilatoare de 60, 90 sau 100mm care sa traga aerul afara din box. CFL-urile radiaza mult mai putin IR fata de HPS-uri, deci problema incalzirii aerului prin radiatie nu este asa de mare. Daca bugetul iti permite, pe tavanul cutiei poti monta o bucata de oglinda, care sa reflecte toata lumina ce se duce in sus. In caz ca bugetul nu iti permite, este suficient sa vopsesti toata cutia in alb. Peretii trebuie sa fie de culoare alba, de preferinta mat. Suprafetele lucioase precum mylar-ul tind sa creeze 'hotspots', ceea ce duce la probleme.

Nu ai nevoie de un volum mare de aer care sa traverseze spatiul in care stau plantele, acesta fiind si motivul pentru care ti-am sugerat sa imparti spatiul in doua. In acest caz filtrul de carbune ar putea fi montat in spatele dulapului, vertical, ca un perete dublu, iar admisia de aer curat se va face pe jos (daca dulapul are cumva si picioare, cu atat mai bine).

Buretul de etansare de care vorbeai tu se numeste Purfix. Daca gasesti negru sau maro , de preferinta de dimensiuni cat mai mari, este foarte bine. Daca nu gasesti, orice burete inchis la culoare si niste banda dublu-adeziva o sa rezolve problema.

In spatiul ala eu as baga una, cel mult doua plante (dar din acelasi strain, pentru ca e foarte greu sa cresti strainuri diferite in spatii mici, datorita diferentelor de metabolism si a trasaturilor genetice). Pentru inceput ti-as recomanda o singura planta, mai ales daca mergi pe auto, pe care sa o antrenezi folosind tehnica LST (low stress training). Dupa ce inveti cum cresc plantele astea si cum trebuie antrenate poti trece la tehnici un pic mai complicate precum SCROG ( e o tehnica ce necesita multa atentie mai ales in faza de stretch si presupune intr-o oarecare masura sa stii cum creste strainul respectiv).

De cele mai multe ori plantele crescute in SCROG, o data ce au plasa pe ele nu mai pot fi miscate pana la recoltare. Folosind LST vei putea scoate ghiveciul din cutie ca sa lucrezi la planta pe toate partile (cand creste stufoasa nu vei mai putea avea acess la ramurile din 'spate' fara sa o scoti din cutie).

P.S. Despre ce imagine e vorba, ca in postul tau nu se vede nimic.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran

Nu degeaba se spune ca o imagine face cat 1000 de cuvinte !

In primul rand va trebui sa scapi de dusmanul din poza. Matzele si iarba nu se inteleg prea bine . Adica de fapt se inteleg, dar matzelor le place sa manance frunzele de canepa si sa scormoneasca prin ghivece, asa ca va trebui sa stai cu ochii pe ea.

In al doilea rand, dulapul tau nu are nici o metoda de protectie impotriva accesului 'ne-autorizat'. Iti recomand sa incepi prin a-i monta o incuietoare cu cheie, in doua puncte (care sa blocheze ambele usi, atat in partea de sus, cat si jos).

Faptul ca are picior fals (marginea neagra de jos) iti ofera inca ~80mm in plus. Ce as face eu : as decupa fundul dulapului incat sa imi incapa lejer ghiveciul (ghivecele in el) iar tava sa stea direct pe mocheta. In felul asta impusti 2 iepuri dintr-un foc (spatiu mai mult pentru plante si intake pentru ventilatie).

Acelasi lucru l-ai putea face si in partea de sus, iar becurile sa stea intr-un fel de cutie , in spatiul de deasupra, unde sunt borcanasele alea. In felul asta tot spatiul ti-ar ramane disponibil pentru plante.

Peretii si usile trebuie neaparat sa fie vopsite in alb (vopseaua lavabila pentru pereti este perfecta , fiind pe baza de apa, nici nu se corojeste in timp si nici nu emana gaze, precum vopselurile pe baza de uleiuri sau solventi) sau acoperite cu hartie sau folie de plastic alba.

Ai verificat peretele din spate ? Este din pal gros sau subtire ? De obicei se foloseste PAL de 3-5mm grosime si mai multe ca sigur ca nu este etans pe margini, asa ca va trebui etansat/intarit.

Inca un sfat : daca tot esti hotarat sa te apuci de treaba, poti incepe un thread al tau. In felul asta vei avea raspunsurile la indemana si va fi mai usor si mai placut de urmarit jurnalul tau de grow.

Latest posts

Latest posts